Gość: team IP: proxy / *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 14:06 Z przykrościa stwierdzam, że szablony sprawozdań publikowane wcześniej nie zawsze pokrywały się z pytaniami umieszczonymi w formularzach, np. zadanie 5c. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
63440p terminowość sprawozdań 17.12.02, 21:46 jeśli ten konkurs mamy traktować w miarę poważnie, to szkoły,które złożyły sprawozdania po 15.12.02 powinny po prostu wypaść z gry.Inaczej będzie to przykład jeszcze jednej nieudolnie zorganizowanej imprezy.Przedłużenie terminu o jeden dzień było już wykroczeniem wbrew regulaminowi.Proszę to rozważyć w kategoriach etycznych, inaczej przestaniemy Was poważnie traktować.Na dwa sprawozdania było wystarczająco dużo czasu i tłumaczenie spóźnialskich przeciążeniem serwera jest absurdem. ZDECYDOWANY PROTEST! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: terminowość sprawozdań IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 18.12.02, 18:29 Masz stuprocentową rację. Przedłużano już termin zgłoszeń do tego projektu, potem termin zgłaszania wybranych zadań, teraz termin składania sprawozdań. W końcu sprawozdania mają przygotowywać i przesyłać zespoły nauczycieli, którzy na co dzień raczej nie tolerują, gdy uczniowie nie wykonają na czas zadania domowego.Zostaną te szkoły , które pracują naprawdę zgodnie z nazwą akcji, a nie te które zgłosiły sie , zeby nie być w tyle za innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelen Re: Klasa też komputerowa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 23:08 jestem jeleniem tej akcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Klasa też komputerowa IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.12.02, 22:27 Ja również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Klasa też komputerowa IP: proxy / *.krzepice.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 08:47 Jeżeli to wszystko ma być poważne , nie przedłużajmy w nieskończoność terminów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Klasa też komputerowa IP: proxy / *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 13:59 Zdecydowanie popieram, nie przekładajmy bez powodu terminu sprawdzianu. Zasady ustala się po to, by się ich trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Klasa też komputerowa IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 18:44 Staramy się być "z klasą", a tym samym powinniśmy być traktowani poważnie. Informacje o terminach znane były uczestnikom (i organizatorom) od początku. Przesuwanie terminów nie jest OK. Informowanie o sposobach pisania sprawozdań w ostatniej chwili, też nie jest OK. Wymagam od innych punktualności i terminowości, sama też wolę być przed czasem, niż po. Szkoda, że o wymogach pisowni i stosowania znaków czy wypunktowywaniu w sprawozdaniach dowiedziałam się po fakcie wysłania pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Klasa też komputerowa IP: *.goluchow.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 22:30 Przedłużanie terminu rowniez uważam za chwyt poniżej pasa. Czyżby organizatorom zależało tylko na ilości, że tak duzo szkół zgłosiło się do akcji? Czy faktycznie organizatorzy chcą, aby polskie szkoły były na wysokim poziomie. Szkoły, które poważnie trakrują swój udział w akcji to z pewnością zdążyły wykonać zadania i przesłać sprawozdanie w czasie. Przedłużanie terminu w nieskończoność to jest kpina z uczniów, z nauczycieli. Moja szkoła zdążyła, gdyz swoich uczniów traktuje poważnie, wymaga od nich sumienności, punktualności i wstyd by nam było powiedzieć dzieciom, że nie zdążyliśmy. Niech akcja 'szkoła z klasą' sama będzie z klasą, bo inaczej to klapa i wstyd przed całym światem, a podobno o akcji czytali w najdalszych zakątkach świata i to z ogromnym uznaniem. I niech tak będzie. Niech wszyscy wiedzą, że polska szkoła w większości przypadków jest wspaniała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Homan Re: Klasa też komputerowa IP: 62.233.233.* 18.12.02, 22:43 Gość portalu: Ewa napisał(a): > polska szkoła w większości przypadków jest wspaniała. Tego nie wiedziałem. I tak sobie myślę, że wszystko w naszym kraju (w większości przypadków) jest wspaniałe. Pozdrawiam Krzysztof Homan, nauczyciel khoman@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś