senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 25.05.26, 21:32 piosenka wszechczasow, tylko nie piszcie, ze nie znacie Righteous Brothers Bobby Hatfield - Unchained Melody Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 27.06.26, 04:57 Dance Group Make HISTORY on America's Got Talent! Dziewczyny zgarnely $1 000 000 w 2022r. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 28.06.26, 01:15 Love Me With All Of Your Heart by Engelbert Humperdinck ( Live In Hawaii 2018 ) sluchac, sluchac, sluchac i .... marzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Engelbert Humperdinck 28.06.26, 13:22 senioryta13 napisał: > sluchac, sluchac, sluchac i .... marzyc. Engelbert Humperdinck, ma juz 90 lat, 2 lata temu mial jeszcze występ, mieszka w Kalifornii, uciekl z Europy, Anglii, przed podatkami. Ponizej video z jego zlotymi przebojami, z boku text piosenek, mozna sobie sluchac, nucic, kiedy tu prowadzicie zazarte dyskusje. milej niedziele dla wszystkich Engelbert Humperdinck: Legacy of Love - 26 Timeless Hits Recorded with the Prague Symphony Orchestra Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Engelbert Humperdinck 15.07.26, 08:22 please, release me, let me go Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Engelbert Humperdinck 19.07.26, 22:07 wszystkie swietne, ale #1 : Love Me With All Your Heart swietne slowa "Last waltz" rowniez mozna sluchac i sluchac Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 15.07.26, 01:21 Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale 'Live at the Union Chapel' HQ Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 15.07.26, 09:07 ci co przeżyli dyskontują dziś niegdysiejszy sukces... oryginalny wokalista, z "polskim" wąsem, już wącha kwiatki od spodu dziś oni są już age pensioners, a za młodu chodzili w obcisłych spodniach w których rysowały im się charakterystyczne narządy między nogami - tu się narażam, bo jorłow, który za młodu chadzał, zgodnie z radzieckim prikazem, w t.zw. dupozwisach znowu zwyzywa mnie od pedałów 𝕬 𝖂𝖍𝖎𝖙𝖊𝖗 𝕾𝖍𝖆𝖉𝖊 𝕺𝖋 𝕻𝖆𝖑𝖊 - 𝕻𝖗𝖔𝖈𝖔𝖑 𝕳𝖆𝖗𝖚𝖒 www.youtube.com/watch?v=Mb3iPP-tHdA Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 15.07.26, 09:15 język angielski to trudna język, jeśli chodzi o wymowę - wystarczy popatrzeć jak sobie z tym poradziła sztuczna inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Po prostu...swietne2 15.07.26, 12:29 boomerang napisał: > dziś oni są już age pensioners, a za młodu chodzili w obcisłych spodniach w któ > rych rysowały im się charakterystyczne narządy między nogami - tu się narażam, > bo jorłow, który za młodu chadzał, zgodnie z radzieckim prikazem, w t.zw. dupoz > wisach znowu zwyzywa mnie od pedałów Ja nie wyzywam Ciebie od pedalow a stwierdzam ze takim jestes. Tzn jakos tam pomiedzy ale napewno nie jestes taki 100% heter jak ja. I sie zgadza z tymi spodniami u facetow. ja w zyciu nigdy sie facetom tam nie przygladalem, jako dzecko czy juz dorosly napewno nie. I nie moge nic powiedziec o tym jak wygladalo bo mnie to nie interesowalo. Ty mozesz bo sie przygladales. Co mne interesowalo to kobiety. Kobietom sie przygladalem, ich cyce i dalej. Ale wiem od kobiet ze one sie tak przygladaly facetom, spodniom w kroku ich, jak ja cycom itd u kobiet. Tzn kobiety hetero oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 16.07.26, 02:09 > Ale wiem od kobiet ze one sie tak przygladaly facetom, spodniom w kroku ich To prawda. Niejedną na tym przyłapałem, gdy zgodnie z modą chodziłem w obcisłych spodniach. Ty 100% heter radziecki chodziłeś wtedy w dupozwisach, które były luźne w kroku żeby drugiemu mężczyźnie ułatwić wsadzenie tam ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 19.07.26, 22:29 boomerang napisał: > To prawda. Niejedną na tym przyłapałem, gdy zgodnie z modą chodziłem w obcisłyc > h spodniach. Ty 100% heter radziecki chodziłeś wtedy w dupozwisach, które były > luźne w kroku żeby drugiemu mężczyźnie ułatwić wsadzenie tam ręki. Mam tylko nadzieje, ze na plaze, chlopcy, nie wskakujecie w slipki, kazdego turyste, europejczyka, mozna po majtkach tutaj rozpoznac. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 17.07.26, 23:03 chyba nie musze nikomu przedstawiac: The Rolling Stones - Angie - OFFICIAL PROMO (Version 1) Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Po prostu...swietne2 18.07.26, 01:11 jestem tym uświetniony! Zachwycony, podetknięty, odziwniety, rozanielniety, emocjonalniety! Louis de funes " jo" VF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 13:28 Warto dodać że Angie była żoną Davida Bowie. Przyłapała go z Mickiem Jaggerem w jej małżeńskim łóżku, gdy wróciła z delegacji. Po prostu chłopaki sobie popiły, korzystając z tego że wyjechała, po czym legły w jej małżeńskim King Size łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang najlepsze piosenki o kochaniu się 19.07.26, 09:38 Moje najlepsze wspomnienia wiążą się z piosenkami Roxy Music i Bryana Ferry'ego. Należało nie tylko słuchać ale i oglądać, bo elegancki Bryan Ferry otaczał się pięknymi kobietami. Jedną z jego dziewczyn porwał Mick Jagger i zrobił jej czwórkę dzieci. Pamiętam szczególnie tę poniższą piosenkę, bo przy niej, niespełna parę lat po wylądowaniu w Australii, kochałem się z dziewczyną włoskiej produkcji, która przy okazji uczyła mnie angielskiego. Powinienem na niej poprzestać i być z nią do dziś, ale mnie nosiło, niestety. Niczego już później nowego, ani lepszego, nie zaznałem, ale skąd mogłem wiedzieć. No, ale mam dziś wspaniałego syna, a z tą Włoszką pewnie potomka bym się nie dorczekał (choć po prawdzie dzieci mi wtedy nie były w głowie, a wręcz przeciwnie). Ona miała założoną spiralę, a dzieci za nią robiła jej siostra bliźniaczka. Niemniej czas mieliśmy ze sobą wspaniały. Kilka książek mi do dziś zostało z jej dedykacjami. www.youtube.com/watch?v=7nx9ZA8CHPo Bryan Ferry - Slave To Love • TopPop Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 19.07.26, 22:13 boomerang napisał: > Należało nie tylko słuchać ale i oglądać, bo elegancki Bryan Ferry otaczał się > pięknymi kobietami. Dziewczyny skopiowal z Robert Palmer, ktore sa o niebo lepsze i ladniejsze niz te od Bryan Ferry Robert Palmer - Addicted To Love (Official Music Video) Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 20.07.26, 01:48 > Dziewczyny skopiowal z Robert Palmer Raczej na odwrót. To Robert Palmer podchwycił pomysł Bryana i go rozwinął, z tą różnicą że dziewczyny Bryana śpiewały lub grały na instrumentach, a dziewczyny Roberta były tylko manekinami. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 22.07.26, 23:40 boomerang napisał: > > Dziewczyny skopiowal z Robert Palmer > > Raczej na odwrót. To Robert Palmer podchwycił pomysł Bryana i go rozwinął, z tą > różnicą że dziewczyny Bryana śpiewały lub grały na instrumentach, a dziewczyny > Roberta były tylko manekinami. sprawdzilam daty, masz racje, z tym, ze o istnieniu tego twojego nie wiedzialam, a Palmera poznalam w tv., wlasnie przez te dziewczyny, b. atrakcyjne zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 23.07.26, 00:41 Ferry od lat był kimś, a Palmer nagle wyskoczył znikąd z tymi dziewczynami (to nie ten Palmer od Emerson, Lake and Palmer). Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 25.07.26, 12:28 > o istnieniu tego twojego nie wiedzialam, a Palmera poznalam w tv Wniskuję Seniorito że ty młoda jesteś:) jeśli o Brianie Ferrym nie słyszałaś. Ja o nim usłyszałem po raz pierwszy w końcówce PRLu, kiedy bardzo atrakcyjna dziewczyna powiedziała mi, post hipisowi, zafascynowanemu muzyką Pink Floyd, że ona szuka jednak takiego faceta jak Bryan Ferry, o którym ja wtedy nie słyszałem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 01.08.26, 11:11 > o istnieniu tego twojego nie wiedzialam Brian Ferry był w latach 70-tych frontmanem zespołu Roxy Music. Jeśli o nich nie słyszałaś, to gdzie ty wtedy byłaś? W Moskwie? www.youtube.com/watch?v=W8hcd96GzMc Roxy Music - Out Of The Blue Midnight Special 1975 Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 19.07.26, 22:27 boomerang napisał: > Pamiętam szczególnie tę poniższą piosenkę, bo przy niej, niespełna parę lat po > wylądowaniu w Australii, kochałem się z dziewczyną włoskiej produkcji, która pr > zy okazji uczyła mnie angielskiego. Powinienem na niej poprzestać i być z nią d > o dziś, ale mnie nosiło, niestety. Niczego już później nowego, ani lepszego, ni > e zaznałem, ale skąd mogłem wiedzieć. No, ale mam dziś wspaniałego syna, a z tą > Włoszką pewnie potomka bym się nie dorczekał (choć po prawdzie dzieci mi wtedy > nie były w głowie, a wręcz przeciwnie). Ona miała założoną spiralę. Niemniej czas mieliśmy ze sobą wspaniały. > Kilka książek mi do dziś zostało z jej dedykacjami. piszesz chaotycznie, Wloszka, syn, Australia, Bryan, co pierwsze? A Wloszki proponuje ponownie poszukac, a nie zyc wspomnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: najlepsze piosenki o kochaniu się 20.07.26, 01:42 > A Wloszki proponuje ponownie poszukac, a nie zyc wspomnieniami. Po 40 latach? Czy ty sobie żarty stroisz? Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 22.07.26, 23:37 ...u nas jest nadal popularny, a u was? Bob Marley & The Wailers - No Woman, No Cry (Live At The Rainbow 4th June 1977) Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: Po prostu...swietne2 23.07.26, 08:47 Genialne, The Boss wymiata. Bruce Springsteen - Streets Of Minneapolis (Official Lyric Video) Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 11:16 Nie The Boss, tylko po prostu Boss, a raczej "Boss", aczkolwiek nie w moim typie. Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 22:16 Ten watek jest świetnym dowodem, że forum świat gromadzi wyłącznie geriatrię, dla której muzyka skończyła się w starożytności.youtu.be/p-nYliG8MRs?is=jTPFRc7WYK-NgEqF Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 22:17 youtu.be/p-nYliG8MRs?is=jTPFRc7WYK-NgEqF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 26.07.26, 05:04 Dostarczyłeś dowodu że muzyka się jednak skończyła. To co zalinkowałeś to popłuczyny po tym co już było, jeśli nie wręcz plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 26.07.26, 05:59 Jedno nie ulega wątpliwości że Bruce Springsteen się brzydko zestarzał. Ten protest-song w dylanowskim stylu ma dość słabe podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 25.07.26, 14:51 Mało znany znakomity występ zespołu Blood Sweat & Tears na festiwalu Woodstock 1969. Wcale nie dziwię się że podobno Czesław Niemen dostał później od członków zespołu BS&T propozycję zastąpienia odchodzącego wokalisty Davida Claytona Thomasa, którą tenże Niemen odrzucił. www.youtube.com/watch?v=PWhGw3QYoj8 Blood, Sweat, & Tears Live @ Woodstock 1969 (Full Footage) Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 01.08.26, 12:00 Co do propozycji jaką dostał Niemen od zespołu BS&T kilka lat póżniej - mógł to być rok 1974 - kiedy Niemen nagrał w USA płytę Mourner's Rhapsody. Ta płyta to był flop, gdyż Niemen uwziął się że całą pierwszą stronę płyty ma zająć utwór "Bema pamięci rapsod żałobny". To rozłożyło tę płytę, czyniąc ją niesprzedawalną w USA, pomimo że zagrali tam muzycy z topowego wtedy zespołu jazzowego Mahavishnu Orchestra (Michał Urbaniak ich zorganizował). BS&T pewnie usłyszeli tę płytę i byli pod wrażeniem wokalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 01.08.26, 12:18 Ze zdziwieniem przyjąłem tę wiadomość że w 1969 roku na słynnym festiwalu Woodstock wystąpili również BS&T. Okazuje się że dopiero parę lat temu ten ich występ ujrzał światło dzienne. Po prostu muzycy BS&T, zawodowcy po znakomitych amerykańskich szkołach muzycznych, zażądali tantiemów za publikację ich występu. Ich żądanie zostało odrzucone i całe nagranie ich koncertu trafiło do szuflady na kilkadziesiąt lat. Występ w Woodstock był przedstawiany jako sprawa pokoleniowa, za którą nie wypada brać pieniędzy. Hendrix, Janis Joplin, Santana i wielu innych wystąpili tam za darmo. Za publikację materiału wideo-dźwiękowego też nie życzyli sobie nic. W ten sposób kilku cwanych organizatorów tego "pokoleniowego" koncertu zostało nagle multimilionerami. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 26.07.26, 19:47 a to cudo znacie? Ben E. King / All Star Band - Stand By Me (The Prince's Trust Rock Gala 1987) Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Po prostu...swietne2 31.07.26, 20:36 ...no to jeszcze jedno cudenko www.youtube.com/watch?v=uXpcM5N1lWM Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: jeszcze raz 31.07.26, 20:39 senioryta13 napisał: > ...no to jeszcze jedno cudenko Drupi -Tornero - D Videos Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Po prostu...swietne2 01.08.26, 04:35 a mnie Drupi już zawsze będzie kojarzył się z tą piosenką kabaretową z PRLu: Ragazzo da Napoli zajechał mirafiori Na sam trotuar wjechał kołami, Nosem prezent poczułaś, już taka jesteś czuła, Że pomyślałaś o nim "bel ami" On ciemny był na twarzy, a prezent ci się marzył, Za dziesięć centów torba w Peweksie Ty miałaś cztery złote, on proponował hotel I nie musiałaś zameldować się Ty z nim poszłaś w ciemno damo bez matury, Koza ma prezencję lepszą niźli ty Czemu smutną minę masz i wzrok ponury, Ciao bambina, spadaj mała, tam są drzwi! On miał w kieszeni paszport, sprawdziłaś a więc znasz to, Lecz on nie sprawdził, ile ty masz lat On mówił "bella bionda", a popatrz, jak wyglądasz, Te włosy masz jak len, co w błoto wpadł Jak w oczy spojrzysz teraz swojego prezentera, Co dyskotekę robi i ma styl Straciłaś fatyganta, chciał kupić ci trabanta, Czy warto było za tych parę chwil? Twój ragazzo forda capri ci nie kupi, "Buona notte" pewnie też nie powie ci Jeszcze wierzysz, że dla ciebie śpiewa Drupi Ciao bambina, spadaj mała, tam są drzwi Poznałaś Europę, więc nie mów do mnie "kotek" Ja nie wiem, co volkswagen, a co ford, Nie jestem tak bogaty, nie wezmę cię do chaty I przestań mnie nazywać "my sweet lord" Ty nie będziesz moją Julią Capuletti, Inny wszak niż ja Romeo ci się śni, W żadnym calu nie wyglądam jak spaghetti, Ciao bambina, spadaj mała, tam są drzwi Gdy ci pizzę stawiał rzekł "Prego, mangiare" To pamiętać będziesz po kres swoich dni, Tęskniąc za nim, jak złotówka za dolarem Ciao bambina, spadaj mała, tam są drzwi www.youtube.com/watch?v=Y4Oi57CErqE Jacek Zwoźniak – Ragazzo da Napoli (Ragazza da Provincia) Odpowiedz Link Zgłoś