Dodaj do ulubionych

proszek do zmywarki

27.04.16, 16:34
Poradźcie, nie używam i nie uznaje tabletek do zmywarki, za drogo. Zawsze kupowałam domol proszek w Rossmanie. Juz nie sprzedają. Macie jakieś sprawdzone rodzaje i źródła proszków na allegro?
Obserwuj wątek
    • jagoda85 Re: proszek do zmywarki 27.04.16, 17:34
      jest dobry niemiecki proszek w Auchanie
    • b-b1 Re: proszek do zmywarki 27.04.16, 20:36
      Kupuję na Allegro niemiecki finish calgonit-4,5kg za 44zł.
    • monika887 Re: proszek do zmywarki 27.04.16, 22:30
      A wiadomo czy proszek domol wyofano ze sprzedaży na stałe? Ja też używam, jak ostatnio zabrakło w sklepie to na szybko wzięłam tabletki i nawet nie wiedziałam że braki na półce to jakaś grubsza (i dłuższa?) sprawa. Będę za nim tęsknić wink
      • 22pagoda Re: proszek do zmywarki 16.05.16, 11:32
        Tak. Domol wycofany na stałe.
        Kupiłam polski proszek CLEAR w Auchan, śmiesznie tani, za kg około 6 zł ale znalazłam potem w internecie że tworzy on - przepraszam za nieładne sformułowanie- "gluty mydlane" które się nie rozpuszczają w rurach odprowadzających ....nie wiem do czego go teraz zużyje... bo nie chce za bardzo ryzykować.

O jakim niemieckim proszku jagoda85 piszesz?
    • nowaczek1 Re: proszek do zmywarki 28.04.16, 11:49
      My używamy Biedronkowe lub Lidlowe, po ok. 30-40 gr za sztukę. To drogo? A myją bardzo skutecznie.
    • bajmil Re: proszek do zmywarki 30.04.16, 16:46
      Kupuję w Kauflandzie, używam do krótkiego programu, w którym tabletki nie zdążą się rozpuścić
    • chris1970 Re: proszek do zmywarki 16.05.16, 20:27
      Poczciwy Ludwik.
      • 22pagoda Re: proszek do zmywarki 17.05.16, 11:47
        Ludwik cenowo nie jest konkurencyjny (cena podobna jak domol) ale jest OK.
        Trudno jednak go znaleźć w każdym markecie
        • chris1970 Re: proszek do zmywarki 17.05.16, 13:52
          Zgadza się. Firma nie ma pieniędzy na dumping cenowy w hipermarketach. Ja widuję Ludwika w Tesco. U mnie wskaźnikiem jakości jest umyty kubek po herbacie. Pijam silne herbaty. Niestety, nie wszystkie środki do zmywarek radzą sobie z tym.
          Więcej nie umiem powiedzieć, bo proszków używałem tylko Ludwika albo Finish.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka