el-li 10.01.11, 20:17 Proszę o parę dobrych (prostych) przepisów na drinki. Do dyspozycji mam czysta wódkę....Sok pomarańczowy albo grejfrutowy + wódka...tego się już podobno nie pije? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abece_pl Re: dobre drinki:) 10.01.11, 20:47 Polecam proste, sprawdzone drinki: kieliszek białej wódki, kieliszek blue curacao lub likieru miętowego (do kupienia w każdym sklepie monopolowym, średnio 20-25 zł za butelkę, a wystarcza na dość długo), cytryna (ew. można dodać także limonkę), lód, dopełniamy spritem/7up-em. Bardzo smaczne Odpowiedz Link
pix-ii Re: dobre drinki:) 10.01.11, 21:32 Dobry i bardzo prosty Lód + wódka + sprite + sok z limonki + kilka plasterków/"ósemek" limonki do szklanki Proporcje - według uznania Zamiast limonki może być też cytryna. Odpowiedz Link
ginalina Re: dobre drinki:) 10.01.11, 21:51 Ostatnio czytałam albo oglądałam w tv, że nie powinno się pić soku grejpfrutowego z alkoholem. Było to naukowo uzasadnione, coś o przyswajaniu albo metabolizmie. Odpowiedz Link
wons-pantery Re: dobre drinki:) 10.01.11, 22:31 Ostatni hicior tego karnawału w naszym gronie to drink nazywany ,,zielona wróżka" Dajemy na dno szklaneczki kilka plasterków zielonego ogórka ze skórką plasterek cytryny wódka sprite i już Odpowiedz Link
jestemeco Re: dobre drinki:) 11.01.11, 00:09 powiedzcie mi - czy drinki muszą być z napojami gazowanymi? Ja ich nie lubię, a chętnie spróbowałabym czegoś nowego. Odpowiedz Link
wrednaboruda Re: dobre drinki:) 11.01.11, 08:25 nie musza. moga byc z tzw. czymkolwiek Odpowiedz Link
a_jednak_wierze Re: dobre drinki:) 14.01.11, 18:53 Jedyny jaki lubię: tonik+wódka miętowa+plasterki limonki+kruszony lód . Można dosłodzić syropem miętowym i udekorować listkiem mięty. Pycha! Odpowiedz Link
wrednaboruda ooooo... temat dla mnie! 11.01.11, 08:24 troche juz o tym bylo tutaj , przeczytaj ten watek, a jak bedziesz miec jakies pytania jeszcze, to odpowiem Odpowiedz Link
jestemeco wrednaboruda!!! 11.01.11, 09:23 wrednaboruda napisała: > troche juz o tym bylo tutaj , przeczytaj ten watek, a jak > bedziesz miec jakies pytania jeszcze, to odpowiem jaka szkoda, że się zarchiwizował. Dzięki za info zawarte w nim. Zapisałam i wieczorkiem wypiję pierwszego drinka w.g Twoich przepisów. Odpowiedz Link
agusiah Re: ooooo... temat dla mnie! 12.01.11, 09:16 Makabra. W robocie, 9 rano, a ja myślę, jak tu na drinka wyskoczyć... FAjny ten zarchiwizowany wątek. Ja najbardziej lubię drinki na bazie rumu i tequili, mojito albo margaritę, ale w sumie w domu nie robię, chyba dziś to zmienię . Przepis na domową margaritę poproszę ) Odpowiedz Link
dolmadakia Re: dobre drinki:) 12.01.11, 10:06 Brałam udział w tamtym watku,ale i tu sie dopiszę,bo mam dziś urodziny i chyba wieczorkiem sobie cos łykniemy.Otóz ostatnio wpadł mi w ręce taki przepis: śmietankę kremową lekko podgrzewamy mieszając i ropuszczając w niej parę kostek czekolady i łyżeczkę kawy rozpuszczalnej.Potem mieszamy to z gęstym mlekiem skondensowanym słodzonym /próbowałam tez z niesłodzonym,ale nie jest tak dobre/ i szklanka whisky.Trzymamy w lodówce.Pyszne,przepyszne!! potwornie kaloryczne i szybko schodzi Nie jest to co prawda taki lekki drink,ale na obecna porę roku w sam raz. Odpowiedz Link
ivoncja Re: dobre drinki:) 12.01.11, 10:51 Wszystkiego najlepszego! --------------------------- Bardzo łatwo podbić moje serce- wystarczy być kotem. --------------------------- ivoncja.blox.pl/html Odpowiedz Link
misself Re: dobre drinki:) 17.01.11, 16:47 Szczęścia i pomyślności Niech Ci się darzy za to, że się podzieliłaś tym przepisem Odpowiedz Link
misself Re: dobre drinki:) 17.01.11, 16:42 el-li napisała: > sok pomarańczowy albo grejfrutowy + wódka...tego się już podobno nie pije? A niby czemu nie? Pije "się" to, co "się" ma Mój Mężczyzna miesza wódkę z różnymi sokami (poza tymi, które podałaś, to z pomidorowym + tabasco = Bloody Mary), jabłkowym (antonówka z Tymbarka jest OK), limonkowym, porzeczkowym. Mieszanie wódki z napojami gazowanymi sprawia, że szybciej idzie do głowy. Można też z napojami energetycznymi, ale to już hardcore jest, bo można wpaść pod stół czując się doskonale, a chyba nie o to chodzi na imprezie, żeby się film urywał Odpowiedz Link
aggy80 Re: dobre drinki:) 17.01.11, 20:47 bambus, wino z cola, w chorwacji smakuje wybornie Odpowiedz Link
el-li Re: dobre drinki:) 17.01.11, 21:30 dziękuję za przepisy Przyjęcie się udało...Grenadinę kupiłam ale furorę zrobił drink z zielonym ogórkiem i cytryną. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link
tyska_edziecko Re: dobre drinki:) 18.01.11, 09:46 A moze macie fajny i prosty przepis na drink "biały"? Tzn . nie chodzi mi o taki do zrobienia w większej ilości i przechowywania w lodówce, ale o jakiś na mleku bądź śmietance z lodem do popijania tuż po zrobieniu Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: dobre drinki:) 18.01.11, 09:59 yska_edziecko napisała: > A moze macie fajny i prosty przepis na drink "biały"? Tzn . nie chodzi mi o ta > ki do zrobienia w większej ilości i przechowywania w lodówce, ale o jakiś na ml > eku bądź śmietance z lodem do popijania tuż po zrobieniu white russian 45 ml czystej wódki, 25 ml likieru kawowego Kahlua, 20 ml słodkiej śmietanki 4 kostki lodu. Odpowiedz Link
dolmadakia Re: dobre drinki:) 18.01.11, 17:00 tyska_edziecko napisała: > A moze macie fajny i prosty przepis na drink "biały"? Tzn . nie chodzi mi o ta > ki do zrobienia w większej ilości i przechowywania w lodówce, ale o jakiś na ml > eku bądź śmietance z lodem do popijania tuż po zrobieniu 1/3 Malibu,1/3 mleka i 1/3 mleka skondensowanego niesłodzonego.Oziebic i dodac ludu.Można posypac startą czekoladą...pyyyyyszne... Odpowiedz Link
alicez Re: dobre drinki:) 18.01.11, 16:43 Może pora roku nie jest odpowiednia na takie drinki, ale co tam Potrzebne nam są: mrożone truskawki cukier sok z cytryny wódka/tequila Ilość składników wedle upodobania. Wszystko miksujemy do konsystencji sorbetu i gotowe. Mi najbardziej smakuje z Finlandią Lemon. Odpowiedz Link
22max2007 Re: dobre drinki:) 18.01.11, 20:30 Pora wieczorowa, miałam w planach czynności nadające się do wpisu "co zrobiłaś dla swojego domu" i co? zobaczymy, może później - teraz to ja idę przejrzeć barek ) Odpowiedz Link