Dodaj do ulubionych

Nocami w konwojach wywozili radioaktywne paliwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:33
Jakimi nocami, co ten dziennikarz odkrył? Dwukrotnie w biały dzień takie konwoje widziałem na odcinku Trasa Siekierkowska i zjazd na Wał Miedzeszyński w stronę centrum. Nie trudno było ich nie zauważyć, odpowiedni hałas robił śmigłowiec krążący nad konwojem i radiowozy policji zatrzymujące ruch samochodów.
Obserwuj wątek
    • Gość: barbarella.net % ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:56
      "pracuje on na paliwie z uranu wzbogaconego o 36 proc. Do 2016 r. ma przejść na paliwo z uranu wzbogaconego o niecałe 20 proc."

Panie i Panowie dziennikarze i stażyści:

Tego paliwa nie wzbogaca się o żadne procenty.
      Wzbogaca się je DO np. 20% U-235.
    • Gość: jaxa sralis mazgalis IP: *.acn.waw.pl 13.10.10, 02:09
      Wywozili to normalnie za dnia, w środku miejskiego ruchu, żadna tajemnica. Tu jest film z przewożenia tego w lutym bodaj, jest ciemno, ale o siedemnastej czy osiemnastej tak przecież w lutym jest. Kupa straży pożarnej, policji, ratownictwo chemiczne i kontenery z oznaczeniem materiałów radioaktywnych.

www.youtube.com/watch?v=xhHkq93RQKg
      Znajomy nawet foty na Alert24 posyłał, ale go olali, a teraz się podniecają.
    • Gość: metpablo Re: Nocami w konwojach wywozili radioaktywne pali IP: 89.108.214.* 13.10.10, 21:03
      Dokładnie, wcale nie nocami. Ja śmigłowca nie zarejestrowałem:
      www.youtube.com/watch?v=1bwXNNENDhI
    • Gość: Janek Gdzie Greenpeace? Gdzie zieloni? IP: 188.33.211.* 16.10.10, 16:16
      Gdzie ludzie przykuci łańcuchami do asfaltu, aby zablokować konwój?
      Czy ekolodzy odzywają się tylko wtedy kiedy mają okazję wyłudzić łapówkę za zaprzestanie protestów przeciw budowie?
      Czy tylko budowa nowych reaktorów jest szkodliwa? Czy prawda na temat energetyki atomowej w Polsce jest niewygodna dla "zielonych"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka