azaheca 05.08.07, 19:59 Dla Djapanazego jest ten wątek niech więc on da tu początek.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
djapanazy Re: Porządki domowe... 05.08.07, 20:06 Już niejedną karę odbyłem. Czym sobie na TAKI wątek zasłużyłem? W wojsku nie byłem. Sprzątać, to ja się jeszcze nie nauczyłem. Jedyne, o co dbam, by lśniła aparatura ma. Bo stalowy kolor u mnie przeważa, a on, nieskazitelnej czystości, niestety wymaga. Odpowiedz Link
azaheca Re: Porządki domowe... 05.08.07, 22:08 Zmieniłeś innego wątku temat na prasowania,sprzątania dylemat.. A więc teraz na tym wątku pilnuj w domu porządku.. Odpowiedz Link
azaheca Re: Porządki domowe... 07.08.07, 11:09 Muszę znowu skosić trawę czy ktoś lubi tę zabawę? nawet tego nie jest wiele miałam kosić już w niedzielę ale mnie ogarnął leń i przespałam cały dzień Odpowiedz Link
cymanon Re: Porządki domowe... 07.08.07, 16:11 Kosić trawę w niedzielę, tylko u nas mogą lenie. W kraju skandynawskim, nie pamiętam którym, na wszelkiego rodzaju porządki są wyznaczone w tygodniu dyżury. Spróbowałabyś tam kosić w byle jaki dzień. Sąsiedzi by Ci dali popalić. Zostałby z Ciebie tylko baby cień. Odpowiedz Link
azaheca Re: Porządki domowe... 07.08.07, 22:34 Niemcy specjalne dni też wyznaczają kiedy coś piorą albo sprzątają ale ja Polką jestem niesforną bałaganiarą za to wyborną.. Odpowiedz Link
adela1121 Re: Porządki domowe... 08.08.07, 01:25 Dzisiaj wszystkie okna pomyłam bo je strasznie zapuściłam z Holandii wróciłam i się zawstydziłam Odpowiedz Link
djapanazy Re: Porządki domowe... 08.08.07, 07:05 Ha,ha,ha bo w Holandii wnętrza są na pokaz a nie do zamieszkiwania, brudne szyby, to byłby okaz tam nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link
azaheca Re: Porządki domowe... 08.08.07, 09:26 Moje okna też umyję ale chyba nie odkryję w tej robocie przyjemności może radość z przejrzystości? Adela natchnęła mnie do roboty ma gospodyni wszystkie przymioty jej mąż pewnie zadowolony że wszystkie prace na głowie żony.. Odpowiedz Link
liczili Re: Porządki domowe... 08.08.07, 12:13 Trzeba cosik do gara wrzucić na obiad upitrasić. potem na spotkanie z mopem pójde muszę uszykować buty,spodnie Do was nazajutrz wpadnę może coś zrymuję ale Was tu utruję)))) Odpowiedz Link
azaheca Re: Porządki domowe... 08.08.07, 12:45 Ależ truj nas proszę,truj coś z trucizną może zrymuj? o arszeniku niedawno pisałam rodzaj humoru tam pokazałam humor angielski,mój ulubiony Agacie Christie biję pokłony.. Odpowiedz Link
djapanazy Re: Porządki domowe... 17.08.07, 09:27 Festina lente! Na ostatni guzik zapięte. Odpowiedz Link
djapanazy Re: Porządki domowe... 17.08.07, 09:29 A "przy sobocie, po robocie" ) można sobie pozwolić robić, na co ma się ochocie Odpowiedz Link
azaheca Re: Porządki domowe... 17.08.07, 16:15 Co Dżazy robi w sobotę? na higienę ma ochotę? może jak Wojtek saunę wybiera czy za babami oczami strzela? Odpowiedz Link