kaja2002 22.09.07, 21:22 Tak sobie ostatnio myślałam, jak wyprać cholerstwo pt. czarna bluzka z białymi rękawami??!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaja78 Re: Pytanie o pranie 22.09.07, 21:54 exylia napisała: > Rękawy oddzielnie ;P? DDD Jeszcze nie zdarzyła mi się czarno-biała rzecz, w której kolor biały zafarbowałby od czarnego. Dla ostrożności piorę na najniższej temepraturze. A jeśli chodzi o towarzystwo w pralkowym bębnie - wybieram rzeczy szarawe, ale takie które same nie farbują. Odpowiedz Link
visacka Re: Pytanie o pranie 22.09.07, 22:19 kaja2002 napisała: > Tak sobie ostatnio myślałam, jak wyprać cholerstwo pt. czarna bluzka z białymi > rękawami??!! Ręcznie DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
kaja2002 Re: Pytanie o pranie 22.09.07, 23:01 No powiedzmy, że sie poświęcę. W jakim proszku? Do białego, do kolorów, czy do czarnego? Rękawy i tak długo nie będą białe... Problem polega też na tym, że takich bluzek (czarno, pomarańczowo, szaro i granatowo-białych) kilka ma mój pięciolatek. Czyli po powrocie z przedszkola obiad ma na rękawach. Białe rzeczy w plamach wsadziłabym na kilka godzin do proszku do białego i plamy by zeszły, a tak?.. Odpowiedz Link
visacka Re: Pytanie o pranie 22.09.07, 23:46 zanurz same rękawy w czymś do białego a potem upierz w kolorowym, o! Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Pytanie o pranie 23.09.07, 09:24 No wiesz! Ja to miałam napisać! Miałam kiedyś granatową bluzeczkę z kopertowym dekoltem. Z rękawków i dekoltu wymykały się białe wstawki. Co zrobił mój chłop? Wyprał ją. Ale nie z dobranymi kolorystycznie rzeczami, o nie Wsadził reczniki, bluzkę, majtki czarne, białe i różowe a że mu mało się wydawało w pralce, dołożył nowy granatowy szlafrok. Dzięki temu dowiedziałam sie, ze z granatowego i różowego wcale nie wychodzi fioletowy, ale brudnoplamistoziemny Odpowiedz Link
wilma.flintstone Re: Pytanie o pranie 24.09.07, 18:23 Wypierz tylko rekawy, na czarnym i tak nic nie widac... Odpowiedz Link
abc_unia Re: Pytanie o pranie 24.09.07, 22:27 Nie ma problemu, wystaraczy prac takowa w dwoch miskach i same rekawy tylko, bo sie brudzom, wjadomo. Gdy sie ma do czynienia pt. biala bluzka z czarnymi rekawami to wystarczy jedna miska, i rekawy sie podpina do stanika zeby sie nie zmoczyly podczas takiego prania Troche wyobrazni zycze* Odpowiedz Link
morepig Re: Pytanie o pranie 25.09.07, 15:40 piore glownie z jasnymi ale czesto raz z tym raz z tym kolorem ;-DDD bo sie zdecydowac nie moge. nie wyblaklo, nie zafarbowalo, nie zszarzalo Odpowiedz Link
wandana Re: Pytanie o pranie 27.09.07, 12:57 Ja mam 2-3 sztuki mojego syna w wersji granatowa z białymi albo krwistoczerwona z białymi. Piore z kolorowymi, ale nie farbującymi. Póki co nic się nie dzieje, ale piorę w 40 stopniach. Odpowiedz Link