Dodaj do ulubionych

czy znacie?

11.04.14, 10:42
Potrzebuję mały niezbyt drogi mikser, przy pomocy którego mogłabym na przykład zemleć na pastę 3 śledzie z cebulą i kawałkiem jabłka. Czy znacie coś takiego?
Obserwuj wątek
    • nowaczek1 Re: czy znacie? 11.04.14, 12:32
      No to chyba blender. Już za kilkadziesiąt złotych kupisz.
      Ja mam biedronkowy za 69 zł i chodzi bez zarzutu już 2 lata. A dużo używam.
    • budzik11 Re: czy znacie? 11.04.14, 12:50
      Ostatnio w Lidlu był blender z przystawkami, w tym nożyk na długiej "nóżce" zwany żyrafą i pojemnik z dłuższymi nożami, w którym właśnie można robić pasty - ja robię humus. Może jeszcze udałoby ci się kupić, kosztował 88zł.
      • nostress.ka21 Re: czy znacie? 11.04.14, 17:25
        Potwierdzam, nie warto na domowy użytek przepłacać i polecam zakup tego Lidlowego blendera. Moim zdaniem lepszy niż Braun czy Bosh za jakieś dwa razy tyle. Przede wszystkim stalowe nie tylko ostrze, ale i ich obudowa (żyrafa), dzięki czemu kolory blendowanych produktów nie barwią plastiku (w Boshu tak się działo).

U mnie w Lidlu tych blenderów jest jeszcze sporo, także pewnie w każdym większym znajdziesz wink
        • mitta Re: czy znacie? 11.04.14, 18:34
          Ja mam z Lidla, ale ten
          fanlidla.pl/gazetka/2012.04.02.kuchnia/5257,Rozdrabniacz,uniwersalny
          Odpisałam Ci już na kuchni, ale wkleję jeszcze raz
          Mam ten rozdrabniacz z lidla już trzeci rok i jest to jedno z bardziej użytecznych urządzeń w mojej kuchni, bardzo mocny, ma dwa biegi, robię w nim wszelkie pasty, pesta, koktajle, mielę suche bułki na tartą bułkę i herbatniki na spody ciasteczkowe. A także robię kruche ciasto - wkładam masło, mąkę i cukier, miksuję na kruszonkę, wysypuję ją do miski i błyskawicznie mieszam z mokrymi składnikami - od tego czasu zawsze mi się udaje. Używam go prawie codziennie, nawet do placków ziemniaczanych.
          Żyrafę mam jako przystawkę do miksera ręcznego, jednak pasty lepiej wychodzą z rozdrabniacza.
          • zete Re: czy znacie? 11.04.14, 20:57
            Bardzo wszystkim dziękuję. Właśnie dwie godziny temu oglądałam ten blender w Lidlu. Trochę mały ten pojemnik, a kreska, do której można go napełniać, znajduje się w jego połowie. Zastanawiam się też, bo właściwie tylko ten rozdrabniacz jest mi potrzebny, trzepaczkę mam, "żyrafę" także. Wolałabym tylko to jedno naczynie, także dlatego że mniej miejsca trzeba, do przechowywania.
            • mitta Re: czy znacie? 12.04.14, 06:57
              Zete, ale ja Ci polecałam inne urządzenie - małe, wygodne, łatwe do mycia i przechowywania, też z Lidla, tylko, że u nas te rozdrabniacze idą, jak świeże bułeczki.

https://fanlidla.pl/files/g/2__25694_5.jpg
              • zete Re: czy znacie? 12.04.14, 10:46
                Mitta, taki rozdrabniacz jak ten, o którym piszesz, kupiłabym od razu. Niestety, w Lidlu wczoraj był inny, z dodatkowymi częściami. Kosztował 88 zl. Dziękuję Ci za te informacje. Będę szukała takiego jak Twój.
                • budzik11 Re: czy znacie? 12.04.14, 11:07
                  Na jakimś Mango czy innych Telezakupach często są takie urządzenia, pooglądaj reklamy.
            • squirk Re: czy znacie? 12.04.14, 15:46
              zete napisał:

> Bardzo wszystkim dziękuję. Właśnie dwie godziny temu oglądałam ten blender w Li
              > dlu. Trochę mały ten pojemnik, a kreska, do której można go napełniać, znajduje
              > się w jego połowie. Zastanawiam się też, bo właściwie tylko ten rozdrabniacz j
              > est mi potrzebny, trzepaczkę mam, "żyrafę" także.

Może da się do Twojej żyrafki dokupić przystawkę, małą, do siekania? Mam takiego bzyczka dokupionego osobno do zestawu Brauna u.42.pl/2TaD - ma tylko nożyki, bardzo ostre, sieka błyskawicznie, bardzo często używam. Może do Twojego kompletu też da się takie coś dokupić.
              smile
              • anirat Re: czy znacie? 12.04.14, 20:29
                W moim lidlu wczoraj były rozdrabniacze, tyle, że w kolorach a ja swój kupiłam w Rossmanie za jakies 40 zł i tez używam na okrągło, głównie do robienia past i twarożków, ale tez do wielu innych rzeczy. najczęściej używane urządzanie u mnie w kuchni.
                • mitta Re: czy znacie? 13.04.14, 08:24
                  Właśnie przyszła gazetka z Netto i od czwartku mają podobne rozdrabniacze, ale nie wiem, jaka jest ich jakość. Zawsze jednak można zwrócić. Ja tak kiedyś zrobiłam. Chciałam mamie kupić, a w Lidlu nie było, więc kupiłam jakiś w Kauflandzie. W domu zaraz wypróbowałam i okazało się, że nie poradził sobie z ziemniakami, więc zwróciłam.
                  Dla mnie ważne, żeby był dodatkowy przycisk - nazywa się to turbo lub drugi bieg, właśnie na nim najczęściej pracuję.
                  • joannamichal Re: czy znacie? 18.04.14, 16:46
                    W gazetce z Kauflandu jest rozdrabniacz. Ciekawi mnie czy to ten sam, o którym piszesz?
                    • mitta Re: czy znacie? 18.04.14, 18:04
                      Zdaje mi się, że to ten sam (chociaż stuprocentowej pewności nie mam, bo ze dwa lata temu to było). Źle mielił i bardzo ciężko się otwierał i zamykał.
                      Wczoraj byłam w moim Lidlu i jeszcze były zielone i czerwone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka