patmate 28.08.06, 00:45 Są jacyś użytkownicy Kawy ZX 10 z 2005? Moze jakieś opinie? Pliiizzz. Słyszałem że nieobliczalny sprzętol. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kawasakizx10 Re: ZX10 K5 ? IP: *.traco.pl 29.08.06, 14:40 Witaj ,jestem szczesliwym posiadaczem zx10 . No coz,potwierdzam w caej rozciaglosci obiegowa opinie o tym modelu ze jeston "ostrym" przecinakiem i daleko silnikowi yamahy R1 do wybuchowej charakterystyki mocy sinika modelu zx10. Jesli chodzi wo wrazenia z jazdy przy brutalnym operowaniu manetka gazu to sa rzeczywiscie godne miana jakim sie cieszy poniewaz na 1-szym biegu mimo ze jest on nie wiarygodnie dlugi (170km/h) non stop walczy sie z pernamentnie unoszacym sie przednim kolem podobna sytuacja ma miejsce na biegu drugim z ta roznica ze trezb aodrobine brutalniej operowac manetke gazu aby otzrymac ten sam efekt wystrzeliwania przedniego kola w powietrze i to przy szybkosciach oscylujacych w granicach 200km/h(2-210km/h) . Powyzsze efekty maja miejsce przy calkowitym przyklejeniu sie do zbiornika paliwa ,gdy zas siedzimy w pozycji wyprostowanej to na 3 biegu mozna uzyskiwac podobne efekty. Silnik to prawdziwa bomba ,malo pali jest kulturalny ,nigdy nie ma z nim problemow wtrysk jest nie samowicie dopracowany . Mam taki sprzet do sprzedania badz zamiany na konkretne auto bmw mercedes lub audi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawasakizx10 Re: ZX10 K5 ? IP: *.traco.pl 29.08.06, 14:44 1-szy bieg-170km/h 2- 210km/h 3-250km/h 4-280km/h 5-299km/h 6-??? Nie polecam do jazdy w dwie osoby bo jest meczaca z racji zmagania sie z unoszeniem kola przy najdrobniejszych dodaniach gazu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk1000 Re: ZX10 K5 ? 29.08.06, 19:02 Patmate, jak nabędziesz ZX10 to prosiłbym cię żebyś zestawił to jakoś (porównał) z GSXR 1000 K5. Chodzą mi po głowie oba sprzęty, ale bardziej skłaniam się ku GSXrowi. Słyszałem, że ZX10 to straszny dzikus, co zresztą potwierdza kolega "zx10", może być trudny na torze. A jak latało ci się na GSXR 1000 K5, jaką ma charakterystyke i prowadzenie?! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ZX10 K5 ? 29.08.06, 19:55 Właśnie decydują mi się we wrześniu sprawa ubezpieczenia za rozbitego Gixera, więc zdecyduję czy go odbuduję, czy rozejrę się za czymś nowym. co do Gixera to miód zaje.iście trzymał się drogi, silnik wiadomo-właściwie charakterystyka liniowa, swobodnym kalafiorem na jedynce do 160, a do odcięcia jeszcze sporo:) Nie nacieszyłem się długo bo tuż po wielkanocy miałem kolizję (burak wyskoczył na czerwonym). Na Gixera przesiadłem się z Fazera 600 i naprawdę prowadziło się równie łatwo, tyle że wszystko znikało z tylu dużo szybciej. Do prędkości maxymalnej, wiadomo 299 licznikowo i jeszcze sie rozpędzał tyle, że brakowalo trochę autostrady, żadnych niepokojów w zawieszeniu, zrobiłem tylko niecałe 3kkm, więc nie czułem się jeszcze wjeżdżony. Prawde mówiąc najchętniej wciągnął bym takiego samego - znaczy też czarnego. Zresztą czekają mnie pewnie jeszcze boje z Ubezpieczeniowym Funduszem Ubezpieczeniowym. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś