marslaur 03.11.05, 18:54 Wojna europejsko-islamska juz trwa, tylko my jeszcze nie zdajemy sobie z tego sprawy. Francuzi są na pierwszej linii frontu, ale demografia jest nieublagana... Wkrótce ogień rozleje się na caly kontynent. Czy mamy szansę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pantera01 Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 03.11.05, 20:00 Nie rozumiem problemu. Chyba policja moze tez zaczac strzelac i to powaznie, moze jakies oddzialy wojskowe nie bylyby od rzeczy no i chyba poczatek deportacji muzulmanow do krajow muzulmanskich tez bylby bardzo pozyteczny. No ale ktos we Francji musialby miec tzw. cojones albo inaczej balls zeby pogonic kota muzulmanom i przestac sie bac tych organizacji od tzw. praw czlowieka (czytaj V kolumny muzulmanskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
omnicorp [...] 03.11.05, 20:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz I jak to sobie 03.11.05, 20:13 wyobrazasz w praktyce? Do Afryki z powrotem za wyglad (moga sie zalapac Zydzi bo tez Semici), za wiare (no to sie pewnie ochrzcza raz dwa jak znam Arabow). Czy moze na oko, kto nam sie podoba moze zostac a kto nie won do Afryki? Czekaj, czekaj mam lepszy pomysl. A moze by tak obozy koncentracyjne i tak cichcem, cichcem krematoria... O to jest pomysl! Bedzie rozwiazanie finalne...Endlösung. Poprosimy jeszcze kilku dziadkow z Bawarii by nam dzieki doswiadczeniu w realizacji pomogli. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: I jak to sobie 03.11.05, 20:23 Wyciagasz zbyt daleko idace wnioski i jednoczesnie wykazujesz ciezka blokade umyslowa. Nie za wyglada tylko za papiery. Jesli koles nie ma obywatelstwa to go za pludry i won tam skad przyjechal. Poza tym wystarczy przestac placic socjal dla imigrantow i sami wtedy sie wyniosa. Sprawa z wiara jest jeszcze prostsza, wystarczy zakazac budowy meczetow i po krzyku. Idee obozow koncentracyjnych pozostawiam dla lewakow, ktorzy je wymyslili. Jesli to jest szczyt twoich mozliwosci umyslowych to juz nie moj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: I jak to sobie 03.11.05, 20:29 Kolesie maja obywatelstwo. Nie maja pracy. Zniesiesz socjal to beda narkotyki sprzedawac. I juz teraz 15 % ekonomii francuskiej pracuje na lewo, 20-40 % hiszpanskiej i z polowa wloskiej. Krytykowac i wykrzykiwac latwo. Proponowac trudniej. O wiele. PF Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawsky Re: I jak to sobie 03.11.05, 20:36 polski_francuz napisał: > Krytykowac i wykrzykiwac latwo. Proponowac trudniej. O wiele. Propozycja jest nastepujaca. Wylaczyc Francje z Unii Europejskiej i przylaczyc do Zjednoczonych Emiratow Arabskich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: I jak to sobie 03.11.05, 20:49 Duzo kolesi nie ma obywatelstwa, wiec moze by zaczac od nich. Rownolegle wprowadzic scisly zakaz imigracji z krajow muzulmanskich. To na dobry poczatek. Nastepnie zabronic budowy meczetow. Teraz pytanie bardziej fundamentalne: co robi sie z nowotworem ktory atakuje zdrowy organizm? Czekam na odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Droga Pantero 03.11.05, 20:58 dzisiejszego ranka dostalem majl od profesora w Algerii, ktory chce przyjechac na konferencje, ktora organizuje ale nie moze. I prosi mnie o list popierajacy, bez ktorego wizy nie dostanie. A wiesz co mi to przypomina? Pewnie nie wiesz bos mlody gowniarz albo gowniara. Przypomina mi to nasze polskie udreki z lat 70, aby dostac wize na tzw "Zachod". I oczywiscie mu ten list napisalem i wyslalem. To à propos wiz do Francji. Nie jest latwo rozwiazac problem emigracji z Magrebu. Ale to co proponujesz to jest glupawe pobrzekiwanie szabelka. I tyle. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Droga Pantero 03.11.05, 21:56 To co ty proponujesz z kolei to prosta droga do samobojstwa. Widocznie juz jestes w takim wieku ze cos ci sie popieprzylo z tymi wizami na zachod.Problemem byl paszport a nie wiza. Problem imigracji z Maghrebu jest bardzo latwo rozwiazac, po prostu nie pozwalac im imigrowac, a tych co sa to ciupasem odeslac z powrotem. Problemem sa "Europejczycy" ktorzy sprzedadza Europe za marne pare groszy. Nawet oddadza Europe za darmo byleby tylko byc poprawnym politycznie. Co z moim pytaniem dotyczacym nowotworow, tak a'propos? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Droga Pantero 03.11.05, 22:00 Ludzie to nie sa nowotwory. Nawet mlodzi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Droga Pantero 03.11.05, 22:20 Czasami ludzie to sa nowotwory. Czy pamietasz V kolumne (zarowno we Francji jak i w Polsce?) Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: I jak to sobie 04.11.05, 04:42 pantera01 napisał: > Duzo kolesi nie ma obywatelstwa, wiec moze by zaczac od nich. Rownolegle > wprowadzic scisly zakaz imigracji z krajow muzulmanskich. To na dobry poczatek. > Nastepnie zabronic budowy meczetow. > Teraz pytanie bardziej fundamentalne: co robi sie z nowotworem ktory atakuje > zdrowy organizm? Czekam na odpowiedz! Odpowiadam: organizm umiera. (Cos tu jest z lat 30tych) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: I jak to sobie 03.11.05, 20:51 Bardzo ciekawe te wskaźniki liczbowe. Dowodzą jednoznacznie skutków socjalizmu i fiskalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: I jak to sobie 03.11.05, 20:52 "Zniesiesz socjał, to zaczną narkotyki sprzedawać" A może odwróćmy kota ogonem: "Zniesiesz socjał, to przestaną narkotyki KUPOWAĆ" Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Rozwiazanie 03.11.05, 21:03 jest jedno. Praca. Ale to wlasnie o nia najtrudniej. I czesto, gesto ci ludize nie chca pracowac. I co z takimi zrobic? Represja? Ma swoje granice (przypomnijmy sobie wydajnosc niewolnikow w Niemczech). Jedynie edukacja, wyksztalcenie i cierpliwosc rokuja jakakolwiek nadzieje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Rozwiazanie 03.11.05, 21:59 Cos ci si ekolego miesza w glowce. Praca jest bardzo cenna wszedzie. Dlaczego ma byc dawana imigrantom ktorzy wcale nie musza byc w danym kraju? Co maja represje do niewolnictwa? Chyba ze ktos chce ich trzymac w kraju. Kazdy zdrowy na umysle chce czegos wrecz przeciwnego, chce sie pozbyc tych pasozytow z kraju wiec gledzenie o niewolnictwie nie tu noic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Rozwiazanie 03.11.05, 22:02 Ja tez bym sie chcial pozbyc glupkow z tego forum. Ale to tak samo mozliwe jak pozbyc sie arabskich obywateli z Francji. A moze dasz jednak przyklad? PF Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Rozwiazanie 03.11.05, 22:18 Osoba ktora nie ma instynktu samozachowawczego to glupek. Ja zwyklem dyskutowac, a nie pozbywac sie dyskutantow z forum. Coz, jednak lewica ma inne podejscie do ludzi, lubi sie ich "pozbywac" (dluga tradycja). Widze ze niuanse sa ciezkie do pojecia wiec powtorze raz jeszcze: trzeba zaczac od nieobywateli (tzn. takich arabow ktorzy nie sa obywatelami)i zakazac imigracji z Maghrebu (o ile wiem kazde panstwo ma prawo do decydowania kogo wpuszcza do siebie). Jesli dalej bedziesz potrzebowal tlumaczenia to jestem gotowy! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Rozwiazanie 03.11.05, 22:28 Nie ma obecnie emigracji z Magrebu. Sa obywatele francuzcy arbskiego pochodzenia. Tak jak obywatele francuzcy polskiego pochodzenia. Zacznij czytac ze zrozumnieniem jesli mozliwe. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Rozwiazanie 03.11.05, 22:35 Bardzo milo mi uslyszec ze nie ma imigracji z Maghrebu. To dla mnie nowosc. Jak widac "obywatele francuscy arabskiego pochodzenia" maja w tak zwanym uchu Francje z jej przydatkami. Moze czas zeby "obywateli francuskich pochodzenia arabskiego" wyslac gdzies, np. na Martynike? To chyba Francja jeszcze moze zrobic? Moze tez czas zeby wyciagac wnioski ze np."obywatele francuscy arabskiego pochodzenia" to nie calkiem to samo co "obywatele francuscy polskiego pochodzenia"? Kiedy wrteszcie fakty zaczna docierac do swiadmosci lewicy (pytanie raczej retoryczne)? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Rozwiazanie 04.11.05, 14:10 glupki z forum nie zagrazaja twojej egzystencji, francuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 To niech wprowadzą "zgniły liberalizm" 04.11.05, 11:08 i pójdą wzorem Irlandii i W. Brytanii. Od razu bezrobocie spadnie. Ale do tego trzeba mieć jaja. A Chirac nie ma jaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jak to sobie 04.11.05, 14:08 cos takiego, francuzie...krytykowac latwo a proponowac trudniej? a wykonac jeszcze trudniej, nie? zgadzam sie z toba. proponowales tutaj pare razy nam cos..... tonem znawcy problemu i doskonale wiedzacym tez, jakie swietne rezultaty beda..... ciut mi sie chce smiac.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawsky Re: I jak to sobie 03.11.05, 20:34 polski_francuz napisał: > wyobrazasz w praktyce? > > Do Afryki z powrotem za wyglad (moga sie zalapac Zydzi bo tez Semici), za wiare > > (no to sie pewnie ochrzcza raz dwa jak znam Arabow). > > Czy moze na oko, kto nam sie podoba moze zostac a kto nie won do Afryki? ci dobrzy chlopcy z przedmiesc Paryza powinni zostac we Francji, gdyz to oni glosza zasady islamu. Predzej czy pozniej we Francji zapanuje prawo islamu i tak to sobie mozna wyobrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
artremi Do polskiego Francuza 11.11.05, 22:56 Na poczatek: pozdrowienia ze slonecznej Florydy!! Z przerazeniem czytam niektore wypowiedzi Polakow.... Z perspektywy USA, to wydaje mi sie ze problemy zwiazene z mniejszosciami etnicznymi sa mniej glebokie niz a USA. Amerykanie mieli przeciez kilkaset lat niewolnictwa. A Arabowie i Murzyni francuscy to najwyzej 2-3 pokolenia. Mam jeszcze duzo sympatii do Francji i mysle ze jest wielu madrych ludzi, ktorzy obudza sie ze snu i wreszcie stwierdza ze miliony ludzi nie maja szansy na przyzwoita prace. Dam przyklad mojego przyjaciela z Toulouse. Rodzice przyjechali z Algierii, on urodzil sie we Francji. Ma doktorat z elektoniki, ale nie mogl znalezc dobrej pracy. Wreszcie otworzyl wlasna firme - projektowanie i produkcja odziezy. Radzi sobie dobrze, ale mysle ze jest to przyklad jak Francja nie wykorzystuje swojego potencjalu. Pozniej narzekaja ze we Francji prowadzi sie za malo badan naukowych i dlaczego wiekszosc badan jest robionych w USA. A mlody wyksztalcony czlowiek nie moze znalezc pracy.... Nie mysle ze moj przyjaciel jest na tyle wsciekly zeby palic samochody, ale mysle ze nie byl szczesliwy gdy musial otwierac firme w innej branzy zeby sie utrzymac. -Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 03.11.05, 20:49 Teraz widać, czy Francji opłaciło się nie iść do Iraku i wybzdyczać się na USA. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta narobiliby wrzawy, że się ich prześladuje 03.11.05, 22:34 pantera01 napisał: > Nie rozumiem problemu. Chyba policja moze tez zaczac strzelac i to powaznie, Przywódcy tych rozruchów tylko na to czekają, aby sprowokować policję do użycia broni. Wypuszcza się do boju rozwydrzoną młodzież, a jeśli ktoś dostanie łupnia, to narobią propagandowego krzyku na cały świat islamski, aby sprowokować go do podobnych zachowań wobec zachodniego świata. > moze jakies oddzialy wojskowe nie bylyby od rzeczy no i chyba poczatek > deportacji muzulmanow do krajow muzulmanskich tez bylby bardzo pozyteczny. Wtedy narobiliby wrzawy, że się ich prześladuje ... Zachód boi się muzułmanów; po części jest uzależniony od nich na dostawy ropy ... Lepiej ich nie drażnić ... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: narobiliby wrzawy, że się ich prześladuje 03.11.05, 23:03 Problem pozorny. Jedyna slaboscia Europy jest to ze przejmuje sie gadaniami roznych lewicowych glupkow. Przywodcow tych rozruchow powinno sie wsadzic do pierdla na dluuugie lata, bez mozliwosci amnestii, reszte zapakowac do pociagow czy samolotow i wyslac ciupasem do ich krajow. Jesli tzw. swiat islamski podnislby wrzask to nalezaloby przylozyc tak temu swiatu islamskiemu zeby wiecej sie nie podniosl. Nie wiem czy zauwazyles ale wszystkie terytoria tzw. islamskie byly kiedys chrzescijanskie. Poniewaz muzulmanie nigdy sie nie przejmowali zadnymi opiniami niewiernych to zagarneli te obszary sila miecza. Teraz Europa jest w takiej pozycji ze bez trudu moglaby odzyskac te obszary i zniszczyc islam do korzeni. Jedyna przeszkoda jest slabosc ideologiczna Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
krak15 Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 03.11.05, 20:12 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Może wreszcie Europa, a zwłaszcza Francuzi zrozumieją, że Amerykanie mają rację walcząc z terrorystami. I nie chodzi tu o konflikt chrześcijaństwa z islamem, tylko brak możliwości porozumienia pomiędzy ludźmi myślącymi racjonalnie z emocjonalnymi fanatykami. www.racjonalista.pl/kk.php/s,4152 Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Sarko dobrze powiedzial. nazwal bydlo bydlem 03.11.05, 20:19 jedyny polityk we francji ktory wciaz ma cohones. Odpowiedz Link Zgłoś
ola1506 Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 03.11.05, 20:33 Pytanie dobre - szkoda tylko, ze odpowiedzi troche nie na temat.. Moim skromnym zdaniem z islamem nie mamy szans wygrac. Przemyslcie sobie taka fundamentalna kwestie jak przyrost naturalny - model europejskiej rodziny 2+1 (o singlach juz nie wspomne), a arabskiej 2+9... policzcie sobie za ile lat zaleja Europe, bo ja z matmy slaba jestem, ale sadze, ze doczekam jeszcze tych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
novus_ordo_seclorum Wcale nie 2+9 03.11.05, 20:40 Ilosc dzieci na kobiete w wybranych panstwach muzulmanskich: Arabii Saudyjskiej 4.05 Afganistanie 6.75 Pakistanie 4.14 Iranie 1.82 Egipcie 2.95 Indonezji 2.44 A w panstwach niemuzulmanskich: USA 2.08 Chiny 1,72 Polska 1.39 Brazylia 1.93 Zrodlo: CIA World Factbook Odpowiedz Link Zgłoś
ola1506 Re: Wcale nie 2+9 11.11.05, 21:43 Thnx za rozjasnienie, ale Arabowie w Europie maja specjalna polityke - jak najwiecej dzieci, zeby opanowac ten kontynent - predzej czy pozniej, ale opanowac... Mam wujka we Francji i wiele na ten temat slyszalam... Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Teraz rozumiemy z czym ma doczynienia Izrael 03.11.05, 20:41 Popierajmy Izrael i jego walke , bo walcza takze o Europe. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Teraz rozumiemy z czym ma doczynienia Izrael 03.11.05, 20:54 Zapraszam na forum do artykułu, jak to izraelscy żołnierze zastrzelili 13-letniego terro... sorry "bojownika jednorazowego użytku", gdzie samotnie stawiałem czoła zwolennikom terroryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
novus_ordo_seclorum Liczba dzieci per kobieta w krajach islamskich i 03.11.05, 20:43 oraz w panstwach nieislamskich: Ilosc dzieci na kobiete w wybranych panstwach muzulmanskich: Arabii Saudyjskiej 4.05 Afganistanie 6.75 Pakistanie 4.14 Iranie 1.82 Egipcie 2.95 Indonezji 2.44 A w panstwach niemuzulmanskich: USA 2.08 Chiny 1,72 Polska 1.39 Brazylia 1.93 Zrodlo: CIA World Factbook Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Liczba dzieci per kobieta w krajach islamskic 04.11.05, 09:44 Ten wskaźnik liczbowy nie jest zbyt miarodajny, ponieważ dzieci z USA i Europy przeważnie się uczą, natomiast wiele dzieci z krajów arabskich przerabia się na jednorazowe środki przenoszenia ładunków wybuchowych. Przerabiania dokonują sami ich rodzice, za co dostają pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
jancio_wodnik Muslim go home 03.11.05, 20:44 No i mamy intifadę w kraju, który swą "wolność, równość i braterstwo" wyniósł na piedestał... Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Muslim go home 04.11.05, 15:39 Jak znam Francuzow i ich przeszlosc to za pare dni pewnie sie poddadza... Odpowiedz Link Zgłoś
czarpo W artykule brak jednej informacji 03.11.05, 20:52 Że to rozrabiają młodzi muzułmanie. To ciekawe, bo przecież oni nie uważają siebie za Francuzów, tylko za muzułmanów właśnie (a na pewno nie za "Północnoafrykańczyków"). Pytanie - dlaczego zabrakło tego drobnego szczegółu w artykule? Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Re: W artykule brak jednej informacji 03.11.05, 21:00 czarpo napisał: > Że to rozrabiają młodzi muzułmanie. To ciekawe, bo przecież oni nie uważają sie > bie za Francuzów, tylko za muzułmanów właśnie (a na pewno nie za "Północnoafryk > ańczyków"). Pytanie - dlaczego zabrakło tego drobnego szczegółu w artykule? To ta obludna poprawnosc polityczna ktora doprowadzi do naszej zguby. Jak arab zgwalci Szwedke , Dunke to tez nie pisza ze to muslim , ukrywaja jak moga . A muslimom w to graj. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekus jeszcze nikt nie napisal, ze to prowokacja CIA? 03.11.05, 21:17 a gdiez to nasza lewuszka sie podiela..:-))) A Francuzom zimny prysznic sie przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Re: jeszcze nikt nie napisal, ze to prowokacja CI 03.11.05, 21:19 kropekus napisał: > a gdiez to nasza lewuszka sie podiela..:-))) > A Francuzom zimny prysznic sie przyda... Arabstwo im pokarze "demokracje " po islamsku i zobaczymy co wtedy zrobia zabojady. Reszta Europy w tym Skandynawia juz miala takie male arabskie intyfady , wqyciszyli szybko i dali wiecej zasilkow socjalnych pasozytujacym muzulmanom. Ciekawe na jak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
bart_canada To wina Busha i CIA, there you go:) 03.11.05, 21:40 > Reszta Europy w tym Skandynawia juz miala takie male arabskie intyfady , > wqyciszyli szybko i dali wiecej zasilkow socjalnych pasozytujacym > muzulmanom. Ciekawe na jak dlugo. Nie na dlugo, bo juz chlopaki zaczeli male zamieszki w Sodertalje jakis miesiac temu. Polishuset tez ostrzelali, poszlo o jakies dziewczyny. Nie chce byc zlym prorokiem, ale jestem pewien, ze w ciagu nastepnej dekady Szwecja bedzie miala do czynienia z pierwszym powaznym atakiem terrorystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 03.11.05, 22:10 Czy to jest zdziczenie obyczow francusko-arabskich.francusko-polskofrancuskich. Jak rozumiem,polski francus sie skarzy,ze jest niemozliwoscia pozbycia sie arabow obywateli francuskich. A jak jest z mozliwoscia pozbycia sie polskiego francuza lub francuzskiego polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Niestety 03.11.05, 22:12 przepadles na tescie na inteligencje. Proponuje harakiri. PF Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Niestety+ 03.11.05, 22:17 Na odmiane proponuje tobie sepuku. A dla sprawdzianu inteligencji: Kto ma wiekszy moment bezwladnosci francuz polski czy polski francuz. Srodkiem obrotu-pepek ich. Odpowiedz Link Zgłoś
luzak4 Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 03.11.05, 22:22 1ja napisał: > Czy to jest zdziczenie obyczow francusko-arabskich.francusko-polskofrancuskich. > Jak rozumiem,polski francus sie skarzy,ze jest niemozliwoscia pozbycia sie > arabow obywateli francuskich. > A jak jest z mozliwoscia pozbycia sie polskiego francuza lub francuzskiego > polaka? Polski francuz udaje liberala .Nie bedziesz mial zycia w Polsce panie lewicowy , a jak araby zgwalca ci kogos z rodiny lub ciebie samego to zmienisz poglady . Ja ci to gwarantuje Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 03.11.05, 22:29 Nic nie wnosisz do dyskusji. Po co piszesz wiec? PF Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną+ 03.11.05, 22:32 Kto ma oceniac wklad osobnikow do dyskusji? Chyba strona trzecia!? A zdrugiej strony-ile tysiecy ludzi mozna bylo by zadac to pytanie. Lub podobne. Na przyklad po co oddychasz? Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną+ 03.11.05, 23:10 Jest prawda ze niejaki Giscard d'Estaing kierowany wartosciami judeo- chszescijanskimi wydal z poczatkiem lat 70 tak zwane prawo "polaczenia rodzin" ktore doprowadzilo do sytuacji dzisiejszej.Nie wiadomo jak wyjsc z tego blednego kola innymi srodkami jak wlasnie odrzuceniem wyzej wymienionych wartosci.Ale tego rodzaju postepowanie prowadzi wprost do dyktatury typu faszystowskiego lub co na jedno wychodzi komunistycznego.Jesli macie jakies konkretne pomysly "strona trzecia" Was pilnie slucha. Odpowiedz Link Zgłoś
kiauczau Przedmieścia Paryża płoną jak kiedys Rzym i Sodoma 03.11.05, 22:46 To wszystko przez to, ze Francuzi tak sie ostentacynie odwracaja od Boga. I to przez lata. Pan Bog cierpliwy, ale sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Przedmieścia Paryża płoną jak kiedys Rzym i S+ 03.11.05, 22:49 Chcesz powiedziec,ze to zemsta za milosc francuzska? Odpowiedz Link Zgłoś
puls Dzisiaj arabstwo tez pali i okrada przedmiesci 03.11.05, 23:58 Nie podoba im sie to po co tu sa ? Dlaczego zasmiecaja swoja obecnoscia Europe? Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Re: Dzisiaj arabstwo tez pali i okrada przedm 04.11.05, 00:22 Niewielu ludziom europejczykom podoba sie islam w naszych krajach.Problem lezy w niemozliwosci pozbycia tych ludzi bo nasze wartosci judeo- chrzescijanskie nam na to nie pozwalaja.Ale poniewaz nigdy mniejszosc spoleczenstwa nawet a Allahem na czele nie mogla dlugo utrzymac sie preciw ogromnej wiekszocsi bez boskiego Hetmana.To z cala pewnoscia bedzie koncem muzulmanow w Europie.Ale w jakim stanie dedzie sie znajdowac Europa pod rodzima dyktatura wojskowa ,niewiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz No 04.11.05, 09:55 i wlasnie o to chodzi. W koncu dostaniemy Le Pena (jesli bedzie mial swoich 500 merow) na prezydenta i to dopiero bedzie wesolo. Wole o tym nie myslec. Pozdro Picard, milo cie znowu zobaczyc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rubiscube Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 04.11.05, 01:44 Zanim mowisz o imigracji, wybierz sie do Francji na przyklad, albo przeczytaj troche prasy francuskiej, i zdasz sobie sprawe ze integracja fonkcjonuje. To wcale nie chodzi o wojne, ani o niemozliwy przystosowanie sie islamu do Europy. Takze chyba powiedzialbym, ze muzulmanscy Francuzi sa bardziej integrowani niz Francuzi Polskiego pochoczenia, ktorzy zawsze sie karakteryzuja nieracjonalnym rasizmem... Dlaczego Polska, jedyny europejski kraj co nie ma imigrantow, tak ma fantasmagoryczna wyobraznie o muzulmanskiej inwazji ? Chyba z tego powodu, ze ten nudny kraj marzy o niej i na nia czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 04.11.05, 04:38 rubiscube napisał: > Dlaczego Polska, jedyny europejski kraj co nie ma imigrantow, tak ma > fantasmagoryczna wyobraznie o muzulmanskiej inwazji ? Chyba z tego powodu, ze > ten nudny kraj marzy o niej i na nia czeka. Zalewasz. Z Polska nie jest tak jak piszesz. Polska mial swoim imigrantow i ma, nawet egzotycznych. (Duzo anty-muzulmanizmu splywa np. z tej gazety - jest sterowana) Jest w Polsce inna perspektywa -Polska nie miala kolonii zamorskich, jak np. Francja. Nasze kolonie byly tuz, tuz, blisko. O nudnosci mi nie mow. We Francji tez sie mozna zdrowo nudzic -to wewnetrzne doznania i osobiste. Polska dla mnie jest piekna i fascynujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
ibrin Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 04.11.05, 10:50 Polska ma imigrantow ale glownie z Wietnamu. A tak na logike wynosisz sie ze swojego kraju, zeby znalezc lepsze warunki niz u siebie. To trzeba byc naprawde zdesperowanym zeby wiac do Polski z jej wysokim bearobociem i beznadziejnymi zabezpieczeniami socjalnymi. Skoro wiekszosc Polakow ucieka z Polski to kto chce do niej przyjezdzac? A co do Francji to wcale nie wojna z Islamem tylko kwestia biedy, wszedzie sa takie dzielnice, miasteczka u nas tez byle PGR np. i w kazdym takim miejcu moze zdazyc sie cos podobnego. A fakt faktem frrancuska policja jest brutalna a wina nigdy nie lezy tylko po jednej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Biedni mali chłopcy 04.11.05, 11:18 uciekali przed policją. Ciekawe dlaczego ? - Ukradli coś, mieli narkotyki ????? Trzeba było nie kraść... Sami weszli do transformatora nikt ich tam nie wepchnął. Więc sami są sobie winni. Nie rozumiem dlaczego są te rozruch. Ta śmierć to po prostu pretekst dla młodych muzułmanów żeby sobie porozrabiali i pokradli... Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_zenobia Bieda to skutek islamu 04.11.05, 13:28 > A co do Francji to wcale nie wojna z Islamem tylko > kwestia biedy, wszedzie sa takie dzielnice, miasteczka u nas tez byle PGR np. i > > w kazdym takim miejcu moze zdazyc sie cos podobnego. Ale sie nie zdarza. Dziwnym trafem we Francji nie ma rozruchow robionych przez imigrntow polskich. A przypominam, ze byly okresy ze w rejonach przemyslowych Nord i Pas de Calais Polacy stanowili prawie wiekszosc! (Tam sie urodzil Edward Gierek). I zadnych podobnych patologii jakie obecnie wystepuja wsrod muzulmanow nie bylo. Polscy francuzi dawno sie poasymilowali i dorobili i dobrze im sie powodzi. Dlaczego problemy sa tylko z muzulmanami? Bo islam prowadzi do obumierania komorek mozgowych u jego wyznawcow. To z kolei sprawia ze nie sa w stanie sie utrzymac i sa skazani na wegetacje. Byc moze masz racje, te rozruchy to skutek biedy. Ale bieda jest skutkiem islamu. Ciotka Zenobia. Odpowiedz Link Zgłoś
rubiscube Re: Przedmieścia Paryża wciąż płoną 04.11.05, 01:51 Przepraszam, tylko zapomnialem zaprecyzowac do kogo sie zwracam. Bo w tym tlumie mozna znalezc niektore tolerancyjne opinie... To nie do autorow tych wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 atak policji na chlopcow 04.11.05, 10:36 "Sprowokowały je pogłoski wokół tragicznej śmierci dwóch nastolatków. Plotka głosiła, że zginęli oni porażeni prądem transformatora, gdy uciekali przed atakiem policji. W czwartek miejscowa prokuratura oficjalnie zdementowała tę wersję (policjanci chłopców nie gonili), ale plotka i nienawiść skierowana w stronę policji zaczęły żyć własnym życiem." Czy autor tego tekstu jest pozytecznym idiota? Czy tez cynicznym manipulantem? Jak mozna pisac, ze chlopcy uciekali przed atakim policji? To we Francji policja atakuje chlopcow? Przeciez oni uciekali z miejsca wlamania na widok policji. Mimo ostrzezen przed smiercia (te wszystkie tabliczki z czaszkami) weszli do transformatora. Co do ich glupoty ma policja? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 W 100% się zgadzam... 04.11.05, 11:21 Niestety tacy są Arabowie. Oni nigdy nie są winni. Tylko chcieliby wszystko dostawać - socjal, socjal i socjal. Jak im źle we Francji to po co tu przyjeżdżali ??? trzeba było siedzieć w Afryce. Mam nadziję że w Polsce nie będziemy przyjmować muzułmanów. Już wolę Rosjan i Wietnamczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Niech wracają do Afryki jak im się nie podoba... 04.11.05, 11:05 Tam na pewno będą mieli lepiej niż we Francji. W Afryce dostaną lepszy socjal i wolność.. HAHAHA Albo niech przyjadą do Polski i popracują w Biedronce. W głowach im się poprzewracało i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
rubiscube Re: Niech wracają do Afryki jak im się nie podoba 04.11.05, 14:04 Przestancie przeciez mowic ze ci sa muzulmanami, afrykanczykami, arabami !!! Sa Francuzami jak inni. Urodzili sie we Francji, nie maja zadnego zwiazku z tymi krajami, niektorzy mowia nie po arabsku tylko w jakimkolwiek pidgin, sa tylko winni po to, ze Panstwo francuskie te ghetta stworzylo. I tego religijnego problemu nie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Nie myslcie ze przestali palic we Francji.**** 11.11.05, 21:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=31838054 ciekawy tekst warto przestudiowac Odpowiedz Link Zgłoś