Dodaj do ulubionych

prodiż czy mały piekarnik

05.03.17, 17:33
Proszę o opinie i rady. Stoję przed wyborem zakupu małego piekarnika, albo prodiża. Chodzi mi tylko o ich funkcje i zastosowanie. Względy estetyczne i wizualne są na ten moment nieistotne. Nie wiem co wybrać, czy one mają podobne zastosowanie, czy są równorzędnym, w wykorzystaniu, sprzętem. Mam duży piekarnik, ale rozgrzewa się ruski rok, i czekać prawie godzinę, żeby sobie upiec np. jednego bakłażana albo paprykę to szkoda czasu i prądu, ale w razie potrzeby jest i można go użyć. Potrzebuję teraz sprzętu na zrobienie małych porcji na szybko. Macie doświadczenia z jednym albo drugim? Zauważacie jakieś wady? Dzx.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: prodiż czy mały piekarnik 05.03.17, 22:16
      > piekarnik jest wygodniejszy po smile użyciu - myjesz blaszkę/ruszt/naczynie ; prodiż musisz cały
      > w piekarniku zrobisz 3 grzanki na krzyż (czy np. 1 faszerowaną paprykę), w prodiżu grzanek raczej nie zrobisz

generalnie - małe porcje (a nawet standardowej wielkości keksówka czy okrągła blaszka do ciasta) to piekarnik

jedyny minus - prodiż możesz schować do szafki, piekarnik stoi gdzieś na blacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka