Dodaj do ulubionych

Znowu drapanie

30.11.13, 17:33
Też mamy problem, ale nie wiem czy to na pewno jest alergia pokarmowa. Oli już od ok.2,5 m-ca je purinę pro plan z łososiem i wszystko było ok. Ale od 10 dni drapie się po bokach. I tylko po boczkach. Na skórze żadnych zmian i niby wszystko ok. Podawałam wapno w syropie, ale poprawy nie ma żadnej. Szampon ciągle ten sam. I zupełnie nie mam pomysłu co dalej:( a drapanie mnie martwi. Może ktoś mi coś doradzi. Pozdrawiam. Inka
Obserwuj wątek
    • maria0511 Re: Znowu drapanie 01.12.13, 11:43
      Też mam ten problem Boni jadła Purinę Pro Plan z jagnięciną teraz od dłuższego czasu je Gosbi było dobrze po zmianie karmy teraz od kilku dni zaczyna się podrapać po bokach nie jest to ciągłe ale mnie martwi szukam przyczyny podejrzewam że mogą być przyczyną kaloryfery suche powietrze bo zauważyłam że po kąpieli i odżywce się nie drapie dwa trzy dni i potem zaczyna na nowo. Maria
      • an3czka2 Re: Znowu drapanie 01.12.13, 17:23
        Myślę tak jak Marysia, kaloryfery już ostro grzeją i moje nieco częściej się podrapują. Jest to wygoda z grzaniem, ale i my i psy to źle znosimy:). Małym jest chyba za gorąco i suche powietrze im nie służy. Jeżeli kupki są w porządku, zero zmian na skórze to spokojnie. Oli jest za mały na zdecydowane objawy alergii. Mój wet mówi że faktyczna alergia występuje dopiero około 3 roku życia, dokładnie jak u Lili się zaczęło. Ja jutro lub pojutrze jadę do niego z Lilą do kontroli, ale żeby nie było za łatwo to Fabia ma ucho czerwone, lewe, czyli chyba alergiczne zapalenie ucha. Ja to mam farta:). Jestem jednak dobrej myśli:)
        Pozdrawiam Ania.
        • qqqq33 Re: Znowu drapanie 01.12.13, 19:25
          Nasza pani wet właśnie zasugerowała kaloryfery, ale sama nie wiem...A Oliś jutro kończy 7 m-cy :) Pozdrawiam i życzę zdrówka dla Waszych psinek. Inka
          • an3czka2 Re: Znowu drapanie 02.12.13, 18:21
            Pewnie ma rację pani doktor i wszystko jest dobrze. Maluszek jest śliczniutki.
            Pozdrawiam Ania z małpkami:).
            • qqqq33 Re: Znowu drapanie 03.12.13, 17:10
              Na razie dolegliwości ustąpiły, być może po zastrzyku jaki dostał...sama już nie wiem. Oli wczoraj skończył już 7 m-cy, jest fajny, ale nadal nie możemy sobie poradzić z jego lękami przed samodzielnym zostawaniem w domu. Trochę muszę przyznać Aniu, że mnie to dołuje, bo bardzo długo trwa... Pozdrawiam. Inka
              • an3czka2 Re: Znowu drapanie 03.12.13, 18:23
                Inka kochanie spokojnie, wiem że to frustrujące. Może zostawiaj mu jakieś zabawki do wypełniania karmą, żeby miał zajęcie. Jest taki śliczny, uwielbiam czarnulki jak Fabcia:). Może zostawiaj mu włączone radio, aby nie czuł się samotny. Może to pomoże, oby.
                Pozdrawiam Ania z małpkami.
                • qqqq33 Re: Znowu drapanie 03.12.13, 18:45
                  Aniu ja już zrobiłam prawie wszystko co możliwe, uwierz mi i na razie bez rezultatów. Zabawki typu kongo, kule smakule, zabawki, radio, feromony, teraz korzystamy z porad behawiorystki, mamy ćwiczenia i czekamy co dalej... Dlatego tak mnie to dołuje, ze działam a nie widać żadnych rezultatów. I członkowie rodziny też coraz bardziej zniecierpliwieni, niestety udziela się nam wszystkim ta napięta sytuacja:(
                  • an3czka2 Re: Znowu drapanie 04.12.13, 18:13
                    To faktycznie masz problem. Oby specjalistka pomogła, trzymam kciuki i sama popytam znajomych, może coś ktoś doradzi bo miał podobny problem.
                    Pozdrawiam Ania.
                    • qqqq33 Re: Znowu drapanie 04.12.13, 18:20
                      Tak Aniu to naprawdę jest duży problem i już brakuje mi pomysłów co dalej robić. Traci człowiek wiarę, że coś się zmieni na lepsze... Niestety
                      • an3czka2 Re: Znowu drapanie 04.12.13, 18:32
                        Zobacz ten artykuł, może coś pomoże kochana. www.azorres.pl/index.php?sec=69 .
                        Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka