Dodaj do ulubionych

odkurzacz LG kompressor

22.05.12, 10:02
Witajcie! Chciałam się podzielić swoją opinią na temat tego "sprzętu". Otóż wydałam na niego niemało pieniedzy juz przesżło 4 lata temu i powiem Wam, że mam już dość. To pieniądze wyrzucone w błoto. NIE WARTO!!!!! Przede wszystkim dla osób które ni e mają dzieci i psa- tragedia. A jak już jest dziecko i pies to po prostu nic, tylko się wściec i wyrzucić go przez okno.... Tragedia nie odkurzacz! Może i SUPER kompresuje kurz i paprochy, ale co z tego jak szczotka się co chvwilę zapycha, bardzo trudną ją ywczyścić nawet ręcznie, przy pomocy np. wsówki do włosów.
FATALNIE ciągnie na max. obrotach. Jest niedokładny mimo wielkiej determinacji sprzatającego i długiego odkurzania.
Szczotka jest tutaj najsłabszym ogniwem. Jest beznadziejnie zaprojektowana. Gdyby nie to, odkurzacz pewnie sprawowałby się duuuużo lepiej. Reszta, bez zastrzeżeń. Zajeżdżam go i nic się nie zepsuło ani nie rozwaliło. Ale FATALNIE zbiera. FATALNIE.
Obserwuj wątek
    • agava07 Re: odkurzacz LG kompressor 22.05.12, 10:20
      A ja swój przeprosiłam po tym, jak próbowałam wymienić na inny. Wyniosłam przed dom, "wytrzepałam" wszystkie części, zwłaszcza filtry, usunęłam zapychacze i jest jak nowy. To tylko odkurzacz - zbiera tylko kurz - nie podnosi papierowych chustek itp.
      Żałuję tylko, że serwis LG taki kiepski i nie mogę dokupić części sad
    • kr_ka_11 Re: odkurzacz LG kompressor 22.05.12, 10:23
      LG wycofał się już z produkcji odkurzaczy
      ale przyznam szczerze, że jak do tej pory to spotkałam się tylko z pozytywnymi opiniami, sama chciałam kupić rodzicom bezworkowy z funkcją kompresji kurzu ale już nie można nigdzie dostać.
      • agava07 Re: odkurzacz LG kompressor 22.05.12, 10:46
        Wydaje mi się, że LG po prostu zrezygnowało z wprowadzania swoich odkurzaczy na polski rynek, bo wymaga to pewnego wysiłku: reklamy, serwis itp., co może nie być opłacalne przy tak dużej podaży tego asortymentu w tak stosunkowo niewielkim kraju jak nasz sad
        W UK odkurzacze LG sprzedają się bardzo dobrze wink
        • kr_ka_11 Re: odkurzacz LG kompressor 22.05.12, 10:50
          a dla mnie jest to zupełnie nie zrozumiale, mieli dobry produkt.
          taka firma nie ma problemu z przeznaczeniem określonych środków na reklamę, a i sprzedaż jak do tej pory nie była zła. te odkurzacze to była świetna alternatywa dla dużo droższych dysonów chociażby, które w reklamę nie inwestują w ogóle a też się sprzedają. rynek odkurzaczy bezworkowych tak naprawdę jeszcze wcale nie jest nasycony.
          • agava07 Re: odkurzacz LG kompressor 22.05.12, 11:03
            Może jest tak, że Dysony promują sami sprzedawcy, bo mają na tym najwiyższą prowizję. A klient jest tylko biedną ofiarą rozgrywek rynkowych sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka