Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny

03.03.13, 21:11
Muszę szybko na coś się zdecydować, bo właśnie dzisiaj wywaliłam mikser i maszynkę do mielenia Zelmera. Więcej na ichni sprzęt nie dam się namówić, choćby mi mieli dopłacić. A zawsze wspierałam polski przemysł.
Teraz zastanawiam się nad Boschem z serii MUM 54 lub 56 albo jakimś Siemensem. Niestety Siemensy są fatalnie opisane ale mają mocniejsze silniki. Ale może do domowego użytku nie potrzeba więcej niż 900W.

Mam jeszcze, do pozbycia się, fantastyczny odkurzacz Zelmera ale to temat na inny wątek smile
Obserwuj wątek
    • satia2004 Re: Robot kuchenny 03.03.13, 22:06
      To ciekawe bo ja mam maszynkę do mielenia Zelmiera i chodzi jak złoto. Mam też Boscha MUM-a z serii 56 (900W) i tam maszynka owszem mieli ale to jednak nie to co Zelmer.
      • 987ania Re: Robot kuchenny 03.03.13, 22:26
        Zelmer zipie jakby nie wiadomo jaką prace miał zrobić. Aż żal używać. A z tego boscha zadowolona jesteś?
    • skarolina Re: Robot kuchenny 03.03.13, 23:59
      Ja mam boscha z serii 46..., moc 550 W i chleb razowy na zakwasie z kilograma mąki cudnie uciągnie, reszta równie dobra. Akurat maszynka do mięsa jest najsłabszym punktem - mielić mieli, ale mała jest, trochę cierpliwości trzeba. Ale biorąc pod uwagę to, że maszynki używam zdecydowanie rzadziej niż robota, który jest genialny, to od biedy czasem mogę się poniecierpliwić trochę smile
      MUM-a polecam bardzo.
    • bezzaoknem Re: Robot kuchenny 04.03.13, 11:18
      Ja mam Philipsa taki:
      www.nokaut.pl/roboty-kuchenne/philips-hr-7778.html
      od 4 lat. Wcześniej miałam polską Anię (chyba?), zmiana ogromna.
      Ten Philips nie ma maszynki do mielenia, ja nie używam. Ale ma sokowirówkę, blender i całe standardowe wyposażenie. Bez problemu myje się w zmywarce. Łatwo czyści się wnętrze tego elementu, na którym osadza się tarcze (mam porównanie).
      Jedyne zastrzeżenie to to, że to jest robot do większego gotowania. Np. nie ubije 2 białek, raczej 5.
      Haka z nożem używam do wszystkiego; kilka tarcz (w tym jedna regulowanej wysokości - b.praktyczne) do warzyw, blender - wiadomo. Sokowirówka też super chodzi.
      Rodzice mają Philipsa tańszego, ale z maszynką do mielenia. Skończyło się tym, że po jakimś czasie bluzgania.... kupili oddzielną maszynkę do mielenia, chyba Zelmerawink
      Ogólnie wydaje mi się, że robot idealny, tj. taki, w którym każda funkcja jest wykonywana tak samo dobrze, jak w oddzielnym, przeznaczonym do tego urządzeniu, nie istniejeuncertain
      Ale sama mam małą kuchnię więc wiadomo, dlaczego nie mam oddzielnej sokowirówkiwink))
      A tego Philipsa uwielbiam! także za design - jako prawie jedyna rzecz stoi u mnie na blacie. Jest piękny, czarny, zgrabny.
      Przy zakupie wahałam się między nim, a MUM właśnie. Ale z MUM nie mam doświadczenia więc nie pomogęwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka