Gość: kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:54 kto widział to g...o i wstyd w pon. w tv? w głowie się nie mieści, że to Teatr Stary, reżyseria Grabowskiego i zdolni w końcu aktorzy w obsadzie! Nominuję na pawia sezonu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotofan Re: OPERA MLECZANA 29.12.04, 17:31 No, człowieku, nie przesadzaj! Po pierwsze primo: spektakl w teatrze dużo ciekawszy, to fakt. Nawet, jak dla mnie, jedna z lepszych premier Starego ostatnich kilku lat. A to, że śmieszna, a nie smutna-to nie przesądza o jakości przedstawienia. Po drugie primo: a nie usłyszałeś tego śpiewu? Zaśpiewać Mleczkę... Dla mnie genialny pomysł. Po trzecie primo natomiast: mnie się po prostu podobało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: OPERA MLECZANA IP: *.acn.waw.pl 29.12.04, 17:40 Zgoda z kar. Takiego szitu nie powinno się 1. Pokazywać w Narodowym Starym Teatrze 2. W żadnym teatrze 3. A soro już się to pokazało, to się nie powinno 3. rejestrować. Chyba że nowej dyrekcji Teatru TV zależało na pokazaniu następnym pokoleniom jak głupia i prymitywna była rozrywka naszych czasów i do jakiego kompromitującego poziomu spadł teatr, co w nim kiedyś Hubner i Swinarski reżyserowali. Innych powodów nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurelia Re: OPERA MLECZANA IP: 81.219.179.* 30.12.04, 17:11 Zgadzam się. Przedstawienie wydało mi się żenujace. Być może faktycznie na żywo to lepszy spektakl. Niemniej jednak szkoda, że nie zarejestrowano dla TVP innego krakowskiego przedstawienia, chociazby Niewiny Miśkiewicza. Ale wtedy nie możnaby reklamować spektaklu TVP w sposób tak zchęcający jak czyniło to Polskie Radio. Ech, życie... Dla wszystkich, którym poniedziałkowy wybór teatru telewizji nie przypadł do gustu pozostaje nieopłacanie abonamentu i osobisty wybór przedstawień, które warto oglądać - w teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: OPERA MLECZANA IP: 81.21.195.* 03.01.05, 10:26 Ludzie!Gdzie Wasze poczucie humoru?Tylko Kiepscy Was śmieszą, a już coś mniej standardowego to najlepiej zgnoic??? Spektakl jest ŚWIETNY,choc w teatrze na zywo duzo lepszy,inteligentnie wymyslony i wspaniale zaśpiewany i zagrany Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: OPERA MLECZANA 03.01.05, 23:55 na zywo nawet mi sie podobalo..gdyby nie te dluzyzny bylby lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: OPERA MLECZANA 04.01.05, 09:40 kochany, poczucie humoru mamy w porządku, tylko nudy nie trawimy poza tym repetycja nie jest, wg mnie, środkiem na robienie przedstawienia z celnych i krótkich tekstów. TO jakby ktoś powtarzał mi puentę 10 razy. Jakbym nie zrozumiała od razu. Odpadłam po 5 minutach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: OPERA MLECZANA IP: 81.21.195.* 04.01.05, 13:52 Szkoda, moze trzeba było poczekac do końca, a potem ferować wyroki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Opera Mleczana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 09:12 Widziałem wczoraj po ponad 10 latach od premiery. Po prostu świetne.... Bo najpierw trzeba zrozumieć Mleczke potem zrozumieć podstawy teatru śpiewanego i następnie obejrzeć interpretację Grabowskiego. Jak ktoś surowy wchodzi z ulicy to lepiej niech trafi na wiec Pisu w kolorze blue.... Tam od razu dostanie obuchem w łeb. A pani Radwan ...mniam,mniam Odpowiedz Link Zgłoś