Gość: ZAJEZONY FRANCJO WYPLAC POLSCE REPARACJE WOJENNE! IP: *.chello.pl 15.02.03, 02:35 Francja powinna wyplacic Polsce reparacje wojenne, odszkodowanie - ZA NIEWYPELNIENIE ZOBOWIAZAN SOJUSZNICZYCH W 1939 ROKU - co bylo BEZPOSREDNIA przyczyna STRASZLIWYCH TRAGEDII MILIONOW Polakow (a takze innych narodow)! Niech wreszcie BEDZIE JASNE, ze blad ZANIECHANIA TEZ JEST ZBRODNIA! ...Ze BRAK DZIALANIA i ODPOWIEDZIALNOSCI i OBOJETNOSC NA CZYJAS KRZYWDE jest GRZECHEM. Jesli np. ktos UDAJE, ze "NIE WIDZI" gdy bandziory kopia na ulicy staruszke to TEZ POPELNIA ZBRODNIE! I niech to bedzie wreszcie oczywiste! A wlasnie tak Francja sie zachowala w 1939 roku i chce sie tak zachowac i teraz. Niech wreszcie Francuzi zstapia NA ZIEMIE ze swych obrzydliwie PRETENSJONALNYCH wyzyn "wysokiej kultury" i zrobia cos SKUTECZNEGO I ODPOWIEDZIALNEGO! (I niech nie beda takimi PRZEBRZYDLYMI EGOISTAMI.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: FRANCJO WYPLAC POLSCE REPARACJE WOJENNE! IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 04:01 Gość portalu: ZAJEZONY napisał(a): > Francja powinna wyplacic Polsce reparacje wojenne, odszkodowanie - ZA > NIEWYPELNIENIE ZOBOWIAZAN SOJUSZNICZYCH W 1939 ROKU - co bylo BEZPOSREDNIA > przyczyna STRASZLIWYCH TRAGEDII MILIONOW Polakow (a takze innych narodow)! > > Niech wreszcie BEDZIE JASNE, ze blad ZANIECHANIA TEZ JEST ZBRODNIA! > > ...Ze BRAK DZIALANIA i ODPOWIEDZIALNOSCI i OBOJETNOSC NA CZYJAS KRZYWDE jest > GRZECHEM. > Jesli np. ktos UDAJE, ze "NIE WIDZI" gdy bandziory kopia na ulicy staruszke to > TEZ POPELNIA ZBRODNIE! > I niech to bedzie wreszcie oczywiste! > > A wlasnie tak Francja sie zachowala w 1939 roku i chce sie tak zachowac i teraz > . > Niech wreszcie Francuzi zstapia NA ZIEMIE ze swych obrzydliwie PRETENSJONALNYCH > > wyzyn "wysokiej kultury" i zrobia cos SKUTECZNEGO I ODPOWIEDZIALNEGO! > (I niech nie beda takimi PRZEBRZYDLYMI EGOISTAMI.) Juz ci gdzies wczesniej odpowiedzialem na to twoje pisanie. Tu powtorze krotko. Hitlerowi udalo sie nabrac Francje na fuszerke, a Bushowi niestety to nie wychodzi. Nauczyli sie czegos Francuzi z historii. Dowody Busha nie te. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPRAWIEDLIWY NIE POROWNUJ BUSHA DO HITLERA !!! IP: *.chello.pl 15.02.03, 04:20 Gość portalu: U napisał(a): > Hitlerowi udalo sie nabrac Francje na fuszerke, a > Bushowi niestety to nie wychodzi. Nauczyli sie czegos Francuzi z > historii. Jakby sie nauczyli to chcieliby pomoc w wyzwoleniu Iraku. Znowu staja po stronie KRWAWEGO DYKTATORA, torturujacego wlasnych obywateli, jak kiedys. Dam ci rade: jedz do Iraku i popros o Azyl Polityczny u Saddama. Jako obywatel Kanady - panstwa zniewolonego i LUPIONEGO przez ZBRODNICZEGO SASIADA - USA - musisz byc jakims meczennikiem, byc straszliwie REPRESJONOWANY przez wlasny rzad WASALA tego HEGEMONA (USA). Saddam na pewno cie zrozumie i wyslucha i da ci wspaniale perspektywy na rozwoj osobisty w swym kraju (pod rzadami Saddama) i bedziesz juz czul sie szczesliwy i WOLNY i zrealizowany po wsze czasy! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: NIE POROWNUJ BUSHA DO HITLERA !!! IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 04:33 Gość portalu: SPRAWIEDLIWY napisał(a): > Jakby sie nauczyli to chcieliby pomoc w wyzwoleniu Iraku. > Znowu staja po stronie KRWAWEGO DYKTATORA, torturujacego wlasnych obywateli, > jak kiedys. > > Dam ci rade: jedz do Iraku i popros o Azyl Polityczny u Saddama. Jako obywatel > Kanady - panstwa zniewolonego i LUPIONEGO przez ZBRODNICZEGO SASIADA - USA - > musisz byc jakims meczennikiem, byc straszliwie REPRESJONOWANY przez wlasny > rzad WASALA tego HEGEMONA (USA). > > Saddam na pewno cie zrozumie i wyslucha i da ci wspaniale perspektywy na rozwoj > > osobisty w swym kraju (pod rzadami Saddama) i bedziesz juz czul sie szczesliwy > i WOLNY i zrealizowany po wsze czasy! Dyktatorem i to tym najwiekszym w obecnym swiecie jest wlasnie Bush. "Kto nie z nami, ten przeciwko nam". Tylko dyktator stawia takie ultimatum. Zobacz zreszta co wyrabia z krajami, ktore go nie sluchaja. Oczernianie - male slowo. Nie jestem Arabem zebym mieszkal w Iraku. Najpierw niech Bush zniesie sankcje, a wtedy pomysle nad twoja propozycja. Chce ci przypomniec, ze w Iraku i to za czasow Hussajna Irakijczycy zyli dosc dobrze i dostatnie, tak wiec....... wina tu nie jest tylko Hussajna, choc ja go wcale nie bronie. Ja staje w obronie narodu irakijskiego, nie rezimu Hussajna. To narod (jezeli juz) iracki powinien go obalac, nie Amerykanie. Rumuni np. obalili bez pomocy Causescu, dlaczego niby irakijczycy nie moga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZALAMANY Do U !!! Ostatnia szansa... IP: *.chello.pl 15.02.03, 05:14 Szanowny dyskutancie! Chociaz sie z Toba nie zgadzam w kwestii merytorycznej to jednak sklonny jestem zalozych, ze wierzysz z calego serca w gloszone przez Ciebie widzenie swiata. Twoja wytrwalosc i zelazna wrecz konsekwencja zachecaja mnie do takiego sadu, a to budzi szacunek. (Tym bardziej, ze nie zauwazylem, jak dotad, abys przekraczal ogolnie przyjete w cywilizowanym swiecie ramy KULTURY w dyskusji.) Mam tez nadzieje, ze Twoja ponadprzecietna aktywnosc na tym forum wyplywa z jakichs wyzszych pobudek, a nie tylko z ambicji wyeksponowania swego ego. Nie mniej, tak jak powiedzialem, nie zgadzam sie z Twoimi opiniami. Nie budzi to jednak mojej wrogosci do Ciebie. Wierz mi, BARDZO bym chcial, aby swiat w ktorym zyjemy byl az TAK BEZPIECZNY, ze jedynym problemem dla jego bezpieczenstwa sa NADUZYCIA USA! Bardzo bym tego chcial. Jednak ja sie po prostu boje, ze to co nam wszystkim zagraza zdaje sie byc naprawde STRASZNE. I mam dobre wrazenie, ze jedyna SZANSA na odwleczenie tej grozby jest, NIESTETY, dzialanie z pozycji sily CALEJ SPOLECZNOSCI MIEDZYMARODOWEJ wobec ostatnich, ale jakze niebezpiecznych, DINOZAUROW POLITYCZNYCH, czyli dyktatur takich jak Korea Polnocna i Irak (i mam nadzieje, ze nie Iran, przypomij sobie "Szatanskie Wersety") - a w przeszlosci: Talibski Afganistan, Serbia Slobodana Milosevica, Bosnia, Haiti, Zelazna Kurtyna i ZSRR, Tiemahn Square (Plac Niebianskiego Spokoju), rzady Czerwonych Kmerow, Komunistyczny Wietnam, dyktatura w Argentynie... Boje sie dalszego ROZPRZESTRZENIANIA BRONII ATOMOWEJ, bowiem kazde nowe panstwo posiadajace ta bron to beda KOLEJNE PROBY ATOMOWE - JAKZE NISZCZACE NASZA PLANETE! (Przeciez te uwiezione pod powierzchnia ziemii PRODUKTY REAKCJI LANCUCHOWEJ beda aktywne jeszcze przez SETKI TYSIECY LAT i prawie na pewno ZNACZNIE WCZESNIEJ wydostana sie do atmosfery czy WOD GRUNTOWYCH dajac cale SETKI nowych CZARNOBYLi!) Boje sie tez CELOWEGO DZIALANIA OBLAKANYCH LUDZI z taka bronia w rekach, ludzi STRASZLIWIE BEZWZGLEDNYCH i fanatycznych. Mam wrazenie, ze wlasnie wymyka sie swiatu z rak OSTATNIA SZANSA zapobiezenia NIEKONTROLOWANYCH ZDARZEN w tak BARDZO ZLYM kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Do U !!! Ostatnia szansa... IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 19:39 Gość portalu: ZALAMANY napisał(a): > Szanowny dyskutancie! Chociaz sie z Toba nie zgadzam w kwestii merytorycznej to > > jednak sklonny jestem zalozych, ze wierzysz z calego serca w gloszone przez > Ciebie widzenie swiata. Twoja wytrwalosc i zelazna wrecz konsekwencja zachecaja > > mnie do takiego sadu, a to budzi szacunek. > (Tym bardziej, ze nie zauwazylem, jak dotad, abys przekraczal ogolnie przyjete > w cywilizowanym swiecie ramy KULTURY w dyskusji.) > Mam tez nadzieje, ze Twoja ponadprzecietna aktywnosc na tym forum wyplywa z > jakichs wyzszych pobudek, a nie tylko z ambicji wyeksponowania swego ego. > > Nie mniej, tak jak powiedzialem, nie zgadzam sie z Twoimi opiniami. > Nie budzi to jednak mojej wrogosci do Ciebie. > Wierz mi, BARDZO bym chcial, aby swiat w ktorym zyjemy byl az TAK BEZPIECZNY, > ze jedynym problemem dla jego bezpieczenstwa sa NADUZYCIA USA! > Bardzo bym tego chcial. > > Jednak ja sie po prostu boje, ze to co nam wszystkim zagraza zdaje sie byc > naprawde STRASZNE. > I mam dobre wrazenie, ze jedyna SZANSA na odwleczenie tej grozby jest, > NIESTETY, dzialanie z pozycji sily CALEJ SPOLECZNOSCI MIEDZYMARODOWEJ wobec > ostatnich, ale jakze niebezpiecznych, DINOZAUROW POLITYCZNYCH, czyli dyktatur > takich jak Korea Polnocna i Irak (i mam nadzieje, ze nie Iran, przypomij > sobie "Szatanskie Wersety") - a w przeszlosci: Talibski Afganistan, Serbia > Slobodana Milosevica, Bosnia, Haiti, Zelazna Kurtyna i ZSRR, Tiemahn Square > (Plac Niebianskiego Spokoju), rzady Czerwonych Kmerow, Komunistyczny Wietnam, > dyktatura w Argentynie... > > Boje sie dalszego ROZPRZESTRZENIANIA BRONII ATOMOWEJ, bowiem kazde nowe panstwo > > posiadajace ta bron to beda KOLEJNE PROBY ATOMOWE - JAKZE NISZCZACE NASZA > PLANETE! (Przeciez te uwiezione pod powierzchnia ziemii PRODUKTY REAKCJI > LANCUCHOWEJ beda aktywne jeszcze przez SETKI TYSIECY LAT i prawie na pewno > ZNACZNIE WCZESNIEJ wydostana sie do atmosfery czy WOD GRUNTOWYCH dajac cale > SETKI nowych CZARNOBYLi!) > Boje sie tez CELOWEGO DZIALANIA OBLAKANYCH LUDZI z taka bronia w rekach, ludzi > STRASZLIWIE BEZWZGLEDNYCH i fanatycznych. > > Mam wrazenie, ze wlasnie wymyka sie swiatu z rak OSTATNIA SZANSA zapobiezenia > NIEKONTROLOWANYCH ZDARZEN w tak BARDZO ZLYM kierunku... Ja sie nie boje, poprostu nadszedl/nadchodzi czas, ze to co napisales stanie sie prawda. Masz wiec racje ogolnie ujmujac sprawe. Pomimo to, nic nie nadaje prawa uzycia sily by ten problem rozwiazac. Ja osobiscie uwazam, ze dzisiaj silnych niestety nie ma, kiedy chodzi o krancowy wyczyn - zniszczenia narodow, panstw, nawet calych cywilizacji. Dlatego tez uwazam, ze metody walki ze zlem nie powinne zamykac sie w sile. Sila obecnie jest tylko benzyna do ognia. Wydaje sie tez byc jasnym, ze spolecznosc miedzynarodowa o ktorej wspominasz, inaczej widzi nie sam problem, lecz metode jego rozwiazywania niz USA. Politycy tylko w garstce panstw sluchaja woli swego narodu i tylko w tych panstwach widze przejaw demokracji. Reszta, lacznie z USA, robi nasmieszke nad nia. Poruszyles historycznie wiele swiatowych problemow. Zauwaz ze np. komunizm w Polsce udalo sie obalic bez wojny. W Rumunii bylo troche inaczej, ale oni zrobili to sami i po swojemu. Uwazam ze Irakijczykow tez stac na jedno lub drugie rozwiazanie, gdy naprawde beda tego chcieli. Wojska amerykanskie tam, nie sa rozwiazaniem problemu i pewnie sie tu ze mna zgodzisz (tu bedzie sytuacja podobna Polski komunistycznej pod Rosja). Jestes Polakiem i byc moze pamietasz stan wojenny i dyktature Jaruzelskiego. Byli wtedy wiezieni, za nic itd. Opozycja (podobnie jak obecnie w Iraku) zyczylaby wtedy sobie by Ameryka np. interweniowala (podobnie jak obecnie sama chce w Iraku) w Polsce, rwac sie jednoczesnie do przejecia wladzy po komunistach. Pytam sie ciebie. Czy ty mieszkajac wtedy w Polsce chcialbys zeby ktos ci zrzucal bomby na glowe, narazajac twoje zycie na smierc, byc moze zabijajac twojego ojca, matke, brata (wszystkich naraz). Odpowiedz nalezy do ciebie. Ja bym za nic tego nie chcial doswiadczac. Dlatego tez rozumiem Irakijczykow dlaczego tej wojny nie chca. Jest latwo siedziec daleko od konfliktu i decydowac o czyims zyciu. Niektorzy to robia ze skrzynka piwa przed telewizorem ogladajac przez siebie zrobione bomby zrzucane na innych. Ohydnie to wyglada. A takie sceny zrzucania bomb dzieja sie prawie codziennie. Dowiedz sie dlaczego i co naprawde robia amerykanskie wojska w ponad 100 krajach. Ja odpowiedz znam, dlatego nic mnie nie dziwi, dlaczego oni (wrogowie Ameryki) przyszli do niej. Dlugo jednak czekali zanim przyszli. Ciekawe jak dlugo beda cierpliwi by ja zniszczyc. Tu nie ma watpliwosci "czy", lecz "kiedy". Bush, chyba przyspieszy te tragedie. Wydaje sie on byc w wielkim pospiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rich Re: NIE POROWNUJ BUSHA DO HITLERA !!! IP: *.ipt.aol.com 16.02.03, 01:32 `nie jestem Arabem, zebym mieszkal w Iraku` No pewnie, przeciez ty zawsze byles Kanadyjczykiem, dlatego mieszkasz w Kanadzie, to typowy przyklad twojej prymitywnej `logiki`, ktora zaczyna juz nudzic, kiedys nie udalo ci sie dostac wizy do USA, poczules sie urazony to pewne ale zeby zaraz wyjezdzac tu ze swoimi kompleksami, daj juz spokuj, Kanada to piekny kraj ale ja wiem ty wolalbys do Polski z dolarami a tu ni ma, panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torono malzenstwo usa z izraelem IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 03:35 kiedy malzenstwo usa z izraelem rozpadnie sie, zniknie bardzowiele problemow na naszej pieknej ziemi a to malzenstwo nie potrwa zbyt dlugo sadzac po sharona kondycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: malzenstwo usa z izraelem IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 04:04 Mysle ze sie mylisz. Sharon przetrwa jeszcze troche. Sharon przezyje USA, ktore niebawem sie urwie, a Zyd ocalaly bedzie s.....l do Izraela, by pozniej tam zginac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torono Re: malzenstwo usa z izraelem IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 04:19 mialem na mysli tymczasowy stosunek... izraela do usa szaron jako maz nie jest w stanie wypelnic swoich obowiazkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: malzenstwo usa z izraelem IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 04:36 Dopoki wydaje rozkazy zabijania, tzn. wypelnia swoje obowiazki nalezycie. Tam wlasnie o wlasciwe rozkazy sie rozchodzi. Masz pewnie racje, dlugo juz nie pociagnie, chociaz........kto wie, ile komu bozia dala. A on Zyd -prawie Bog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torono Re: malzenstwo usa z izraelem IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 05:32 kiedy patrze na male dzieci nie moge wyobrazic sobie co maluszki moga czuc kiedy ich rodzice umieraja i odwrotnie dlatego jestem przeciwko wojnie prowadzonej w imie portfela,kazdy kto pociagnie za cyngiel pierwszy jest barbazynca ijesli nie odrazu to w niedalekiej przyszlosci przegra jak to bywalo wiele razy ,usa mam na mysli spoleczenstwo ameryk.nigdy nie doswiadczylo wojny, moze ja znac jedynie z propagandylub filmow spilberga,dlatego popiera busha,czy ktos moze mi poda wiarygodne zrodla inform.adresy ..cnn abc znam dobrze ale moze inne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bos Re: malzenstwo usa z izraelem IP: *.rasserver.net 15.02.03, 06:31 Gość portalu: torono napisał(a): > kiedy patrze na male dzieci nie moge wyobrazic sobie co maluszki moga czuc > kiedy ich rodzice umieraja i odwrotnie dlatego jestem przeciwko wojnie > prowadzonej w imie portfela A mozesz sobie wyobrazic co maluszki czuja kiedy ich rodzice gina z reki saddama bo mysla inaczej niz "wielki wodz" ,kazdy kto pociagnie za cyngiel pierwszy jest > barbazynca ijesli nie odrazu to w niedalekiej przyszlosci przegra jak to bywalo > > wiele razy ,usa mam na mysli spoleczenstwo ameryk.nigdy nie doswiadczylo wojny, > > moze ja znac jedynie z propagandylub filmow spilberga,dlatego popiera > busha,czy ktos moze mi poda wiarygodne zrodla inform.adresy ..cnn abc znam > dobrze ale moze inne... cnn czy abc sa bardzo obiektywne, ja przynajmniej nie zuwazylem zadnej tam propagandy. Ale jesli te zrodla informacji tobie sie nie podobaja to jest tu mnostwo innych, chocby c-span gdzie przekazywne sa na zywo obrady onz czy kongresu, bez komentarzy, mozna samemu wyciagnac wnioski, bez jak to mowisz propagandy. Dzis nawet lecial tam pol godzinny przekaz z tv irackiej. A jesli nie tv to gazety , jest ich dziesiatki, a jak nie to internet i dostep do wszystkich info. na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Irakczycy sa za wojna. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.02.03, 09:59 Zdumiewaja wypowiedzi na tym watku matolkow pacyfistycznych przemieszanych z lewakami najgorszej masci. Sami Irakczycy sa za wojna z Saddamem. Nie dlatego, ze kochaja USA miloscia bezbrzezna ale dlatego, ze logicznie mysla. I znaja- w przeciwienstwie do idiotow, wypisujacych tu dydrdymaly - doskonale sytuacje we wlasnym kraju. A sytuacja w ich kraju jest tragiczna: rocznie umiera B E Z W O J N Y ok. 150.000 dzieci na wskutek braku podstawowych lekarswtw. Pieniadze na te lekarstwa(uzyskane ze sprzedazy dozwolonych kwot ropy naftowej) brutalny rezym zuzywa na rozbudowe aparatu bezpieczenstwa, armie i pomoc terrorystycznym organizacjom - glownie w tzw. "Autonomii palestynskiej". Takie sa fakty podane przez samych Irakczykow w wywiadzie dla szwedzkiego dziennika SDS(Sydsvenska Dagbladet) z dn.15.02.03. Musimy nadmienic, ze zadna z organizacji irackich, dzialajacych w Szwecji nie wezmie udzialu w manifestacjach "za pokojem" organizowanych przez: komunistow, neonazistow z "partii zielonych" oraz...."palestynczykow", bedacych glownym organizatorem tych demonstracji. Ci ostatni sa niebywale czynni bowiem to glownie Saddam placil rodzinom "dzieci meczennikow" posmiertne "odprawy" rzedu 5000 dolarow i wspomagal Hamas. A co mowi przewodniczacy komitetu irackiego w Malmö, aptekarz Ahmed Mahdi o potrzebie wojny z oprawca: "...Juz nie moze byc gorzej, niz jest dzisiaj. Rezym Saddama torturowal i zamordowal wystarczajaco wielu ludzi z mojego narodu. Nikt nie kocha wojny ale zastosowanie pewnych lekow w chorobie jest konieczne. Nawet wtedy, gdy gorzko smakuja". Inni zas, Mohammed Khurshit i Ali al-Hajji, wiedza, ze wojna pociagnie za soba wiele ofiar i tak samo, jak ich koledzy martwia sie o los swoich bliskich w Iraku, ale nawet ich rodziny, te najbardziej zagrozone bezposrednimi dzialaniami wojennymi, sa za wojna. Ahmed Mahdi nie ma zludzen co jest bezposrednim celem wojny i to wyraznie stwierdza: "... Amerykanie nie robia tego z milosci do nas. Chca uzyskac kontrole nad zrodlami ropy-to jasne. Ale wtedy musza te rope kupowac. A Irakczycy nic nie mieli z tej ropy odkad do wladzy dorwal sie Saddam. Wszystkie wplywy szly na rozbudowe armii i aparatu terroru". Tyle trzezwo- w odwrotnosci do pacyfistycznych kretynkow na Forum- uwazaja sami Irakczycy. Oni sa za wojna. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Irakczycy sa za wojna. IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 15.02.03, 19:55 Gość portalu: Jerzy napisał(a): > Musimy nadmienic, ze zadna z organizacji irackich, dzialajacych w Szwecji nie > wezmie udzialu w manifestacjach "za pokojem" organizowanych przez: komunistow, > neonazistow z "partii zielonych" oraz...."palestynczykow", bedacych glownym > organizatorem tych demonstracji. Ci ostatni sa niebywale czynni bowiem to > glownie Saddam placil rodzinom "dzieci meczennikow" posmiertne "odprawy" rzedu > 5000 dolarow i wspomagal Hamas. *Oczywiscie, ze ci Irakijczycy za granica czujac sie bezpiecznie nie sa przeciwko wojnie z Hussajnem. Rzad sanacyjny tez wysylal warszawskie dzieci na barykady w powstaniu warszawskim na pewna smierc, bo swoje dzieci mial w bezpiecznym miejscu u swoim boku. Co do tych w kraju, to klamiesz. Oni Hussajna nie chca, ale jeszcze bardziej nie chca tej wojny. Czy ty mieszkajac w Polsce pod dyktatorami komunistow (Jaruzelskiego w stanie wojennym) chcialbys zeby ktos ci obcy bomby zrzucal na glowe??? Zastanow sie nad tym. Historycznie juz masz dowod z rodzimego kraju, ze mozna dyktatury zmieniac inaczej. Tylko trzeba chciec. Jest latwo decydowac o czyims zyciu siedzac daleko od konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy prosze nie klam IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.02.03, 01:48 Gość portalu: U napisał(a): Rzad sanacyjny tez wysylal > warszawskie dzieci na barykady w powstaniu warszawskim na pewna > smierc, bo swoje dzieci mial w bezpiecznym miejscu u swoim boku. > Co do tych w kraju, to klamiesz. ---Rzadu sanacyjnego nie bylo juz od pieciu lat. Nikt dzieci nie wysylal tylko popelniono blad strategiczny o ktorym wiele tomow napisano, decyzja nalezala do wladz polskiego podziemia, pomimo ogromnych sprzeciwow sosnkowskiego (sanacja). Zle wykalkulowano i przewidziano przebieg wypadkow, szczegolnie gwaltowne zatrzymanie ofensywy rosyjskiej, a posiadano juz doswiadczeniaz z powstania w Wilnie, ze do konca czekac to tak jak by sie dac wyrznac przez bolszewikow itd itd itd. Sanacje kocham, kocham dwudziestoletnich oficerow dumnie noszacych rogatywki, kocham ludzi majacych w dupie mamone a w sercu ojczyzne, choc swieci przeciez nie byli ale wiernosci, fantazji, oddania i umiejetnosci podejmowania ryzyka, stawiania wlasnego zycia na szale wypadkow i wielkodusznosci po zamachu majowym wiele pokolen od nich moze sie uczyc. Sikorskiego nie rozstrzelali, dzieki temu nie konstytucyjny prezydent tylko on zostal wybrany premierem i wodzem, bo byl pieskiem francuskim. M. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Irakczycy sa za wojna. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.02.03, 10:00 Zdumiewaja wypowiedzi na tym watku matolkow pacyfistycznych przemieszanych z lewakami najgorszej masci. Sami Irakczycy sa za wojna z Saddamem. Nie dlatego, ze kochaja USA miloscia bezbrzezna ale dlatego, ze logicznie mysla. I znaja- w przeciwienstwie do idiotow, wypisujacych tu dydrdymaly - doskonale sytuacje we wlasnym kraju. A sytuacja w ich kraju jest tragiczna: rocznie umiera B E Z W O J N Y ok. 150.000 dzieci na wskutek braku podstawowych lekarswtw. Pieniadze na te lekarstwa(uzyskane ze sprzedazy dozwolonych kwot ropy naftowej) brutalny rezym zuzywa na rozbudowe aparatu bezpieczenstwa, armie i pomoc terrorystycznym organizacjom - glownie w tzw. "Autonomii palestynskiej". Takie sa fakty podane przez samych Irakczykow w wywiadzie dla szwedzkiego dziennika SDS(Sydsvenska Dagbladet) z dn.15.02.03. Musimy nadmienic, ze zadna z organizacji irackich, dzialajacych w Szwecji nie wezmie udzialu w manifestacjach "za pokojem" organizowanych przez: komunistow, neonazistow z "partii zielonych" oraz...."palestynczykow", bedacych glownym organizatorem tych demonstracji. Ci ostatni sa niebywale czynni bowiem to glownie Saddam placil rodzinom "dzieci meczennikow" posmiertne "odprawy" rzedu 5000 dolarow i wspomagal Hamas. A co mowi przewodniczacy komitetu irackiego w Malmö, aptekarz Ahmed Mahdi o potrzebie wojny z oprawca: "...Juz nie moze byc gorzej, niz jest dzisiaj. Rezym Saddama torturowal i zamordowal wystarczajaco wielu ludzi z mojego narodu. Nikt nie kocha wojny ale zastosowanie pewnych lekow w chorobie jest konieczne. Nawet wtedy, gdy gorzko smakuja". Inni zas, Mohammed Khurshit i Ali al-Hajji, wiedza, ze wojna pociagnie za soba wiele ofiar i tak samo, jak ich koledzy martwia sie o los swoich bliskich w Iraku, ale nawet ich rodziny, te najbardziej zagrozone bezposrednimi dzialaniami wojennymi, sa za wojna. Ahmed Mahdi nie ma zludzen co jest bezposrednim celem wojny i to wyraznie stwierdza: "... Amerykanie nie robia tego z milosci do nas. Chca uzyskac kontrole nad zrodlami ropy-to jasne. Ale wtedy musza te rope kupowac. A Irakczycy nic nie mieli z tej ropy odkad do wladzy dorwal sie Saddam. Wszystkie wplywy szly na rozbudowe armii i aparatu terroru". Tyle trzezwo- w odwrotnosci do pacyfistycznych kretynkow na Forum- uwazaja sami Irakczycy. Oni sa za wojna. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Irakczycy sa za wojna. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.02.03, 10:00 Zdumiewaja wypowiedzi na tym watku matolkow pacyfistycznych przemieszanych z lewakami najgorszej masci. Sami Irakczycy sa za wojna z Saddamem. Nie dlatego, ze kochaja USA miloscia bezbrzezna ale dlatego, ze logicznie mysla. I znaja- w przeciwienstwie do idiotow, wypisujacych tu dydrdymaly - doskonale sytuacje we wlasnym kraju. A sytuacja w ich kraju jest tragiczna: rocznie umiera B E Z W O J N Y ok. 150.000 dzieci na wskutek braku podstawowych lekarswtw. Pieniadze na te lekarstwa(uzyskane ze sprzedazy dozwolonych kwot ropy naftowej) brutalny rezym zuzywa na rozbudowe aparatu bezpieczenstwa, armie i pomoc terrorystycznym organizacjom - glownie w tzw. "Autonomii palestynskiej". Takie sa fakty podane przez samych Irakczykow w wywiadzie dla szwedzkiego dziennika SDS(Sydsvenska Dagbladet) z dn.15.02.03. Musimy nadmienic, ze zadna z organizacji irackich, dzialajacych w Szwecji nie wezmie udzialu w manifestacjach "za pokojem" organizowanych przez: komunistow, neonazistow z "partii zielonych" oraz...."palestynczykow", bedacych glownym organizatorem tych demonstracji. Ci ostatni sa niebywale czynni bowiem to glownie Saddam placil rodzinom "dzieci meczennikow" posmiertne "odprawy" rzedu 5000 dolarow i wspomagal Hamas. A co mowi przewodniczacy komitetu irackiego w Malmö, aptekarz Ahmed Mahdi o potrzebie wojny z oprawca: "...Juz nie moze byc gorzej, niz jest dzisiaj. Rezym Saddama torturowal i zamordowal wystarczajaco wielu ludzi z mojego narodu. Nikt nie kocha wojny ale zastosowanie pewnych lekow w chorobie jest konieczne. Nawet wtedy, gdy gorzko smakuja". Inni zas, Mohammed Khurshit i Ali al-Hajji, wiedza, ze wojna pociagnie za soba wiele ofiar i tak samo, jak ich koledzy martwia sie o los swoich bliskich w Iraku, ale nawet ich rodziny, te najbardziej zagrozone bezposrednimi dzialaniami wojennymi, sa za wojna. Ahmed Mahdi nie ma zludzen co jest bezposrednim celem wojny i to wyraznie stwierdza: "... Amerykanie nie robia tego z milosci do nas. Chca uzyskac kontrole nad zrodlami ropy-to jasne. Ale wtedy musza te rope kupowac. A Irakczycy nic nie mieli z tej ropy odkad do wladzy dorwal sie Saddam. Wszystkie wplywy szly na rozbudowe armii i aparatu terroru". Tyle trzezwo- w odwrotnosci do pacyfistycznych kretynkow na Forum- uwazaja sami Irakczycy. Oni sa za wojna. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Irakczycy sa za wojna. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.02.03, 10:01 Zdumiewaja wypowiedzi na tym watku matolkow pacyfistycznych przemieszanych z lewakami najgorszej masci. Sami Irakczycy sa za wojna z Saddamem. Nie dlatego, ze kochaja USA miloscia bezbrzezna ale dlatego, ze logicznie mysla. I znaja- w przeciwienstwie do idiotow, wypisujacych tu dydrdymaly - doskonale sytuacje we wlasnym kraju. A sytuacja w ich kraju jest tragiczna: rocznie umiera B E Z W O J N Y ok. 150.000 dzieci na wskutek braku podstawowych lekarswtw. Pieniadze na te lekarstwa(uzyskane ze sprzedazy dozwolonych kwot ropy naftowej) brutalny rezym zuzywa na rozbudowe aparatu bezpieczenstwa, armie i pomoc terrorystycznym organizacjom - glownie w tzw. "Autonomii palestynskiej". Takie sa fakty podane przez samych Irakczykow w wywiadzie dla szwedzkiego dziennika SDS(Sydsvenska Dagbladet) z dn.15.02.03. Musimy nadmienic, ze zadna z organizacji irackich, dzialajacych w Szwecji nie wezmie udzialu w manifestacjach "za pokojem" organizowanych przez: komunistow, neonazistow z "partii zielonych" oraz...."palestynczykow", bedacych glownym organizatorem tych demonstracji. Ci ostatni sa niebywale czynni bowiem to glownie Saddam placil rodzinom "dzieci meczennikow" posmiertne "odprawy" rzedu 5000 dolarow i wspomagal Hamas. A co mowi przewodniczacy komitetu irackiego w Malmö, aptekarz Ahmed Mahdi o potrzebie wojny z oprawca: "...Juz nie moze byc gorzej, niz jest dzisiaj. Rezym Saddama torturowal i zamordowal wystarczajaco wielu ludzi z mojego narodu. Nikt nie kocha wojny ale zastosowanie pewnych lekow w chorobie jest konieczne. Nawet wtedy, gdy gorzko smakuja". Inni zas, Mohammed Khurshit i Ali al-Hajji, wiedza, ze wojna pociagnie za soba wiele ofiar i tak samo, jak ich koledzy martwia sie o los swoich bliskich w Iraku, ale nawet ich rodziny, te najbardziej zagrozone bezposrednimi dzialaniami wojennymi, sa za wojna. Ahmed Mahdi nie ma zludzen co jest bezposrednim celem wojny i to wyraznie stwierdza: "... Amerykanie nie robia tego z milosci do nas. Chca uzyskac kontrole nad zrodlami ropy-to jasne. Ale wtedy musza te rope kupowac. A Irakczycy nic nie mieli z tej ropy odkad do wladzy dorwal sie Saddam. Wszystkie wplywy szly na rozbudowe armii i aparatu terroru". Tyle trzezwo- w odwrotnosci do pacyfistycznych kretynkow na Forum- uwazaja sami Irakczycy. Oni sa za wojna. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.xlate.ufl.edu 15.02.03, 05:19 Ameryka to jest Pan Swiata i inne kraje powinny byc jej posluszne jak psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torono Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 05:39 moze powinienes kupic sobie 'ucho' lub poszukaj trzeciej pracy ,....idz pozamiatac manhatan albo margines blvd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOS Re: Tu juz nie chodzi o Irak IP: *.rasserver.net 15.02.03, 05:56 Tu juz nie chodzi o irak, chodzi o podzial wladzy na swiecie, kazdy gra swoja wlasna karte. Oslabienie polityczne stanow znaczy wzmocnienie polityczne francji i rosji. Rozkald sil miedzy 3 kraje jest na reke chinom. Niemcy nie wiem w co graja, nie wiem czy one same wiedza. Ale swoja droga polityka jest jak dzungla. Francja to jednak stara kurwa, ale musze przyznac ze i sprytna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polux Re: Tu juz nie chodzi o Irak IP: *.sympatico.ca 15.02.03, 06:26 Nie zorientowales sie jeszcze , ze Francja i Niemcy uzupelniaja sie wzajemnie ? Te kraje naprawde prowadza wspolna polityke miedzynarodowa. Sa w stanie sprzeciwic sie Amerykanom . Chca utrzec nosa Anglikom i tak przy okazji osmieszyc Polakow. Zdaje sie , ze im sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Tu juz nie chodzi o Irak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.03, 09:14 Gość portalu: polux napisał(a): > Nie zorientowales sie jeszcze , ze Francja i Niemcy uzupelniaja > sie wzajemnie ? Te kraje naprawde prowadza wspolna polityke > miedzynarodowa. Sa w stanie sprzeciwic sie Amerykanom . ---Sprzeciwic sie to zdazyli, ale czy zdaza ... zreszta zobaczysz. > Chca > utrzec nosa Anglikom i tak przy okazji osmieszyc Polakow. ---Nie wiem czys ty polak, ale widocznie czesto cie osmieszano, prosze nie przejmuj sie lepiej byc smiesznym, niz kretynem. > Zdaje > sie , ze im sie udalo. ---Zdaje sie ... zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polux Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.sympatico.ca 15.02.03, 06:15 Ja bym tego artykulu nie tytulowal "klotnia" . To raczej pojedynek ONZ-USA . Jak widac po dniu dzisiejszym prowadzi ONZ i prawdopodobnie swoja przewage jeszcze powiekszy. Bedzie sie trzeba przyznac panowie -elyta III RP, ze zagraliscie zla karte. Ja rozumie , plywac trzeba umiec . Ale dlaczego ,cholera ,zawsze pod prad ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MajacyNadzieje TO MOZE BYC B. DOBRE DLA POLSKI IP: *.chello.pl 15.02.03, 06:51 Gość portalu: polux napisał(a): > Bedzie sie > trzeba przyznac panowie -elyta III RP, ze zagraliscie zla karte. > Ja rozumie , plywac trzeba umiec . Ale dlaczego ,cholera ,zawsze > pod prad ? Dlaczego ma byc niby zle dla Polski? Jak Amerykanie przeniosa z Niemiec bazy wojskowe do Polski i wespra Polske gospodarczo - jako swego STRATEGICZNEGO - sojusznika, to moze sie okazac, iz na tym zamieszaniu Polska BARDZO WIELE ZYSKA! Nie boj sie, Wielka Brytania, Hiszpania wraz USA i Polska NA PEWNO nie pojda na zadne dno!!! Jedyne co mi sie nie podoba w ostatnich posunieciach Polski to ZA MALE ZDECYDOWANIE. Poslska powinna byla JESZCZE BARDZIEJ zaakcentowac SWOJA ZDECYDOWANA SOLIDARNOSC z USA i zrobic wokol tego DUUUZO SZUMU! Im bardziej odwracaja sie Niemcy i Francja, tym bardziej w swiadomosci Amerykanow powinna sie odcisnac ROLA POLSKI. W przyrodzie jest tak, ze nie przegrywa ten co obierze niewlasciwa droge (bo to wzgledne), tylko ten ktory JEST NIEZDECYDOWANY! Jak sie stoi na dwoch koniach, to trzeba sie liczyc z tym, ze te konie sie rozejda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polux Re: TO MOZE BYC B. DOBRE DLA POLSKI IP: *.sympatico.ca 15.02.03, 07:29 a to ty z tych co widza bazy amerykanskie w Polsce ? A te dwa konie ,to niby jakie ? Bo jesli jeden to UE a drugi to USA to napewno mozna bedzie sobie dupe potluc.Ratuj sie kto moze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieWiemJuzJaki... USA+GB+Espana+Italy+Polska vs. Deutschland+France IP: *.chello.pl 15.02.03, 07:49 Gość portalu: polux napisał(a): > a to ty z tych co widza bazy amerykanskie w Polsce ? A te dwa konie ,to niby > jakie ? Bo jesli jeden to UE a drugi to USA A co? Trzeci - trojanski? Czy moze rosyjski, a szczegolnie jego odmiana wychodowana na Bialorusi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polux Re: USA+GB+Espana+Italy+Polska vs. Deutschland+Fr IP: *.sympatico.ca 15.02.03, 12:33 Ty chyba rzeczywiscie spadles juz z konia i to bardzo nieszczesliwie uderzajac sie mocno w glowe . Polecam zimne oklady , moze ci pomoga i przestaniesz wypisywac idotyzmy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: TO MOZE BYC B. DOBRE DLA POLSKI IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 07:59 Alez to smieszne! co napisales. Chyba chcesz nas dodac otuchy w ten powazny dzien. Czy bedziesz caly dzien pocieszal tak swoich kolegow gdy bedziecie maszerowac przeciwko wojny? dobry zart.Bardzo ironiczny,tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: TO MOZE BYC B. DOBRE DLA POLSKI IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 08:03 poprzednia odpowiedz byla do goscia majacy nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy TO MOZE BYC B. DOBRE DLA POLSKI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.03, 09:23 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > poprzednia odpowiedz byla do goscia majacy nadzieje Hi Lady, so nice to see you again. I really hope there will not be war. I really hope you will enjoy europe with poland. We, proudly polish, sometimes were not very nice to each other, but I would love to see you enjoying polish culture and beautiful side of us. You doing very well, and I like your opinion even mine is very much opposite. None of us knows what will come and whose rights would be confirmed. Happy Valentines Regards. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: TO MOZE BYC B. DOBRE DLA POLSKI IP: *.server.ntli.net 15.02.03, 10:42 Well you're a bit late with the greeting obcy. If you like my opinions then maybe it's time to re-think yours and see sense?!?!?!? I hope you'll be out there marching today - because no good person wants this war. If not marching - then be with us in spirit - go on, just a bit?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: TO MOZE BYC B. DOBRE DLA POLSKI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.02.03, 01:56 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > Well you're a bit late with the greeting obcy. > If you like my opinions then maybe it's time to re-think yours > and see sense?!?!?!? > I hope you'll be out there marching today - because no good > person wants this war. If not marching - then be with us in > spirit - go on, just a bit?!?!? ---I'm with you in spirit. Peace and war are two different things for us. All I like is to make history to teach us, not us to teach following generation. Stay cool, despite that only good iraki human beeings really want this war (few of them are working with me, one is the best friend of my son) are crying now that their families hopes are further and further from rich. That was a time when polish poet was praying "Boze daj wielka wojne pomiedzy narodami..." but peace won, and his generation, his kids, his grandkids were not able to see free poland. Let peace prevail, I wish your believes will make changes for better, and I will be first to show my happines. Now I'm silent. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Czy ktos wie ile RP eksportuje do USA? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 12:20 Czy ktos wie ile RP eksportuje do USA? Odpowiedz Link Zgłoś
puls To musisz przeczytac tu masz odpowiedz ... 15.02.03, 09:29 Artykol bardzo wazny do przestudiowania i zapamietania na przyszlosc www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030130/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekomin inc Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.chello.pl 15.02.03, 10:05 to jakby hitler wydal dekret ze niemcy maja nie zabijac zydow Odpowiedz Link Zgłoś
puls Re: Drugi raport Bliksa w ONZ 15.02.03, 10:14 Gość portalu: lekomin inc napisał(a): > to jakby hitler wydal dekret ze niemcy maja nie zabijac zydow Sadam to morderca i islamista www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030130/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.02.03, 10:24 puls napisał: > Gość portalu: lekomin inc napisał(a): > > > to jakby hitler wydal dekret ze niemcy maja nie zabijac zydow > > Sadam to morderca i islamista > > <a href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030130/publicystyka/public > ystyka_a_1.html"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030130/pub > licystyka/publicystyka_a_1.html</a> Zdumiewaja wypowiedzi na tym watku matolkow pacyfistycznych przemieszanych z lewakami najgorszej masci. Sami Irakczycy sa za wojna z Saddamem. Nie dlatego, ze kochaja USA miloscia bezbrzezna ale dlatego, ze logicznie mysla. I znaja- w przeciwienstwie do idiotow, wypisujacych tu dydrdymaly - doskonale sytuacje we wlasnym kraju. A sytuacja w ich kraju jest tragiczna: rocznie umiera B E Z W O J N Y ok. 150.000 dzieci na wskutek braku podstawowych lekarswtw. Pieniadze na te lekarstwa(uzyskane ze sprzedazy dozwolonych kwot ropy naftowej) brutalny rezym zuzywa na rozbudowe aparatu bezpieczenstwa, armie i pomoc terrorystycznym organizacjom - glownie w tzw. "Autonomii palestynskiej". Takie sa fakty podane przez samych Irakczykow w wywiadzie dla szwedzkiego dziennika SDS(Sydsvenska Dagbladet) z dn.15.02.03. Musimy nadmienic, ze zadna z organizacji irackich, dzialajacych w Szwecji nie wezmie udzialu w manifestacjach "za pokojem" organizowanych przez: komunistow, neonazistow z "partii zielonych" oraz...."palestynczykow", bedacych glownym organizatorem tych demonstracji. Ci ostatni sa niebywale czynni bowiem to glownie Saddam placil rodzinom "dzieci meczennikow" posmiertne "odprawy" rzedu 5000 dolarow i wspomagal Hamas. A co mowi przewodniczacy komitetu irackiego w Malmö, aptekarz Ahmed Mahdi o potrzebie wojny z oprawca: "...Juz nie moze byc gorzej, niz jest dzisiaj. Rezym Saddama torturowal i zamordowal wystarczajaco wielu ludzi z mojego narodu. Nikt nie kocha wojny ale zastosowanie pewnych lekow w chorobie jest konieczne. Nawet wtedy, gdy gorzko smakuja". Inni zas, Mohammed Khurshit i Ali al-Hajji, wiedza, ze wojna pociagnie za soba wiele ofiar i tak samo, jak ich koledzy martwia sie o los swoich bliskich w Iraku, ale nawet ich rodziny, te najbardziej zagrozone bezposrednimi dzialaniami wojennymi, sa za wojna. Ahmed Mahdi nie ma zludzen co jest bezposrednim celem wojny i to wyraznie stwierdza: "... Amerykanie nie robia tego z milosci do nas. Chca uzyskac kontrole nad zrodlami ropy-to jasne. Ale wtedy musza te rope kupowac. A Irakczycy nic nie mieli z tej ropy odkad do wladzy dorwal sie Saddam. Wszystkie wplywy szly na rozbudowe armii i aparatu terroru". Tyle trzezwo- w odwrotnosci do pacyfistycznych kretynkow na Forum- uwazaja sami Irakczycy. Oni sa za wojna. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.server.ntli.net 15.02.03, 10:36 A jakbys sie czul kochanie gdyby U.S.A i Wlk.Bryt zdecydowali w latach poprzednich wybombowac komunistow z Warszawy - i uratowac was. To zadne rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.02.03, 10:40 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > A jakbys sie czul kochanie gdyby U.S.A i Wlk.Bryt zdecydowali w > latach poprzednich wybombowac komunistow z Warszawy - i uratowac > was. > To zadne rozwiazanie. Nie wiem czy to bylo pod moim adresem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polux Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.sympatico.ca 15.02.03, 12:19 Hej Jerzy, znasz piosenke M Rodowicz o " nie szczegolnie bystrym Jerzym " ? Kup sobie ten dysk i posluchaj . Pasuje do ciebie jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.server.ntli.net 15.02.03, 10:31 re:gosc puls Widze ze ten sam artykul z gaz.'Rzeczpospolita' wyslales re:'Czarna kandydatka na Prez. U.S.A'. Tak samo odpisze tu jak odpisalam tam. ...'skad to wygrzebali?'..?? Napewno masz racje o Saddamie - ale chyba rozumiesz ze ta wojna nie bylaby o tym? - Irak ...nafta...dolary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: w3cache:* / 10.10.10.* 15.02.03, 10:36 No i mamy dylemat. Anglia i USA chcą wojny z Irakiem Francja i Niemcy są przeciw. Pozostałe pństwa należące do NATO w tym Polska głupieją i nie wiedzą co wybrać czy przynależność do UE i płynące stąd profity finansowe ale wtedy odciąć się od polityki USA, czy też wybrać przynależność do NATO i mieć zapewnione /czy aby na pewno?/ bezpieczeństwo przez siły zbrojne USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.server.ntli.net 15.02.03, 10:45 Nasz duren Tony ma ten sam dylemat. Ale nie zgadzam sie ze U.S.A i Anglia sa poza wojna. Zreszta zobaczymy dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.server.ntli.net 15.02.03, 12:08 Masywne korki na szosach do Londynu. Nie przewidziane?!! Co w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 17:26 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > Nasz duren Tony ma ten sam dylemat. > Ale nie zgadzam sie ze U.S.A i Anglia sa poza wojna. Zreszta > zobaczymy dzisiaj. Witaj Britannio. USA jako narod sa zdecydowanie przeciw tej wojnie. Za wojna jest grupka rzadowych fanatykow-paranoikow i ich propagandystow. Regards, Emilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.M. Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.02.03, 10:55 Na naszych oczach 2-e wydanie Ligi Narodów pod nazwą ONZ dobiega swego kresu. Zmieniły się tylko nieco role - francuski bufon prezydent wraca do kraju z zawołaniem "Przywiozłem wam pokój". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.02.03, 11:05 Wojowniczy awanturnik i chory psychicznie Bush dąży do wojny za wszelką cenę.Na nic fakty i opinia międzynarodowa przeciwna wojnie.Polski służalec Miller w całej rozciągłości wlazł do dupy idipty busha i też chce wojenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 12:12 Masywne korki tu na szosach do Londynu. Nie przewidziane?!! Co w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>> Zenada, polska zatesknila za wojna IP: *.ethz.ch 15.02.03, 12:13 wstyd mi jak sie mnie pytaja w CH czy tez jestem za wojna, bo przeciez Polska chce wojny!!! Widocznie za malo Polsce wojny, zatesknilo sie,zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Czy Polska jest bezpieczna ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 12:18 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Czy w przypadku wystapienia opadu radioaktywnego lub biologicznego na terenie > Polski, powstalego na wskutek zdetonowania ladunk nuklearngo lub biologicznego (np brudnej > bomby ) na terenach administrowanych przez KRAJ X i przez osobnikow posiadajacych prawo pobytu KRAJ X, bedzie istniala > mozliwosc dochodzenia i otrzymania znaczacego odszkodowania od rzadu KRAJU X w ramach zadoscuczynienia uszczerbku na zdrowiu. > Kto pokryje koszty utylizacji ewentualnego opadu? Czy rzad RP >posiada oracowana strategie > dzialania na taka okolicznosc, czy tez mieszkancy Polski beda musieli > dochodzic swoich strat na wlasna reke? nu, cos tu nie dopowiedziales, kraj x detonuje bombe nuklearna na kraju x, to znaczy na samym sobie??? jak zwykle nie mozna powiedziec prosto z mostu, nie? jesli piles do israela, to moge cie uspokoic, nie dostaniesz zadnego odszkodowania, bo israel nie uzyje swojej bomby nigdy, oprocz jednego przypadku, i to zagrozenia aktualnego na to, ze nie przezyje ataku wroga. ale w obecnym przypadku, to oczywiscie nie ma zagrozenia na zniszczenie israela. a co do broni biologicznej i chemicznej, to wyobraz sobie, ze nasz kraj przygotowal swoich obywateli najlepiej jak mogl: kazdy ma maske gazowa i baterie odpowiednich zastrzykow plus dokladne wskazowki jak sie zachowac w danej sytuacji. nu, rowniez obywatele israelscy pochodzenia arabskiego maja maski, zastrzyki i wskazowki... po arabsku.. to tak a propos jak im sie zle wiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Zenada, polska zatesknila za wojna IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 12:19 No jak Bush i 'nasz' Tony nas nie posluchaja, to moze ci wasi tacy chetni zglosza sie na ochotnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Zenada, polska zatesknila za wojna IP: *.nv.nv.cox.net 15.02.03, 17:33 Gość portalu: bryt/ania napisał(a): > No jak Bush i 'nasz' Tony nas nie posluchaja, to moze ci wasi > tacy chetni zglosza sie na ochotnikow? Bush i Toni wysylaja na te wojne "ochotnikow", ktorych ochote wojenna wymuszaja torturami. Slyszalam wczoraj wypowiedz mlodego zolnierza, ktory opisywal jak to sie odbywa. Niewiele rozni sie od tortur Saddama. Np. wystawia sie zolnierza na pustyni na dzialanie slonca na 8 godzin bez wody i ochrony, a kiedy padnie polprzytomny, wymusza sie na mim "ochote" wojenne. Jesli nadal sie nie opiera, wtedy sad wojeny i kula w glowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PACYFA Re: Zenada, polska zatesknila za wojna IP: *.1000lecie.pl 15.02.03, 12:59 Ludzie opamiętajcie się, wojna jest złem, bezsensownym, niemoralnym i odrażającym. Każdy kto prze do wojny jest chory psychicznie i jako taki winnien być traktowany jako pacjent CZUBKÓW. Nieważne, że nie znaleziono w Iraku sladów broni masowego rażenia - to Irak ma udowodnić, że takowej nie posiada - a może że nie jest wielbłądem? USA uzyły dwukotnie broni atomowej w Japonii przeciwko cywilom dopuszczając się nigdy nie osądzonej zbrodni ludobójstwa. Jakim prawem taki kraj śmie pełnić rolę światowego Zandarma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryt/ania Re: Zenada, polska zatesknila za wojna IP: *.server.ntl.com 15.02.03, 13:09 prosze ogladac BBC. uslyszycie jak slabo 'broni' sie Blair. dalej zbieraja sie tlumy w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PACYFA Re: Zenada, polska zatesknila za wojna IP: *.1000lecie.pl 15.02.03, 13:20 Gość portalu: PACYFA napisał(a): > Ludzie opamiętajcie się, wojna jest złem, bezsensownym, > niemoralnym i odrażającym. Każdy kto prze do wojny jest chory > psychicznie i jako taki winnien być traktowany jako pacjent > CZUBKÓW. > Nieważne, że nie znaleziono w Iraku sladów broni masowego > rażenia - to Irak ma udowodnić, że takowej nie posiada - a może > że nie jest wielbłądem? > USA uzyły dwukotnie broni atomowej w Japonii przeciwko cywilom > dopuszczając się nigdy nie osądzonej zbrodni ludobójstwa. > Jakim prawem taki kraj śmie pełnić rolę światowego Zandarma Ślepcy-przejrzyjcie na oczy zanim nie będzie za póżno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Zenada, polska zatesknila za wojna IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 13:22 Zgadzam się a Tobą . Poza tym gdyby nawet Irak posiadał niewielkie ilości broni B lub C to należałoby wpierw udowodnić że zamierza jej użyć jako agresor. Jeśli sie tego nie robi to za samo posiadanie broni masowego rażenia możnaby równie dobrze namawiać do ataku np. na Izrael. Zresztą Bush traktuje od dawna swoich sojuszników nie jak partnerów,ale wasali muszących wykonywać jego najdziksze nawet polecenia,bez potrzeby ich uzasadniania. Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Wollt ihr den totalen Freiden? 15.02.03, 13:33 www.polonium.de/docs/tuitam/komentarz/komentarz22.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: Wollt ihr den totalen Freiden? 15.02.03, 13:34 kiramolski napisał: > <a href="www.polonium.de/docs/tuitam/komentarz/komentarz22.s html"target= > "_blank">www.polonium.de/docs/tuitam/komentarz/komentarz22.sht ml</a> FRIEDEN, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski WOLLT IHR DEN TOTALEN FRIEDEN 15.02.03, 13:38 kiramolski napisał: > kiramolski napisał: > "www.polonium.de/docs/tuitam/komentarz/komentarz22.shtml TERAZ JEST OK, PRZEPRASZAM BARDZO! Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: WOLLT IHR DEN TOTALEN FRIEDEN 15.02.03, 20:25 kiramolski napisał: A ty wiesz, kto to autor tych promillerowskich wypocin? A moze ci nie przeszkadza, jak ktos z dawnej ekipy czerwonych? Gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: WOLLT IHR DEN TOTALEN FRIEDEN 16.02.03, 16:17 gosciu_z_niemiec napisał: > kiramolski napisał: > > A ty wiesz, kto to autor tych promillerowskich wypocin? > A moze ci nie przeszkadza, jak ktos z dawnej ekipy czerwonych? > > Gosciu SLUCHAJ, DZIEKUJE CI! ZE TEZ NIE POMYSLALEM O TAKIM NIEBEZPIECZENSTWIE!!!! JUZ NIGDY TEGO NIE BEDE CZYTAL!!! (ale dlaczego promillerowskich, tego jakos nie rozumiem, wyjasnij mi, prosze, czy to teraz tak jest, ze nasi dawni czerwoni tego wstretnego komucha Busha popieraja, czy jak??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PACYFA Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.1000lecie.pl 15.02.03, 14:07 Misja inspektorów ONZ nie znalazła na terenie Iraku broni masowego rażenia.To obiektywny fakt! USA prezentują zdjęcia satelitarne z 1989r, z których nic nie wynika poza z góry założoną tezą ,że to Irak ma udowonić, że broni takowej nie posiada, mało tego co zrobił z tą, "którą posiadał" - równie dobrze niech udowodni , że nie jest wielbłądem. To nic że cywilizowane kraje Europy, Papież,kraje azjatyckie mają wątpliwości co do moralnego usprawiedliwienia agresji USA na Irak. Ten wspaniały kraj - zwłaszcza jego przywódcy nie mieli wątpliwosci kiedy: - dwukrotnie uzyli broni atomowej przeciw cywilom w Japoni, - interweniowali w Korei zabijając około miliona osób, - doprowadzili do kryzysu kubańskiego, kiedy swiat otarł się o III wojnę swiatowa, - interwniowali w Wietnamie za pomoca napalmu, defoliantów i broni chemicznej - wspomagali terrorystów islamskich w Afganistanie w starciu z Ruskimi, - napadli na Grenadę, Panamę, itd aż do czasów współczesnych... Czy USA mają prawo pełnić rolę światowego żandarma ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: Drugi raport Bliksa w ONZ 15.02.03, 14:19 Gość portalu: PACYFA napisał(a): > Misja inspektorów ONZ nie znalazła na terenie Iraku broni > masowego rażenia.To obiektywny fakt! > USA prezentują zdjęcia satelitarne z 1989r, z których nic nie > wynika poza z góry założoną tezą ,że to Irak ma udowonić, że > broni takowej nie posiada, mało tego co zrobił z tą, "którą > posiadał" - równie dobrze niech udowodni , że nie jest > wielbłądem. > To nic że cywilizowane kraje Europy, Papież,kraje azjatyckie mają > wątpliwości co do moralnego usprawiedliwienia agresji USA na > Irak. > Ten wspaniały kraj - zwłaszcza jego przywódcy nie mieli > wątpliwosci kiedy: > - dwukrotnie uzyli broni atomowej przeciw cywilom w Japoni, > - interweniowali w Korei zabijając około miliona osób, > - doprowadzili do kryzysu kubańskiego, kiedy swiat otarł się o > III wojnę swiatowa, > - interwniowali w Wietnamie za pomoca napalmu, defoliantów i > broni chemicznej > - wspomagali terrorystów islamskich w Afganistanie w starciu z > Ruskimi, > - napadli na Grenadę, Panamę, itd aż do czasów współczesnych... > Czy USA mają prawo pełnić rolę światowego żandarma ? TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.alico01.fl.comcast.net 15.02.03, 15:12 Ech, jak wszyscy pozal sie Boze pacyfisci sa tak inteligentni jak Ty, to moze was i 10 mln protestowac i lazic po ulicach. Tylko po tych pochodach posprzatajcie po sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek K Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 22:28 Gość portalu: PACYFA napisał(a): > Misja inspektorów ONZ nie znalazła na terenie Iraku broni > masowego rażenia.To obiektywny fakt! > USA prezentują zdjęcia satelitarne z 1989r, z których nic nie > wynika poza z góry założoną tezą ,że to Irak ma udowonić, że > broni takowej nie posiada, mało tego co zrobił z tą, "którą > posiadał" - równie dobrze niech udowodni , że nie jest > wielbłądem. > To nic że cywilizowane kraje Europy, Papież,kraje azjatyckie mają > wątpliwości co do moralnego usprawiedliwienia agresji USA na > Irak. > Ten wspaniały kraj - zwłaszcza jego przywódcy nie mieli > wątpliwosci kiedy: > - dwukrotnie uzyli broni atomowej przeciw cywilom w Japoni, > - interweniowali w Korei zabijając około miliona osób, > - doprowadzili do kryzysu kubańskiego, kiedy swiat otarł się o > III wojnę swiatowa, > - interwniowali w Wietnamie za pomoca napalmu, defoliantów i > broni chemicznej > - wspomagali terrorystów islamskich w Afganistanie w starciu z > Ruskimi, > - napadli na Grenadę, Panamę, itd aż do czasów współczesnych... > Czy USA mają prawo pełnić rolę światowego żandarma ? Jestes nudny(a) i brak ci podstawowych wiadomosci z histori wspolczesnej swiata. A propo broni chemicznej w Iraku, to saddam urzyl jej pare razy. Miedzy innymi w roku chyba 88 zbombardowach kilka wiosek z kurdami i jednego tylko dnia zginelo ponad 5000 dzieci, kobiet i mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja zetrzec w pyl to scierewo IP: 193.122.47.* 15.02.03, 16:08 my albo te brudasy zalewajace Europe Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: zetrzec w pyl to scierewo 15.02.03, 18:46 Gość portalu: ja napisał(a): > my albo te brudasy zalewajace Europe No PRZESADZASZ Z TYM ANTYAMERYKANIZMEM, TO W KONCU NASZA WINA, ZE NIE SPRZATAMY PO SOBIE PUSZEK PO COCA-COLI I OPAKOWAN Z McDONALDSa, AMERYKANIE SWOJA KULTURA I SWOIMI WAY OF LIFE ZALEWAJA EUROPE i SWIAT, ALE ZEBY ZARAZ BRUDASY...CHYBA, ZE W PRZENOSNI :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: zetrzec w pyl to scierewo 15.02.03, 20:26 Gość portalu: ja napisał(a): > my albo te brudasy zalewajace Europe Wy te brudasy, wy. Ale zalac bedziecie sie mogli co najwyzej sami. Do Europy was nie wpuszcza. Gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 20:31 pedały tylko rozmawiają!!!!!tu trzeba czynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Draq Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.03, 21:17 Gość portalu: jacek napisał(a): > pedały tylko rozmawiają!!!!!tu trzeba czynu Przechlapane ma Twoja partnerka (no, chyba nie partner). Ani słowa, tylko "do dzieła"... Rozumiem też, że jesteś zwolennikiem szybkich i skutecznych akcji. 3 minuty i przed telewizor. A pedały, o ile wiem, to dużo sobie "czynią" ale może jestem w błedzie-nie ma jeszcze takich jak Ty doświadczeń z pedałami. A tak na marginesie, to zapewne zgadzasz sie opłacic Twoimi podatkami wystrzelenie jednej amerykanskiej rakiety (która prawdopodobnie chybi celu - patrz Afganistan). Może prezydent wszzytkich ludzi, GW Busch, nie podniesie wtedy opłat wizowych dla Polakow. Ale pewnie jednak podniesie...zamęt na Bliskim Wschodzie po wygranej wojnie wyzwolenczej ludu irackiego bedzie na tyle niebezpieczny dla demokracji jedynie słusznej, że niezbedne będzie wmocnienie kontroli potencjalnych terrorystow. A każdy jest podejżany-kto wie co siedzi w takich Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaw Tylko wojna inic innego jak tylko ona IP: *.ols.vectranet.pl 15.02.03, 22:21 Tylko wojna jest jedyną alternatywą na to co dzieje się z Irakiem.Jeśli ma nastąpić zdecydowanie przeciwdziałanie terroryzmowi państwowemu ,ktory na skutek upowszechnienia się broni A B C zagrozi za kilkanaście lat światu.To dzisiejsze mocno kontrowersyjne działania mają sens.Odpowiedzialna polityka oznacza działania przeciwdziałające tym zagrozeniom.Jestem zdumiony ,iż wielu nie widzi tego o czym informuje nas 11.09. Dzisiejszy globalizujący się swiat wymaga adekwatnych do tego działań .Jak można oczekiwać ,iż Ameryka myśleć i działać będzie tak zaściankowo jak Europa.Interesy europejskie mają wymiar coraz bardziej lokalny połączony ściśle z mała naszą odpowiedzialnością.Ekonomiczne znaczenie poszczegolnych państw tez nie predestynuje je do działań globalnych. Na obecnym Etapie kraje europejskie są w sytuacji II Rzeszy po 1871 roku .Zajęte konsumpcją jednoczenia się .Ta sytuacja związana z tym procesem zajmie a właściwie zajmuje tak cenny czas.Nawet więcej jak ukazuje to niedawny przykład Bośni pozwala tolerować brak działania .Jedyna zdolna do działania siła to Ameryka tylko ona jest niestety jedynym efektywna. Myślę iz z centra procesów globalizacji zdecydowanie lepiej widać i słychać jakie istnieją zagrozenia.Na podstawie intensywnego rozwoju nauki mozna a nawet trzeba postawić tezę ,iz terrorystyczne pąństwa zaraz dysponować będą ową bronią A B C .Przyjmując ową tezę za nieuchronny fakt nalezy zadać pytanie co czynić w takiej sytuacji .A coś czynić trzeba i ktoś to trzeba musi zrealizować a tym kimś jest Ameryka .Europejczycy mogą ograniczyć się do asystowania bowiem z uwagi na przesłanki o ktorych pisałem nie są w stanie przez najbizsze lata działć .Jedyna kwestią bedzie nasze utyskiwanie i pouczanie co i jak mają robić inni Taka rola jest tez konieczna ale pamiętać trzeba ze jest to rola ststysty ze wszystkimi tego konsekwencjami.Do tej roli dzięki Bogu nadajemy się wyśmiwenicie .Konstatować i nie ponosić odpowiedzialności jest wygodnie.Działać juz nie . Kolejnym wyzwaniem po Iraku ma być Korea po niej Palestyna i Izrael jest jeszcze paląca kwestia rosyjskiej brudnej wojny w Czeczenii ale to nastąpi po kolei .Więc czy wojna teraz ograniczona czy kataklizm za lat kilkanaście .Wybor ten nalezy nie do ciebie Europo ale do ciebie Ameryko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Draq Re: Tylko wojna inic innego jak tylko ona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.03, 22:58 Gość portalu: kecaw napisał(a): Ogólny bełkot. > Tylko wojna jest jedyną alternatywą na to co dzieje się z > Irakiem. Zauwaz "mistrzu logiki", że pojęcie "alternatywa" oznacza, że 2 możliwości. Obawiam się jednak - a dajesz na to przykłady w dalszej swojej wypowiedzi - że stosujesz tzw. logike amerykańską (takie coś jak demokracja ludowa), która dosyć odbiega od ogólnie przyjętych w nauce kryteriów. > Jeśli ma nastąpić zdecydowanie przeciwdziałanie > terroryzmowi państwowemu ,ktory na skutek upowszechnienia się > broni A B C zagrozi za kilkanaście lat światu.To dzisiejsze > mocno kontrowersyjne działania mają sens.Odpowiedzialna polityka > oznacza działania przeciwdziałające tym zagrozeniom.Jestem > zdumiony ,iż wielu nie widzi tego o czym informuje nas 11.09. > Dzisiejszy globalizujący się swiat wymaga adekwatnych do tego > działań .Jak można oczekiwać ,iż Ameryka myśleć i działać będzie > tak zaściankowo jak Europa.Interesy europejskie mają wymiar > coraz bardziej lokalny połączony ściśle z mała naszą > odpowiedzialnością. Cóż z ekonomią jesteś też niespecjalnie zaznajomiony. O ile wiem, to własnie ekonomia europejska jest "światowa". Inaczej byśmy sobie nieporadzili. USA żyją swoim własnym ekonomicznym życiem, upraszcając (może zrozumiesz): im więcej John zeżre, tym lepiej bedzie dla Ameryki. Tak, USA mają kilka wielkich "globalnych" koncernów ale to nie one "ciagną: gospodarkę. >Ekonomiczne znaczenie poszczegolnych państw > tez nie predestynuje je do działań globalnych. Na obecnym Etapie > kraje europejskie są w sytuacji II Rzeszy po 1871 roku .Zajęte > konsumpcją jednoczenia się .Ta sytuacja związana z tym procesem > zajmie a właściwie zajmuje tak cenny czas. Niestety nie jest tak dobrze jak myślisz. Niczego właściwie jeszcze nie konsumujemy. Proces jednoczenia cały czas trwa. Oczywiście jest lepiej niż przed zjednoczeniem ale droga do radosnej konsumpcji efektu jeszcze odlegla. >Nawet więcej jak > ukazuje to niedawny przykład Bośni pozwala tolerować brak > działania .Jedyna zdolna do działania siła to Ameryka tylko ona > jest niestety jedynym efektywna. Myślę iz z centra procesów > globalizacji zdecydowanie lepiej widać i słychać jakie istnieją > zagrozenia. Chyba nie chcesz powiedzieć, że centrum globalizacji jest w stolicy USA... NY - tak ale co to ma wspólnego z Bushem? Równie dobrze jak NY można podać Szwajcarie... > Na podstawie intensywnego rozwoju nauki mozna a nawet > trzeba postawić tezę ,iz terrorystyczne pąństwa zaraz dysponować > będą ową bronią A B C .Przyjmując ową tezę za nieuchronny fakt > nalezy zadać pytanie co czynić w takiej sytuacji .A coś czynić > trzeba i ktoś to trzeba musi zrealizować a tym kimś jest > Ameryka . Ponieważ uważasz, że już niedługo wszyscy bedą mieli broń ABC (tutaj można polemizować,od dawna każdy polski jak i zapewne iracki uniwersytet umiałby teoretycznie wyprodukować "atoma", a jednak Irak chyba nie ma broni A...problem nie leży w wiedzy lecz nakladach i ogromie przedsięwzięcia), to rozumiem, ze Ameryka profilaktycznie obali wszystkie rządy Świata. >Europejczycy mogą ograniczyć się do asystowania bowiem > z uwagi na przesłanki o ktorych pisałem nie są w stanie przez > najbizsze lata działć .Jedyna kwestią bedzie nasze utyskiwanie i > pouczanie co i jak mają robić inni Taka rola jest tez konieczna > ale pamiętać trzeba ze jest to rola ststysty ze wszystkimi tego > konsekwencjami.Do tej roli dzięki Bogu nadajemy się > wyśmiwenicie .Konstatować i nie ponosić odpowiedzialności jest > wygodnie.Działać juz nie . No, zagalopowałeś sie i nie Wiesz gdzie jesteś. Bełkot. > Kolejnym wyzwaniem po Iraku ma być > Korea po niej Palestyna i Izrael jest jeszcze paląca kwestia > rosyjskiej brudnej wojny w Czeczenii ale to nastąpi po > kolei .Więc czy wojna teraz ograniczona czy kataklizm za lat > kilkanaście .Wybor ten nalezy nie do ciebie Europo ale do ciebie > Ameryko. No tak. Mam nadzieję, że ograniczysz głupotę na Ziemi, zabijając sie w rozpaczy, że Ameryka nie zaatakowała Rosji walcząc o wolność ludów kaukaskich. Mimo wszystko: Pozdrowienia Waldusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.physio.unr.edu 16.02.03, 01:48 Moim zdaniem, aczkolwiek jest to dosc karkolomne rozwazanie, rzady niektorych panstw zachodnich wiedza jaka Saddam powinienn miec bron, poniewaz w ciagu ostatnich paru lat sprzedawaly mu ja poprzez kontrolowane firmy. Zgodnie ze stara dobra tradycja, CIA mogla poprzez podstawione fimy sprzedac do Iraku troche roznej broni tylko i wylacznie po to zeby teraz znalezc pretekst do ataku (w koncu ten kierunek polityki na Bliskim Wschodzie byl planowany od ladnych paru lat przez ekipe ktora jest teraz u wladzy). Problem w tym ze nie mozna jej znalezc a Amerykanie sami nie moga przeciez przyznac sie do transakcji, wowczas na swiatlo dzienne wyszlaby prowokacja. To chyba mocno wiadomego prezydenta frustruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Drugi raport Bliksa w ONZ IP: *.dyn.optonline.net 17.02.03, 04:08 Nie gadaj gosciu od rzeczy,bo juz dosyc bzdur tu zostalo powiedziane. Wojna bedzie i koniec. A wygra ja silniejszy. I na tym polega propagacja pokoju we wspolczesnym swiecie,czy sie to komus podoba czy nie?! dziki Odpowiedz Link Zgłoś