hawranekslonko 07.12.07, 21:41 Cebulka olej.Cebulka,olej,orzechy,rodzynki.Cebulka,olej,orzechy,rodzynki,jajko,biala fasola. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: A co ze sledziem? 08.12.07, 09:44 sledzie w: czerwonym winie,sosie pomidorowym,musztardowym,musztardowo-grzybowym,pod pierzynka,z jablkami w smietanie,w sosie majonezowym,opiekane w ocie itd Odpowiedz Link
e._ Re: A co ze sledziem? 08.12.07, 11:00 Śledź w plasterkach cytryny. Tyle, ze musi poleżeć troszkę w słoiku, żeby się przegryzło. Odpowiedz Link
genova51 Re: A co ze sledziem? 08.12.07, 16:09 Śledzie z czosnkiem 8-10 filetów pokroić w paski, 10 ząbków czosnku /ja dałam mniej/ przecisnąć przez praskę, wymieszać ze śmietaną i majonezem. Zalać śledzie. Śledzie zielone 70 dkg zielonych śledzi pokroić na kawałki, posypać vegetą. 1/2 szklanki oliwy, 1/2 szkl. octu, 1/2 szkl. wody wymieszać i zalać śledzie. Włożyć liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, 3 łyżki cukru, mały koncentrat pomidorowy. Gotować 10 min. na dużym ogniu i 8 min. na małym. Obydwa przepisy sprawdzone - polecam. Odpowiedz Link
turzyca podobno.... 10.12.07, 17:31 podobno gdzies sie jada sledzia z czekolada. Slyszala ktoras moze? Ja uwielbiam dziwaczne kombinacje smakowe, a sledzie uwielbiam w ogole i te sledzie w czekoladzie strasznie mi sie marza... jakis orientacyjny przepis albo chocby potwierdzenie legendy i podpowiedz, gdzie nalezy sie wybrac, zeby cos takiego sprobowac? Odpowiedz Link
fettinia Re: podobno.... 10.12.07, 18:06 przypuszczam,ze moze to byc kuchnia szwedzka,norweska lub meksykanskaOni lubia takie polaczeniaJesli cos znajde to dam ci znac Odpowiedz Link
fettinia wprawdzie nie z czekolada ale na slodko:) 11.12.07, 10:02 Mam przepisy na ruloniki sledziowe w sosie sliwkowym i slodkie sledziki w sosie winnym na cieplo z migdalami i rodzynkami Podac przepis-bedziesz eksperymentowac?To jest z kuchni szwedzkiej Odpowiedz Link
liloom Re: wprawdzie nie z czekolada ale na slodko:) 11.12.07, 10:31 ciekawe ze mnie do sledzia w wieku cielecym nie zmusil by nikt za zadne skarby, a teraz w kazdym wydaniu ! Odpowiedz Link
turzyca Re: wprawdzie nie z czekolada ale na slodko:) 11.12.07, 11:31 Ja tak samo! Do ktorejs Wigilii w ogole nie mozna bylo we mnie wepchnac sledzia i jakos podczas Wieczerzy zaskoczylam, wyjadlam caly zapas sledzi i w ten sposob zaczal sie kilkuletni okres, kiedy musialam sie mocno opanowywac, zeby nie rabac sledzia codziennie (zapach). W zwiazku z czym piatek to bylo dla mnie absolutne swieto! A przepisy od fettiny chetnie wyprobuje, najwyzej podczas Wigilii bede miala wlasne danie. Odpowiedz Link