zete 11.04.14, 10:42 Potrzebuję mały niezbyt drogi mikser, przy pomocy którego mogłabym na przykład zemleć na pastę 3 śledzie z cebulą i kawałkiem jabłka. Czy znacie coś takiego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowaczek1 Re: czy znacie? 11.04.14, 12:32 No to chyba blender. Już za kilkadziesiąt złotych kupisz. Ja mam biedronkowy za 69 zł i chodzi bez zarzutu już 2 lata. A dużo używam. Odpowiedz Link
budzik11 Re: czy znacie? 11.04.14, 12:50 Ostatnio w Lidlu był blender z przystawkami, w tym nożyk na długiej "nóżce" zwany żyrafą i pojemnik z dłuższymi nożami, w którym właśnie można robić pasty - ja robię humus. Może jeszcze udałoby ci się kupić, kosztował 88zł. Odpowiedz Link
nostress.ka21 Re: czy znacie? 11.04.14, 17:25 Potwierdzam, nie warto na domowy użytek przepłacać i polecam zakup tego Lidlowego blendera. Moim zdaniem lepszy niż Braun czy Bosh za jakieś dwa razy tyle. Przede wszystkim stalowe nie tylko ostrze, ale i ich obudowa (żyrafa), dzięki czemu kolory blendowanych produktów nie barwią plastiku (w Boshu tak się działo). U mnie w Lidlu tych blenderów jest jeszcze sporo, także pewnie w każdym większym znajdziesz Odpowiedz Link
mitta Re: czy znacie? 11.04.14, 18:34 Ja mam z Lidla, ale ten fanlidla.pl/gazetka/2012.04.02.kuchnia/5257,Rozdrabniacz,uniwersalny Odpisałam Ci już na kuchni, ale wkleję jeszcze raz Mam ten rozdrabniacz z lidla już trzeci rok i jest to jedno z bardziej użytecznych urządzeń w mojej kuchni, bardzo mocny, ma dwa biegi, robię w nim wszelkie pasty, pesta, koktajle, mielę suche bułki na tartą bułkę i herbatniki na spody ciasteczkowe. A także robię kruche ciasto - wkładam masło, mąkę i cukier, miksuję na kruszonkę, wysypuję ją do miski i błyskawicznie mieszam z mokrymi składnikami - od tego czasu zawsze mi się udaje. Używam go prawie codziennie, nawet do placków ziemniaczanych. Żyrafę mam jako przystawkę do miksera ręcznego, jednak pasty lepiej wychodzą z rozdrabniacza. Odpowiedz Link
zete Re: czy znacie? 11.04.14, 20:57 Bardzo wszystkim dziękuję. Właśnie dwie godziny temu oglądałam ten blender w Lidlu. Trochę mały ten pojemnik, a kreska, do której można go napełniać, znajduje się w jego połowie. Zastanawiam się też, bo właściwie tylko ten rozdrabniacz jest mi potrzebny, trzepaczkę mam, "żyrafę" także. Wolałabym tylko to jedno naczynie, także dlatego że mniej miejsca trzeba, do przechowywania. Odpowiedz Link
mitta Re: czy znacie? 12.04.14, 06:57 Zete, ale ja Ci polecałam inne urządzenie - małe, wygodne, łatwe do mycia i przechowywania, też z Lidla, tylko, że u nas te rozdrabniacze idą, jak świeże bułeczki. Odpowiedz Link
zete Re: czy znacie? 12.04.14, 10:46 Mitta, taki rozdrabniacz jak ten, o którym piszesz, kupiłabym od razu. Niestety, w Lidlu wczoraj był inny, z dodatkowymi częściami. Kosztował 88 zl. Dziękuję Ci za te informacje. Będę szukała takiego jak Twój. Odpowiedz Link
budzik11 Re: czy znacie? 12.04.14, 11:07 Na jakimś Mango czy innych Telezakupach często są takie urządzenia, pooglądaj reklamy. Odpowiedz Link
squirk Re: czy znacie? 12.04.14, 15:46 zete napisał: > Bardzo wszystkim dziękuję. Właśnie dwie godziny temu oglądałam ten blender w Li > dlu. Trochę mały ten pojemnik, a kreska, do której można go napełniać, znajduje > się w jego połowie. Zastanawiam się też, bo właściwie tylko ten rozdrabniacz j > est mi potrzebny, trzepaczkę mam, "żyrafę" także. Może da się do Twojej żyrafki dokupić przystawkę, małą, do siekania? Mam takiego bzyczka dokupionego osobno do zestawu Brauna u.42.pl/2TaD - ma tylko nożyki, bardzo ostre, sieka błyskawicznie, bardzo często używam. Może do Twojego kompletu też da się takie coś dokupić. Odpowiedz Link
anirat Re: czy znacie? 12.04.14, 20:29 W moim lidlu wczoraj były rozdrabniacze, tyle, że w kolorach a ja swój kupiłam w Rossmanie za jakies 40 zł i tez używam na okrągło, głównie do robienia past i twarożków, ale tez do wielu innych rzeczy. najczęściej używane urządzanie u mnie w kuchni. Odpowiedz Link
mitta Re: czy znacie? 13.04.14, 08:24 Właśnie przyszła gazetka z Netto i od czwartku mają podobne rozdrabniacze, ale nie wiem, jaka jest ich jakość. Zawsze jednak można zwrócić. Ja tak kiedyś zrobiłam. Chciałam mamie kupić, a w Lidlu nie było, więc kupiłam jakiś w Kauflandzie. W domu zaraz wypróbowałam i okazało się, że nie poradził sobie z ziemniakami, więc zwróciłam. Dla mnie ważne, żeby był dodatkowy przycisk - nazywa się to turbo lub drugi bieg, właśnie na nim najczęściej pracuję. Odpowiedz Link
joannamichal Re: czy znacie? 18.04.14, 16:46 W gazetce z Kauflandu jest rozdrabniacz. Ciekawi mnie czy to ten sam, o którym piszesz? Odpowiedz Link
mitta Re: czy znacie? 18.04.14, 18:04 Zdaje mi się, że to ten sam (chociaż stuprocentowej pewności nie mam, bo ze dwa lata temu to było). Źle mielił i bardzo ciężko się otwierał i zamykał. Wczoraj byłam w moim Lidlu i jeszcze były zielone i czerwone. Odpowiedz Link