Dodaj do ulubionych

Jaki choper?

25.04.06, 11:03
Witam wszystkich jednośladowców. Jestem jeszcze na kursie i mam problem chce
kupic sobie motor. Bardzo podobaja mi sie chopery i cruisery. Niestety mam
ograniczony budżet (ok 6 tys.) i stad moje pytanie jaki motorek by pasowal do
tej ceny? Jestem dosyc wysoki 191cm. i nigdy nie siedzialem na choperze. Co
byscie polecali wiem ze raczej starczy mi to na dosyc starszy model. Chcialbym
cos z przedzialu 500-750poj. Z gory dzieki za wszelkie rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: yamasz Re: Jaki choper? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:33
      gn 250 na początek Ci wystarczy mistrzuniu ;)
      • mika-ell Re: Jaki choper? 25.04.06, 12:07
        Nie za maly??
        • mariusz-ef Re: Jaki choper? 25.04.06, 12:29
          pewnie ze za maly!
          nie wyglupiaj sie w GieNki tylko kup np yamaha virago 535 (przy Twoim wzroscie
          i tak na niemal kazdym chopperku w przedziale cenowym ktory podales bedziesz
          wygladal jak na psie)

- duzi chlopcy potrzebuja duzych motocykli, duze motocykle zwykle kosztuja
          wielokrotnosc 6 000 zl
          sprzedaj nerke, pluco, sledzione i czesc wartoby, albo babcie na eksperymwnty
          medyczne i kup duzy motocykl, ktory wystarczy Ci na kilka lat a nie na kilka dni
          (albo kup jakiegos endurasa /zapytaj Brembo, on Ci dobrze ;-) doradzi/)
          • Gość: carina79 Re: Jaki choper? IP: *.crowley.pl 25.04.06, 12:36
            nie sluchaj mariuszka-ch..owej-rady, bo on sam sprzedal swoje moto, zeby go
            przeżreć w bardziej przyswajalnej formie. na Virago 535 sie bedziesz meczyl z
            waska kierownica i w ogole, maly to i gowniany motorek. Nic Ci sie nie stanie
            jak kupisz większą wirażke albo jakąś marude.
            no chyba ze zartowal...
            co do Brembo to nie pytaj go, bo gowno wie, a mysli, ze zeżarł wszystkie rozumy
            bo jest 'chlopcem na posyłki' w wydaniu motocyklowym i robi 100000 km dziennie.
            • Gość: NYorker Re: Jaki choper? IP: 70.19.14.* 25.04.06, 16:33
              wlasnie niech slucha mariuszka-dziewuszka.

'nie kupuj virago, bo bedziesz na niej wygladal jak na psie'

czy mozna udzielic bardziej rzeczowej, sensownej i prawdziwej rady?
              carina, od czasu, gdy okazalo sie, ze jestes z dziewuszka na ty, juz nic nie
              bedzie takie samo.
              • Gość: carina79 Re: Jaki choper? IP: *.crowley.pl 25.04.06, 16:59
                dziewuszka dziwnie do mnie lgnie, moze podejrzewa mnie o bycie kobieta...
                • Gość: NYorker Re: Jaki choper? IP: 70.19.14.* 25.04.06, 17:12
                  cos pokrecilas
    • Gość: szynszyll Re: Jaki choper? IP: *.prz.rzeszow.pl 25.04.06, 12:53
      ehm, ehm...

zrob cos dla siebie i swojej bardzo dobrze sie zapowiadajacej pasji i wylecz
      sie z czoperow - kup sobie plakat z harleyem, model do sklejania, koszulke i
      naszywki ale do codziennej jazdy kup cos na czym Twoje 191 cm sie zmiesci i nie
      bedzie to totalna ruina. do 6 tys PLN stawiałbym na:

- NTV 650
      - XJ 600
      - nx 650

nie wymieniam wielu innych ciekawych maszyn bo nie mieszcza sie w przedziale
      cenowym. Pozdrawiam!

szynszyll

p.s. jezeli nie zrozumiales przekazu to jest nastepujacy: nie ma czoperow dla
      faceta 191 cm za 6 tys PLN - NIE MA ;)
      • Gość: mac-vx800 Re: Jaki choper? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:48
        W zeszlym roku tez chcialem kupic jakiegos chopera w granicach 5-6 tys. zl. Mam
        184 cm wzrostu. Ostatecznie zrezygnowalem z virago 535, bo jak sie do niej
        przymierzylem, to troche wydal mi sie maly. A cos wiekszego to faktycznie
        wieksza kasa. Przywiozlem sobie z Niemiec suzuki vx800 (1100 EU) i musze
        przyznac ze jestem jak na razie b. zadowolony. Mimo przebiegu 72 tys. km na
        razie przy nim oprocz standardowych rzeczy jak chocby wymiana oleju nic nie
        robilem :-)
        • mika-ell Re: Jaki choper? 25.04.06, 16:05
          Tez myslalem zeby kupic cos w niemczech tam naprawde maja ceny przystepne
          wsponiany gn250 kosztuje ok 6tys w polsce a u sasiadow polowe taniej z tego
          samego roku.
          • mika-ell Re: Jaki choper? 25.04.06, 16:32
            A co myslicie na temat hondy cmx 450c
            • Gość: ja Re: Jaki choper? IP: *.autocom.pl 25.04.06, 18:46
              suzuki marauder
              <ale mały bo duze sa drogie :D:D
              • cien1100 Re: Jaki choper? 25.04.06, 18:52
                A może honda shadow 700? Co prawda nie najnowsza ,bo z lat 80-tych, ale właśnie
                za takie pieniądze.
      • Gość: gosc Re: Jaki choper? IP: *.nask.waw.pl 19.07.06, 15:45
        a co sadzisz o vt500 custom/shadow?

trafiaja sie w tym przedziale cenowym calkiem dobrze wygladajace egzemplarze.
        kardan, opinia niezawodnego... wiem, ze swoje lata juz maja, ale powinny jeszcze
        pojezdzic.
    • jurgov Re: Jaki choper? 25.04.06, 21:48
      Nie da się prosto odpowiedzieć. Ciężko za ten kapitał nabyć porządnego
      choppera. Jesteś wysoki, Virago 535 odpada. Może 750, ale za taką kwotę będzie
      ciężko znaleźć. Może jakaś Honda Magna, lub Kawasaki Vulcan albo wspomniana
      Shadow. Najlepiej usiąść na jakimś i zobaczyć jak pasuje. Tego nie da się
      wirtualnie sprawdzić.

Pzdr.
      • Gość: kurczak Re: Jaki choper? IP: 212.160.172.* 20.07.06, 15:19
        Podpisuje sie pod tym, że XV535 będzie za mała, ja z moimi 181cm miałem
        wrażenie w kwestii gabarytów, że znowu mam Simsonka S51 i dałem sobie siana z
        tym motorkiem, któy obiektywnie jest zupełnie OK, ale jest po prostu za mały,
        tak samo jak Suzuki LS650 Savage - ogólnie OK ale trzeba mieć 165cm i jeździć
        solo. Oczywiście można miec i 200cm i tez się da ale będzie to "prawie" jak na
        motocyklu.

Z mojej strony sugerowałbym zastanowić sie nad jakimś starszym Kawasaki LTD440,
        LTD454, za ta kasę można kupić przyzwoity egzemplarz, ale są to motorki z lat
        80, osiągi na poziomie MZ251 i tak jak poprzednicy sugerowałbym kupno jakiegoś
        uniwersalnego bike, bo będzie dużo młodszy, mniej wyeksploatowany i generalnie
        będzie lepiej jeździł.

Kurczak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka