nowarek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:32 jestem ateista ale to wielki czlowiek a jego osoba powoduje ze ciarki sie ma na plecach wiec nie rubmy szopek bo niezyczyl by tego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aya89 dziękuję za... 02.04.05, 11:32 dziękuje za wszystko, co zrobił dla całego świata. jest wspaniałym, mądrym człowiekiem. Ojcu świętemu Janowi Pawłowi II szczere "Bóg zapłać" Odpowiedz Link Zgłoś
pietruszkam Dziękuje za wszystko!!! 02.04.05, 18:15 Dziękuję za to ze byłeś za to że jesteś za to ze będziesz!!!! Za to ze zawsze dodawałeś nam otuchy nam polakom za to że zawsze miałeś nas w swoim sercu że nigdy o nas niezapomniałeś!!!! Bóg zapłać za wszystko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdanowicz Re: Dziękuje za wszystko!!! 02.04.05, 18:49 Za to że Byłeś, Jesteś i w niebie też z nami Będziesz. Zaczynasz swoją ostatnią pielgrzymkę, nasze modlitwy i myśli uścielą Ci drogę aż do bram niebieskich. Wierzę, że Pan daje nam czas, abyśmy pojęli wielką tajemnicę przejścia. Czekaj na nas w niebie i wypraszaj Miłosierdzie u Boga dla Ojczyzny i świata. Niech Cię błogosławi Bóg Wszechmogący, Ojciec i Syn, i Duch Święty. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.l.k Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:32 za to że ktoś taki pojawił się wśród nas Odpowiedz Link Zgłoś
blask68 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:01 Dziękuję Ci, że jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
matt_jes Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 18:21 On nawet gdy odejdzie już do Pana będzie znami więc starajmy się o to aby móc go jeszcze spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
kisielt Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:33 Ja dziękuję za to, że Jan Paweł II żył w sposób wyjątkowy... dziękuję za jego radość, otwartość i mądrość. Odpowiedz Link Zgłoś
kasani Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:33 Jan Paweł II to osoba przepojona miłością do ludzi, miłością stanowiącą MOTYW wszystkich jego cudownych działań. Pokazał, że w tym świecie pełnym nienawiści i przemocy, można zgromadzić i zjednoczyć wielu ludzi za pomocą dobra. Uważam,że za to powinniśmy mu dziękować i odpłacać miłością. Z niej się wszystko zrodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
kindzur Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:35 za dobro, które wszędzie chciał zaszczepić. Za cudowną moralność nie tylko dla katolików, za walkę z wiatrakami, za życie całe swoje, które świadczy o wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
bogna63 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:58 Byłem w szóstej albo siódmej klasie podstawówki gdy Go wybrano. Wtedy mało mnie to obchodziło , dlaczego więc teraz łzy same cisną się do oczu ? Dziękuję mu za to,że jest Polakiem TAKIM POLAKIEM!. Dziękuję,że pokazał mi co to znaczy być po prostu człowiekiem. Dziękuję mu bo dzięki niemu zacząłem wierzyć w Boga Dziekuję za to , że dane mi było żyć w tych czasach gdy właśnie nasz rodak pokazywał światu jak żyć godnie. Dziękuję i płaczę. Dlaczego ? przecież jestem człowiekiem wierzącym. Płaczę bo odchodzi najwspanialszy człowiek moich czasów (a może nie tylko moich ?) Irek Odpowiedz Link Zgłoś
bogna63 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 12:17 Ojcze Święty dokonałeś tak wiele podczas swojego pontyfikatu. Jesteśmy dumni jako Polacy, że to właśnie TY tak dużo uczyniłeś dla całej ludzkości.Pamiętam dzień wyboru na Stolicę Piotrową, kiedy z rodzicami i bratem jako licealistka z wielką radością wpatrywałam się w ekran telewizora.Zbliżające się odejście Papieża pozwala nam dopiero teraz głębiej zrozumieć JEGO naukę. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
makaronowa Dziękuję za spotkania z młodzieżą 02.04.05, 11:36 za to, ze nas wspierałeś myślałeś o nas, szukałeś nas, odnajdywałeś. DZIĘKUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:36 Za to, ze jest jedynym Papiezem, jakiego (za cz. swojego zycia) pamietam. Za spotkanie w Koszalinie w 1991r. No i za to, ze dzieki Niemu zyje w wolnej Polsce, a nie w szarym partyjno-sowiecko-milicyjnym syfie, jaki pamietam z bardzo wczesnego dziecinstwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
terefere11 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:50 Dziękuję za wszystko. Ja też nie znam innego papieza. Byłam We Lwowie i Za Ukrainę chciałabym badzo podziękować,przecież to właśnie Ojciec Świety otworzył nam-Ukraińcom oczy!Odchodzi ktoś wielki, ktoś bardzo, bardzo bliski....... Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:37 Za miłość, którą obdarzał cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
plusk Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:38 Dziękuje za to, że byłeś, jesteś i zawsze pozostaniesz w naszych sercach... Bądź zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia777 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:38 Ja za wiarę którą dzięki Niemu mam. Bogu dziękuję, że żyję w czasach Jego pontyfikatu! Kocham Go jak ojca!!! Boże jak Go kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
ludek7 Ech wy! JPII opłakujecie! A może tak podziękujecie 02.04.05, 17:33 Dziękuję, że jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:38 za to że jest Odpowiedz Link Zgłoś
dobryn Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39 Danke fuer den neuen von Ihm gezeigten Weg... Odpowiedz Link Zgłoś
enko3 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39 Za to ze byles...dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniezka Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:03 za to, że byłeś, miłość do gór, Polski, Polaków....dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz841 JAN PAWEŁ II WIELKI 02.04.05, 17:07 ja dziekuje za spotkanie we Wrocławiu w 1997 roku i za błogosławienstwo ktore mi udzielił. Byl, jest i bedzie wielkim człowiekiem. Dziekujerowniez za "Solidarnosc". "Nie lekajcie sie" Odpowiedz Link Zgłoś
doktur1 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39 DZIĘKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
veo Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:39 Jak Chciałbym podziękować papieżpwi, że przez cały swój pontyfikat dodawał nadziei w trudnych chiwlach nie tylko Naszemu narodowi ,ale całemu światu. To co zrobił Nasz rodak napewno odbije się echem w przyszłości i powinniśmy być z tego dumni ,że to właśnie Nasz rodak. Wielki pokłon dla Niego za to co zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
sake_san Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:42 Ojcze Swiety, dziekuje Ci za caly Twoj pontyfikat, oraz za twoj wklad w pokoj na swiecie. Oreduj za nami. Dziekuje Ci, ze wzmocniles nasza wiare. I wzmacniasz ja nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
kociczka69 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:20 Dziękujemy ci Ojcze Święty za wszystko co dla nas zrobiłeś i robisz. Jesteś dla nas wielką postacią i aturytetem dla całej ludzkości na tym świecie. Świat bez Ciebie już niebędzie taki jak przed. Papierza takiego jakim byłeś Ty już takiego niebędzie nigdy. Niezapomnimy nigdy o Twoich słowach wypowiadanych na każdej pielgrzymce i kierowanych do nas i całego świata. Jesteś wielką postacią na tej kuli ziemskiej, kochamy Cię Ojcze Nasz !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zmieni się dużo rzeczy, a może i spraw ludzkości, codzienność życia czowieka z myślą o tym że Ciebie już z nami tu nie ma. Jesteś ale tam w niebie z Panem Bogiem i patrzysz na nas z niebios i radujesz się wraz z innymi,którzy już są w niebiosach w tym raju wiecznym na którego z nas każdego to czeka. Módlmy się za jego radosne wstąpienie do bram nieba, by Pan Bóg go z radością przyjął do swojego królestwa. Starachowice są z Tobą !!! [']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
unruhe Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 16:57 jest wielki. wiekszego nie bylo i nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vault_dweller Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:40 Ja dziekuje za to, ze byl... Ze tak duzo zrobil dla swiata. Ze tchnala wiare w ludzi na swiecie. Ze byl Ojcem dla nas wszytkich... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiagd Dziekować... hmm... 02.04.05, 11:41 Mam 13 lat (od wczoraj). Papież jest jeden przez całe moje życie. Powinnam płakać jak polowa mojej rodziny. Ale ja nigdy nie placze! Niewiem czemu! Zawsze jak ktoś umrze ja nie płacze, mnie dopada tydzień po smierci. Nikt już nie pamięta a ja płacze! Wiec dziękuje. Dziekuje za to, że Jan Paweł II był Polakiem i do konca nim jest! Dziekuje za to, że kochał i wybaczał bezwzgledu na okolicznosci! Można by tak wymieniać... Ale nie wiem po co, bo każdy wie za co Mu dziękowac! Pozatym jezeli odejdzie (oby nie!) to i tak bedzie mu lepiej, Tam już nie zazna cierpienia... Odpowiedz Link Zgłoś
marlass NAŚLADUJMY 02.04.05, 12:46 Tytan pracy, do samego końca. Wielki Mąż. Jego dzieło będzie wciąż żywe, nawet po jego śmierci. Święty za życia. Późno to odkryłam, ale On i tak się uradował, bo lepiej przyjść do Boga późno niż wcale. Córka marnotrawna, nie miałam nigdy autorytetu, bo nie widziałam nikogo kogo mogłabym naśladować. Od jakiegoś czasu Jan Paweł II, swoją pracą do końca, swoim odważnym i godnym znoszeniem cierpienia, zachęcał mnie do rozważań nad sobą. Daleko odeszłam, bardzo daleko. Wracam, choć pełna obaw, czy zdołam wytrwać, nie oglądając się na innych. Nawet nie umiem się modlić, już zapomniałam jak to robić. Ojciec Święty zbiera plony teraz i będzie zbierał po swojej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
irontomek Re: Dziękuję 02.04.05, 16:12 dziękuję Ojcze Święty. za to, że jesteś. i bądź z nami jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
ludek7 Re: Dziękuję 02.04.05, 17:24 irontomek napisał: > dziękuję Ojcze Święty. za to, że jesteś. i bądź z nami jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
yesionek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:41 Brak słów. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
magga24 Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 11:41 Jesteś najpięknięjszą postacią Polską która zmieniła oblicze całego świata.Łzy same napływają do oczu kiedy myślę że już niedługo możesz odejść do Swojego Pana, którego nas uczyłeś przez ćwierć wieku. Na zawsze pozostaniesz w mojej pamięci jako Ten, którego sie kocha i którego sladem podążą. Moim sercem i myślami zawsze będę z Tobą.Monika lat 27 Odpowiedz Link Zgłoś
znana Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 11:42 Dla tak wielu zrobił tak wiele...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nel1 Re: Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 15:55 Ojciec Jan Paweł II zawsze będzie żył w nas, w naszych sercach dziękujmu mu za to że jest z nami . Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek.aat Re: Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 13:05 Żadne słowa nie oddadzą tego do dla całego świata zrobił OJCIEC ŚWIĘTY JAN PAWEŁ II. Świat straci Największego Orędownika pokoju, miłości i dobroci. To Papież młodzieży!!! Żaden inny Papież nigdy nie będzie taki jak JAN PAWEŁ II!!!!!!!! Nigdy nie zapomnę jak Papież JAN PAWEŁ II odwiedził Częstochowę na Światowy Dzień Młodzieży. Na zawsze kochający i pamiętający częstochowianin z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna0012 Re: Ojcze Święty dziękuję że jesteś..... 02.04.05, 15:58 dziękuję Ci Ojcze Święty, za to że kiedy docierały do mnie Twoje słowa które wypowiadałeś na poielgrzymkach, mogłam nad sobą pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
macko Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:42 dzikuję Ojcu Świętemu za to że jest... Odpowiedz Link Zgłoś
kara30 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:19 DZIĘKUJEMY CI OJCZE ŚWIĘTY ZA POUCZENIA MORALNE, ZA UMACNIANIE W NAS WIARY. KOCHAMY CIĘ I ZAWSZE BĘDZIEMY O TOBIE PAMIĘTAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1111 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 15:23 dziekuje za wszystko za to ,ze JEST JAKI JEST Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Dziękuję.... Ci Ojcze Święty ....... 02.04.05, 15:39 za to że ......dałeś świadectwo całemu Światu jak należy żyć, jaką drogą należy iść przez to życie ...., pokazałeś cierpienie i pokazujesz jak należy godnie umierać w miłości do Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
bombior Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:42 dzięki, że dane było nam żyć w czasach Jego pontyfikatu. odchodzi człowiek prawdziwy, człowiek w pełni, humanista.. dzięki Mu za wszystko co zrobił, za to, jak żył i co swoim życiem przekazał. Odpowiedz Link Zgłoś
akielich Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:43 dziekuje za to, ze jest i bedzie z nami juz na zawsze za ten szczegolny usmiech i pogodne spojrzenie co daje naszym serca pewnosc, cieplo i nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
puba totus tuus 02.04.05, 14:56 dziękuję Bogu za Karola Wojtyłe - jestem dumny że również urodziłem się Polakiem, jestem dumny że sie urodziłem.. wiara nadzieja miłosc Odpowiedz Link Zgłoś
madge73 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:44 Dziękuję za wszystko..bo nie starczy miejsca żeby napisać za co...ale przede wszystkim za to,że jest nadzwyczajnym papieżem jednoczącym ludzi wszystkich wyznań, niezwykle dobrym i mądrym człowiekiem,prznikliwym myślicielem i politykiem, wspaniałym poetą i dramatopisarzem.... Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosektomasz Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:44 Dziękuję za to kim JEST, za to ze walczy do ostatniej chwili-jak Chrystus który cierpiąc nie zszedł z Krzyża.Dziękuję również wszystkim Polakom którzy wkońcu pokazali że tak naprawdę są jednością, że potrafią być razem, gdy tylko komukolwiek z Nas dzieje sie coś niedobrego- szczególnie gdy chodzi o tak wielki Autorytet jakim jest Jan Paweł II. Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 11:46 za to że jest...bo będzie zawsze nawet jak nas nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek47 Podziekowania 02.04.05, 14:38 Dziekuje Ojcu Swietemu, ze po prostu byl ze mna przez tyle lat i dopiero teraz widze jak bardzo bedzie mi Go na kolejne lata brakowac. MK Odpowiedz Link Zgłoś