Dodaj do ulubionych

Polecam "Testosteron" w Nowym

15.07.02, 18:28
Swietna sztuka, dawno sie tak nie usmialem, 7 facetow rozmawia o kobietach-
supersmieszne, ale tez daje do myslenia. Mi najbardziej utkwil gryps o
Wodeckim :)
Obserwuj wątek
    • konop NIE polecam 16.07.02, 16:11
      A ja uważam że sztuka jest do kitu i jeszcze towarzyszy jej jakaś dziwna
      kampania PR że niby autor to geniusz i nadzieja teatru polskiego, a kto wie czy
      nie światowego (vide:wywiad A.Glińska (Obcasy) i M. Żebrowski (Rzepa)).
      Sztuka to zbiór grepsów, powiedzonek, historyjek na poziomie rozmów kolesi przy
      piwie w pubie. Na siłę spięto ten materiał do słuchowiska satyrycznego typu 60
      minut na godzinę jakąś główną historyjką i na prawdę jest to żenujące.
      Szkoda że w takim przedsięwzięciu biora udział nieźli aktorzy i dobra
      reżyserka - ale to można tłumaczyć związkami towarzysko-familijnymi.
      Zaśmiałem się może parę razy (choć sala rechotała co chwilę) a po wyjściu
      miałem poczucie zmarnowanego czasu. Ale w sumie jest chyba popyt na tego typu
      dzieła biorąc pod uwagę jak ludzie walą na coś podobnego tj. monodram "W
      obronie jaskiniowca" który prezentuje Emilian Kamiński w Buffo i gdzie się da.
      • Gość: nefil Re: NIE polecam IP: 212.76.37.* 16.07.02, 18:10
        Sztuka jest dobra, nie polecam jej tylko zblazowanym inteligentom, ktorzy nie
        potrafia sie bawic, a gdy uslysza slowo na k- robia sie czerwoni ze wstydu :)
      • Gość: alergik Re: NIE polecam IP: 195.187.90.* 01.08.02, 00:01
        Te- KONOP ! Odpierdoliło ci czy jak ?
        Masz jaja w spodniach, czy Ci je feministki - Szczuka i Graff wyciely ?
        Nie wiesz jak sie bawia faceci na wieczorach kawalerskich ? Tak sie sklada, ze
        bylem i to calkiem niedawno na wieczorze kawalerskim, w ktorym uczestniczyli
        tzw. grzeczni kolesie, co na codzien chodza w krawatach i gadaja przez telefon
        po angielsku i poziom dowcipow byl mniej wiecej "Testosteron" - do kwadratu.
        Te gadki nie sa spod budki z piwem, niestety...
        Sztuka zabawna - ale dla inteligentnych, ktorzy nie wzieli jej zbyt
        doslownie...
        Dla przelasowania umyslu przed kolejny wystepem "Montowni" polecam wizyte w
        teatrze Roma - to dopiero poziom godny warszawskiego dandysa.
        A dla pozostalych - trzeba zobaczyc, zeby nabrac oddechu po ostanich gniotach
        Sary Kane.
        Cheers, Mr Konop !
        • konop Re: NIE polecam 01.08.02, 09:22
          > Te- KONOP ! Odpierdoliło ci czy jak ?

dlaczego zaraz odp...? nie może się nie podobać? a może tak jak super-samiec
          Żebrowski uważasz, że Saramonowicz to talent na miarę stulecia i będzie wodzem
          wielkiej reformy w polskim teatrze?

> Masz jaja w spodniach, czy Ci je feministki - Szczuka i Graff wyciely ?

Balbinę Graff znam osobiście i Jej twórczości raczej nie cenię. A do moich jaj
          nigdy się nie zbliżała - zresztą nie specjalnie by to było interesujące...

> Nie wiesz jak sie bawia faceci na wieczorach kawalerskich ? Tak sie sklada,
          ze
          > bylem i to calkiem niedawno na wieczorze kawalerskim, w ktorym uczestniczyli
          > tzw. grzeczni kolesie, co na codzien chodza w krawatach i gadaja przez
          telefon
          > po angielsku i poziom dowcipow byl mniej wiecej "Testosteron" - do kwadratu.
          > Te gadki nie sa spod budki z piwem, niestety...

może nie spod budki, ale to nie znaczy że zaraz trzeba je wystawiać w
          teatrze...a poza uważam że chyba nie o to chodzi w teatrze żeby odtworzyć tego
          typu "klimaty" - jak ktoś chce to może sobie pójść na takie spotkanie, albo
          nagrać.....

> Sztuka zabawna - ale dla inteligentnych, ktorzy nie wzieli jej zbyt
          > doslownie...

to znaczy jak? jako wielką alegorię? jeszcze raz powtórzę - sztuczka doraźna,
          nic w niej nie ma nowego i moim zdaniem kiepska nawet jako rozrywka - co
          potwierdza Twoje wcześniejsze zdanie że znacznie lepsze dowcipy i dialogi są na
          pierwszym lepszym zlocie komórkowców...

> Dla przelasowania umyslu przed kolejny wystepem "Montowni" polecam wizyte w
          > teatrze Roma - to dopiero poziom godny warszawskiego dandysa.
          > A dla pozostalych - trzeba zobaczyc, zeby nabrac oddechu po ostanich gniotach
          > Sary Kane.
          > Cheers, Mr Konop !
          >
          O, widzę że kolega sam jest grzeczny koleś i nawet na piśmie głównie po
          angielsku się wysławia...byłem i w Romie i na Sarze Kane i nie widzę nic złego
          w płodozmianie. Sztuki Kane też mi nie bardzo leżą, ale z rozrywki wolę już
          Romę niż Testosteron...
        • Gość: marie Re: NIE polecam IP: *.gjpoland.com.pl / 172.16.17.* 07.08.02, 12:24
          Drogi Alergiku, po takiej recenzji chetnie pojde zobaczyc jak sie bawia Ci, ktorzy uwazaja feministki za kastrujace ich cenne organy
          potwory. A propos czy nie nalezysz przypadskiem do osob, ktore w wielce kulturalny sposob oposzczaja spektakle Sary Kane nie dbajac o
          ciche zamykanie drzw
      • Gość: ABeCe Re: NIE polecam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 14:06
        zgadzam sie z przedpiszca, ze sztuka do dobrych nie nalezy. obejrzalem ja
        wczoraj w studio buffo i musze przyznac ze bylo to najgorsze przedstawienie
        jakie widzialem w tym teatrze. wspomniany rowniez przez Konopa monodram
        e.kaminskiego "w obronie jaskiniowca" ma sie tak do testosteronu jak mercedes
        do malego fiata. W obronie polecam, bo rzeczywiscie jest smieszne i na poziomie
        a testosteron na wlasne ryzyko. Sztuka ta imho stara sie na sile byc
        awangardowa i moderne ale efekt jest zenujacy.

serdecznosci.
    • Gość: lola Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: 212.106.0.* 25.07.02, 22:08
      • Gość: Gal Anonim Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: 212.106.152.* 26.07.02, 16:44
        a propos kampanii PR związanej z autorem AS - najlepiej dali czadu w
        'Przekroju', gdzie zdjęcie i info o premierze 'T' dali jako jedno z
        najwazniejszych wydarzeń tygodnia na całej kuli ziemskiej; wychwalał sam
        naczelny - Roman K.; zwracam uwagę, że geniusz AS od pewnego czasu jest w
        stopce kultury tygodnika 'P'; bardzo ciekawe i łatwe do zinterpretowania

pozdrawiam wszystkich z wyjątkiem autora sztuki
    • noico Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym 21.09.02, 19:05
      A mnie rozwaliła scena jeszcze sprzed przerwy, kiedy panowie po raz któryś
      chyba wznoszą toast, siedząc przy stole i potem zapada cisza na jakieś 1,5 - 2
      minuty. Dostałam wtedy histerycznego napadu śmiechu, aż się popłakałam. Nie
      wiem czy kojarzysz tę scenę. Dla niej pójdę jeszcze raz na ten spektakl.
      Fajny motyw z Leszkiem Millerem i samolotem oraz to,że :kobiety zusiły nas,
      żebyśmy wymyślili piłkę nożną".
      • Gość: kura Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: *.gazeta.pl 26.09.02, 01:41
        To jest dziwna sprawa, bo zgadzam się i z konopem, i z tymi, którzy się bawili.
        Ja też się bawiłem, a mimo to jestem zażenowany. Bo Testosteron to jest
        przednia sztuka w wyjątkowo podłym gatunku. Cos jakby pierwszoklasne diskopolo
        albo wyszukane audiotele.
        Ogólnie konop ma mnóstwo racji - to jest użytkowy kawałek, obliczony na
        popularnosć i na kaskę. Tylko że taki teatr też jest masie ludzi potrzebny i
        dobrze że jest. Nie samym Lupą człowiek żyje. Swoją drogą ciekawe, czy on ma
        duże jaja? (może ktos z uczestników forum miał okazję pooglądać, a nawet
        polizać, i podzieliłby się z nami wrażeniami?)
        Natomiast to jest przesada widzieć we wszystkim PR. Żebrowskiemu autentycznie
        odpierdoliło na punkcie AS, moim zdaniem kolo jest PD, a pozuje na maczo. Po
        prostu mała uczuciowa dziewczynka zakochała się w panu debiutancie dramaturgu.
    • Gość: Hal Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: gnom:* / 172.20.6.* 05.02.03, 18:40
      Jutro idę i sam ocenię. Wiele osób mi polecało.
    • Gość: rena Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 06.04.03, 14:40
      mi tez sie ta sztuka bardzo podobala. zreszta, mialam wrazenie, ze cala
      widownia sie dobrze bawila:)))
      • Gość: Miszcz Re: Polecam 'Testosteron' w Nowym IP: *.one.pl / 192.168.0.* 09.05.03, 22:51
        Polecam , sztuka super :)
        I zapraszam

www.testosteron.pl

Zdjęcia, repertuar , twórcy i wszystko co chcielibyście sie dowiedzieć na temat
        przedstawienia "Testosteron"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka