Dodaj do ulubionych

Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki

06.12.10, 12:29
Bo ja w szafie wnękowej, na półce nad kurtkami i mam tam, delikatnie rzecz określając, misz masz totalny. Po pierwsze wysoko, po drugie ciemno a po trzecie w nieładzie. A najgorsze gdy na cito trzeba znaleźć rękawiczkę na małą pięcioletnią rączkę na przykład. Myślę coś może z IKEA zamontować... Proszę o natchnienie smile
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 12:32
      W wiatrołapie mam wieszak na kurtki codziennie używane, nad nim mam półkę na czapki, szaliki i rękawiczki codziennie używane. Szalik i rękawiczki wkładam do czapki i wrzucam na półkę - nic nie ginie, zdejmuję potem cały komplet.
      Nieużywane kurtki wiszą w szafie wnękowej, razem z nimi wisi duża torba z nieużywanymi czapkami, szalikami, szalikami i rękawiczkami.
    • allija Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 12:42
      w przedpokoju mam wieszak-garderobę m.in. z trzema szufladkami. Do jednej wrzucamy klucze a w pozostałych używane aktualnie szaliki, rękawiczki. Te nieużywane, teraz to jesienno-wiosenne, leżą na półce we wnękowej szafce, też w przedpokoju. Pólka jest na wysokości oczu więc stosunkowo łatwo znaleźć potrzebną rzecz w razie co.
      • cilantre Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 12:52
        W przedpokoju w szafie wnękowej wsród półek mam 3 szuflady ( na pewno da się dorobić ).
        Jestem zadowolona, bałagan nawet jeśli jest, to schowany wink
    • kasiak37 Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 13:04
      mam w przedpokoju duza drewniana komode z samymi szufladami i kazdy ma swoja na swoje czapki,szaliki,rekawiczki.Tak wiec jak ubieram Mloda to otwieram "jej" szuflade i mam wszystko czego potrzebujesmile
      • horpyna4 Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 13:52
        A ja mam przy lustrze w przedpokoju wąską i płytką szafkę własnego projektu. Jest wysokości lustra i przylega do niego z prawej strony. W środku jest kilkanaście półeczek o szerokości ok. 25 cm i głębokości poniżej 15 cm. Wszystkie rękawiczki, apaszki i szaliczki są widoczne po otwarciu drzwiczek i nie trzeba niczego szukać.

Aha, szafka jest podzielona na trzy części (jedna nad drugą), bo jedne drzwiczki miałyby prawie 1,5 m wysokości. A jak są ich 3 szt, to mają po jakieś 45 cm.
    • wiedzma30 takie mam 06.12.10, 14:49
      Ja mam takiego cudaka z ikea - i nareszczie ogarnelam moje szale i rekawiczki wedrujace wszedzie wink
      www.ikea.com/ca/en/catalog/products/00193386
      • mama.rozy Re: u nas 06.12.10, 14:56
        jest tak:
        kurtki w szafie wnękowej w przedpokoju
        rękawiczki w wiklinowym koszyku na ławie z butami w przedpokoju
        szaliki w wiklinowym kuferku w przedpokoju
        czapki w takim chowanym siedzeniu-drewnianym
        raczej bałaganu nie ma,chyba że ubierają się wszyscy na razsmile
      • mamaamati Re: takie mam 08.12.10, 10:35
        wiedzma30 napisała:

> Ja mam takiego cudaka z ikea - i nareszczie ogarnelam moje szale i rekawiczki w
        > edrujace wszedzie wink
        > rel="nofollow">www.ikea.com/ca/en/catalog/products/00193386

w czymś takim trzymam buty w szafiesmile

a na czapki rękawiczki mam składaną plastikową skrzynkę,można kupić w Obi za 7-8 zł
        skrzynka wsunieta jest do szafy pod wiszacymi kurtkami
    • laminja Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 14:59
      mam w szafie obok miejsca na kurtki dwie szuflady w jednej są nasze czapki, szaliki i rękawiczki, w drugiej dziecięce.
    • sadosia75 Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 15:00
      Szalik chowam w czapke. czapke w rekaw kurtki a rekawiczki do kieszeni ew miedzy szalik. kurtka do szafy i nic nie ginie.
      na wiosne piore wszystko i tak samo skladam.
    • alicez Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 06.12.10, 21:02
      Mój korytarzo-przedpokój ma 100 cm szerokości, ledwo się mieścimy wchodząc do mieszkania więc idea postawienia komody lub koszyka odpada. Szafa wnękowa to arcydzieło wykorzystania wolnego miejsca i tez już żadna szuflada się nie zmieści. Zastanawiam się nad zainstalowaniem w środku na bocznej ściance szafy takiego wieszaka z kieszeniami, może to zda egzamin?
      • anu_anu Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 07.12.10, 15:10
        Też mam mały przedpokój i mimo to upchnięty jest tam maluśki regalik na buty, szafa ubraniowa (na dole wieszaki, na górze półki). Z boku szafy wisi na niej lustro, pod lustrem stoi stołeczek, na którym siadamy do ubrania butów. Pod stołeczkiem są przybory do czyszczenia butów, a powyżej stałeczka (nad lustrem) jest półka na szale, czapki i rękawiczki. Acz te podstawowe "zestawy" to każdy ma w rękawie.
    • misself Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 07.12.10, 10:34
      Mam otwartą garderobę w przedpokoju.
      Dwie osoby w domu - dwa koszyki na tej garderobie.
      Mój koszyk siłą rzeczy większy smile

Dawniej, kiedy garderoby nie było, powiesiłam na ścianie taki dziecięcy kieszeniowiec.
      • abc143 Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 07.12.10, 20:12
        w normalnej szafie na dole w takiej niby skrzyni / pokrowiec z przepuszczającego powietrze materiału zasuwany na zamek z przezroczystym "wiekiem "Kupiłam toto w cerfurze za 6 zł.Na wiosnę rzeczy poprane i poskładane w kompletach czekają na zimę .A w trakcie użytkowania w przedpokoju w szufladzie tzw.garderoby
    • ookaa Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 08.12.10, 14:06
      alicez napisała:

> Bo ja w szafie wnękowej, na półce nad kurtkami.

Ja też w szafie wnękowej, ale pod kurtkami, dość nisko, ale wygodnie (lekko się schylam) . Mam zainstalowany wysuwany kosz a la szuflada. Szaliki mam wyłącznie niegniotące się, więc nie przeszkadza mi, że nie wiszą, tylko leżą pospołu z rękawiczkami, czapką itp. Tuż nad koszem jest półka zaginająca się w boczną ściankę wspartą na dnie szafy, no bo do czegoś trzeba było przytwierdzić prowadnice. Pod koszem - miejsce do wykorzystania.
    • poziomka001 Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 08.12.10, 19:58

Mam cos takiego:

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70083501

Sprawdza się również w lecie na apaszki itp.
      • alicez Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 10.12.10, 17:26
        O, jakie fajne! Ja już wieki całe nie odwiedzałam IKEA ale chyba czas się tam wybrać.
        • misself Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 10.12.10, 18:35
          alicez napisała:

> O, jakie fajne! Ja już wieki całe nie odwiedzałam IKEA ale chyba czas się tam w
          > ybrać.

Tylko sprawdź dostępność w Twoim sklepie.
          Jeśli mieszkasz w Krakowie, to nie licz na to, że cokolwiek, co sobie wynajdziesz, będzie dostępne sad
    • aniuta75 Re: Gdzie WDPD trzyma czapki, szliki, rękawiczki 10.12.10, 19:31
      Czapki i szaliki w rękawy. Rękawiczki do kieszeni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka