28.08.06, 00:45
Są jacyś użytkownicy Kawy ZX 10 z 2005? Moze jakieś opinie? Pliiizzz.
Słyszałem że nieobliczalny sprzętol.
Pzdr
Obserwuj wątek
    • patmate Re: ZX10 K5 ? 29.08.06, 14:18
      NIKOGO TU NIE MA???
      Pzdr
      • Gość: kawasakizx10 Re: ZX10 K5 ? IP: *.traco.pl 29.08.06, 14:40
        Witaj ,jestem szczesliwym posiadaczem zx10 . No coz,potwierdzam w caej
        rozciaglosci obiegowa opinie o tym modelu ze jeston "ostrym" przecinakiem i
        daleko silnikowi yamahy R1 do wybuchowej charakterystyki mocy sinika modelu
        zx10. Jesli chodzi wo wrazenia z jazdy przy brutalnym operowaniu manetka gazu
        to sa rzeczywiscie godne miana jakim sie cieszy poniewaz na 1-szym biegu mimo
        ze jest on nie wiarygodnie dlugi (170km/h) non stop walczy sie z pernamentnie
        unoszacym sie przednim kolem podobna sytuacja ma miejsce na biegu drugim z ta
        roznica ze trezb aodrobine brutalniej operowac manetke gazu aby otzrymac ten
        sam efekt wystrzeliwania przedniego kola w powietrze i to przy szybkosciach
        oscylujacych w granicach 200km/h(2-210km/h) . Powyzsze efekty maja miejsce przy
        calkowitym przyklejeniu sie do zbiornika paliwa ,gdy zas siedzimy w pozycji
        wyprostowanej to na 3 biegu mozna uzyskiwac podobne efekty. Silnik to prawdziwa
        bomba ,malo pali jest kulturalny ,nigdy nie ma z nim problemow wtrysk jest nie
        samowicie dopracowany . Mam taki sprzet do sprzedania badz zamiany na
        konkretne auto bmw mercedes lub audi
    • Gość: kawasakizx10 Re: ZX10 K5 ? IP: *.traco.pl 29.08.06, 14:44
      1-szy bieg-170km/h 2- 210km/h 3-250km/h 4-280km/h 5-299km/h 6-??? Nie
      polecam do jazdy w dwie osoby bo jest meczaca z racji zmagania sie z unoszeniem
      kola przy najdrobniejszych dodaniach gazu!!!!
    • wojtekk1000 Re: ZX10 K5 ? 29.08.06, 19:02
      Patmate, jak nabędziesz ZX10 to prosiłbym cię żebyś zestawił to jakoś
      (porównał) z GSXR 1000 K5. Chodzą mi po głowie oba sprzęty, ale bardziej
      skłaniam się ku GSXrowi. Słyszałem, że ZX10 to straszny dzikus, co zresztą
      potwierdza kolega "zx10", może być trudny na torze. A jak latało ci się na GSXR
      1000 K5, jaką ma charakterystyke i prowadzenie?!
      • patmate Re: ZX10 K5 ? 29.08.06, 19:55
        Właśnie decydują mi się we wrześniu sprawa ubezpieczenia za rozbitego Gixera,
        więc zdecyduję czy go odbuduję, czy rozejrę się za czymś nowym.
        co do Gixera to miód zaje.iście trzymał się drogi, silnik wiadomo-właściwie
        charakterystyka liniowa, swobodnym kalafiorem na jedynce do 160, a do odcięcia
        jeszcze sporo:) Nie nacieszyłem się długo bo tuż po wielkanocy miałem kolizję
        (burak wyskoczył na czerwonym). Na Gixera przesiadłem się z Fazera 600 i
        naprawdę prowadziło się równie łatwo, tyle że wszystko znikało z tylu dużo
        szybciej. Do prędkości maxymalnej, wiadomo 299 licznikowo i jeszcze sie
        rozpędzał tyle, że brakowalo trochę autostrady, żadnych niepokojów w
        zawieszeniu, zrobiłem tylko niecałe 3kkm, więc nie czułem się jeszcze
        wjeżdżony. Prawde mówiąc najchętniej wciągnął bym takiego samego - znaczy też
        czarnego. Zresztą czekają mnie pewnie jeszcze boje z Ubezpieczeniowym Funduszem
        Ubezpieczeniowym.
        Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka