Dodaj do ulubionych

biokominki

16.07.12, 20:53
dziewczyny,
czy ktoras z Was ma to w domu? mnie najbardziej interesowalaby wersja wiszaca. Rzeczywiscie da sie ten ogien palic bez uszczerbku dla zdrowia i rzeczy stojacych/lezacych obok? strasznie mnie kusi ten zywy ogien, zawsze chcialam miec kominek..ale mieszkam w bloku, wiec to chyba jedyne rozwiazanie..
napiszcie, jak znacie temat
dzieki
Obserwuj wątek
    • at.at Re: biokominki 17.07.12, 10:54
      Bardzo chciałam taki kominek i dużo o nich czytałam. Niestety, wcale nie są takie bezpieczne. Zdarza się w nich samozapłon, zwłaszcza przy dolewaniu paliwa i gdy się pali w takim kominku, potrzebny jest dopływ powietrza, np. rozszczelnione okno. Do zakupu zniechęcił mnie artykuł w niemieckiej prasie o słabości systemu certyfikowania tych kominków. Wynikało z niego, że najlepiej jest kupić takie urządzenie we Francji. Tam po serii pożarów wprowadzono ostre zasady dopuszczania tych urządzeń do użytku, kominki dopuszczone do sprzedaży we Francji są najlepiej zabezpieczone.
    • lirio Re: biokominki 17.07.12, 11:00
      Mnie zdecydowanie zniechęciły opinie z netu oraz testy w programie Galileo (chyba) wychodzi na to, że to bardzo niebezpieczna zabawka, a mając dzieci można zapomnieć o tym.
      Poza tym z dawnych czasów dzikiej turystyki pamiętam, że ogień z paliwa płynnego jest zupełnie inny niż z drewna czy węgla - "zimny" i pozbawiony uroku.
      • niusowo Re: biokominki 17.07.12, 18:03
        dziekuje Wam za odpowiedzi. To by bylo zbyt piekne i proste, aby bylo mozliwesad. szkoda. Szukam zatem domusmile, gdzie mozna bedzie zrobic prawdziwy komineksmile
    • polskiebiokominki Re: biokominki 24.08.12, 09:07
      Witam serdecznie niusowo oraz wszystkich zainteresowanych biokominkami smile
      Mija okres wakacyjny, niebawem jesienna słota - czas chłodnych,
      dżdżystych i nostalgicznych wieczorów. Warto już teraz
      pomyśleć o zapewnieniu sobie i swoim bliskim miłych chwil przy
      cieple naturalnego i okiełznanego ognia bez dymu, sadzy, bez
      pozwoleń i instalacji. Mowa oczywiście o biokominkach, których
      coraz większą kolekcję oferujemy w sklepie z polskimi
      biokominkami
      .
      Nie próżnowaliśmy podczas wakacji, czego dowodem są nowe modele,
      które sukcesywnie będą dodawane do jakże bogatej już i tak
      naszej oferty. Żeby nie być gołosłownym poniżej nowy biokominek
      ANTYCZNY mini wykonany z fornirowanej płyty MDF i wyposażony w
      nowoczesny palnik o falowanej linii ognia o długości 450mm oraz
      biolampa ANTISANA - pamiętacie podobne jej lampy naftowe stojące u
      naszych babci i dziadków?
      https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/556456_519353944747621_1754182480_n.jpg

https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/556456_519353944747621_1754182480_n.jpg
      Zapraszam do poczytania co nt biokominków pisze na swojej stronie ich producent. Zapraszam także do formułowania pytań, na które zawsze chętnie odpowiadam czy to w formie pisemnej, czy podczas rozmowy telefonicznej - kontakty na stronie głównej www.polskiebiokominki.pl
      Ciepło pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka