IP: *.magma-net.pl 10.06.03, 18:51
Jestem mamą dziecka z II klasy SP. pani ucząca moje dziecko można
powiedzieć :"udaje że pracuje" Celem jej jest np. dzieci mają znać nazwy
miesięcy po koleji(!), tabliczkę mnożenia do 30. W dyktandach poprawionych
przez pania są nie poprawione błędy ortograficzne(!). Dyscyplina leży i
kwiczy. W zeszłym roku próbowaliśmy jako rodzice rozmawiać z panią dyrektor
na temat zmiany nauczyciela, nic to nie dało. Czy ktoś zna mądre wyjście z
sytuacji kiedy zamiana szkoły nie wchodzi w grę? Pani nie jest mianowana,
uczy 3 rok.
Obserwuj wątek
    • Gość: Barbara Re: Pomocy!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 13:48
      Jak mogę sądzić, Pani dziecko prawdopodobnie ma kopoty w nauce. Proszę tylko
      dokładnie przeczytać swój list i sprawdzic błędy, a dopiero później szukać winy
      w nauczycielu.
      • Gość: matka Re: Pomocy!!! IP: *.chello.pl 11.06.03, 14:21
        Może Ola rzeczywiście popełniła błędy, ale na jakiej podstawie sądzisz, że jej
        dziecko ma kłopoty w szkole?
        Ja natomiast kolekcjonuję powiedzonka i uwagi nauczycieli . W kwietniu syn
        przyniósł uwagę następującej treści( pisownia oryginalna) " Piotrek chałasuje i
        nie chce powiesić się w szatni. Prosze o kontakt".
        Trawersując znane powiedzenie chciałoby się rzec "Nauczycielu ucz sam siebie".
      • Gość: Ola Re: Pomocy!!! IP: *.magma-net.pl 11.06.03, 18:14
        Bardzo dziękuję za "dobrą" radę. Od razu widać że udzielił jej pedagog! Ja mogę
        być dyslektykiem bo nigdy nie miałam aspiracji zostać polonistą, jak również
        nauczycielem. Rozumiem że sa ludzie którzy maja problemy z pisaniem więc niech
        się uczą matematyki i odwrotnie. Dlaczego ktoś kto jest nie dokładny, a może
        lekceważąco podchodzi do swoich obowiązków ma uczyć nasze4 dzieci? Jest tyle
        innych pięknych zawodów ( i podobnież lepiej płatnych)
      • unsatisfied6 Re: Pomocy!!! 11.06.03, 18:59
        Gość portalu: Barbara napisał(a):

> Jak mogę sądzić, Pani dziecko prawdopodobnie ma kopoty w nauce. Proszę tylko
        > dokładnie przeczytać swój list i sprawdzic błędy, a dopiero później szukać
        winy
        >
        > w nauczycielu.
        Trzeba być zwyczajnym s... , lub pedagogiem takiej szkoły , by coś takiego
        napisać .
        • Gość: Majka Re: Pomocy!!! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 21:25
          Jeśli serio myslicie o zmianie nauczyciela, to rozmowa nie pomoże. Trzeba
          zebrać materiały: owe zeszyty dziecięce, dyktanda itd. i poinformować
          wizytatora w Wydziale Oświaty (prócz dyrekcji-na piśmie).
          Jeżeli macie zasadne i dowiedzione zarzuty (pani mimo możliwości dzieci nie
          realizuje podstawy programowej)działajcie oficjalnie, bo sprawa jest poważna.
    • Gość: ala Re: Pomocy!!! IP: *.magma-net.pl 11.06.03, 21:54
      nic nie robic najłatwiej
      • Gość: Ewelina Re: Pomocy!!! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.06.03, 23:45
        Ola zamieniła się w Alę.

Rozdwojenie jaźni.
    • Gość: dr Wojciechowski Re: Pomocy!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 23:49
      Szkoła musi przystąpić do akcji "Szkoła z klasą", wtedy pani córka na pewno
      zostanie wtórną analfabetką. Pozdrowienia dla córki!!!!
      • mamosz Re: Pomocy!!! 12.06.03, 01:00

A czy dziecko w II klasie SP musi coś więcej umieć? A serio, to nie psiocz na
        forum i nie organizuj akcji typu "huzia na Panią z IIb" tylko postąp zgodnie z
        wytycznymi Majki,pod warunkiem,że inni rodzice podzielaja Twoją opinię
        (większość) i jeśli rzeczywiscie są dowody,że Pani nie realizuje podstawy
        programowej.A może Ty sobie wyobraziłaś, że dziecko w III klasie wie wszystko
        o całkach oraz czytuje "Zbrodnię i Karę " do poduszki.Pomyśl i o tym. Twoje
        błędy ortograficzne tez ktoś przepuszczał i żyjesz całkiem dobrze prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka