Dodaj do ulubionych

dobre drinki:)

10.01.11, 20:17
Proszę o parę dobrych (prostych) przepisów na drinki. Do dyspozycji mam czysta wódkę....Sok pomarańczowy albo grejfrutowy + wódka...tego się już podobno nie pije?
Obserwuj wątek
    • abece_pl Re: dobre drinki:) 10.01.11, 20:47
      Polecam proste, sprawdzone drinki:
      kieliszek białej wódki,
      kieliszek blue curacao lub likieru miętowego (do kupienia w każdym sklepie monopolowym, średnio 20-25 zł za butelkę, a wystarcza na dość długo),
      cytryna (ew. można dodać także limonkę),
      lód,
      dopełniamy spritem/7up-em.
      Bardzo smaczne smile
    • pix-ii Re: dobre drinki:) 10.01.11, 21:32
      Dobry i bardzo prosty wink
      Lód + wódka + sprite + sok z limonki + kilka plasterków/"ósemek" limonki do szklanki
      Proporcje - według uznania wink
      Zamiast limonki może być też cytryna.
    • ginalina Re: dobre drinki:) 10.01.11, 21:51
      Ostatnio czytałam albo oglądałam w tv, że nie powinno się pić soku grejpfrutowego z alkoholem. Było to naukowo uzasadnione, coś o przyswajaniu albo metabolizmie.
      • wons-pantery Re: dobre drinki:) 10.01.11, 22:31
        Ostatni hicior tego karnawału w naszym gronie to drink nazywany ,,zielona wróżka"
        Dajemy na dno szklaneczki kilka plasterków zielonego ogórka ze skórką
        plasterek cytryny
        wódka
        sprite
        i już
        • jestemeco Re: dobre drinki:) 11.01.11, 00:09
          powiedzcie mi - czy drinki muszą być z napojami gazowanymi?
          Ja ich nie lubię, a chętnie spróbowałabym czegoś nowego.
          • wrednaboruda Re: dobre drinki:) 11.01.11, 08:25
            nie musza. moga byc z tzw. czymkolwieksmile
      • a_jednak_wierze Re: dobre drinki:) 14.01.11, 18:53
        Jedyny jaki lubię: tonik+wódka miętowa+plasterki limonki+kruszony lód . Można dosłodzić syropem miętowym i udekorować listkiem mięty. Pycha!smile
    • wrednaboruda ooooo... temat dla mnie! 11.01.11, 08:24
      troche juz o tym bylo tutaj , przeczytaj ten watek, a jak bedziesz miec jakies pytania jeszcze, to odpowiemsmile
      • jestemeco wrednaboruda!!! 11.01.11, 09:23
        wrednaboruda napisała:

> troche juz o tym bylo tutaj , przeczytaj ten watek, a jak
        > bedziesz miec jakies pytania jeszcze, to odpowiemsmile

jaka szkoda, że się zarchiwizował.

Dzięki za info zawarte w nim.
        Zapisałam i wieczorkiem wypiję pierwszego drinka
        w.g Twoich przepisów.
      • agusiah Re: ooooo... temat dla mnie! 12.01.11, 09:16
        Makabra. W robocie, 9 rano, a ja myślę, jak tu na drinka wyskoczyć... FAjny ten zarchiwizowany wąteksmile.
        Ja najbardziej lubię drinki na bazie rumu i tequili, mojito albo margaritę, ale w sumie w domu nie robię, chyba dziś to zmienię smile.
        Przepis na domową margaritę poproszę smile)
    • dolmadakia Re: dobre drinki:) 12.01.11, 10:06
      Brałam udział w tamtym watku,ale i tu sie dopiszę,bo mam dziś urodziny i chyba wieczorkiem sobie cos łykniemy.Otóz ostatnio wpadł mi w ręce taki przepis: śmietankę kremową lekko podgrzewamy mieszając i ropuszczając w niej parę kostek czekolady i łyżeczkę kawy rozpuszczalnej.Potem mieszamy to z gęstym mlekiem skondensowanym słodzonym /próbowałam tez z niesłodzonym,ale nie jest tak dobre/ i szklanka whisky.Trzymamy w lodówce.Pyszne,przepyszne!! potwornie kaloryczne i szybko schodzisad
      Nie jest to co prawda taki lekki drink,ale na obecna porę roku w sam raz.
      • ivoncja Re: dobre drinki:) 12.01.11, 10:51
        Wszystkiego najlepszego! smile

---------------------------
        Bardzo łatwo podbić moje serce- wystarczy być kotem. smile
        ---------------------------
        ivoncja.blox.pl/html
        • dolmadakia Pięknie dziękuję:-) 12.01.11, 11:16
      • misself Re: dobre drinki:) 17.01.11, 16:47
        Szczęścia i pomyślności smile
        Niech Ci się darzy za to, że się podzieliłaś tym przepisem smile
    • misself Re: dobre drinki:) 17.01.11, 16:42
      el-li napisała:
      > sok pomarańczowy albo grejfrutowy + wódka...tego się już podobno nie pije?

A niby czemu nie?
      Pije "się" to, co "się" ma wink

Mój Mężczyzna miesza wódkę z różnymi sokami (poza tymi, które podałaś, to z pomidorowym + tabasco = Bloody Mary), jabłkowym (antonówka z Tymbarka jest OK), limonkowym, porzeczkowym.
      Mieszanie wódki z napojami gazowanymi sprawia, że szybciej idzie do głowy.
      Można też z napojami energetycznymi, ale to już hardcore jest, bo można wpaść pod stół czując się doskonale, a chyba nie o to chodzi na imprezie, żeby się film urywał wink
      • aggy80 Re: dobre drinki:) 17.01.11, 20:47
        bambus, wino z cola, w chorwacji smakuje wybornie
        • el-li Re: dobre drinki:) 17.01.11, 21:30
          dziękuję za przepisysmile Przyjęcie się udało...Grenadinę kupiłam ale furorę zrobił drink z zielonym ogórkiem i cytryną. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
          • tyska_edziecko Re: dobre drinki:) 18.01.11, 09:46
            A moze macie fajny i prosty przepis na drink "biały"? Tzn . nie chodzi mi o taki do zrobienia w większej ilości i przechowywania w lodówce, ale o jakiś na mleku bądź śmietance z lodem do popijania tuż po zrobieniusmile
            • kr_ka_11 Re: dobre drinki:) 18.01.11, 09:59
              yska_edziecko napisała:
              > A moze macie fajny i prosty przepis na drink "biały"? Tzn . nie chodzi mi o ta
              > ki do zrobienia w większej ilości i przechowywania w lodówce, ale o jakiś na ml
              > eku bądź śmietance z lodem do popijania tuż po zrobieniusmile

white russian
              45 ml czystej wódki,
              25 ml likieru kawowego Kahlua,
              20 ml słodkiej śmietanki
              4 kostki lodu.

• dolmadakia Re: dobre drinki:) 18.01.11, 17:00
              tyska_edziecko napisała:

> A moze macie fajny i prosty przepis na drink "biały"? Tzn . nie chodzi mi o ta
              > ki do zrobienia w większej ilości i przechowywania w lodówce, ale o jakiś na ml
              > eku bądź śmietance z lodem do popijania tuż po zrobieniusmile

1/3 Malibu,1/3 mleka i 1/3 mleka skondensowanego niesłodzonego.Oziebic i dodac ludu.Można posypac startą czekoladą...pyyyyyszne...
    • alicez Re: dobre drinki:) 18.01.11, 16:43
      Może pora roku nie jest odpowiednia na takie drinki, ale co tam smile Potrzebne nam są:
      mrożone truskawki
      cukier
      sok z cytryny
      wódka/tequila
      Ilość składników wedle upodobania. Wszystko miksujemy do konsystencji sorbetu i gotowe. Mi najbardziej smakuje z Finlandią Lemon.
      • 22max2007 Re: dobre drinki:) 18.01.11, 20:30
        Pora wieczorowa, miałam w planach czynności nadające się do wpisu "co zrobiłaś dla swojego domu" i co? zobaczymy, może później - teraz to ja idę przejrzeć barek smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka