tomira74 04.03.10, 12:14 No właśnie jak w temacie co na ścianę nad wanną i nie są to kafelki ( remont za jakiś rok najwcześniej) Właśnie pod drobna nieobecność męża ściągnęłam tapetę bo była już zniszczona i myślę. Moze cos podpowiecie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misself Re: Sciana w łazience 04.03.10, 12:55 A masz prysznic? Bo jeśli bierzesz prysznic w wannie, to możliwości się gwałtownie kurczą - ale są Możesz położyć drewno egzotyczne, kamień albo pomalować taką farbą jaką się jachty maluje (żywica epoksydowa? chyba tak się to nazywa). Mogą być też panele z tworzywa albo płyty szkła hartowanego, a pod spodem cokolwiek. Nie wiem, czy mozaikę zaliczasz do kafelek, jeśli nie, to rozważ i ten pomysł. Jeśli masz tylko wannę i nie kąpiesz w niej ptactwa wodnego ani psów, to może być cokolwiek w zasadzie, byle dało radę w wilgotnym pomieszczeniu. Odpowiedz Link
tomira74 Re: Sciana w łazience 05.03.10, 11:32 O panele mnie zainspirowały! nie pomyślałam ide poszukać czegoś Odpowiedz Link
jadorota1 Re: Sciana w łazience 05.03.10, 12:00 gramaplast (sprawdza się przy wannie). miałam przez jakiś czas w łazience, jak do remontu było daleko, a łazienka blagała żeby coś w niej zrobic. cała łazienkę (niewielką) "pan remontowy" zalatwił w 3 h. Wystarczy ktoś kto potrafi polożyc cekol, bo na tej zasadzie to się kładzie ,1-2 dni unosi się amoniakowy zapaszek ale to jedyna wada. poza tym przy kładzeniu nie ma bałaganu i można tym pokryc wszystkie rury. Odpowiedz Link
misself Re: Sciana w łazience 07.03.10, 10:14 O gramaplaście nie pomyślałam Przyjemna wizja. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Sciana w łazience 05.03.10, 12:02 Jeżeli łazienka jest mała, to zrób ścianę lustrzaną. Zrobi się od razu dwa razy większa... Widziałam kiedyś takie rozwiązanie, nawet fajnie to wyglądało. Do powierzchni lustra można też przypinać wszystko, co ma przyssawki. Odpowiedz Link
misself Re: Sciana w łazience 07.03.10, 10:14 horpyna4 napisała: > > Jeżeli łazienka jest mała, to zrób ścianę lustrzaną. Zrobi się od > razu dwa razy większa... Codzienne mycie luster... Cóż, co kto lubi Odpowiedz Link
jadorota1 Re: Sciana w łazience 10.03.10, 10:13 i jak wygląda ściana? coś z nią zrobiłaś, czy zrezygnowałaś z zabiegów upiększających? Odpowiedz Link
iwoniaw Re: Sciana w łazience 10.03.10, 12:10 E tam, zaraz "mycie". Lustro się psika wodą z octem albo kupnym ajaxem do szyb, przeciera szmatką i tyle tego mycia. Odpowiedz Link
misself Re: Sciana w łazience 10.03.10, 14:27 iwoniaw napisała: > E tam, zaraz "mycie". Lustro się psika wodą z octem albo kupnym ajaxem do szyb, > przeciera szmatką i tyle tego mycia. Niech to będą dwie minuty... Ale codziennie - 14 minut tygodniowo, godzina miesięcznie, dwanaście godzin rocznie. Jeśli jest wybór, to chyba lepiej spędzać ten jeden dzień w roku na czymś fajniejszym niż mycie lustra, prawda? Odpowiedz Link
anu_anu Re: Sciana w łazience 10.03.10, 20:13 Można myć raz na tydzień - wtedy z jednego dnia w roku robi się godzina z hakiem w roku, a to jest pomijalna ilość Odpowiedz Link
misself Re: Sciana w łazience 10.03.10, 20:40 anu_anu napisała: > Można myć raz na tydzień - wtedy z jednego dnia w roku robi się godzina z > hakiem w roku, a to jest pomijalna ilość Można też myć raz na pół roku tak jak zwykłą ścianę nad wanną Odpowiedz Link
anu_anu Re: Sciana w łazience 10.03.10, 21:17 Ale wtedy widać będzie, że brudne - a raz na tydzień to może ujść - w sam raz dla WDPD Odpowiedz Link
tomira74 Re: Sciana w łazience 11.03.10, 20:11 Pobiegłam do sklepu z panelami i okazało się ,ze na miejscu nic nie ma ,ale mogą sprowadzić i jak policzyłam koszty ,to się wycofałam Kupiłam dwie rolki tapety ( znowu niestety) i czekają na tapetowanie. Mój maż chyba czeka na moją krótka nieobecność A najgorsze jest to ,że dokładnie wiem jak ma wyglądać moja łazienka tylko moje konto bankowe nie podziela mojego entuzjazmu. Odpowiedz Link