Dodaj do ulubionych

czerwone oczko

09.02.14, 16:33
Dziś zauważyłam ze mój mały ma czerwone oczko, co mam zrobić czym najlepiej przetrzec? W tygodniu czeka nas wizyta u weterynarza bo mamy szczepienie przeciw wściekliźnie. Wiec odrazu powiem o oczku.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: czerwone oczko 09.02.14, 17:15
      Kamilka to na razie nie pocieraj niczym. Kup kropelki ze świetlikiem i zakraplaj. Te nasze maluszki niestety z oczami muszą uważać, bo ze względu na budowe są bardzo narażone na urazy i infekcje.
      Pozdrawiam Ania.
      • kamila2401 Re: czerwone oczko 09.02.14, 20:51
        Dziekuje za podpowiedz!!! Jutro ide kupic kropelki.
        • paulamu Re: czerwone oczko 09.02.14, 21:37
          jak zaraz masz wizyte u weta nie ma co sie zamartwiac. niestety podraznienia oczek u tych pieskow to wlasciwie norma i wloski, i to ze sa male i chodza z lepkiem przy ziemi, krotki pyszczek,sama budowa oka...ja tam przecieram rumiankiem jak widze ze znow mu sie tam slimaczy bo znow leb wladzil w kurze albo w ziemie i po 2 3 dniach przechodzi:)
          • an3czka2 Re: czerwone oczko 10.02.14, 12:03
            Nie powinno się używać rumianku, bo niestety wysusza śluzówkę oka, a to szkodzi oczkom.
            Pozdrawiam Ania.
            • kamila2401 Re: czerwone oczko 10.02.14, 13:30
              Kupiłam rano kropelki i zakropilam oczko, choć jak rano sprawdzałam to miał mniej czerwone niż wczoraj. Ale zobaczymy co dalej bedzie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka