Dodaj do ulubionych

Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie ???

07.04.06, 00:49
Co sądzicie o szkole podstawowej na ul. Krynoliny, chcę tam posłać swojego
syna i nie jestem do końca pewien czy to dobry wybór ???

Pozdrawiam
Piotr
Obserwuj wątek
    • abba111 Re: Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie 11.05.06, 22:36
      dużo dzieci i brak terapii indywidualnej typu reedukacja,
    • Gość: mat Re: Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie IP: *.centertel.pl 23.06.14, 21:17
      Z uwagi na matematykę zdecydowaliśmy się na szkołę STO na Toruńskiej a nie na Krynoliny
      • kiza13 Re: Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie 22.09.14, 12:53
        Moje dziecko ukończyło naukę w 2014 roku z bardzo dobrym wynikiem, jest to kameralna szkoła z duszą, w tym roku posłałam drugie dziecko do klasy pierwszej i z perspektywy czasu wiem że to dobry wybór, dla dzieci mniej zdolnych są zajęcia wyrównawcze a dla orłów są kółka konkursowe, jeżeli chodzi o szkołę 100 na toruńskiej to nie można powiedzieć że jest to najlepsza szkoła, bo dobierają sobie tam tylko zdolne dzieci, dobra jest ta szkoła w której nie ma mało fajnych rekrutacji a poziom klasy 6 jest wysoki.
        • Gość: pawel Re: Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.15, 12:52
          Niestety nie mamy z tą szkołą tak dobrych doświadczeń jak kiza13. Zabraliśmy dziecko do innej placówki, niestety zaległości są bardzo duże. Wiemy, że w tym roku sporo osób zabrało swoje dzieci. Z resztą wystarczy spojrzeć ile osób zaczyna, a ile kończy edukację. W 2015 szóstoklasistów było 3..., czasami zdarzają się lepsze roczniki i wtedy absolwentów jest więcej. Faktycznie 2014 był wyjątkowo dla szkoły pod tym względem udany, ale to raczej przypadek, niż efekt pracy szkoły (wyniki szóstych klas w poszczególnych latach bardzo różnią się od siebie). Szkoła słabo edukuje, nie potrafi rozwiązywać problemów, nie ma programu wychowawczgo. Czesne w stosunku do faktycznej oferty jest wygórowane. Byliśmy mocno zawiedzeni, bo prócz kameralności nic więcej nie otrzymaliśmy.
        • dorek3 STO Toruńska 23.10.15, 10:01
          Post stary, ale piszący nie wiele wie o STO na Toruńskiej. To chyba jedna z dwóch szkół STO w W-wie, która nie prowadzi rekrutacji do 1ej klasy. Odkąd są 6latki wprowadzili tylko obserwacje psychologa pod kątem dojrzałości szkolnej. Żadne umiejętności nie są weryfikowane. Dzieje się tak od dwóch lat. Poprzednie roczniki po prostu był zapisywane i decydowała kolejność zapisu.

Mam dwóch szóstoklasistów w tej szkole i poznałam ją już dość dobrze.
        • am-m3 Re: Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie 13.10.17, 22:59
          Potwierdzam, szkoła jest naprawdę fajna. Jedna z lepszych po tej stronie Wisły.
          Poza tym do każdego dziecka podchodzą indywidualnie. Dzieci naprawdę lubią tam chodzić.
    • am-m3 Re: Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie 13.10.17, 23:08
      Szkoła z indywidualnym podejściem do ucznia. Otwarci nauczyciele, bardzo dobra współpraca z dyrekcją (wcześniejsza i obecna, obecna jeszcze bardziej na plus)

Dużo zajęć dodatkowych: angielski, matematyka, kółko teatralne, plastyka, szachy z mistrzem szach (dzieci, które na nie chodzą zdobywają nagrody konkursach pozaszkolnych), sks'y (szkolny klub sportowy) 2 razy w tygodniu, BASEN od pierwszej klasy itd.
      Dużo konkursów wew. I poza szkoła.
      Jedna z lepszych szkół po tej stronie Wisły!
    • serenada2005 Re: Prywatna SP 108 na ul. Krynoliny, co sądzicie 24.11.18, 21:58
      Szukam aktualnych opinii o Prywatnej Szkole Podstawowej w Warszawie na ulicy Krynoliny. Chciałabym zapisać tam dziecko, ale nie wiem czy warto się zdecydować. Czy rzeczywiście mają indywidualne podejście do ucznia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka