16.04.12, 10:56
Dziewczyny, wszystko co wsadzę w usta jest gorzkie.
Co to za zjawisko może wiecie?
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: gorycz 16.04.12, 11:11
      Pytałaś wujka google? www.google.com/search?q=gorzki+smak+w+ustach&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&client=__MOZ_APP_NAME__-a
      piszą najczęściej o problemach z wątrobą i refluksem.

A od siebie - nie bierzesz żadnych leków? Ja po odrobaczaniu miałam zmieniony smak (ale akurat metaliczny, nie gorzki).
      • hela6 Re: gorycz 16.04.12, 11:35
        Staram się w takich przypadkach rzadko gogla pytać bo zaraz jakieś zagrożenie śmiertelne wychodzi, ludzie cuda na kiju wypisują bez opamiętania a Wy drogie Panie wydajecie się dość rozsądne. smile
        • hela6 Re: gorycz 16.04.12, 11:37
          Leków nie biorę, czasem łykam magnez i wapno i nic mi w zasadzie nie dolega poza cholernym spadkiem ciśnienia tętniczego ale to standard.
    • robitussin Re: gorycz 16.04.12, 11:13
      hela6 napisała:

> Dziewczyny, wszystko co wsadzę w usta jest gorzkie.
      > Co to za zjawisko może wiecie?

Pewnie Ci nie pomogę, ale ja dokładnie takie objawy miałam na początku każdej ciąży wink Jednak słyszałam, że może to być też powiązane z wątrobą lub woreczkiem żółciowym.
      • kasiek-kd Re: gorycz 16.04.12, 20:24
        tez pomyslałam o ciązy
        • hela6 Re: gorycz 16.04.12, 20:35
          No weźcie przestańcie, cycki mnie bolą.
          Chyba zacznę wierzyć w nieskalane poczęcie big_grin
          • kasiek-kd Re: gorycz 17.04.12, 21:15
            ...wiele z nas wierzy wink
            • hela6 Re: gorycz 17.04.12, 21:52
              Ja nie bardzo a że doszło i swędzenie skóry to chyba na starość hormony zdziczały i im się marzy big_grin
              • ajer2 Re: wątroba 17.04.12, 23:50
                i nie bagatelizuj tego.Wszystkie opisane przez Ciebie objawy na to wskazują.Idź do lekarza.
    • dzioucha_z_lasu Re: gorycz 18.04.12, 10:09
      Najpewniej wątroba. A dokładniej - jakiś problem z woreczkiem żółciowym. Do gastrologa szybko!
      • hela6 Re: gorycz 18.04.12, 11:21
        Dzięki dziewczyny, własnie przeszło ale w takim razie zarejestruję się do doktora.
        • sten.ia Re: gorycz 18.04.13, 14:31
          a ja wlasnie ma ciągle gorzko w ustach i tez sie zastanawialam co to moze być,pije wode z kryształkow japonskich i moze po nich?
          • 22pagoda Re: gorycz 19.04.13, 07:52
            sten.ia - co to jest woda z kryształków japońskich?
            • sten.ia Re: gorycz 19.04.13, 12:47
              to sie nazywa algi morskie,podobno bardzo dobre przy roznych schozeniach,poczytaj o algach
    • sasilla Re: gorycz 20.04.13, 01:56
      Stanowczo wskazuje na jakis problem watrobowo - woreczkowy. To zolc jest taka gorzka, ble.
      Jesli oprocz tego miewasz np. klucie w dolku, to proponuje do lekarza ekspresem; ja sie tak prawie przekrecilam na kamice zolciowa uncertain
    • mierzejka Re: gorycz 20.04.13, 21:50
      ja czułam bardzo zły smak w ustach, taki gorzki, kiedy, jak okazało się po pewnym czasie, pękł mi do korzenia ząb przeleczony kanałowo, po prostu rozpuszczało się to wypełnienie z martwego zęba. tak czy siak zyczę zdrowia!
    • sigrid-1 Re: gorycz 20.04.13, 22:10
      Powinnaś się przebadać. A na wątrobę świetnym lekiem, ziołem jest ostropest plamisty, dobrze oczyszcza i regeneruje wątrobę, nawet jest polecany po chemioterapii.
      • roseanne Re: gorycz 21.04.13, 03:00
        dobry i nieszkodliwy jest tez karczoch
        mozna popijac dziurawiec tez, ale uwazac na sloncr, bo moga powstac plamy na skorze

gorycz w ustach i swedzenie to jaknajbardziej objawy watrobowe
      • ana119 Re: gorycz 21.04.13, 09:43
        przyczyna może być chory żoładek, wątroba, woreczek. oprócz uczucia goryczy pewnie są inne objawy: wrażenie przepełnienia, nieregularne wypróżnienia itp. czy zachowane są przerwy 3-4 godz. pomiędzy posiłkami.
        należy ustalić schorzenie bo można zaszkodzić. jeśli jest nadmiar żółci (zarzucanie) - ostropest w takim przypadku jest niewskazany bo zwiększa produkcję żółci, w takim przypadku potrzebny jest środek zobojątniający np. siemię, alugastrin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka