Dodaj do ulubionych

Suszarka Bosch

20.11.14, 15:51
Od niedawna użytkuję suszarkę, dopiero dwa razy suszyłam bawełniane ciuszki dzieci. Mam pytanie do posiadaczek tych suszarek, czy suszycie też ubrania z oznaczeniem "nie suszyć w suszarce", np jeansy? ja trochę boję się ryzykować, ale przecież suszarka ma mnóstwo programów, w tym do wełny i delikatnych ubrań. I jeszcze jedno pytanie, na jakim programie suszycie taką zwykłą bawełnianą bieliznę typu podkoszulki, body dziecięce? Co dokładnie oznaczają słoneczka na wyświetlaczu, bo z instrukcji nie jest to dla mnie jasne, czy to po prostu ustawienie temperatury suszenia?
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: Suszarka Bosch 20.11.14, 18:54
      Bawełnę suszę na programie do bawełny "do szafy", inne na syntetytkach, też do szafy (mam elektroluxa).
    • b-b1 Re: Suszarka Bosch 21.11.14, 10:52
      Sprawdzam dotykiem co się nadaje do suszenia, sprawdzam również skład tkaniny. Bieliznę wszelaką wraz z koszulkami, t-shirtami , bluzkami, skarpetkami suszę na bawełnie do szafy-zresztą wszystko suszę tylko w opcji "do szafy" .Wszelkie jeansy obojętnie czy za kilka stów(tzw "firmowe"), czy za kilka dych też suszę na bawełnie do szafy. Na wyświetlaczu są jakieś słoneczka? Sprawdzę big_grin
    • pies-li-kot Re: Suszarka Bosch 21.11.14, 11:44
      Jak wspominałam w którymś z sąsiednich wątków - musisz się liczyć, że dżinsy się skurczą, a zwłaszcza skrócąsad To nie tylko moje doświadczenie.
      Większość ciuchów suszę na programie "bawełna", metek z zasady nie oglądam i nie przejmuję się zaleceniami producenta, bo pewnie musiałabym wrócić do rozkładanej suszarkiwink Pojedyncze rzeczy, np. z delikatnymi aplikacjami, rozwieszam na kaloryferze, nie suszę też mechanicznie odzieży narciarskiej.
      Mimo ze mam suszarkę Boscha, nie zauważyłam słoneczek, a wyświetla się symbol wirowania (przy regulacji ilości obrotów).
      • b-b1 Re: Suszarka Bosch 21.11.14, 12:07
        Kurczą się jeansy z dodatkiem elastanu/strechu, ale to taka pozytywna/pożądana (dla mnie) kurczliwość big_grin bo przy chodzeniu rozciągają się, więc suszenie przywraca im normalność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka