Dodaj do ulubionych

naczynia Le Creuset

26.12.10, 20:45
Drogie WDPD uzytkujecie naczynia Le Creuset ? Pytam bo "zachorowałam "na ich patelnię grillową.

https://farm6.static.flickr.com/5208/5294317984_a9fe9f1a84.jpg
Le-Creuset-Blue-range by maja8549, on Flickr
Obserwuj wątek
    • lee-aa Re: naczynia Le Creuset 26.12.10, 21:27
      Mam owalny garnek, który wykorzystuję do pieczenia i duszenia mięs. Sprawdza się świetnie - ma tylko jedną wadę - jest potwornie ciężki. Nie zdecydowałam się na patelnię, bo żadna ze mnie Herod baba i niestety nie jestem w stanie jej podnosić jedną ręką.
      Zanim kupisz sprawdź, czy dasz sobie z nią radę wink
    • graue_zone Re: naczynia Le Creuset 26.12.10, 22:13
      Polecam naczynia firmy Staub. Porównywalna jakość, sporo tańsze. Mam taką patelnię i jest świetna.
      https://www.staubusa.com/prod_pans/imgs/grill_american.jpg
    • johana75 Re: naczynia Le Creuset 26.12.10, 23:24
      Ja chce kupic czajnik do gotowania wody, tylko ze ten mały jest niedostepny, a duzy jest mi za duzy.https://czerwonamaszyna.pl/images/products/lecreuset/92000900060000_0.jpg
    • princesswhitewolf Re: naczynia Le Creuset 27.12.10, 13:05
      mam 4 garnki. 3 pomaranczowe 1 czerwone serduszko
      Zalety w zasadzie sa nieskonczone. Szybko sie nagrzewaja, Piekne, latwe w myciu. Wady: dosc ciezkie sa duze garnki. Niesamowicie trwale bo moja duzo starsza ode mnie znajoma dostala w latach 70tych na slub taki w prezencie i garnek wyglada calkiem ladnie i do dzis.
      Patelni ich nie mam.

Ja je kupuje na www.vente-privee.com Tzn jestem tam zapisana i od czasu do czasu systematycznie pojawia sie w jednym z emaili informacja o Secret Sale wlasnie Le Creusetow. I tym sposobem bardzo duzy garmek okolo 5 litrowy kupilam za 30 funtow tylko.
      • lola_kr Re: naczynia Le Creuset 28.12.10, 12:16
        niestety nie wysyłają do PLsad(
        • danuu Re: naczynia Le Creuset 28.12.10, 12:38
          Polecam sklep TK MAXX smile wybór dość ograniczony, ale praktycznie zawsze (przynajmniej u nas w Łodzi) mają Le Crusety. No i w sporo niższej cenie niż na co dzień smile

Ja mam problem z odkręceniem butelki wody, a co dopiero z dźwiganiem tych garów, ale wiem, że są znakomite. Szczególnie te żeliwne smile
          • princesswhitewolf Re: naczynia Le Creuset 28.12.10, 13:23
            to prawda. w UK w TK Maxxie tez pojawiaja sie le Creuset gary po przecenie jak wszystko....
    • lola_kr Re: naczynia Le Creuset 01.01.11, 13:39
      Przyszła wczoraj, jest śliczna pomarańczowa i niestety ... pierońsko ciężka (zaczęłam sobie powtarzać " dobre patelnie są ciężkie tak musi być" smile
      • johana75 Re: naczynia Le Creuset 13.01.11, 17:34
        Upolowałam w końcu ten czajnik który jest na fotce wyżej, jest prześliczny, nie jest cięzki bo nie jest żeliwny. Za to raczka się wogóle nie nagrzewa i cicho piszczy jak woda się gotuje, a najważniejsze że cieszy oko jak stoi na płycie gazowej. W rzeczywistości jest śliczniejszy niz na zdjeciu!!! Polecam!
        Mam ten litrowy, super!
    • agusiah Re: naczynia Le Creuset 14.01.11, 13:29
      Strasznie mi sie te garnki podobają, alechyba nie nadają się na płytę ceramiczną> Wydaje mi się, że sa za ciążkie... Czy któraś z Was uzywa ich razem ze szklaną płytą elektryczną?
      • lola_kr Re: naczynia Le Creuset 14.01.11, 20:58
        ja mam kuchenke gazową ale na opakowaniu jest zaznaczone że garnki nadają się nawet na indukcje.
      • kruszysia Re: naczynia Le Creuset a szklana płyta 04.04.11, 10:15
        Używam ich od lat, mam szklaną płytę, nic sie nie dzieje.
        Naczynia rzeczywiście znakomite!
    • amilina Re: naczynia Le Creuset 14.01.11, 20:16
      Swietne. Mercedesy w kuchni. Warto.
    • chomiczkami Re: naczynia Le Creuset 27.03.11, 17:09
      Moje drogie WDPD smile

Upatrzyłam sobie w promocji kamionkowy garnek ("kamionkowe naczynie okrągłe") z pokrywką Le Creuset i się poważnie zastanawiam, czy nie kupić go sobie na urodziny ;]. Jest też nieco tańsza brytfanna kamionkowa, niestety bez przykrywki i mam takie pytanie: czy po każdym pieczeniu nie będę musiała zdrapywać resztek posiłku z piekarnika? Czy mogę (jakkolwiek to zabrzmi) w takiej formie upiec ciasto smile? Czy lepiej zainwestować w ten kamionkowy garnek (pytanie tylko, czy ma sens kupowanie go, czy raczej oszczędzanie na żeliwny; w żeliwnym można wszak gotować, a nie tylko zapiekać).

Doradzicie młodej & niedoświadczonej Pani Domu?
      • chomiczkami Żeliwna patelnia 02.04.11, 23:52
        Brak odpowiedzi, jak widzę wink brytfannę Le Creuset kupiłam za 38 zł w promocji (choć dwa dni później zobaczyłam podobną w EuroShopie za 20 zł i ciekawi mnie, co je różni prócz ceny) i teraz medytuję nad patelnią żeliwną, bo mam jakieś blaszane g, które wzięłam na studia. Chodzi mi o zwykłą żeliwną patelnię o rozmiarze ok. 26 cm średnicy. Czy warto ciułać na Le Creuset, czy zakupić coś 20x tańszego (30 zł na allegro), ale jakieś no name?
        • lusitania2 Re: Żeliwna patelnia 05.04.11, 11:56
          chomiczkami napisała:

> Brak odpowiedzi, jak widzę wink brytfannę Le Creuset kupiłam za 38 zł w promocji
          > (choć dwa dni później zobaczyłam podobną w EuroShopie za 20 zł i ciekawi mnie,
          > co je różni prócz ceny)

pytanie czy to żeliwo to na pewno żeliwo, bo sprzedający różne rzeczy twierdzą, niekoniecznie zgodne z prawdą. le Creuset, Staub czy Godin
          godin.com.pl/oferta/Garnki/index.php
          daj pewność, że żeliwo to na pewno żeliwo i niewykończone jakimś szkodliwym dla zdrowia świństwem. Z no-name można różnie trafić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka