Dodaj do ulubionych

Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podziękujmy

• nowarek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:32
      jestem ateista ale to wielki czlowiek a jego osoba powoduje ze ciarki sie ma na
      plecach wiec nie rubmy szopek bo niezyczyl by tego sobie.
    • aya89 dziękuję za... 02.04.05, 11:32
      dziękuje za wszystko, co zrobił dla całego świata. jest wspaniałym, mądrym człowiekiem. Ojcu świętemu Janowi Pawłowi II szczere "Bóg zapłać"
      • pietruszkam Dziękuje za wszystko!!! 02.04.05, 18:15
        Dziękuję za to ze byłeś za to że jesteś za to ze będziesz!!!! Za to ze zawsze
        dodawałeś nam otuchy nam polakom za to że zawsze miałeś nas w swoim sercu że
        nigdy o nas niezapomniałeś!!!! Bóg zapłać za wszystko!!!!!
        • zdanowicz Re: Dziękuje za wszystko!!! 02.04.05, 18:49
          Za to że Byłeś, Jesteś i w niebie też z nami Będziesz. Zaczynasz swoją ostatnią
          pielgrzymkę, nasze modlitwy i myśli uścielą Ci drogę aż do bram niebieskich.
          Wierzę, że Pan daje nam czas, abyśmy pojęli wielką tajemnicę przejścia. Czekaj
          na nas w niebie i wypraszaj Miłosierdzie u Boga dla Ojczyzny i świata. Niech Cię
          błogosławi Bóg Wszechmogący, Ojciec i Syn, i Duch Święty. Amen.
      • smreq żegnaj... 02.04.05, 23:42
        .............
    • bozena.l.k Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:32
      za to że ktoś taki pojawił się wśród nas
      • blask68 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:01
        Dziękuję Ci, że jesteś.
      • matt_jes Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 18:21
        On nawet gdy odejdzie już do Pana będzie znami więc starajmy się o to aby móc
        go jeszcze spotkać.
    • kisielt Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:33
      Ja dziękuję za to, że Jan Paweł II żył w sposób wyjątkowy... dziękuję za jego
      radość, otwartość i mądrość.
    • kasani Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:33
      Jan Paweł II to osoba przepojona miłością do ludzi, miłością stanowiącą MOTYW
      wszystkich jego cudownych działań. Pokazał, że w tym świecie pełnym nienawiści
      i przemocy, można zgromadzić i zjednoczyć wielu ludzi za pomocą dobra.
      Uważam,że za to powinniśmy mu dziękować i odpłacać miłością. Z niej się
      wszystko zrodziło.
    • kindzur Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:35
      za dobro, które wszędzie chciał zaszczepić. Za cudowną moralność nie tylko dla
      katolików, za walkę z wiatrakami, za życie całe swoje, które świadczy o
      wszystkim
      • bogna63 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:58
        Byłem w szóstej albo siódmej klasie podstawówki gdy Go wybrano.
        Wtedy mało mnie to obchodziło , dlaczego więc teraz łzy same cisną się do
        oczu ?
        Dziękuję mu za to,że jest Polakiem TAKIM POLAKIEM!.
        Dziękuję,że pokazał mi co to znaczy być po prostu człowiekiem.
        Dziękuję mu bo dzięki niemu zacząłem wierzyć w Boga
        Dziekuję za to , że dane mi było żyć w tych czasach gdy właśnie nasz rodak
        pokazywał światu jak żyć godnie.
        Dziękuję i płaczę.
        Dlaczego ? przecież jestem człowiekiem wierzącym.
        Płaczę bo odchodzi najwspanialszy człowiek moich czasów (a może nie tylko
        moich ?)

Irek
      • bogna63 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:17
        Ojcze Święty dokonałeś tak wiele podczas swojego pontyfikatu. Jesteśmy dumni
        jako Polacy, że to właśnie TY tak dużo uczyniłeś dla całej ludzkości.Pamiętam
        dzień wyboru na Stolicę Piotrową, kiedy z rodzicami i bratem jako licealistka z
        wielką radością wpatrywałam się w ekran telewizora.Zbliżające się odejście
        Papieża pozwala nam dopiero teraz głębiej zrozumieć JEGO naukę.

Bożena
    • makaronowa Dziękuję za spotkania z młodzieżą 02.04.05, 11:36
      za to, ze nas wspierałeś myślałeś o nas, szukałeś nas, odnajdywałeś. DZIĘKUJĘ
    • blq Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:36
      Za to, ze jest jedynym Papiezem, jakiego (za cz. swojego zycia) pamietam.
      Za spotkanie w Koszalinie w 1991r.

No i za to, ze dzieki Niemu zyje w wolnej Polsce, a nie w szarym
      partyjno-sowiecko-milicyjnym syfie, jaki pamietam z bardzo wczesnego dziecinstwa....

• terefere11 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:50
        Dziękuję za wszystko. Ja też nie znam innego papieza. Byłam We Lwowie i Za
        Ukrainę chciałabym badzo podziękować,przecież to właśnie Ojciec Świety otworzył
        nam-Ukraińcom oczy!Odchodzi ktoś wielki, ktoś bardzo, bardzo bliski.......
    • visenna2 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:37
      Za miłość, którą obdarzał cały świat.
    • plusk Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:38
      Dziękuje za to, że byłeś, jesteś i zawsze pozostaniesz w naszych sercach...
      Bądź zawsze!!!
    • dzidzia777 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:38
      Ja za wiarę którą dzięki Niemu mam. Bogu dziękuję, że żyję w czasach Jego
      pontyfikatu! Kocham Go jak ojca!!! Boże jak Go kocham!
      • ludek7 Ech wy! JPII opłakujecie! A może tak podziękujecie 02.04.05, 17:33
        Dziękuję, że jesteś.
    • mistrz_ip Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:38
      za to że jest
    • dobryn Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39
      Danke fuer den neuen von Ihm gezeigten Weg...
    • enko3 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39
      Za to ze byles...dziekuje.
      • aniezka Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:03
        za to, że byłeś, miłość do gór, Polski, Polaków....dziękuję
        • lukasz841 JAN PAWEŁ II WIELKI 02.04.05, 17:07
          ja dziekuje za spotkanie we Wrocławiu w 1997 roku i za błogosławienstwo ktore
          mi udzielił. Byl, jest i bedzie wielkim człowiekiem. Dziekujerowniez
          za "Solidarnosc". "Nie lekajcie sie"
    • doktur1 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39
      DZIĘKUJE
    • veo Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39
      Jak Chciałbym podziękować papieżpwi, że przez cały swój pontyfikat dodawał
      nadziei w trudnych chiwlach nie tylko Naszemu narodowi ,ale całemu światu. To
      co zrobił Nasz rodak napewno odbije się echem w przyszłości i powinniśmy być z
      tego dumni ,że to właśnie Nasz rodak. Wielki pokłon dla Niego za to co zrobił...
      • sake_san Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:42
        Ojcze Swiety, dziekuje Ci za caly Twoj pontyfikat, oraz za twoj wklad w pokoj na
        swiecie. Oreduj za nami. Dziekuje Ci, ze wzmocniles nasza wiare. I wzmacniasz ja
        nadal.
        • kociczka69 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:20
          Dziękujemy ci Ojcze Święty za wszystko co dla nas zrobiłeś i robisz.
          Jesteś dla nas wielką postacią i aturytetem dla całej ludzkości na tym świecie.
          Świat bez Ciebie już niebędzie taki jak przed. Papierza takiego jakim byłeś Ty
          już takiego niebędzie nigdy. Niezapomnimy nigdy o Twoich słowach wypowiadanych
          na każdej pielgrzymce i kierowanych do nas i całego świata. Jesteś wielką
          postacią na tej kuli ziemskiej, kochamy Cię Ojcze Nasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Zmieni się dużo rzeczy, a może i spraw ludzkości, codzienność życia czowieka z
          myślą o tym że Ciebie już z nami tu nie ma. Jesteś ale tam w niebie z Panem
          Bogiem i patrzysz na nas z niebios i radujesz się wraz z innymi,którzy już są w
          niebiosach w tym raju wiecznym na którego z nas każdego to czeka.
          Módlmy się za jego radosne wstąpienie do bram nieba, by Pan Bóg go z radością
          przyjął do swojego królestwa.
          Starachowice są z Tobą !!!

['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
      • unruhe Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 16:57
        jest wielki. wiekszego nie bylo i nie bedzie.
    • vault_dweller Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:40
      Ja dziekuje za to, ze byl... Ze tak duzo zrobil dla swiata. Ze tchnala wiare w
      ludzi na swiecie. Ze byl Ojcem dla nas wszytkich...
    • gosiagd Dziekować... hmm... 02.04.05, 11:41
      Mam 13 lat (od wczoraj). Papież jest jeden przez całe moje życie. Powinnam
      płakać jak polowa mojej rodziny. Ale ja nigdy nie placze! Niewiem czemu! Zawsze
      jak ktoś umrze ja nie płacze, mnie dopada tydzień po smierci. Nikt już nie
      pamięta a ja płacze! Wiec dziękuje. Dziekuje za to, że Jan Paweł II był
      Polakiem i do konca nim jest! Dziekuje za to, że kochał i wybaczał bezwzgledu
      na okolicznosci! Można by tak wymieniać... Ale nie wiem po co, bo każdy wie za
      co Mu dziękowac! Pozatym jezeli odejdzie (oby nie!) to i tak bedzie mu lepiej,
      Tam już nie zazna cierpienia...
      • marlass NAŚLADUJMY 02.04.05, 12:46
        Tytan pracy, do samego końca. Wielki Mąż. Jego dzieło będzie wciąż żywe, nawet
        po jego śmierci. Święty za życia. Późno to odkryłam, ale On i tak się uradował,
        bo lepiej przyjść do Boga późno niż wcale. Córka marnotrawna, nie miałam nigdy
        autorytetu, bo nie widziałam nikogo kogo mogłabym naśladować. Od jakiegoś czasu
        Jan Paweł II, swoją pracą do końca, swoim odważnym i godnym znoszeniem
        cierpienia, zachęcał mnie do rozważań nad sobą. Daleko odeszłam, bardzo daleko.
        Wracam, choć pełna obaw, czy zdołam wytrwać, nie oglądając się na innych. Nawet
        nie umiem się modlić, już zapomniałam jak to robić. Ojciec Święty zbiera plony
        teraz i będzie zbierał po swojej śmierci.
      • irontomek Re: Dziękuję 02.04.05, 16:12
        dziękuję Ojcze Święty. za to, że jesteś. i bądź z nami jeszcze długo.
        • ludek7 Re: Dziękuję 02.04.05, 17:24
          irontomek napisał:

> dziękuję Ojcze Święty. za to, że jesteś. i bądź z nami jeszcze długo.
    • yesionek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:41
      Brak słów. Dziękuje
    • magga24 Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 11:41
      Jesteś najpięknięjszą postacią Polską która zmieniła oblicze całego świata.Łzy
      same napływają do oczu kiedy myślę że już niedługo możesz odejść do Swojego
      Pana, którego nas uczyłeś przez ćwierć wieku.
      Na zawsze pozostaniesz w mojej pamięci jako Ten, którego sie kocha i którego
      sladem podążą. Moim sercem i myślami zawsze będę z Tobą.Monika lat 27
      • znana Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 11:42
        Dla tak wielu zrobił tak wiele...:)
        • nel1 Re: Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 15:55
          Ojciec Jan Paweł II zawsze będzie żył w nas, w naszych sercach dziękujmu mu za
          to że jest z nami .
      • krzysiek.aat Re: Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 13:05
        Żadne słowa nie oddadzą tego do dla całego świata zrobił OJCIEC ŚWIĘTY JAN
        PAWEŁ II. Świat straci Największego Orędownika pokoju, miłości i dobroci.
        To Papież młodzieży!!!
        Żaden inny Papież nigdy nie będzie taki jak JAN PAWEŁ II!!!!!!!!
        Nigdy nie zapomnę jak Papież JAN PAWEŁ II odwiedził Częstochowę na Światowy
        Dzień Młodzieży.
        Na zawsze kochający i pamiętający częstochowianin z rodziną.
      • joanna0012 Re: Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 15:58
        dziękuję Ci Ojcze Święty, za to że kiedy docierały do mnie Twoje słowa które
        wypowiadałeś na poielgrzymkach, mogłam nad sobą pomyśleć.
    • macko Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:42
      dzikuję Ojcu Świętemu za to że jest...
      • kara30 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:19
        DZIĘKUJEMY CI OJCZE ŚWIĘTY ZA POUCZENIA MORALNE, ZA UMACNIANIE W NAS WIARY.
        KOCHAMY CIĘ I ZAWSZE BĘDZIEMY O TOBIE PAMIĘTAĆ.
      • kasik1111 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:23
        dziekuje za wszystko
        za to ,ze JEST JAKI JEST
        • milo_1 Dziękuję.... Ci Ojcze Święty ....... 02.04.05, 15:39
          za to że ......dałeś świadectwo całemu Światu jak należy żyć, jaką drogą należy
          iść przez to życie ...., pokazałeś cierpienie i pokazujesz jak należy godnie
          umierać w miłości do Boga.
    • bombior Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:42
      dzięki, że dane było nam żyć w czasach Jego pontyfikatu.
      odchodzi człowiek prawdziwy, człowiek w pełni, humanista..
      dzięki Mu za wszystko co zrobił, za to, jak żył i co swoim życiem przekazał.
    • akielich Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:43
      dziekuje za to, ze jest i bedzie z nami juz na zawsze
      za ten szczegolny usmiech i pogodne spojrzenie co daje naszym serca pewnosc,
      cieplo i nadzieje
      • puba totus tuus 02.04.05, 14:56
        dziękuję Bogu za Karola Wojtyłe - jestem dumny że również urodziłem się
        Polakiem, jestem dumny że sie urodziłem..

wiara nadzieja miłosc
    • madge73 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:44
      Dziękuję za wszystko..bo nie starczy miejsca żeby napisać za co...ale
      przede wszystkim za to,że jest nadzwyczajnym papieżem jednoczącym ludzi
      wszystkich wyznań, niezwykle dobrym i mądrym człowiekiem,prznikliwym
      myślicielem i politykiem, wspaniałym poetą i dramatopisarzem....
    • wrzosektomasz Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:44
      Dziękuję za to kim JEST, za to ze walczy do ostatniej chwili-jak Chrystus który
      cierpiąc nie zszedł z Krzyża.Dziękuję również wszystkim Polakom którzy wkońcu
      pokazali że tak naprawdę są jednością, że potrafią być razem, gdy tylko
      komukolwiek z Nas dzieje sie coś niedobrego- szczególnie gdy chodzi o tak
      wielki Autorytet jakim jest Jan Paweł II.
      • bgp2001 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:46
        za to że jest...bo będzie zawsze nawet jak nas nie będzie
      • marcinek47 Podziekowania 02.04.05, 14:38
        Dziekuje Ojcu Swietemu, ze po prostu byl ze mna przez tyle lat i dopiero teraz
        widze jak bardzo bedzie mi Go na kolejne lata brakowac.

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka