Dodaj do ulubionych

Odrastające włoski

24.06.10, 09:18
Było tu juz kilka wątków kosmetycznych, więc pozwolę sobie i ja
poprosić o pomoc w tym temacie. Mam problem z goleniem nóg, a
właściwie odrastaniem włosków; strasznie swędzą mnie nogi po goleniu
jednorazową golarką.Głównie wzdłuż kości strzałkowej, w innych
miejscach nie; swędzi jak gdyby komar użarł.Cebulki stają się
widoczne i jakby napuchnięte. Całe życie goliłam nogi, a nagle mam
problem. Depilacja jest u mnie niemożliwa, bo jest tragicznie po
całości, nie tylko punktowo, więc na te tory proszę mnie nie
kierować. Nie wiem, może są jakieś środki, które powinno się
stosować po goleniu? Poradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • pearlinee Re: Odrastające włoski 24.06.10, 09:31
      może zmień golarkę?? albo piankę??
      ja mam podobny problem ale z bikini, po depilacji zawsze smaruję to
      miejsce kremem bambino dla dzieci i pomaga.
      • smartlive Re: Odrastające włoski 24.06.10, 09:39
        od lat uzywam gillette mach 3-jest bardzo delikatna,nigdy nie miałam podraznień,nawet jak zdarzyło mi sie na szybkiego(bez mydła) golic;-D

czasem,baaardzo sporadycznie stosowalam zwykłe jednorazówki i niestety efekty jak opisujesz,więc moze zmiana golarki by pomogla?
        • misiowazona Re: Odrastające włoski 24.06.10, 09:59
          Kiedyś też używałam takiej golarki jak mach3, ale moja była na 2
          ostrza. Odszukam ją.
      • misiowazona Re: Odrastające włoski 24.06.10, 09:57
        Hmm, albo ZASTOSUJĘ piankę!smile Nigdy nie używałam pianki, tylko mydło
        zwykłe lub w płynie. Może to daje jakąś różnicę... spróbuję.
        • mb_1 Re: Odrastające włoski 24.06.10, 10:13
          Czytajac Twoj pierwszy post, mialam Ci napisac- zastosuj pianke. Najlepiej dla
          kobiet, wcale nie musi to byc jakas ekstra droga. Te tanie tez sie sprawdzaja.
          Mialam tez takie problemy podczas golenia. Teraz stosuje pianke, albo zel do
          golenia dla kobiet.
          • catalina81 Re: Odrastające włoski 24.06.10, 10:20
            ja jeszcze dodam porządne nawilżenie nóg dzień przed goleniem. można przed
            goleniem polać ostrza spirytusem, żeby je zdezynfekować. kiedyś dermatolog
            radziła mi po goleniu przemyć nogi wacikiem nasączonym w spirytusie. pomagało.
            • romashka Re: Odrastające włoski 24.06.10, 11:08
              Generalnie proponuję mocno nawilżać nogi. Miałam podobny problem, to podobno od
              komputera w pracy (stoi pod biurkiem). Pomógł dobry krem nawilżający (u mnie
              "Neutrogena - emulsja/terapia silnie nawilżająca" czy jakoś tak).
              • misiowazona Re: Odrastające włoski 24.06.10, 13:28
                Nawilżam się po całości co prysznic, ale faktycznie nogi mam
                bardziej suche niż resztę ciała.
            • capribb Re: Odrastające włoski 24.06.10, 11:17
              golarkę elektryczną
              • silie Re: Odrastające włoski 24.06.10, 11:49
                A ja proponuję rozwiązanie ostateczne, czyli depilację laserową.
                W tej chwili jest już dość rozpowszechniona i ceny mocno spadły.
                Ja nóg jeszcze nie zrobiłam, ale pachy i bikini owszem.
                I zapomniałam, że wogóle musiałam tam kiedyś coś robićsmile)

Dla mnie rewelacja i bardzo polecam, zwłaszcza, że skóra się niesamowicie
                wygładza, nie jest podrażniona, ładnie wygląda, nie wspominając o komforcie i
                oszczędności czasusmile Dlatego na jesieni zabieram się za odnóża smile
                s.
                • misiowazona Re: Odrastające włoski 24.06.10, 13:27
                  Naprawdę to działa? Ja robiłam dwa zabiegi na bikini gdzieś tak
                  około 2000 r. wydałam 400 zł i wszystko odrosło. Moze teraz zmieniło
                  się coś w tym zakresie, ale kiedyś to było nieskuteczne.
                • joanka-r Re: Odrastające włoski 24.06.10, 14:20
                  również polecam depilacje laserową. Jeśli masz w swoim mieście dobrze wyposażony gabinet kosmetyczny oczywiście. Jedno popołudnie w gabinecie mojej kosmetyczki w ''intymnej atmosferze'' i masz problem z głowy na lata. Koszt 500 zł.
                  • mujer_bonita Re: Odrastające włoski 25.06.10, 00:54
                    joanka-r napisała:
                    > również polecam depilacje laserową. Jeśli masz w swoim mieście dobrze wyposażon
                    > y gabinet kosmetyczny oczywiście. Jedno popołudnie w gabinecie mojej kosmetyczk
                    > i w ''intymnej atmosferze'' i masz problem z głowy na lata. Koszt 500 zł.

Pierwszy raz słyszę o jednokrotnej, skutecznej depilacji laserowej! Wszędzie piszą, że potrzeba co najmniej kilka zabiegów a i to nie jest gwarancją powodzenia. Coś się zmieniło?
                    • hela6 Re: Odrastające włoski 25.06.10, 08:23
                      A ja tradycyjnie dobrą golarkę i piankę polecam.
                      Raz na gościnnych występach ostrugałam się pod pachami na żel pod prysznic i do
                      dziś żałuje. Cały wyjazd czułam dyskomfort sad

A! Kupuję piankę męską z Lidla GIBellini sensitive. Jest tania i dobra i nie
                      przypuszczam żeby damska pianka była lepsza od pianki przeznaczonej do twarzy,
                      chyba że o zapach idzie.

Jeśli jednak wcześniejsze podrażnienie będzie wymagało "czegoś lepszego" /choć
                      proponuję spodnie przez dni kilka/, to mogę polecić Loreal men expert skóra
                      wrażliwa. W necie jeszcze wynalazłam Loreal "efekt gaśnicy" ale nie znam tego
                      produktu.
                    • misiowazona Re: Odrastające włoski 25.06.10, 09:55
                      Moment odrastania włosków jest różny, jedne są w stanie wzrostu,
                      drugie dopiero się szykują do wyjścia i dlatego aby zadziałać na
                      wszystkie, trzeba chodzić kilka razy. Jak już wspomniałam wydałam 2x
                      400 zł i g... pomogło. Więcej nie miałam odwagi wydać, bo gwarancji
                      żadnej nie dawali. Pod hasłem "gwarancja" jest na stronie
                      tych "moich" napisane XXX zadowolonych klientów. Czyli slogan bez
                      znaczenia.
                      • dalenne Re: Odrastające włoski 25.06.10, 11:42
                        Z tego co ja się orientuję dwa zabiegi depilacji to zdecydowanie za
                        mało. Jeśli po czterech nie widziałabyś różnicy to można by było
                        stwierdzić, że zostałaś oszukana. Przecież wszystko zależy od koloru
                        owłośienia, jego ilości no i oczywiście fazy wzrostu włosa.
                        Chodzę na depilację laserową i u mnie efekty są powalające.
                        • misiowazona Re: Odrastające włoski 25.06.10, 16:45
                          A ile razy robiłaś zabieg i na jaką, za przeproszeniem, część ciała?
                    • joanka-r Re: Odrastające włoski 25.06.10, 12:24
                      Coś się zmieniło?
                      --
                      najwidoczniej tak
                  • madzioreck Re: Odrastające włoski 25.06.10, 11:18
                    Z tego, co się orientuję, to laser tłucze włoski w fazie wzrostu, nie wszystkie
                    naraz, i raczej u mało kogo sprawdzi się jeden zabieg raz na zawsze. Ale w
                    sumie, nawet, jeśli to ma być kilka zabiegów, to mieć później z głowy - fajnie smile
          • daszka26 Re: Odrastające włoski 28.06.10, 11:57
            Ja używam pianki męskiej z serii AA jest bardzo delikatna i bez zapachu. Nie
            podrażnia nawet bikini.
    • ko_kartka Re: Odrastające włoski 25.06.10, 09:12
      Ja tak zawsze miałam, jak mi zabrakło pianki i goliłam się na żel pod prysznic.
      Może ostatnio zmieniłaś żel czy mydło?
    • leksisi Re: Odrastające włoski 25.06.10, 12:32
      Jeśli to swędzenie jest spowodowane wrastaniem włosków polecam
      Folisan Depileve - kupiłam na allegro jak zwykle smile i nie wiem gdzie
      jeszcze można kupić.
      Żeby temu zapobiec polecam regularny peeling i golenie pianką do
      golenia dla kobiet właśnie.
      A laserowej epilacji sama bym się chętnie poddała...
      • silie Re: Odrastające włoski LASER SZCZEGÓŁY. 25.06.10, 18:10
        Odpowiadam na pyt. dot. depilacji laserowej.
        Na ten moment skuteczny jest jedynie:

1. laser light sheer
        2. ja mam ciemne włosy i tylko na takie dobrze działa ponieważ laser reaguje na
        czarne kropki które 'widzi'(przynajmniej w aktualnie dostępnej technologii)
        3. ilość zabiegów jest różna, ale z całą pewnością nie są to dwa. Ja miałam na
        bikini i pachy po ok 6 zabiegów (+ chyba siódmy jako dostrzał na resztki). Po
        dwóch latach od rozpoczęcia działań odrosło (a raczej nie zostało usuniętych)
        jakieś 5% włosów, z powodu różnych faz wzrostów właśnie. Usuwam je już
        zasadniczo depilatorem, co zajmuje jakieś 30 sek.smile
        4. ceny: u siebie w Łodzi płaciłam po 200 zł (średnio co 2 miesiące zabieg) do
        4go zabiegu włącznie, potem po 150.
        5. po 1szym zabiegu po dwóch tygodniach miałam bezpłatny 'dostrzał'.
        6. nie wiem jaki macie próg bólu, ale ja na dwie godziny przed zabiegiem
        nakładam grubą warstwę kremu znieczulającego Emla.

Reasumując: wszystko zależy od koloru włosów i sprzętu jakim dysponuje gabinet;
        ostatnio już nie śledzę tematu, ale chyba dalej nie ma nic skuteczniejszego niż
        laser 'light sheer', który jest skuteczny w 100%.
        I nie wierzcie w żadne elektrolizy, domowe sprzęty do tych celów czy inne
        bzdety; strata czasu i funduszy.
        Bardzo polecam!
        s.
        • joanka-r Re: Odrastające włoski LASER SZCZEGÓŁY. 25.06.10, 20:00
          Ja mam jasną karnację , słabe delikatne włosy, dlatego może wystarczył jeden zabieg.
          Kosmetyczka powiedziała, ze będę miała spokój na lata i mam spokój od zeszłego latasmile Zapłaciłam 500 zł, więc moze to jakaś inna , skuteczniejsza metoda? Moze dwa zabiegi w jednym? Jak będę u niej to zapytam jaki ma sprzęt i jak to nazywa fachowo, tak z ciekawości. Nigdy mnie te szczególy nie interesowały. Nogi kiedyś robiła mi gorącym woskiem, ale tak bolało, ze wolę golić sama 2 razy w tygodniu, podczas kąpieli.
          • lisia312 Re: Odrastające włoski LASER SZCZEGÓŁY. 26.06.10, 16:32
            znalazłam taką informację:

Ile razy należy powtórzyć zabieg laserowy, aby uzyskać pożądany efekt?
            W celu uzyskania optymalnego rezultatu zalecamy na początek 4 zabiegi w
            odstępach 4 tygodniowych, a następnie w zależności od uzyskanego efektu
            planujemy następne . Minimalna ilość zabiegów to 4 , ale średnio pacjenci
            wymagają od 5 do 7 sesji. W każdym następnym roku zalecany jest jeden zabieg
            przypominający.
            • joanka-r Re: Odrastające włoski LASER SZCZEGÓŁY. 26.06.10, 21:28
              w takim razie powinnam mieć już zabieg przypominający , bo mija rok. A ja nie potrzebuję.smile tylko sie cieszyć.
    • misself Re: Odrastające włoski 30.06.10, 13:29
      1. Kup porządną golarkę. (Polecam Wilkinson Extreme-3, damskie lub męskie
      jednakowo dobre.)
      2. Kup żel do golenia. (Żele są lepsze niż pianki. Isana jest tania i dobra.)
      3. Po goleniu posmaruj łydki oliwką dla dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka