Dodaj do ulubionych

A co ze sledziem?

07.12.07, 21:41
Cebulka
olej.Cebulka,olej,orzechy,rodzynki.Cebulka,olej,orzechy,rodzynki,jajko,biala
fasola.
Obserwuj wątek
    • danutaessen Re: A co ze sledziem? 08.12.07, 00:19
      Sledzie w smietanie.
    • fettinia Re: A co ze sledziem? 08.12.07, 09:44
      sledzie w: czerwonym winie,sosie
      pomidorowym,musztardowym,musztardowo-grzybowym,pod pierzynka,z jablkami w
      smietanie,w sosie majonezowym,opiekane w ocie itdsmile
    • e._ Re: A co ze sledziem? 08.12.07, 11:00
      Śledź w plasterkach cytryny. Tyle, ze musi poleżeć troszkę w słoiku,
      żeby się przegryzło.
      • genova51 Re: A co ze sledziem? 08.12.07, 16:09
        Śledzie z czosnkiem
        8-10 filetów pokroić w paski, 10 ząbków czosnku /ja dałam mniej/ przecisnąć
        przez praskę, wymieszać ze śmietaną i majonezem. Zalać śledzie.
        Śledzie zielone
        70 dkg zielonych śledzi pokroić na kawałki, posypać vegetą.
        1/2 szklanki oliwy, 1/2 szkl. octu, 1/2 szkl. wody wymieszać i zalać śledzie.
        Włożyć liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, 3 łyżki cukru, mały
        koncentrat pomidorowy. Gotować 10 min. na dużym ogniu i 8 min. na małym.
        Obydwa przepisy sprawdzone - polecam.
    • turzyca podobno.... 10.12.07, 17:31
      podobno gdzies sie jada sledzia z czekolada. Slyszala ktoras moze?
      Ja uwielbiam dziwaczne kombinacje smakowe, a sledzie uwielbiam w ogole i te
      sledzie w czekoladzie strasznie mi sie marza... smile jakis orientacyjny przepis
      albo chocby potwierdzenie legendy i podpowiedz, gdzie nalezy sie wybrac, zeby
      cos takiego sprobowac?
      • fettinia Re: podobno.... 10.12.07, 18:06
        przypuszczam,ze moze to byc kuchnia szwedzka,norweska lub meksykanskasmileOni lubia
        takie polaczeniasmileJesli cos znajde to dam ci znacsmile
        • fettinia wprawdzie nie z czekolada ale na slodko:) 11.12.07, 10:02
          Mam przepisy na ruloniki sledziowe w sosie sliwkowym i slodkie sledziki w sosie
          winnym na cieplo z migdalami i rodzynkamismile
          Podac przepis-bedziesz eksperymentowac?smileTo jest z kuchni szwedzkiejsmile
          • liloom Re: wprawdzie nie z czekolada ale na slodko:) 11.12.07, 10:31
            ciekawe ze mnie do sledzia w wieku cielecym nie zmusil by nikt za zadne skarby,
            a teraz w kazdym wydaniu !
            • turzyca Re: wprawdzie nie z czekolada ale na slodko:) 11.12.07, 11:31
              Ja tak samo! Do ktorejs Wigilii w ogole nie mozna bylo we mnie wepchnac sledzia
              i jakos podczas Wieczerzy zaskoczylam, wyjadlam caly zapas sledzi smile i w ten
              sposob zaczal sie kilkuletni okres, kiedy musialam sie mocno opanowywac, zeby
              nie rabac sledzia codziennie (zapach). W zwiazku z czym piatek to bylo dla mnie
              absolutne swieto!

A przepisy od fettiny chetnie wyprobuje, najwyzej podczas Wigilii bede miala
              wlasne danie. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka