Dodaj do ulubionych

Kompleksy?

28.04.11, 16:55
Wiem, wiem, znowu biję pianę ale naszły mnie dziwne refleksje po przeczytaniu tego artykułu. Rosjanie mają chyba jakieś kompleksy jeśli nawet w przypadku kinematografii punktem odniesienia są USA.

"If the Chinese and Russians get on so well, could they then pal up against the US – film-wise?"

rt.com/art-and-culture/news/cannes-pavilion-hollywood-china/
Obserwuj wątek
    • j-k tez mam 28.04.11, 17:03
      malkontent6 napisał:

> Wiem, wiem, znowu biję pianę ale naszły mnie dziwne refleksje po przeczytaniu t
      > ego artykułu. Rosjanie mają chyba jakieś kompleksy jeśli nawet w przypadku kin
      > ematografii punktem odniesienia są USA.
      >
      > "If the Chinese and Russians get on so well, could they then pal up against the
      > US – film-wise?"
      >
      > rt.com/art-and-culture/news/cannes-pavilion-hollywood-china/

moze jak wyjada z Kaliningradu
      to bedzie IM lepiej ?
    • przyjacielameryki Re: Kompleksy? 28.04.11, 18:40
      Rosja i Rosjanie mają olbrzymie kompleksy wobec USA bo też chcieliby być mocarstwem a nie są, a osiągnięcia Ameryki we wszystkich dziedzinach są dla nich nigdy nie osiągalnymi marzeniami i powodem wielkiej frustracji. Dlatego komsomolcy tak ujadają na USA min. na tym forum i tak nienawidzą Ameryki oraz wszystkich jej prawdziwych sojuszników i przyjaciół. Rosja nie ma żadnych przyjaciół i sojuszników a to też o czymś świadczy. Z Rosji chcą emigrować młodzi dobrze wykształceni Rosjanie, zupełnie nie ufają swojemu państwu. Do USA pomimo kryzysu cały czas chce wyemigrować olbrzymia ilość ludzi z całego świata.
      Ja nie pojmuję, skąd u znacznej części Rosjan wzięła się ta zupełnie nieprzytomna i chora potrzeba porównywania się z USA????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka