atrams5 02.08.12, 09:33 Poradżcie, drogie dziewczyny. Miałam zamiar zrobić smakowity bigos z cukinii, ale zagapiłam się dusząc cukinię. Wyszła taka prawie paćka. Da się coś z tego zrobić, czy do wywalenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskahh Re: Rozgotowana cukinia 02.08.12, 09:48 zupa krem pewnie sie da zmiksuj, dodaj serek topiony jak masz, ja wczoraj dalam zoltzy tarty do tego grzanki i smacznego Odpowiedz Link
budzik11 Re: Rozgotowana cukinia 02.08.12, 09:49 Ja zawsze robię do rozgotowania - cukinia i kabaczek. Do tego zrumieniona cebulka i kiełbasa - IMO jest bardzo smaczne. Odpowiedz Link
atrams5 Re: Rozgotowana cukinia 02.08.12, 14:50 Znaczy się - nie wywalać. Dziękuję za rady wszystkim i pozdrawiam oczywiście. Odpowiedz Link
hela6 Re: Rozgotowana cukinia 02.08.12, 15:01 U mnie po kolejnym odgrzaniu bywa że ratatuja to już maczanka do pieczywa i tez smaczna Odpowiedz Link
squirk Re: Rozgotowana cukinia 02.08.12, 15:25 Jeszcze takie coś wygooglałam kuchnia-polska.net/dip-z-cukini,333 i chyba sama się na to skuszę tym bardziej, że cukinię kupuję kompulsywnie i kończą mi się na nią pomysły. Odpowiedz Link