22pagoda 27.04.16, 16:34 Poradźcie, nie używam i nie uznaje tabletek do zmywarki, za drogo. Zawsze kupowałam domol proszek w Rossmanie. Juz nie sprzedają. Macie jakieś sprawdzone rodzaje i źródła proszków na allegro? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda85 Re: proszek do zmywarki 27.04.16, 17:34 jest dobry niemiecki proszek w Auchanie Odpowiedz Link
b-b1 Re: proszek do zmywarki 27.04.16, 20:36 Kupuję na Allegro niemiecki finish calgonit-4,5kg za 44zł. Odpowiedz Link
monika887 Re: proszek do zmywarki 27.04.16, 22:30 A wiadomo czy proszek domol wyofano ze sprzedaży na stałe? Ja też używam, jak ostatnio zabrakło w sklepie to na szybko wzięłam tabletki i nawet nie wiedziałam że braki na półce to jakaś grubsza (i dłuższa?) sprawa. Będę za nim tęsknić Odpowiedz Link
22pagoda Re: proszek do zmywarki 16.05.16, 11:32 Tak. Domol wycofany na stałe. Kupiłam polski proszek CLEAR w Auchan, śmiesznie tani, za kg około 6 zł ale znalazłam potem w internecie że tworzy on - przepraszam za nieładne sformułowanie- "gluty mydlane" które się nie rozpuszczają w rurach odprowadzających ....nie wiem do czego go teraz zużyje... bo nie chce za bardzo ryzykować. O jakim niemieckim proszku jagoda85 piszesz? Odpowiedz Link
nowaczek1 Re: proszek do zmywarki 28.04.16, 11:49 My używamy Biedronkowe lub Lidlowe, po ok. 30-40 gr za sztukę. To drogo? A myją bardzo skutecznie. Odpowiedz Link
bajmil Re: proszek do zmywarki 30.04.16, 16:46 Kupuję w Kauflandzie, używam do krótkiego programu, w którym tabletki nie zdążą się rozpuścić Odpowiedz Link
22pagoda Re: proszek do zmywarki 17.05.16, 11:47 Ludwik cenowo nie jest konkurencyjny (cena podobna jak domol) ale jest OK. Trudno jednak go znaleźć w każdym markecie Odpowiedz Link
chris1970 Re: proszek do zmywarki 17.05.16, 13:52 Zgadza się. Firma nie ma pieniędzy na dumping cenowy w hipermarketach. Ja widuję Ludwika w Tesco. U mnie wskaźnikiem jakości jest umyty kubek po herbacie. Pijam silne herbaty. Niestety, nie wszystkie środki do zmywarek radzą sobie z tym. Więcej nie umiem powiedzieć, bo proszków używałem tylko Ludwika albo Finish. Odpowiedz Link