Dodaj do ulubionych

kuuupaaa...

22.02.14, 18:11
moja sunia robi kupę (nie zawsze) taką z... śluzem, błonką, no niby normalna ale z dodatkiem śluzu...
w poniedziałek będzie chyba wizyta u weterynarza...
ale pytam Was, czy możecie nas uświadomić ?
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: kuuupaaa... 22.02.14, 18:44
      Przyczyn może być wiele, nieodpowiednia dieta, coś z trzuską , wątrobą itd. Może to też być zarobaczenie. Psiak wszystko wącha i starczy, aby złapał robale. Powiadom jednak koniecznie lekarza w czasie wizyty, oczywiście wizyta jak najszybciej. Zwróć uwagę na następne stolce, i czy nie ma biegunki. Psy bardzo szybko się odwadniają. Ja bym tego nie lekceważyła.
      Pozdrawiam Ania.
      • pibi62 Re: kuuupaaa... 24.02.14, 07:53
        nie lekceważę, co to nie...
        wczoraj wieczorem np. była normalna sucha, dziś rano też...
        dziś pewnie się dowiem, co to mogło być, ona jeszcze robi za odkurzacz i czasem nie zdążymy a zwłaszcza na polu... guma do żucia to jej przysmak, pety już nie, wczoraj na działce wcinała kwiatki na potęgę, trzeba było pilnować jej, liście i stokrotki...
        • an3czka2 Re: kuuupaaa... 24.02.14, 11:32
          No to masz niezły koszmarek, miałam takiego odkurzacza. Latami odkurzał osiedle z całej zgnilizny, a potem biegunki, kroplówki i leczenie ogólne. Może maleństwu to minie, oby. Często mija to psom jak dojrzeją bardziej. Moje na szczęście nie zbierają nic na dworku, a kości to wręcz obsikują jeszcze. Kwiatki jednak podjadają , na balkonie :)
          .
          Cieszę się że jest lepiej, pozdrawiamy z dziewczynami Ania.
          • paulamu Re: kuuupaaa... 24.02.14, 12:21
            odkurzacz...skad ja to znam... ale co do tego sluzu, moj maly mial tak na poczatku, ze robil kupke, tez taka jakas z glutem, a potem jakby jeszcze cisnal, i wlasnie taki sluz wylazil...wet oczyscila mu gruczoly w pupce, dostal probiotyk zeby uregulowac trawienie i sie skonczylo...w sumie nic wielkiego
            • 9czarna Re: kuuupaaa... 24.02.14, 16:42
              Lepiej było by aby weterynarz zobaczył psinę,czasem przy zatkanych gruczołach około odbytowych zdarzają sie takie lużniejsze stolce,ale nie wiadomo czy to tak naprawde w tym przypadku jest tego przyczyną.Przy problemach z trzustką kupki są bardzo smierdzące i o zielonkawym zabarwieniu a przy oddawaniu stolca piesek mogł by popiskiwać więc miejmy nadzieje ze to nie to. Moze karma maluchowi nie służy.
          • pibi62 Re: kuuupaaa... 25.02.14, 21:29
            spoks... (jak to dziś młoda gawieć gęga ) - ha ha ha... - po prostu mamy szkołę w pobliżu i dzieciaki gumą ciepią na prawo i lewo, a w innych miejscach to tylko wąchanie, przyglądanie, myślenie i zaduma... :)
            u lekarza też gites' wszystko jest oki ! ;)
    • paulamu Re: kuuupaaa... 25.02.14, 12:10
      mam jeszcze pytanko odnosnie kupkania hehe az sie smieje do monitora, no ale coz...Enzo potrafi zalatwiac grubsza sprawe 4 nawet 5 razy dziennie (wiecej jak np sa u nas znajomi, nie idziemy spac o normalnej h to jemu tez spanie nie gra wiec jeszcze z nim wyjde ok 24)...czy to nie za duzo jak na 5 mc szczeniaka? mam wrazenie ze nic sie nie zmienilo w tej kwestii odkad go mam...no on ma takie trawienie ze masakra, moze tez dlatego taki chudy... od 2 tyg podaje mu karme ktora sie ladnie nazywa "specjalnie dla shih tzu" cos w stylu royala shih dla szczeniat, nawet ksztalt podobny, tylko z DE. No i tez miala zmniejszac ilosc kupek, przez to ze lepiej sie wchlania...bylam zachwycona az 3 dni, byly 2 3 na dzien a potem znow... z sikaniem nie ma problemow, trzyma...ostatnio po baletach wyszlam z nim o 12 dopiero a w domu czysto(pancia spi, pieso tez, tak sie nauczyl)
      • paulamu Re: kuuupaaa... 25.02.14, 12:11
        a no i po tej karmie 2 tyg juz nie ma takich zeber wystajacych, widac i czuc ze nabral cialka wiec chyba rzeczywiscie lepiej sie wchlania, bo je tyle co poprzedniej karmy...
        • 9czarna Re: kuuupaaa... 25.02.14, 15:41
          Skoro piesek ma 5miesięcy może załatwiać sie cześciej niż dorosły psiak choć w przypadku moich psów to dziewczyny w wieku Enzo robiły trzy kupki dziennie a Axelek ze 4 razy. Teraz dziewczyny kupkę robią zazwyczaj jedna bądz dwie na dzień a Axelek czasem trzy. Wydaje mi się że Enzo ma dość szybką przemianę materii,jeśli kupki sa normalnej konsystencji w postaci twardych dowodów:)to nie powinnaś być zaniepokojona myślę ze z czasem liczba stolców powinna się zmniejszyć jeśli to jednak nie nastąpi w ciągu najbliższych kilku miesięcy to może oznaczać że mały ma przerost flory bakteryjnej w jelitach wtedy można zastosować karmę z serii Gastro intestinal np z Royal Canin lub Hills.
          • paulamu Re: kuuupaaa... 25.02.14, 17:43
            nie no kupka jest"zdrowa"...takze pozostaje czekac :) dziekuje!
            • pibi62 Re: kuuupaaa... 25.02.14, 21:33
              właśnie, jeżeli zdrowa... to wszystko jest ok,
              pytałem też o to weterynarza, jeżeli jest normalna i czysta to może być nawet 5... :)
              • paulamu Re: kuuupaaa... 25.02.14, 23:49
                ooo!! dziekuje!!!! za 2 tyg wybieram sie do weto-groomerki(
                uwielbiam ta pania! ona jakby miala czas to prowadzilaby jeszcze szkolenia dla psow) i mialam o to zapytac..a tak juz nie bede sie denerwowac, bo juz myslalam ze moj piesio tyle kupek zostawia bo ciagle coz zre z ziemi albo karma mu nie sluzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka