Dodaj do ulubionych

Pieprz ziołowy

11.01.15, 15:12
pieprz ziołowy a właściwie mieszanka ziół takich jak: gorczyca biała, kolendra, papryka ostra, kminek, majeranek, czosnek i kozieradka.
Używacie w swojej kuchni tej mieszanki? w moim rodzinnym domu pieprz ziołowy był często stosowany i ja również często używam go do doprawiania potraw. Jednak wiele moich koleżanek nie zna tej przyprawy. Kiedy podaję im jakiś przepis w której używam pieprzu ziołowego pytają co to jest.
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Pieprz ziołowy 11.01.15, 16:51
      to masz mlode kolezankismilew stanie wojennym to byla popularna przyprawa zastepujacy niedostepny pieprz czarnysmile
      Nie uzywam, bo lubie jedzenie b.pikantne, wole jakas ostra papryczke wrzucic.
    • dwapsyikot Re: Pieprz ziołowy 11.01.15, 16:58
      JA często uzywam, bo jest bardzo aromatyczny i smaczny. I właściwie pasuje do wszystkiego, nawet kanapek......
    • anirat Re: Pieprz ziołowy 11.01.15, 18:32
      Ja także używam.
      • shiva772 Re: Pieprz ziołowy 11.01.15, 18:43
        U mnie to podstawowa przyprawa smile Ziemniaki pieczone doprawiam (przed pieczeniem) oliwą, dodaję cebulę w kostkę i własnie pieprzem ziołowym sypię - żadna inna przyprawa tego nie przebije smile Inna oczywista oczywistość w moim domu to pomidory w ósemki skropione oliwą, posolone i z pieprzem ziołowym (+ surowa cebula) - mniammmm smile
        • a.lato Re: Pieprz ziołowy 11.01.15, 19:54
          o tak, uwielbiam takie pomidory z cebulą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka