aga-kosa 26.03.14, 17:58 Mam zmywarkę w zabudowie /45cm i od pewnego czasu pierwszy program nie pobiera wody. Dalej już pracuje normalnie. Teraz wlewam dwa dzbanki wody i dalej już leci. Jak złu zaradzić. Podpowiedzcie. aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pitahaya1 Re: Zmywarka Bosch się zbiesiła 26.03.14, 19:35 Specem od zmywarek nie jestem. Możesz spróbować wyczyścić filtry, ale szukałam w necie podobnych objawów i ja bym się za takie rzeczy nie brała: www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=13166821#13166821 poszukaj.elektroda.pl/szukaj,zmywarka-bosch-nie-pobiera-wody.html www.elektroda.pl/rtvforum/topic379719.html Odpowiedz Link
joanna_poz Re: Zmywarka Bosch się zbiesiła 27.03.14, 09:23 wezwać pana od naprawy zmywarek? moj bosch po 9 latach tez sie ostatnio zbiesił, dla odmiany nie grzał wody i nie chciał konczyc programu, powodem była jakas banalna zwara w panelu, naprawa kosztowała 140 zł. Odpowiedz Link
dorota_11 Re: Zmywarka Bosch się zbiesiła 27.03.14, 11:21 Moja zmywarka Bosch 45cm też tak miała. Zapchała się wężownica doprowadzająca wodę. Trzeba wysunąć zmywarkę, odkręcić boczną ściankę z lewej strony. Pod nią jest płaska plastikowa "wytłoczka" - tam wytłoczona długa, zakręcająca wielokrotnie rurka, w niej jest jeden zaworek. Całość u mnie była zapchana jakby mułem - osadem z wody . Płukałam domestosem i czym się dało, na koniec, gorącą wodą. Wymyłam cały szlam. Pomogło, czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Zmywarka Bosch się zbiesiła 27.03.14, 17:53 Dziękuję za pomoc. Przyjedzie któryś z synów to zaprzęgnę do pracy zgodnie z instrukcją. aga Odpowiedz Link