lubat
25.12.14, 17:12
Uff, nareszcie po służbie i z dziką rozkoszą rzuciłem się do FŚ, tej krynicy wszelakiej polsko-katolskiej mundrości, dzisiaj dodatkowo podlanej alkoholowym sosem, który połączony z obowiązkową komunią świętą (a propos: jest także nieświęta?) daje mieszankę iście wybuchową.
Właśnie a propos wódki: jakiś byszczak na specjalnie założonym wątku twierdzi, że Putin wydał ukaz zabraniający podnoszenia cen wódki. Wiem, że sam tego nie wymyślił, wyczytał to w jakimś przedruku ukraińskiego czy amerykańskiego szmatławca, i bardzo mu to pasowało do jego obrazka, więc po co miałby sprawdzać u źródła, czyli w rosyjskim dzienniku ustaw?
Ale ja dzisiaj chciałbym oderwać się od codziennego na tym forum potrząsania dzidami i tańców wojennych Zulusów i donieść o czymś innym, może bardziej optymistycznym. Otóż przeglądając trochę mniej wojownicze media, natknąłem się na artykuł o wydarzeniu wielkiej wagi dla kobiet indonezyjskich. Tych młodych. A jest ich kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt milionów. Dotychczas, jeśli młoda niezamężna kobieta chciała pracować na posadzie państwowej (obojętnie jakiej), musiała się poddać badaniu na dziewictwo. Nie było błonki, żegnaj posado! To ma się zmienić i to nie dlatego, że ktoś doszedł do wniosku, że to narusza prawa kobiet itp, ale dlatego, że podobno błonę dziewiczą można stracić niekoniecznie poprzez (fuj!) seks.
diepresse.com/home/panorama/welt/4625734/Indonesien-will-Jungfrauentests-fur-Beamtinnen-abschaffen?_vl_backlink=/home/panorama/welt/index.do
Mimo wszystko, nie mogę też odejść od tematyki rosyjskiej, mimo że komsomolcy typu borracik, wojtuś czy inni wielonikowcy zaśmiecają nią FŚ. Otóż walka polityczna w Rosji przybrała nowy, w dosłownym znaczeniu xoojowy?, pizdielny? poziom. Dzisiaj w Moskwie rozdawano na ulicach prezerwatywy z wizerunkami "ulubionych" polityków. Aż tak dogłębnie chcą ich propagować:)?
www.vesti.ru/doc.html?id=2227771