Dodaj do ulubionych

W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tramwaje

• homofob_i_rasista [...] 25.05.05, 14:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rsrh Alert!!! Dewianci ! 25.05.05, 15:18
    • nikola_piterski2 Lyzka dziegciu w beczke polskiego miodu... 25.05.05, 14:24
      - Bieda, bezrobocie, przemoc w rodzinie, nierowny dostep do edukacji i opeki
      zdrowotnej - to najwazniejsze problemy kobiet mieszkajacych na wsi - wiliczala
      wczoraj pelnomocnik rzadu ds. rownego statusu kobiet i mezczyzn Magdalena
      Sroda, ktora zorganizowala konferencje...
      • jan.kulczyk Re: Lyzka dziegciu w beczke polskiego miodu... 25.05.05, 14:50
        Hehehehe...

Na takie dictum mogę Ci, Nikola, przytoczyć tylko stary polski dowcip, kiedy to razu pewnego umówili się piwo w Warszawie Johnny, Jasiu i Wania. Jasiu wpada spóźniony i mówi: "Przepraszam chłopaki, ale stałem w kolejce po mięso". Na to Johnny: "A co to jest kolejka?", a Wania: "A co to jest mięso?"
        • loquin Re: Lyzka dziegciu w beczke polskiego miodu... 26.05.05, 01:01
          Hahaha...

Przypomniał mi się inny stary, iście polski dowcip, w którym to spotykają się
          Tomek i Romek, przedszkolaki. Tomek: - Kurde, przyłapała mnie babcia, gdy
          odbywałem stosunek analny na werandzie. Romek: - A co to jest weranda?

• meerkat1 Re: Lyzka dziegciu w beczke polskiego miodu... 26.05.05, 05:34
            loquin napisał:

> Hahaha...
            >
            > Przypomniał mi się inny stary, iście polski dowcip, w którym to spotykają się
            > Tomek i Romek, przedszkolaki. Tomek: - Kurde, przyłapała mnie babcia, gdy
            > odbywałem stosunek analny na werandzie. Romek: - A co to jest weranda?

No, jesli ktos sie urodzil i wychowal w blokach, w M-2 czy M-3, to dowcip ten
            ma racjonalne podstawy! :-)
            • loquin Re: Lyzka dziegciu w beczke polskiego miodu... 26.05.05, 05:42
              A mówiłem, że iście polski. Przede wszystkim z powodu babci. ;-)
      • rsrh Ale Piterski jutro Czwartek ! I po Środzie!. 25.05.05, 15:20
        • losiu4 Re: Ale Piterski jutro Czwartek ! I po Środzie!. 25.05.05, 17:54
          ktorzy? USA?

Pozdrawiam

Losiu
      • antonienko Re: Lyzka dziegciu w beczke polskiego miodu... 25.05.05, 18:40
        nikola_piterski2 napisał:

> - Bieda, bezrobocie, przemoc w rodzinie, nierowny dostep do edukacji i opeki
        > zdrowotnej - to najwazniejsze problemy kobiet mieszkajacych na wsi -
        wiliczala
        > wczoraj pelnomocnik rzadu ds. rownego statusu kobiet i mezczyzn Magdalena
        > Sroda, ktora zorganizowala konferencje...

Środzie, Nikola, nie podobają się też falujące biusty kobiet.
        Do tych wszystkich klęsk ja dodam jeszcze, że czasami lokalnie występują u nas
        gradobicia.
      • gregorsamsa Re: Lyzka dziegciu w beczke polskiego miodu... 25.05.05, 20:56
        "- Bieda, bezrobocie, przemoc w rodzinie, nierowny dostep do edukacji i opeki
        zdrowotnej -"

Tego oczywiscie w Rosji nie ma.
      • ubu66 A jest bieda jest, tylko bieda biedzie nie równa. 26.05.05, 22:26
        i...co "co ma piernik do wiatraka" ?
    • zigzaur Wot, dierżawa 25.05.05, 14:48
      Oto zobaczyliśmy najbogatszy (podobno) kraj świata, najszybciej się (podobno)
      rozwijający gospodarczo, posiadający (podobno) największe rezerwy walutowe, o
      najlepszym (podobno) na świecie potencjale naukowo-technicznym.

Czas wyciągnąć lampy naftowe, panowie mocarze!
      • jot6 Re: Wot, dierżawa 25.05.05, 15:10
        przysłowia są podobno mądrością narodow,,a znacie takie: nie śmiej się bratku z
        cudzego wypadku
        • zigzaur Re: Wot, dierżawa 25.05.05, 15:58
          No, akurat Rosjanie śmieją się z każdej wpadki u innych.
      • rsrh Zigzaur-oni przeszli z Imperium Zła w Wirtualne Mo 25.05.05, 15:22
        carstwo.A zmierzaja w granice Małego Ksiestwa Moskiewskiego!
      • zawier AMD 25.05.05, 16:13

hmm, zapomniales jak niedawno było w Ameryce połnocnej?Cały świat sie smial......
      • ubu66 No nie, znowu beda truc o Miczurinie ? Wysiadam ! 26.05.05, 22:29
    • nikola_piterski2 "kulczyk" - koleina ofiara polskiej propagandy... 25.05.05, 15:25
      Szczere mowiac, masz Panie "kulczyk", ciezki dowcip. Jak widze 20 lat Pan nie
      byl w Rosji. Ale gdybym Pan byl taki bogaty, jak prawdziwy Kulczyk, to Pana
      mysli nie byli zaimowane miensem. Kolejki, to tak. Nie mozemy ich zniszczyc.
      Oto i dzis nie moge kupic biletu na mecz rosyjskiej prezentacji z lotyszskiej
      na 6 czerwca w kasach miasta, a stac w kolejcy do kasy na stadionie nie chce.
    • nikola_piterski2 u sasiada brak prądu i brak miesa... 25.05.05, 15:42
      Chlopska psychologja tzw "kulczykow" taka, ze kiedy one powiedza czy nawet
      pomyslia, ze ktos jak i one nie maja miesa, to sami mniej zrac chca. Ale gdy,
      np., "rsrh" powiedzie "zigzaurowi, ze u sasiada chata pali sie, to w ogole
      chumor dwojga sie podniesie...
      • jan.kulczyk Re: u sasiada brak prądu i brak miesa... 25.05.05, 16:50
        > Chlopska psychologja tzw "kulczykow" taka, ze kiedy one powiedza czy nawet
        > pomyslia, ze ktos jak i one nie maja miesa, to sami mniej zrac chca.

Nic nie rozumiem. Nawet nie wiem, czy mam się obrazić. Cytujesz jakieś rosyjskie/radzieckie porzekadła? Przepraszam, ale kulturowo w tym temacie jestem upośledzony. Musisz przetłumaczyć.

20 lat nie, ale 5. 20 lat temu jeszcze nie byłem w zerówce.
      • loquin Piterski, złóż petycję do Putina o przeniesienie.. 26.05.05, 01:15
        ... stolicy do St. Petersburga, bo w tej Moskwie wszystko się wali. W dodatku
        szaleje tam jakiś gruby mer (pseudonim: Lushkov), który swoimi paskudztwami
        architektoniczno-urbanistycznymi ośmiesza Rossiję.

A w ogóle kiedy wracasz do Polski? Wiesz, popieramy przyjaźń polsko-rosyjską,
        lubimy St. Petersburg i Krym itd. Ale jak można tam żyć? Niech Cię przydzielą
        ambasadzie warszawskiej, z głodu tu nie zginiesz, elektryczność działa a dania
        mięsne są absolument superbes. Polecamy "Cosaque rôti à la polonaise"
        albo "Allemand farci au vin blanc"!
      • ubu66 Jezu, jak ja cie kocham za te porównania ! 26.05.05, 22:32
        Toz to jak szmoncesy zydowskie. Ta ruska kultura ludowa nie jest taka zła !
    • kacap_z_moskwy Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 25.05.05, 17:02
      A skad taki tytul? Skad?

Da, jest awarja - ale nic nie stanelo. Tylko dwie linje metro byli odczaty od
      pradu, ale po 20 min jusz go mieli.
      Bo zaczela dzialacz rezerwowy system dostarczania energii. No i pradu nie bylo
      tylko w poludniowej czeszczi Moskwy. A na polnocy nawet nie wedziano o go
      braku. Tylko na godzine przestali dzialacz sieczi komurkowe.
      I to nie wszedzie. Ale tez przeszli komurki na awaryjne akumolatory i dziala. A
      internet jak byl, tak i jest. Nie dzialaja tylko servery,
      polozone na poludniowej czeszczi miasta. Bo dotychczas tam w niektorych
      dzielnicach nie ma pradu. I co z tego? Awarja jak awarja.

No i korki stali wlasznie na poludniu (od poludniowo-wschodnich do poludniowo-
      zachodnich dzielnic). A z transportem problem, bo nie moga zatankowac autobusy
      i inne pojazdy komunikacyjnie, bo brak pradu na stacjach paliwowych i oni nie
      pracuja. Dlatego teraz z pojechali do malych miast specjalnie wojskowi cesterny
      z paliwem. To jest najwaznejsze. Bo przez to nie mozna dojechac do Moskwy z
      poludnia czy z nej. A wlasznie ruszyla fala ludzi po pracy do domu. Ot tak.

• widzek Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 25.05.05, 17:05
        kacap_z_moskwy napisał:

> A skad taki tytul? Skad?
        >
        > Da, jest awarja - ale nic nie stanelo.

nie masz racji. stanelo, stanelo autorom artykulu, stad wiec i jego tytul.
    • losiu4 Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 25.05.05, 17:52
      cóż, nawet w umiłowanych stanach dużo wieksza wpadka niedawno sie zdarzyła :)
      tak to już jest z techniką, gdy zaczyna się "oszczędzać"

Pozdrawiam

Losiu
    • unamatita Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 25.05.05, 19:04
      CPPP albo jak kto woli USRR - to ciągle kolos na glinianych nogach.
      Raboczije wsjech staran sojediniajties.
      Na pohybel komunie.
      • bartek.m Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 25.05.05, 19:30
        Nie CPPP tylko CCCP.
        • unamatita Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 25.05.05, 20:47
          Ups - masz rację. Drobna oszibka:))
          u.
      • yurek11111 Oczywiscie ze m 25.05.05, 19:31
        • yurek11111 Oczywiscie ze na pohybel komunie, ale nie dajmy... 25.05.05, 19:40
          ...sie zwariowac...
          <>Przezylem 32 godziny bez pradu, i zeby bylo smieszniej ,przydarzylo mi sie to
          nie w komunie tylko w Ameryce pln.Awaria energetyczna w Moskwie wyglada
          na "maly pryszcz" w porownaniu z tamtym "black out" .
          odpowiadasz na:
          Autor: unamatita

--------------------------------------------------------------------------------
          CPPP albo jak kto woli USRR - to ciągle kolos na glinianych nogach.
          Raboczije wsjech staran sojediniajties.
          Na pohybel komunie.
          • jankowski1960 Re: Oczywiscie ze na pohybel komunie, ale nie daj 25.05.05, 19:58
            a ja wam mowie, za 9 miesiecy urodzi sie duzo dzieci:::))
            • ghotir Re: Oczywiscie ze na pohybel komunie, ale nie daj 25.05.05, 20:04
              jankowski1960 napisał: 'a ja wam mowie, za 9 miesiecy urodzi sie duzo dzieci:::))'
              ---------
              ot i praktyczne podejscie do zagadnienia.
              zwazywszy na prognozy demograficzne, nalezaloby zyczyc rosji wiecej takich awarii.
              • meerkat1 A co, sa jakies obawy? 25.05.05, 21:06
                "Władze federalne zapewniły, że obiekty nuklearne w rejonie Moskwy są
                bezpieczne."

A dlaczego zapewnily?

Czy ktos wyrazal jakies obawy w tej materii? ;-)
                • jan.kulczyk Re: A co, sa jakies obawy? 25.05.05, 21:37
                  Niewątpliwie towarzysz Kim przesyłał już zaniepokojone depesze do bratnich sojuzów w tej sprawie.
    • xxxxyyyyzzzz DOBRZE KACAPOM 25.05.05, 21:38
      • meerkat1 Ja mam pytanie... 25.05.05, 21:44
        Czy ten transformator tak sie zapalil do transforacji wolnorynkowej w Rosji,
        czy z innych przyczyn?
        • 18261826www Re: Ja mam pytanie... 26.05.05, 09:06
          nastapilo przeciazenie rubla transwerowego, nie byl w stanie podniesc
          rosyjskiej gospodarki.
          • ghotir Re: Ja mam pytanie... 26.05.05, 09:11
            18261826www napisał: 'nastapilo przeciazenie rubla transwerowego, nie byl w
            stanie podniesc rosyjskiej gospodarki.'
            ----------------
            interesuja mnie sprawy walut ale nie wspialem sie na wiecej niz podstawowe
            zrozumienie tych problemow. zechcialbys zatem wyjasnic to co napisales?
          • el_matador9 Re: Ja mam pytanie... 26.05.05, 11:33
            Towarzysze, moskiewska sieć jest przeciążona głównie z powodu największego
            frontu budowlanego w świecie i jednoczesnej budowy kilkuset wieżowców na
            terenie metropolii.ponadto nowe kilkusetmetrowe gigantyczne wieżowce są
            olbrzymimi pożeraczami elektroenregii.dotychczasowe podstacje i ich moc są nie
            dostosowane do wzrastającego
            lawinowo z powodu nowej mastadontycznej "zastrojki" wieżowcowej i rozmachu
            nowych inwestycji miejskich; zużycia energii elektrycznej.Ogólnie towariszczi
            17 - milionowy zespół miejski giganta Moskwy
            i okolic zużywa rocznie 200 miliardów kWh i ogrom moskiewskiego energosystemu
            porównywalny jest tylko do "massztabów USA" i jest połączony największymi w
            świecie linijami "eliektropieriedaczi" o najwyższym w świecie napięciu(w USA
            takich napięć nie ma) w 1100 kV i w 750 kV wied'. z następującymi atomówkami
            rozmieszczonymi wokół Moskwy: Smolienskoj Atomnoj Eliektrostancjej
            5000 MW,nadwołżańskim gigantem Bałakovskoj AEC 5000 MW i atomovym gigantem
            Kurskoj AEC 5000 MW oraz północnowołżańskim elektroenergetycznym gigantem
            atomovym Kalininskoj Atomnoj AEC 5000 MW.Linie przerażającej największej w
            świecie;';';eliektropieriedaczy toczą siłę z Ukrainy ku elektroodbiorcom w
            Moskwie i silnie uprzemysłowionym okręgu także z postsowieckich ukraińskich
            atomówek :Zaporożskoj 5000 MW, Jużno-ukrainskoj 3000 MW, Rovienskoj Atomnoj
            Eliktrostancji 3000 MW i Chmielnickoj atomnych eliektrostancyij...
            Dorogije Towariszczi siewodnia Rossija razwivajetsja oczień bystrymi tiempami i
            poetomu słuczajutsa wot eliektropieriegruzki i takije "bliek-auty"
            "Gigant Rassijji niepobiedimyj - Chwała i Sława rossijskim raboczim i
            rassijskim żienszczinam!
            Sierp i Mołot eto naszi wdochnowiennyje znamiena na wiecznost '" towariszczi!"
            • jankowski1960 Re: Ja mam pytanie... 26.05.05, 19:14
              el_matador9 napisał:

> Towarzysze, moskiewska sieć jest przeciążona głównie z powodu największego
              > frontu budowlanego w świecie i jednoczesnej budowy kilkuset wieżowców na
              > terenie metropolii.ponadto nowe kilkusetmetrowe gigantyczne wieżowce są
              > olbrzymimi pożeraczami elektroenregii.dotychczasowe podstacje i ich moc są nie
              >
              > dostosowane do wzrastającego
              > lawinowo z powodu nowej mastadontycznej "zastrojki" wieżowcowej i rozmachu
              > nowych inwestycji miejskich; zużycia energii elektrycznej.Ogólnie towariszczi
              > 17 - milionowy zespół miejski giganta Moskwy
              > i okolic zużywa rocznie 200 miliardów kWh i ogrom moskiewskiego energosystemu
              > porównywalny jest tylko do "massztabów USA" i jest połączony największymi w
              > świecie linijami "eliektropieriedaczi" o najwyższym w świecie napięciu(w USA
              > takich napięć nie ma) w 1100 kV i w 750 kV wied'. z następującymi atomówkami
              > rozmieszczonymi wokół Moskwy: Smolienskoj Atomnoj Eliektrostancjej
              > 5000 MW,nadwołżańskim gigantem Bałakovskoj AEC 5000 MW i atomovym gigantem
              > Kurskoj AEC 5000 MW oraz północnowołżańskim elektroenergetycznym gigantem
              > atomovym Kalininskoj Atomnoj AEC 5000 MW.Linie przerażającej największej w
              > świecie;';';eliektropieriedaczy toczą siłę z Ukrainy ku elektroodbiorcom w
              > Moskwie i silnie uprzemysłowionym okręgu także z postsowieckich ukraińskich
              > atomówek :Zaporożskoj 5000 MW, Jużno-ukrainskoj 3000 MW, Rovienskoj Atomnoj
              > Eliktrostancji 3000 MW i Chmielnickoj atomnych eliektrostancyij...
              > Dorogije Towariszczi siewodnia Rossija razwivajetsja oczień bystrymi tiempami i
              >
              > poetomu słuczajutsa wot eliektropieriegruzki i takije "bliek-auty"
              > "Gigant Rassijji niepobiedimyj - Chwała i Sława rossijskim raboczim i
              > rassijskim żienszczinam!
              > Sierp i Mołot eto naszi wdochnowiennyje znamiena na wiecznost '" towariszczi!"

Na zdrowie towarzysze:)
            • meerkat1 Re: Ja mam pytanie do <matadora> 26.05.05, 19:54
              W jakim kabaracie sie produkujesz i czy masz impresario?

Bo chetnie bym cie zaprosil na wystepy do USA.

Twoje monologi sa duzo smieszniejsze od tych Pietrzaka. Powaznie!

Jestes, bracie, po prostu...elektryzujacy!
      • el_matador9 Re: DOBRZE KACAPOM 25.05.05, 22:01
        Wot nieszczastje, wied' zagoriełas"/'zapaliła się podstacja z 1962 roku.Czubajs
        został wezwany na dywanik do Prokuratury na prośbę Putina.Szkoda że śmierdzące
        Polaczki nie wiedzą iż zużycie
        energii elektrycznej na supernowoczesnego Rosjanina to dzisiaj 8000
        KWh/rocznie a w ich prymitywnej zacofanej Polsce z trudem 4000 KWh/tępego
        Polaka czyli dwukrotnie mniej i obrazuje to dobitnie trwajacą od 89' roku
        całkowitą ruinę polskiej elektroenergetyki...
        WNIMANIJE DOROGIJE TOWARISZCZI i GIEROJI SOC-TRUDA I WIETIERANY WIELIKOJ
        OTIECZIESTWIENNOJ VOJNY ROSJA MA ZBUDOWAĆ DO 2015 roku 20 NOWYCH REAKTORÓW
        ATOMOWYCH KAŻDY PO ))1000 MW!A MY ANI JEDNEGO!
        Spokojnoj noczji i priwiety towariszczi!
        • widzek Re: DOBRZE KACAPOM 25.05.05, 22:30
          w moskwie szykuje sie nastepne nieszczescie. miejska duma planuje przyjac
          uchwale o zakazie wspolzycia przed slubem. kaczor, nie daj sie wyprzedzic !!!!!
        • xxxxyyyyzzzz O, KACAP-PRZYGŁUP SIĘ OBUDZIŁ 26.05.05, 01:04
        • meerkat1 20 nowych rekatorow w Rosji! ;-))) 26.05.05, 05:23
          > WNIMANIJE DOROGIJE TOWARISZCZI i GIEROJI SOC-TRUDA I WIETIERANY WIELIKOJ
          > OTIECZIESTWIENNOJ VOJNY ROSJA MA ZBUDOWAĆ DO 2015 roku 20 NOWYCH REAKTORÓW
          > ATOMOWYCH KAŻDY PO ))1000 MW!A MY ANI JEDNEGO!
          > Spokojnoj noczji i priwiety towariszczi!

Gdgby nie te 20 nowych potencjalnych Czarnobyli, to autorowi powyzszego tez
          mozna by bylo powiedziec- "spokojnoj noczji"!. A tak...:-(((

• xxxxyyyyzzzz POSLUSZAJ, MATADOR, KACAPIE DURNY. 26.05.05, 18:18
          el_matador9 napisał:

> Polaczki nie wiedzą iż zużycie energii elektrycznej na supernowoczesnego
          Rosjanina to dzisiaj 8000 KWh/rocznie a w ich prymitywnej zacofanej Polsce z
          trudem 4000 KWh/tępego Polaka

Powiedz mi, na co taki wyedukowany, sowiecki kacap wydatkuje tyle energii,
          skoro nawet nie ma odkurzacza w domu i nie musi wlaczac swiatla w kiblu, bo
          zalatwia sie pod krzakiem?
          • el_matador9 Re: POSLUSZAJ, MATADOR, KACAPIE DURNY. 26.05.05, 22:08
            bo Rosjanie dalej zbroją się po zęby w odróżnieniu od zdradzonych i wydymanych
            przez Amierikańców Poljakov, a jak wiesz przemysł zbrojeniowy+przemysł metali
            kolorowych(huty aluminium,miedzi,złota,wojskowe kombinaty atomowe,tajne miasta
            naukowe i niklu) to wielkie zużycie energii.
            • loquin Re: POSLUSZAJ, MATADOR, KACAPIE DURNY. 26.05.05, 23:32
              No to współpracujmy. USA-Britain-France-Polska-Rossija. Taka mała sugestia.
              • loquin Re: POSLUSZAJ, MATADOR, KACAPIE DURNY. 26.05.05, 23:34
                Albo alternatywnie: USA-Britain-France-Italia-Polska-Rossija. Jeszcze lepiej.
    • szwet14 [...] 25.05.05, 22:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • xxxxyyyyzzzz I BARDZO DOBRZE, NIECH WSZYSCY CZYTAJA!!! 26.05.05, 01:11
        A kacapy i tak nie przeczytaja, bo nie potrafia...
    • kato28 Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 26.05.05, 02:09
      No i wyszło jak na dłoni ze Rosja to taki trochę podretuszowany Zawiązek Radziecki.
      Awaria stacji transformatorowej poruszyła Prezydenta, rząd się spotkał na
      specjalnym posiedzeniu no i jeszcze kilku notabli powiedziało, zrobiło i
      przedyskutowało co potrzeba. Podobno na głuchej rosyjskiej prowincji przerwy w
      dostawie prądu to normalka ale skoro to nie w zasięgu wzroku kremla to gó.. to
      wszystkich obchodzi.
      • loquin Niech Warszawa chociaż trzy linie metra wybuduje.. 26.05.05, 03:36
        ... oraz jakiś porządny Dworzec Centralny i lotnisko przynajmniej na poziomie
        Madrid-Barajas, którego nie trzeba się wstydzić w Europie; no i autostrady dla
        Polski i kilka elektrowni atomowych
        • loquin Sorry za niepotrzebne emocje ... 26.05.05, 03:47
          ... ale niestety fakty są takie jakie są. Dajemy wam jeszcze 9 lat na
          wydoroślenie i zakończenie transformacji mentalno-polityczno-gospodarczej. 1
          maja 2014 r. okres ochronny się kończy. Czy potem przeżyjecie, nie wiem.
          • glob1 HAARP bron ostateczna 26.05.05, 04:27
            Wysylam przez intrnet zeskanowana ksiazke o amerykanskiej broni. Prosze pisac
            na adres: maryla@iinet.net.au
            • loquin Re: HAARP bron ostateczna 26.05.05, 04:37
              Cześć Maryla, zdrowaś czy nie?

Merde, des idiots partout.
      • bohemian1 Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 26.05.05, 11:24
        ... zvlastni ty antiruske emoce, nastesti problem v PL takovy neni, nebot metro
        defacto nemate, nebo ano, mhm, 300 metru? Na stale "pilgrzymki" vam staci
        svicky.
        • loquin Nareszcie jakieś mądre słowa! 26.05.05, 11:32
          Może po czesku dotrze. Brać przykład z Czechów! (Oczywiście tylko pod względem
          budowy metra i autostrad)

PS:
          bohemian1, du kleiner Pseudotscheche, hier wird brav die polnisch-russisch-
          amerikanisch-europäische Freundschaft gepredigt, compris? Wir wollen's hoffen.
          Und keine peinlichen Deutschtümeleien! Wehe demjenigen, auf den sich polnischer
          Adelszorn richtet... Künftigen Wortmeldungen ist in schwejkscher Manier stets
          die Formel "Melde gehorsamst" vorauszuschicken, sonst droht die umgehende
          Abschiebung nach Öster-Reich.
          • bohemian1 Re: Nareszcie jakieś mądre słowa! 26.05.05, 15:16
            ...aber sei nicht so beleidigt, du "Adelige", hmm, eigentlich du edler Bauer,
            wieso bist du am Net., solltest du nicht in der Kirche sein? Haben wir
            doch "Fronleichnam", also so wird aus der Autobahn wieder nichts, ein
            Begräbnis, Himmelfahrt, Pfingsten, Geburtstag des heiligen Vaters,
            Fronleichnam, Karols Namenstag, Johann´s Namenstag, Pauls Nemenstag, usw, ...
            • loquin Re: Nareszcie jakieś mądre słowa! 26.05.05, 19:10
              Leider nur allzu wahr. Aber wer um Himmels (und des Papstes) willen ist denn
              beleidigt? Chez nous on ne se fâche pas... :-)
              • jankowski1960 Re: Nareszcie jakieś mądre słowa! 26.05.05, 19:36
                loquin napisał:

> Leider nur allzu wahr. Aber wer um Himmels (und des Papstes) willen ist denn
                > beleidigt? Chez nous on ne se fâche pas... :-)

Drazni mnie ta nagonka na Rosje!
        • jankowski1960 Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 26.05.05, 19:18
          bohemian1 napisał:

> ... zvlastni ty antiruske emoce, nastesti problem v PL takovy neni, nebot metro
          >
          > defacto nemate, nebo ano, mhm, 300 metru? Na stale "pilgrzymki" vam staci
          > svicky.

milujem Cesko:)
          • bohemian1 Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 26.05.05, 19:39
            ... ja mam rad Mazury, moc, moc, a "nelubie" Jankowskiego, (toho z Gdansku...)
    • 48matrix Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 26.05.05, 20:21
      Frajerzy z Polski nie cieszcie się, ponieważ USA znakomicie porozumiała się z
      Rosją i niebawem wszyscy frajerzy w centralnej europie zostaną wydymani. Nawet
      gdyby byli to Polcacy uczestniczacy w "misji stabilizacyjnej w Iraku", dla
      których wstęp do USA jest zabroniony.
      Zapraszam na strony BBC prosto z LONDYNU (oczywiści dla tych który dobrze znają
      język angielski).
      • el_matador9 Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i trak 26.05.05, 23:07
        Dlatego wspaniali polscy towarzysze niech żyje Komunistyczna Partia Rosyjskiej
        Federacji
        i Komsomoł(Komunistyczny Związek Młodzieży Rosyjskiej Federacji)!!!!
        Sława pieredowikam raboty idieołogiczieskowo kom-fronta, Sława ROSSIJSKOMU
        NAUCZMOMU GIENIJAL'NOMU MARKSITSKO_LIENINIŃSKOMU KOMMUNIZMU! SŁAWA KOM-
        ZAWOJEWANIJIU KOSMOSA WIELIKOJ ROSSIJEJ!!!DA ZDRAVWSTVUJET CCCP!!!
        kprf.ru
        www.skm-rf.ru
        • loquin Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 26.05.05, 23:40
          Oh dear, sense of humour! No cóż, właśnie dlatego jestem nieomylnym fanem.
          Niech żyje M. Królowa Polski!
          • el_matador9 Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 27.05.05, 03:03
            A to Loquin jesteś fanem LPR skoro ciągle wzywasz na pomoc N.M.P.Wypieprzcie
            raz na zawsze ze swoich młodych głów tych facetów i tych geopolitycznych
            idiotów z polskiej polityki zgranicznej bo to są wraz ze śmierdzącym PISUAREM
            oszołomy.
            • loquin Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 27.05.05, 06:31
              A czy to moja wina, że bolszewia pełza gdzieś w okolicach 3%? Co to mnie
              zresztą obchodzi? Przecież powtarzam od lat, że należy budować młodą europejską
              lewicę. Na prawicy stawiam na LPR, PiSuar to oszołomstwo, a PO i PD to jakieś
              efemeryczne widma, których za kilka lat/miesięcy już nie będzie.

To nie ja układam peany na cześć tłustych Kaczydeł, to nie ja jestem
              poplecznikiem obrzydłego aparatczyka Bermana.

Ponieważ jednak definitywne odcięcie się LPR od całego środowiska RM oraz jego
              publiczne potępienie jest conditio sine qua non wybieralności młodego Romana,
              ponieważ pełna akceptacja Unii Europejskiej przez LPR stanowi kolejny
              nieodzowny warunek poparcia dla tej formacji, przyjdzie im jeszcze wiele lat, a
              może i dziesięcioleci, na mój głos poczekać. W kilka lat po śmierci tatusia
              Giertycha może sprawdzę, jak daleko są.

Problem w tym, że nie ma tej lewicy, na którą chciałbym głosować. Są dwie
              karetki pogotowia gerontologicznego jadące na cmentarz.

A co do polityki zagranicznej, to proeuropejska, proamerykańska i prorosyjska
              orientacja Polski nie podlega dla mnie dyskusji.
    • pan-kleks-w-kosmosie Re: W całej Moskwie brak prądu, stoją metro i tra 27.05.05, 08:01
      Gazeta mogłaby sprawdzić jak to jest z podstacjami energetycznymi w Polsce. Bo
      są jeszcze starsze i jeszcze bardziej grozi im awaria o podobnych skutkach.
      Zapytajcie pierwszego lepszego pracownika któregokolwiek z zakładów
      energetycznych.

• borrka Wedlug zrodel rosyjskich: 27.05.05, 08:47
      english.pravda.ru/accidents/21/97/384/15537_blackout.html
      Ale oczywiscie nasi forumowi radzieccy twierdza, ze to zarowka przepalila sie na klatce schodowej w moskiewskim Miedwiedkowie!
      A nawet nie przepalila sie, tylko ukradli.
      I nie zarowke, lecz wycieraczke do butow cieciowi.
      • el_matador9 Re: Wedlug zrodel rosyjskich: 28.05.05, 13:45
        borrka napisał:

> english.pravda.ru/accidents/21/97/384/15537_blackout.html
        > Ale oczywiscie nasi forumowi radzieccy twierdza, ze to zarowka przepalila sie
        n
        > a klatce schodowej w moskiewskim Miedwiedkowie!
        > A nawet nie przepalila sie, tylko ukradli.
        > I nie zarowke, lecz wycieraczke do butow cieciowi.
        > "Takim obrazom Towariszczi vsjo w porjadkie" - słuchajcie dobrze że nie
        wyleciały w powietrze 36 uniwersyteckie reaktory atomowe znajdujące się w
        różnych instytutach naukowych na terenie różnych dzielnic Moskwy,może
        reczywiście wszędzie było zasilanie awaryjne w co osobiście znając tamtejszy
        bałagan nie wierzę.
        >"Priwietstwvuju wsiech""Wy diejstwitielno wielikoljepnyje rjebjata"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka