joolz 15.07.02, 18:28 Swietna sztuka, dawno sie tak nie usmialem, 7 facetow rozmawia o kobietach- supersmieszne, ale tez daje do myslenia. Mi najbardziej utkwil gryps o Wodeckim :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konop NIE polecam 16.07.02, 16:11 A ja uważam że sztuka jest do kitu i jeszcze towarzyszy jej jakaś dziwna kampania PR że niby autor to geniusz i nadzieja teatru polskiego, a kto wie czy nie światowego (vide:wywiad A.Glińska (Obcasy) i M. Żebrowski (Rzepa)). Sztuka to zbiór grepsów, powiedzonek, historyjek na poziomie rozmów kolesi przy piwie w pubie. Na siłę spięto ten materiał do słuchowiska satyrycznego typu 60 minut na godzinę jakąś główną historyjką i na prawdę jest to żenujące. Szkoda że w takim przedsięwzięciu biora udział nieźli aktorzy i dobra reżyserka - ale to można tłumaczyć związkami towarzysko-familijnymi. Zaśmiałem się może parę razy (choć sala rechotała co chwilę) a po wyjściu miałem poczucie zmarnowanego czasu. Ale w sumie jest chyba popyt na tego typu dzieła biorąc pod uwagę jak ludzie walą na coś podobnego tj. monodram "W obronie jaskiniowca" który prezentuje Emilian Kamiński w Buffo i gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: NIE polecam IP: 212.76.37.* 16.07.02, 18:10 Sztuka jest dobra, nie polecam jej tylko zblazowanym inteligentom, ktorzy nie potrafia sie bawic, a gdy uslysza slowo na k- robia sie czerwoni ze wstydu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alergik Re: NIE polecam IP: 195.187.90.* 01.08.02, 00:01 Te- KONOP ! Odpierdoliło ci czy jak ? Masz jaja w spodniach, czy Ci je feministki - Szczuka i Graff wyciely ? Nie wiesz jak sie bawia faceci na wieczorach kawalerskich ? Tak sie sklada, ze bylem i to calkiem niedawno na wieczorze kawalerskim, w ktorym uczestniczyli tzw. grzeczni kolesie, co na codzien chodza w krawatach i gadaja przez telefon po angielsku i poziom dowcipow byl mniej wiecej "Testosteron" - do kwadratu. Te gadki nie sa spod budki z piwem, niestety... Sztuka zabawna - ale dla inteligentnych, ktorzy nie wzieli jej zbyt doslownie... Dla przelasowania umyslu przed kolejny wystepem "Montowni" polecam wizyte w teatrze Roma - to dopiero poziom godny warszawskiego dandysa. A dla pozostalych - trzeba zobaczyc, zeby nabrac oddechu po ostanich gniotach Sary Kane. Cheers, Mr Konop ! Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: NIE polecam 01.08.02, 09:22 > Te- KONOP ! Odpierdoliło ci czy jak ? dlaczego zaraz odp...? nie może się nie podobać? a może tak jak super-samiec Żebrowski uważasz, że Saramonowicz to talent na miarę stulecia i będzie wodzem wielkiej reformy w polskim teatrze? > Masz jaja w spodniach, czy Ci je feministki - Szczuka i Graff wyciely ? Balbinę Graff znam osobiście i Jej twórczości raczej nie cenię. A do moich jaj nigdy się nie zbliżała - zresztą nie specjalnie by to było interesujące... > Nie wiesz jak sie bawia faceci na wieczorach kawalerskich ? Tak sie sklada, ze > bylem i to calkiem niedawno na wieczorze kawalerskim, w ktorym uczestniczyli > tzw. grzeczni kolesie, co na codzien chodza w krawatach i gadaja przez telefon > po angielsku i poziom dowcipow byl mniej wiecej "Testosteron" - do kwadratu. > Te gadki nie sa spod budki z piwem, niestety... może nie spod budki, ale to nie znaczy że zaraz trzeba je wystawiać w teatrze...a poza uważam że chyba nie o to chodzi w teatrze żeby odtworzyć tego typu "klimaty" - jak ktoś chce to może sobie pójść na takie spotkanie, albo nagrać..... > Sztuka zabawna - ale dla inteligentnych, ktorzy nie wzieli jej zbyt > doslownie... to znaczy jak? jako wielką alegorię? jeszcze raz powtórzę - sztuczka doraźna, nic w niej nie ma nowego i moim zdaniem kiepska nawet jako rozrywka - co potwierdza Twoje wcześniejsze zdanie że znacznie lepsze dowcipy i dialogi są na pierwszym lepszym zlocie komórkowców... > Dla przelasowania umyslu przed kolejny wystepem "Montowni" polecam wizyte w > teatrze Roma - to dopiero poziom godny warszawskiego dandysa. > A dla pozostalych - trzeba zobaczyc, zeby nabrac oddechu po ostanich gniotach > Sary Kane. > Cheers, Mr Konop ! > O, widzę że kolega sam jest grzeczny koleś i nawet na piśmie głównie po angielsku się wysławia...byłem i w Romie i na Sarze Kane i nie widzę nic złego w płodozmianie. Sztuki Kane też mi nie bardzo leżą, ale z rozrywki wolę już Romę niż Testosteron... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marie Re: NIE polecam IP: *.gjpoland.com.pl / 172.16.17.* 07.08.02, 12:24 Drogi Alergiku, po takiej recenzji chetnie pojde zobaczyc jak sie bawia Ci, ktorzy uwazaja feministki za kastrujace ich cenne organy potwory. A propos czy nie nalezysz przypadskiem do osob, ktore w wielce kulturalny sposob oposzczaja spektakle Sary Kane nie dbajac o ciche zamykanie drzw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: NIE polecam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 14:06 zgadzam sie z przedpiszca, ze sztuka do dobrych nie nalezy. obejrzalem ja wczoraj w studio buffo i musze przyznac ze bylo to najgorsze przedstawienie jakie widzialem w tym teatrze. wspomniany rowniez przez Konopa monodram e.kaminskiego "w obronie jaskiniowca" ma sie tak do testosteronu jak mercedes do malego fiata. W obronie polecam, bo rzeczywiscie jest smieszne i na poziomie a testosteron na wlasne ryzyko. Sztuka ta imho stara sie na sile byc awangardowa i moderne ale efekt jest zenujacy. serdecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anonim Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: 212.106.152.* 26.07.02, 16:44 a propos kampanii PR związanej z autorem AS - najlepiej dali czadu w 'Przekroju', gdzie zdjęcie i info o premierze 'T' dali jako jedno z najwazniejszych wydarzeń tygodnia na całej kuli ziemskiej; wychwalał sam naczelny - Roman K.; zwracam uwagę, że geniusz AS od pewnego czasu jest w stopce kultury tygodnika 'P'; bardzo ciekawe i łatwe do zinterpretowania pozdrawiam wszystkich z wyjątkiem autora sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym 21.09.02, 19:05 A mnie rozwaliła scena jeszcze sprzed przerwy, kiedy panowie po raz któryś chyba wznoszą toast, siedząc przy stole i potem zapada cisza na jakieś 1,5 - 2 minuty. Dostałam wtedy histerycznego napadu śmiechu, aż się popłakałam. Nie wiem czy kojarzysz tę scenę. Dla niej pójdę jeszcze raz na ten spektakl. Fajny motyw z Leszkiem Millerem i samolotem oraz to,że :kobiety zusiły nas, żebyśmy wymyślili piłkę nożną". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: *.gazeta.pl 26.09.02, 01:41 To jest dziwna sprawa, bo zgadzam się i z konopem, i z tymi, którzy się bawili. Ja też się bawiłem, a mimo to jestem zażenowany. Bo Testosteron to jest przednia sztuka w wyjątkowo podłym gatunku. Cos jakby pierwszoklasne diskopolo albo wyszukane audiotele. Ogólnie konop ma mnóstwo racji - to jest użytkowy kawałek, obliczony na popularnosć i na kaskę. Tylko że taki teatr też jest masie ludzi potrzebny i dobrze że jest. Nie samym Lupą człowiek żyje. Swoją drogą ciekawe, czy on ma duże jaja? (może ktos z uczestników forum miał okazję pooglądać, a nawet polizać, i podzieliłby się z nami wrażeniami?) Natomiast to jest przesada widzieć we wszystkim PR. Żebrowskiemu autentycznie odpierdoliło na punkcie AS, moim zdaniem kolo jest PD, a pozuje na maczo. Po prostu mała uczuciowa dziewczynka zakochała się w panu debiutancie dramaturgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hal Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: gnom:* / 172.20.6.* 05.02.03, 18:40 Jutro idę i sam ocenię. Wiele osób mi polecało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 06.04.03, 14:40 mi tez sie ta sztuka bardzo podobala. zreszta, mialam wrazenie, ze cala widownia sie dobrze bawila:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: *.one.pl / 192.168.0.* 09.05.03, 22:51 Polecam , sztuka super :) I zapraszam www.testosteron.pl Zdjęcia, repertuar , twórcy i wszystko co chcielibyście sie dowiedzieć na temat przedstawienia "Testosteron" Odpowiedz Link Zgłoś