Dodaj do ulubionych

bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro...

09.02.11, 23:36
kupilam super designerska baterie do zlewu i sie przejechalam, bo woda leci jak z wiadra, pryska, ochlapuje wszystko dookola po podlozeniu pod strumien czegokowliek..

...w sklepie nie jest podlaczona do wodociagu?
Jak ocenic po baterii to, w jaki sposob bedzie wyplywala woda z kranu? Jak to opisac, hmm. Chcialabym ,aby nei leciala na chama tylko takim zwartym nabuzowanym strumieniem, aby oplywala podlozone dlonie czy naczynia, sztucce. Teraz pomyslalam, nei wiem, czy slusznie, iz te "miekkie" strumienei wydaja sie byc zmieszane z powietrzem chyba..takie nasycone sa.
Dziewczyny, pocieszcie, ze umiem przekazac to, co mam na mysli, a Wy mnei dobrze rozumiecie wink
Obserwuj wątek
    • vanmovinia Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 09.02.11, 23:37
      ech, zle wkleilam zdanie, przepraszam, a mialo byc tak:

bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro...
      ...w sklepie nie jest podlaczona do wodociagu?
    • mloda0242 Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 09.02.11, 23:51
      nie chodzi o to, że ta Twoja nie ma tego siteczka na końcu? u mnie leciało jak z wiadra jak odkręciłam siteczko do odkamieniania;
      • vanmovinia Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 09.02.11, 23:56
        moja ma plaski wylot, cala jest w prostokacie na przekroju, wiec na siteczko meijsca nei ma.
        Ale rzeczywiscie, te z siteczkiem wypuszczja ten miekki strumien oplywowy smile tak? To sitko daje ta gwarancje?
        • agawa70 Perlator 10.02.11, 00:39
          ...się nazywa. To siteczko. I właśnie tak - sitko daje tę gwarancję - ono zapewnia napowietrzenie strumienia wody. Napowietrzenie sprawia też, że potrzebujemy mniejszego strumienia do komfortowego użytkowania wody w zlewozmywaku, umywalce itd czyli pomaga oszczędzać wodę.
        • agawa70 a tak w ogóle 10.02.11, 00:45
          to każda bateria powinna mieć perlator - sprawdź czy tam czegoś nie ma... kto wam ją montował? może się zgubiło? A może jest i po prostu jest zapchane czymś i trzeba odręcić i wyczyścić. W bateriach powinien być dostęp do sitka perlatora ponieważ z wody zawsze po czasie nazbiera się jakiegoś piasku, żwiru i się zapycha. Trzeba przepłukać i po sprawie.
          • vanmovinia Re: a tak w ogóle 10.02.11, 19:41
            agawa, nie ma, sprawdzilam.
            Ze wzgledu na plaski, a nie okragly przekroj ma jakby kratke z plastiku, zadnej siateczki.
            tak...castorama uncertain
    • n_ina Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 00:26
      ja kupowałam sugerując się firmą; zresztą to się sprawdza: kupuję drożej ale markowe=kupuję raz
      • lukrecja34 Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 07:48
        ja szukałam opinii w internecie.
        kupiłam polecane wszędzie baterie z krakowskiej fabryki i jestem bardzo zadowolona-3 lata całkowicie bezawaryjnej i bezproblemowej pracy.
        • ka_thy Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 08:34
          Ja też miałam baterie z KFA, dwie, nienajtańsze, i obydwie do d... Po remoncie łazienki wymieniłam na Hansgrohe i zero problemów już kilka lat.
          • b-b1 Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 08:51
            Perlator można dokupić-choć nie wiem, czy do każdego kształtu wylotu baterii .Pytaj w sklepach specjalistycznych z artykułami do łazienek.
          • n_ina Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 17:32
            też mam Hansgrohe, działa bez zarzutu
    • maria10344 Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 08:59
      Na pewno nie ma parlatora.Jak palec wejdzie w środek rurki to znak,że go nie ma.Jak ja kupowałam armaturę,to do każdej sztuki była karta gwarancyjna a opisem technicznym.Weź to w garść i idź z tym do sklepu.Poproś obsługę,na pewno Ci pomogą.
    • vanmovinia Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 10:01
      dzieki dziewczyny za pomoc
    • magdalaena1977 R 10.02.11, 15:35
      vanmovinia napisała:
      > jak ocenic jakosc, skoro w sklepie nie jest podlaczona do wodociagu?
      W pełni Cię rozumiem.
      • wiatro-dmorza Re: R 10.02.11, 16:30
        kupiłam w praktikerze baterię polecaną przez pana z obsługi, niestety pozamontowaniu okazała sie do niczego - przecieki, ciężko chodzące kurki itp - zażądałam zwrotu gotówki i kupiłam polskie baterie - producent z Krakowa nie pamietam nazwy, ale na pudełku pisze "dajemy 100 lat gwarancji" - na razie wykorzystałam z tego 2 lata i nie narzekamsmile
    • kasiak37 Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 10.02.11, 17:40
      wlasnie-perlatorsmile
    • ana119 Re: bateria do zlewu-jak ocenic jakosc, skoro... 11.02.11, 14:17
      mam ten sam problem - kupiłm dość kosztwoną baterię ze wspominanego Krakowa (swoją drogą nie pierwszy raz ktoś na forum poleca jakie to doskonałe, kupuję i mam odmienne zdanie!) i albo leci cieniutkim strumieniem albo rozpryskuje na blat. mam jej dosyć bo poprzednia miała lekko chodzącą dyszę i łatwo było wyregulować strumień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka