Dodaj do ulubionych

WYMAZYWANIE

IP: *.tkdami.net 07.09.03, 12:01
Nie wiem, moze "Miau" znowu powie,ze to jest temat nieporawny politycznie,
ale to forum chyba zezwala na wolnosc slowa.

byliscie? ja tak.
opiszcie swoje wrażenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: mgc Re: WYMAZYWANIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.03, 12:27
      Gość portalu: jimka napisał(a):

> opiszcie swoje wrażenia.

wymazane
    • luper Re: WYMAZYWANIE 07.09.03, 21:36
      moje tylko troche wymazane,bo dawno widziałem,choć dwa razy.
      pamietam,ze byl szok na poczatku "nowy wspanialy lupa".
      w ogole od lunatykow 2 to chyba bylo najlepsze jego przedstawienie jakie
      widzialem.
      szok kwadrat,porazająco swietne!
      • Gość: Fryderyk Re: WYMAZYWANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 00:22
        No to trzeba je koniecznie odświeżyć!
        Już w sierpniu.
        Kto wie,czy to nie jedna z ostatnich okazji,by to zrobić?!?
        • Gość: Bertrand AUSLOESCHUNG IP: *.mielno.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 00:48
          siedziałem na drugim balkonie obok klanu ostaszewskich, przy przysypiającym
          asystencie, grającym chłopca z witrynką, na przeciw marii ciunellis i anny
          chodakowskiej, patrząc jak lupa puka, krzyczy do mikrofonu i macha. w sumie sam
          lupa daje lepszy spektakl na stolik i mikrofon niż to, co na scenie. do tego
          nieźle gdacze. a tak poważnie, to słodka fraszyńska, smaczny skiba, nawet nago
          da się go zjeść (fajny ma pokoik w breżniewówce :D)o dziwo, no i przecudne
          niemirska z cieślak, a o komorowskiej to mi słów brak normalnie. różne rzeczy
          można o tym spektaklu powiedzieć. ale tak pięknego obrazu na finał lupa nigdzie
          indziej nie namalował. chociaż nie wiem, czy warto czekać tyle godzin dla tych
          kilku chwil... w każdym razie wysiedziałem.
          • jasiek_natolin Re: AUSLOESCHUNG 11.08.04, 00:38
            To chyba musiała być premiera?
            A w sierpniowym przedstawieniu,a może nie tylko w nim,Marka Walczewskiego w
            roli kardynała Spadoliniego ma zastapić Władysław Kowalski.
            Ciekawe,jak poprowadzi tę postać.Nie będzie mu łatwo,o Walczewski wycisnął z
            niej chyba tyle,ile można.
            No,ale Kowalski jest wielkim aktorem,więc z całą pewnością ma szanse.
            • jasiek_natolin Re: AUSLOESCHUNG 23.08.04, 23:44
              W tym przedstawieniu,jak się okazało, zmiany w obsadzie były dużo większe,bo
              oto pojawił się w nim nie tylko Władysław Kowalski,ale także Miłgost Reczek i
              Krzysztof Dracz.Można też wspomnieć o Krzysztofie Ogłozie,ale on na scenie
              pojawia się tylko na kilkdziesiąt sekund.
              Reczek zastapił Malanowicza,a Dracz - Gajewskiego.
              Jednak to Kowalski przede wszystkim odmienił postać kłamliwego kardynała.Odjął
              mu trochę iście szatańskiej pewności siebie,a dodał coś o wiele bardziej
              ludzkiego. Spadolini Walczewskiego - można było odnieść takie wrażenie - był
              rozkochany w swoich zafałszowanych opowieściach.Wypowiadał je z szaleńczą
              wzniosłoścą,podczas gdy Spadolini Kowalskiego jawi się jako człowiek zmagający
              się z własną nijakością,któremu brakuje tej pewności siebie,jaką brylował
              Walczewski.
              Bardzo to ciekawe...
          • Gość: aleks Re: AUSLOESCHUNG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 21:07
            no to gratuluję tak wspaniałego miejsca! To prawda,że reżyser akurat w tym
            wypadku może być ciekawszy niż sam spektakl, chociaż ja pamiętam, że było super,
            bardzo mi się podobało i chętnie się jeszcze raz wybiorę. tylko tym razem będę
            do Warszawy jechać stopem, a nie pociągiem. Czy są tu ludzie spoza Warszawy
            którzy specjalnie tam do teatru jeżdżą...?
    • konop Re: WYMAZYWANIE 11.01.05, 15:50
      grają to jeszcze?
      • Gość: agna Re: WYMAZYWANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:27
        21-23.01 .
        www.teatrdramatyczny.pl
        • jasiek_natolin Re: WYMAZYWANIE 12.01.05, 01:59
          Grają,grają;i mam nadzieję,że będą grali dotąd,aż Skiba stanie się sareńkim
          dziadkiem,czyli gdzieś ze czterdzieści lat.
          • voytashek Re: WYMAZYWANIE 12.01.05, 20:56
            Zanim Skiba stanie się dziadkiem, wykończą go prochy, które prawdopodobnie
            bierze.
            • jasiek_natolin Re: WYMAZYWANIE 13.01.05, 01:26
              Znowu zaczynasz?
              • jasiek_natolin Re: WYMAZYWANIE 09.03.05, 00:24
                Uwaga,uwaga!
                www.wab.com.pl/index.php?id=7&bid=27
                No to będzie co czytać w najbliższym miesiącu!
                • Gość: anja Re: WYMAZYWANIE IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.03.05, 09:39
                  świetnie!
                • Gość: lekoni Re: WYMAZYWANIE IP: *.76.classcom.pl 09.03.05, 09:45
                  Dzięki Jaśku za informacje. Napewno kupię.
                  • Gość: op Re: WYMAZYWANIE IP: 195.116.92.* 10.03.05, 12:05
                    bedzie wymazywanie w 04 16-17 calosc
                    • pmkowski Re: WYMAZYWANIE 18.04.05, 11:03
                      Zobaczyłem, chociaż w przypadku tego spektaklu chyba bardziej pasuje,
                      przeżyłem. Doskonała robota Lupy i całej ekipy aktorskiej z Piotrem Skibą na
                      czele.
                      • josteine Re: WYMAZYWANIE 18.04.05, 18:19
                        Ja też byłam wczoraj. Bardzo dobry spektakl, jeden z najciekawszych w
                        Warszawie. Nie zalowalam tego czasu spedzonego w teatrze, a pod koniec naprawde
                        chcialam, zeby to sie nie konczylo jeszcze, zeby trwalo i trwalo... Chociaz
                        moja partnerka, ktora juz to widziala, twierdzila, ze akurat ten spektakl jakos
                        wybitny nie byl, ze bywalo, ze grali lepiej; dzisiaj potwierdzila mi to p. Maja
                        Komorowska (przyznacie, ze sama grala fantastycznie...!)
                        J.
                        • pmkowski Re: WYMAZYWANIE 19.04.05, 11:26
                          Potwierdzam: p. Maja grała fantastycznie. A co do reszty..., wiesz, chciałbym
                          oglądać tylko tak zagrane spektakle we wszystkich teatrach, nawet jeśli
                          niedzielny był najsłabszym z pokazanych.
                          • jasiek_natolin Re: WYMAZYWANIE 28.04.05, 19:35
                            A wiecie dlaczego przedstawienie było nieudane?
                            Bo mnie na nim nie było...Coż, bez mojej energii ani rusz,he,he.
                            A tak na poważnie,to zazdroszczę,że tak następnego dnia po przedstawieniu można
                            posłuchać,co mówi o nim Komorowska. Widz najczęściej jest przecież w teatrze
                            największym ignorantem.
                            A czy Komorowska nie powiedziała może,dlaczego to akurat przedstawienie nie
                            wyszło najlepiej?
                            Może Skiba znowu grał jak XIX-wieczny profesor? (bardzo rozśmieszyło mnie to
                            porównanie,chyba reżyser je wymyślił)
                            • Gość: Josteine Powiedziała... IP: *.atman.pl / *.atman.pl 05.05.05, 14:31
                              ...ze dzien po dniu grali calosc, ze bardzo lubia grac calosc, a nie po
                              czesciach, bo przychodza na te przedstawienia inni widzowie. Ale najpierw grali
                              calosc w sobote, a potem w niedziele, to ciekawe dla widza, ale meczace dla
                              aktorow, grali tak po raz pierwszy i mylilo im sie, co mowili na tym
                              przedstawieniu, a co dzien wczesniej, czuli to zmeczenie.
                              Ale przedstawienie i tak wspaniale, naprawde poczulam, ze nie chce, zeby sie
                              juz konczylo!
                              A p. Komorowska spotkalam przez przypadek w metrze. Naprawde! Nikt nie chcial
                              jej ustapic miejsca, nikt jej nie poznal, zobaczyla moj zachwycony wzrok i
                              podeszla ;)
                              • Gość: NEOspasmin spotkanie z gwiazda IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.05.05, 16:50
                                posadzilas ja sobie na kolanach?
                              • franek8 ... podeszła .... i!!!!! 05.05.05, 21:17
                                • jasiek_natolin Re: ... podeszła .... i!!!!! 08.05.05, 10:42
                                  Marni z was -chłopcy - szydercy.
                                  Inna sprawa,że jakoś trudno uwierzyc,że nikt w wagonie metra nie rozpoznał
                                  Komorowskiej.Mam znajomych,którzy do teatru nie chodzą,ale wiedzą,kto to Maja
                                  Komorowska, a żeby było ciekawie - mają o niej zdanie zdecydowanie negatywne.
                                  Tak samo zresztą jak o Jadwidze Jankowskiej-Cieślak. Widać z tego,że wybitni
                                  aktorzy nie mają co liczyć na popularność narodu.I pewnie niewiele sobie z tego
                                  robią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka