Gość: jimka IP: *.tkdami.net 07.09.03, 12:01 Nie wiem, moze "Miau" znowu powie,ze to jest temat nieporawny politycznie, ale to forum chyba zezwala na wolnosc slowa. byliscie? ja tak. opiszcie swoje wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mgc Re: WYMAZYWANIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.03, 12:27 Gość portalu: jimka napisał(a): > opiszcie swoje wrażenia. wymazane Odpowiedz Link Zgłoś
luper Re: WYMAZYWANIE 07.09.03, 21:36 moje tylko troche wymazane,bo dawno widziałem,choć dwa razy. pamietam,ze byl szok na poczatku "nowy wspanialy lupa". w ogole od lunatykow 2 to chyba bylo najlepsze jego przedstawienie jakie widzialem. szok kwadrat,porazająco swietne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryderyk Re: WYMAZYWANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 00:22 No to trzeba je koniecznie odświeżyć! Już w sierpniu. Kto wie,czy to nie jedna z ostatnich okazji,by to zrobić?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bertrand AUSLOESCHUNG IP: *.mielno.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 00:48 siedziałem na drugim balkonie obok klanu ostaszewskich, przy przysypiającym asystencie, grającym chłopca z witrynką, na przeciw marii ciunellis i anny chodakowskiej, patrząc jak lupa puka, krzyczy do mikrofonu i macha. w sumie sam lupa daje lepszy spektakl na stolik i mikrofon niż to, co na scenie. do tego nieźle gdacze. a tak poważnie, to słodka fraszyńska, smaczny skiba, nawet nago da się go zjeść (fajny ma pokoik w breżniewówce :D)o dziwo, no i przecudne niemirska z cieślak, a o komorowskiej to mi słów brak normalnie. różne rzeczy można o tym spektaklu powiedzieć. ale tak pięknego obrazu na finał lupa nigdzie indziej nie namalował. chociaż nie wiem, czy warto czekać tyle godzin dla tych kilku chwil... w każdym razie wysiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: AUSLOESCHUNG 11.08.04, 00:38 To chyba musiała być premiera? A w sierpniowym przedstawieniu,a może nie tylko w nim,Marka Walczewskiego w roli kardynała Spadoliniego ma zastapić Władysław Kowalski. Ciekawe,jak poprowadzi tę postać.Nie będzie mu łatwo,o Walczewski wycisnął z niej chyba tyle,ile można. No,ale Kowalski jest wielkim aktorem,więc z całą pewnością ma szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: AUSLOESCHUNG 23.08.04, 23:44 W tym przedstawieniu,jak się okazało, zmiany w obsadzie były dużo większe,bo oto pojawił się w nim nie tylko Władysław Kowalski,ale także Miłgost Reczek i Krzysztof Dracz.Można też wspomnieć o Krzysztofie Ogłozie,ale on na scenie pojawia się tylko na kilkdziesiąt sekund. Reczek zastapił Malanowicza,a Dracz - Gajewskiego. Jednak to Kowalski przede wszystkim odmienił postać kłamliwego kardynała.Odjął mu trochę iście szatańskiej pewności siebie,a dodał coś o wiele bardziej ludzkiego. Spadolini Walczewskiego - można było odnieść takie wrażenie - był rozkochany w swoich zafałszowanych opowieściach.Wypowiadał je z szaleńczą wzniosłoścą,podczas gdy Spadolini Kowalskiego jawi się jako człowiek zmagający się z własną nijakością,któremu brakuje tej pewności siebie,jaką brylował Walczewski. Bardzo to ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: AUSLOESCHUNG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 21:07 no to gratuluję tak wspaniałego miejsca! To prawda,że reżyser akurat w tym wypadku może być ciekawszy niż sam spektakl, chociaż ja pamiętam, że było super, bardzo mi się podobało i chętnie się jeszcze raz wybiorę. tylko tym razem będę do Warszawy jechać stopem, a nie pociągiem. Czy są tu ludzie spoza Warszawy którzy specjalnie tam do teatru jeżdżą...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agna Re: WYMAZYWANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:27 21-23.01 . www.teatrdramatyczny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WYMAZYWANIE 12.01.05, 01:59 Grają,grają;i mam nadzieję,że będą grali dotąd,aż Skiba stanie się sareńkim dziadkiem,czyli gdzieś ze czterdzieści lat. Odpowiedz Link Zgłoś
voytashek Re: WYMAZYWANIE 12.01.05, 20:56 Zanim Skiba stanie się dziadkiem, wykończą go prochy, które prawdopodobnie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WYMAZYWANIE 09.03.05, 00:24 Uwaga,uwaga! www.wab.com.pl/index.php?id=7&bid=27 No to będzie co czytać w najbliższym miesiącu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: WYMAZYWANIE IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.03.05, 09:39 świetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekoni Re: WYMAZYWANIE IP: *.76.classcom.pl 09.03.05, 09:45 Dzięki Jaśku za informacje. Napewno kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: WYMAZYWANIE IP: 195.116.92.* 10.03.05, 12:05 bedzie wymazywanie w 04 16-17 calosc Odpowiedz Link Zgłoś
pmkowski Re: WYMAZYWANIE 18.04.05, 11:03 Zobaczyłem, chociaż w przypadku tego spektaklu chyba bardziej pasuje, przeżyłem. Doskonała robota Lupy i całej ekipy aktorskiej z Piotrem Skibą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
josteine Re: WYMAZYWANIE 18.04.05, 18:19 Ja też byłam wczoraj. Bardzo dobry spektakl, jeden z najciekawszych w Warszawie. Nie zalowalam tego czasu spedzonego w teatrze, a pod koniec naprawde chcialam, zeby to sie nie konczylo jeszcze, zeby trwalo i trwalo... Chociaz moja partnerka, ktora juz to widziala, twierdzila, ze akurat ten spektakl jakos wybitny nie byl, ze bywalo, ze grali lepiej; dzisiaj potwierdzila mi to p. Maja Komorowska (przyznacie, ze sama grala fantastycznie...!) J. Odpowiedz Link Zgłoś
pmkowski Re: WYMAZYWANIE 19.04.05, 11:26 Potwierdzam: p. Maja grała fantastycznie. A co do reszty..., wiesz, chciałbym oglądać tylko tak zagrane spektakle we wszystkich teatrach, nawet jeśli niedzielny był najsłabszym z pokazanych. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WYMAZYWANIE 28.04.05, 19:35 A wiecie dlaczego przedstawienie było nieudane? Bo mnie na nim nie było...Coż, bez mojej energii ani rusz,he,he. A tak na poważnie,to zazdroszczę,że tak następnego dnia po przedstawieniu można posłuchać,co mówi o nim Komorowska. Widz najczęściej jest przecież w teatrze największym ignorantem. A czy Komorowska nie powiedziała może,dlaczego to akurat przedstawienie nie wyszło najlepiej? Może Skiba znowu grał jak XIX-wieczny profesor? (bardzo rozśmieszyło mnie to porównanie,chyba reżyser je wymyślił) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josteine Powiedziała... IP: *.atman.pl / *.atman.pl 05.05.05, 14:31 ...ze dzien po dniu grali calosc, ze bardzo lubia grac calosc, a nie po czesciach, bo przychodza na te przedstawienia inni widzowie. Ale najpierw grali calosc w sobote, a potem w niedziele, to ciekawe dla widza, ale meczace dla aktorow, grali tak po raz pierwszy i mylilo im sie, co mowili na tym przedstawieniu, a co dzien wczesniej, czuli to zmeczenie. Ale przedstawienie i tak wspaniale, naprawde poczulam, ze nie chce, zeby sie juz konczylo! A p. Komorowska spotkalam przez przypadek w metrze. Naprawde! Nikt nie chcial jej ustapic miejsca, nikt jej nie poznal, zobaczyla moj zachwycony wzrok i podeszla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin spotkanie z gwiazda IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.05.05, 16:50 posadzilas ja sobie na kolanach? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: ... podeszła .... i!!!!! 08.05.05, 10:42 Marni z was -chłopcy - szydercy. Inna sprawa,że jakoś trudno uwierzyc,że nikt w wagonie metra nie rozpoznał Komorowskiej.Mam znajomych,którzy do teatru nie chodzą,ale wiedzą,kto to Maja Komorowska, a żeby było ciekawie - mają o niej zdanie zdecydowanie negatywne. Tak samo zresztą jak o Jadwidze Jankowskiej-Cieślak. Widać z tego,że wybitni aktorzy nie mają co liczyć na popularność narodu.I pewnie niewiele sobie z tego robią. Odpowiedz Link Zgłoś