Gość: MIUS IP: *.unused.derbynet.waw.pl 06.09.11, 15:25 Bzdura! Tunel ma rozłączone kierunki ruchu (wszyscy jadą w jedną stronę) i jest znacznie przez to bezpieczniejszy niż sytuacja, gdy potencjalnie możliwe są zderzenia czołowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamejudd Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za wyp... 06.09.11, 15:25 Przy tym natezeniu ruchu 50 to i tak za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Ja tu nie widzę wypadków z powodu prędkości. IP: 87.204.209.* 06.09.11, 16:17 - motocyklista łapie krawężnik i się przewraca, - auto zaczepia o barierkę, - debil wciska się między samochody, - ktoś komuś wjeżdzą w dupę, - ktoś nie wyhamował. Najlepsza jest baba na drugim i trzecim filmie. Staje sobie na prawym pasie (na lewym rozbite auto) i wolny jest tylko pas środkowy. Baba porusza się z prędkością 0 km/h :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Ja tu nie widzę wypadków z powodu prędkości. IP: *.jjs-isp.pl 17.09.11, 09:12 Dlaczego nie wyhamowal , dlaczego wiezdza ..... szkoda ze brak Ci wyobrazni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo bo pisze SMSa, odbiera telefon albo mysli o dupie IP: *.cableplus.com.cn 20.09.11, 20:15 Maryny - zamiast prowadzic. Albo co jeszcze popularniejesze nie ma predyspozycji do prowadzenia samochodu. Ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triu jełopy nie potrafią jeździć, a reszta cierpi... IP: 178.73.48.* 23.09.11, 12:32 dlaczego wszyscy muszą mieć tam ograniczenie prędkości z powodu kilku jełopów, które nie potrafiły bezpiecznie pokonać tego (banalnego do przejechania) odcinka trasy? Może zrobić ograniczenie do 50 na prawym pasie, a do 80 na lewym i środkowym. A na tych tablicach informacyjnych wyświetlać napis: Ofiary losy na prawy pas! (Po co ma się bez sensu świecić cały czas ten napis Utrudnienia w Centrum? On i tak o niczym nie informuje bo świeci się codziennie 24h) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdę... nie róbmy z Polski przedszkola IP: 178.73.48.* 23.09.11, 12:38 Bo niedługo wszystko co MOŻE potencjalnie zrobić człowiekowi krzywdę będzie zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: nie róbmy z Polski przedszkola 24.09.11, 22:48 tylko ograniczenie do prędkości 0 km zapewni bezpieczeństwo wszystkim (idiotom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek.08 Re: Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:30 50 km/h w tym tunelu to utopia. Prawdziwym problemem jest to, że jadąc tam prawym pasem 80 km/h jestem zawalidrogą. Proponuję wyłapywać systematycznie bebili z polskich ulic, a nie wymyślać niedorzeczne ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Niech ograniczą do 30 06.09.11, 20:14 Idąc tym tokiem myślenia to niech ogranicza do 30 to wtedy na pewno wypadków będzie mniej. "Geniusze" Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_m Re: Niech ograniczą do 30 15.09.11, 13:28 Wojtek ma rację, nie sposób jechać tam poniżej 70km/h, nieważne którym pasem. 90-100 jazda normalna, 70-80 zawalidroga, 50 jesteś staranowany, strach o życie, że wjadą Ci w tył. Jakaś psychologiczna bariera pęka w tym miejscu kierowcom, przed tunelem mimo ograniczeń gaz do dechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drdr Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za wyp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 15:35 spójrzcie na sekundnik, te filmiki są przyspieszone co najmniej dwukrotnie. Pogotowie ma dobry czas, niecałe 6 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okoni Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za wyp... IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.11, 15:38 niebezpieczny tunel ? niebezpieczni to są raczej kierowcy którzy nie potrafią dostosować się do zaistniałej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 19:06 Dwa lata temu jechałem tunelem 50km/godz prawym pasem.I co?Tir mnie skasował. / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okoni Re: Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za w IP: *.ip.netia.com.pl 07.09.11, 15:19 coś słabo cię skasował skoro żyjesz. ja tam jeżdżę codziennie i tiry mnie nie kasują i nie wpadam na ścianę. no cóż , może jakiś dziwny jestem ? Odpowiedz Link Zgłoś
flugzeugwerke Re: Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za w 15.09.11, 09:45 Gość portalu: okoni napisał(a): > coś słabo cię skasował skoro żyjesz. ja tam jeżdżę codziennie i tiry mnie nie k > asują i nie wpadam na ścianę. no cóż , może jakiś dziwny jestem ? To akurat wynik czystego losowania, a nie Twojej lub czyjejś dziwności. Dziwne to jest stosowanie takich argumentów. AB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za w IP: 178.73.29.* 03.10.11, 16:29 > niebezpieczny tunel ? niebezpieczni to są raczej kierowcy którzy nie potrafią > dostosować się do zaistniałej sytuacji. no i co? będziesz apelował do wszystkich debili żeby zmądrzeli, czy podejmiesz jakieś bardziej konkretne działania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. No i ile tych wypadków miało miejsce przy 70-80? IP: 31.61.109.* 06.09.11, 15:39 Jak się gdzieś jakiś debil rozwali przy 150km/h, to ma dowodzić tego że wszyscy muszą jechać max 50? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Co w tunelu robil rowerzysta? 06.09.11, 15:42 na przedostatnim filmiku? I jeszcze zatrzymal sie za pojazdem, myslac, ze ma "tylek z mosiadza". Sa dwa przyklady, gdzie ewidentnie kierowcy nie jechali 50 km/h, dwa przyklady, gdzie nie wiadomo co sie stalo. Mysle, ze te wypadki i tak staly sie przy predkosci 70 km/h. Wracajac - co robil tam rowerzysta? Czy obecnosc tego rowerzysty nie spowodowala wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Tomasz Re: Co w tunelu robil rowerzysta? IP: *.biblpubl.waw.pl 06.09.11, 16:28 To zapewne jakieś cudowne dziecko dwóch pedałów, które w ostatni piątek miesiąca blokuje ulice jadąc w masie kretynicznej. Na górze tunelu są przecież ścieżki rowerowe (no, w odległości nie większej jak 100 m w każdym razie), to nie - imbecyl musi jechać tunelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adasq Re: Co w tunelu robil rowerzysta? IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.11, 20:28 spróbuj zjechać z jerozolimskich, a w zasadzie ze ślimaka, poruszając się rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Co w tunelu robil rowerzysta? IP: *.play-internet.pl 15.09.11, 21:10 przestań trollować tymi ścieżkami rowerowymi.. czy ty jechałeś kiedykolwiek na rowerze? acha, jest hasło ścieżka rowerowa - ścieżka rowerowa w warszawie może służyć co najwyżej matce z dziećmi jadących na niedzielną przejażdżkę, na pewno nie może służyć ani kolarzowi, ani komuś kto używa roweru komunikacyjnie jakby tam wjechał skuter którego prędkość wynosi 40km/h też byś go ścieżką rowerową pouczał???? rowerzysta jeździ z prędkością 40-50km/h szczególnie w takim tunelu - wyobrażasz sobie tyle jechać po ścieżce? i to tej w kostkę (brukowanej)?? jeszcze raz - wbij sobie do głowy - ścieżka rowerowa jak sama nazwa wskazuje jest ścieżką a nie drogą rowerową!!!! i nie trąbić mi na rowerzystów jadących po ulicy, wam kierowcom to chyba zawsze będzie źle, nie dość że dupsko rozwalicie na wygodnym siedzeniu to nawet rowerzysty nie potraficie ominąć, nie musi być prosto i bez przeszkód... ech Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Co w tunelu robil rowerzysta? 16.09.11, 09:50 A Ty przestan trollowac z tymi rowerzystami. Jak nie ma parkingow w miescie, to myslisz, ze nie mozna parkowac na drodze dla rowerow? Jak myslisz, ze nie ma autostrady miejskiej, to nie mozna jechac 140 km/h w tunelu Wislostrady? Czy Ty kiedykowliek jechales i parkowales w Warszawie? Szegolnie na tych beznadziejnych ograniczeniach drogowych i zakazach parkowania? Kogo Ty chcesz pouczac? Wbij sobie do glowy - sciezka rowerowa moze byc parkingiem pojazdow, a na jezdni mozna jezdzic tyle co fabryka dala. Ograniczenia sa co najwyzej dla matki z dzieckiem jadacej na niedzielna przejazdke. Ilosc parkingow wyznaczonych zapewnia miejsca tylko na pojazdy bez badan technicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bres 50 to max w tunelu IP: *.acn.waw.pl 06.09.11, 15:54 a policja powinna ustawic tam odcinkowy pomiar predkosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: 50 to max w tunelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 18:08 moze przesiadzmy sie na furmanki - bedzie bezpieczniej. Tylko czekaja na mozliwosc takiego karania - zgroza - juz ni ebedzie jak sie poruszac po plskich niby drogach Bdura Odpowiedz Link Zgłoś
konichiwabitches Chyba nic zlego by sie nie stalo, gdyby wprowadzic 06.09.11, 15:56 rygorystyczne przeglady techniczne?. Tragiczny stan aut poruszajacych sie po tragicznych drogach jest glowna przyczyna wypadkow w Polsce, wiedza o tym wszyscy tylko nie policja i odpowiedzialne wladze - lepiej jest karac kierowcow, a ,,ekipy remontow'' nagradzac........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca nie satn aut ale drog i organizacja ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 18:13 sa przyczyna wypadkow. Oczywiscie nie wszyscy kierowcy dorosli do tego co nam serwuja drogowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
flugzeugwerke Re: Chyba nic zlego by sie nie stalo, gdyby wprow 15.09.11, 09:53 konichiwabitches napisał: > rygorystyczne przeglady techniczne?. Tragiczny stan aut poruszajacych sie po tr > agicznych drogach jest glowna przyczyna wypadkow w Polsce, wiedza o tym wszyscy > tylko nie policja i odpowiedzialne wladze - lepiej jest karac kierowcow, a ,,e > kipy remontow'' nagradzac........ Wg jakich badań? Mogę podejrzeć wyniki? AB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx karetka po 5 min, policja po 6min.. to cwiczenia? IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.11, 16:03 szybko sie pojawili .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: karetka po 5 min, policja po 6min.. to cwicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 16:09 bo mieli niedaleko! Jakie 50??? w tym tunelu jak sie jedzie 70 to caly czas ma sie kogos na tylnym zderzaku, na jadących 50 to trąbią. Średnia poruszania wynosi cirka 80-90, a jadących ponad 100 tez nie brakuje. Pan wypowiadaący sie na temat, to chyba nigdy autem tamtedy nie jechal. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_m Re: karetka po 5 min, policja po 6min.. to cwicze 15.09.11, 13:32 No rzeczywiście dobry czas, mi jak auto skasował tir na Grota czekałem ponad godzinę, co prawda rannych nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malignans manipulanci IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.11, 16:07 Wszystkie filmiki są zmanipulowane poprzez zwiększenie szybkości odtwarzania. Brakuje choćby szacunkowej szybkości pojazdów. Jeden wypadek rzeczywiście przydarzył się na skutek nadmiernej prędkości, ale to się zdarza wszędzie, nie tylko w tunelu. Tam akurat jest bezpieczniej, bo po pierwsze nie wlezie na jezdnię żaden "niezniszczalny" idiota, jakich niemało łazi po ulicach poza tunelem, a po drugie nawet jak któryś walnie w ścianę to pod stosunkowo niewielkim kątem i ma szanse w miarę spokojnie wytracić prędkość, natomiast poza tunelem można huknąć centralnie w słup, albo inną zdecydowanie bardziej niebezpieczną przeszkodę. To po kiego grzyba w ogóle budowali ten tunel. Trzeba było puścić po trzy pasy na powierzchni, jeden bezkolizyjny węzeł przy moście i 80 km/h. Wyszłoby taniej i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myto sam jestes manipulant IP: *.acn.waw.pl 06.09.11, 16:17 budowa tunelu juz sie zwrocila bo odzyskano tereny na gorze pod budowe np. CNK zmniejszyl sie halas w okolicy = wzrost cen nieruchomosci zlikwidowano korki ktore tam byly wczesniej przysunieto wisle blizej ludzi etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malignans ale my tu o prędkości, Złociutki IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.11, 23:19 Akurat Wisła została tam gdzie była, a tylko ludziom jest wygodniej się tam przejść. Nie przeczę. Jeżeli chodzi o CNK, to gdyby łaskawie pomyśleli wcześniej, to nie mieliby później takiej gimnastyki ze stawianiem centrum okrakiem nad nieprzystosowanym tunelem. A tunele buduje się właśnie po to, żeby górą spacerowali ludzie, a dołem śmigały samochody. Tylko w naszym chorym mieście samochody mają jeździć wolniej, niż rowerzyści, nawet w tunelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: manipulanci IP: *.acn.waw.pl 06.09.11, 16:25 > drugie nawet jak któryś walnie w ścianę to pod stosunkowo niewielkim kątem i ma > szanse w miarę spokojnie wytracić prędkość, Akurat na jednym filmie jest wręcz przeciwnie. Samochód "wali" w prawą ścianę po czym robi łuk przez wszystkie pasy i zatrzymuje się na lewej ścianie... Tunel jest dość specyficzny i ogranicznie prędkości powinno być utrzymane. Szczególnie, że wszyscy notorycznie je łamią i "normą" jest w nim 80-100kmph. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Jesli norma jest 80-100 km/h to po co 50 km/h? 06.09.11, 16:33 Ja sie tylko pytam. W jakim celu ma byc odrealnione ograniczenie predkosci, skoro norma tam wg Ciebie to 80-100? Dlaczego nie ustawic 70 km/h, ktore i tak bedzie odbiegac od Twojej normy w kierunku poprawnym politycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Jesli norma jest 80-100 km/h to po co 50 km/h IP: *.acn.waw.pl 06.09.11, 17:40 "Ja sie tylko pytam. W jakim celu ma byc odrealnione ograniczenie predkosci, skoro norma tam wg Ciebie to 80-100? Dlaczego nie ustawic 70 km/h, ktore i tak bedzie odbiegac od Twojej normy w kierunku poprawnym politycznie? " ponieważ na Warszawskich drogach ogrniaczenie do 50 oznacza, że wszyscy jadą 80 i jest to akceptowalne przez policję. Np ulica puławska gdzie nawet policja nie jeździ przepisową 50-tką. podniesienie teoretycznej maksymalnej dozwolonej prędkości przesuwa też tą rzeczywistą prędkość. Bo skoro akceptujemy prędkość większą o 30 względem 50tki, to zaakceptujemy również o 30 większą względem nowego ograniczenia i efektem nie będzie jeżdżenie z prędkośćią 70-80 a 90-100km/h Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Re: Jesli norma jest 80-100 km/h to po co 50 km/h 06.09.11, 20:22 > Bo skoro akceptujemy prędkość większą o 30 względem 50tki, to > zaakceptujemy również o 30 większą względem nowego ograniczenia i efektem nie > będzie jeżdżenie z prędkośćią 70-80 a 90-100km/h Nie zgadza się to z moimi obserwacjami na odcinkach gdzie podniesiono dozwolony pułap. Np na trasie łazienkowskiej przez jakiś czas była 50 (to samo na wale miedzeszyńskim gdy zrobili dwa pasy). Wszyscy jeździli 90-100. Jak zrobili 80 to wszyscy nadal jeździli 90-100. Czasami to działa wręcz na obniżenie prędkości. Bo na głupie 50 nikt nie zwraca uwagi i jedzie np 100 ale jak jest do 70-80 to zwolnienie do tej prędkości nie zwalnia za bardzo tempa a chroni cię przed mandatem i większość zwalnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malignans żeby wreszcie było normalnie IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.11, 23:53 nie można stawiać ograniczeń z takim zapasem, "bo i tak wszyscy będą jechać 30 km/h szybciej". To hipokryzja. Takie postępowanie uczy lekceważenia prawa, które to prawo niestety jest głupie. Takie ograniczenie w przypadku kontroli naraża kierowców na niewspółmiernie wysokie mandaty, bo przecież trudno tłumaczyć, że "wie pan, panie władzo: +30 to taki przyzwoity standard". On oczywiście wie, ale ma taryfikator i umarł w butach. Jak już mamy stawiać ograniczenia na wyrost to ostatnio sejm się wypowiedział: do 10 km/k nie podlega karze, więc proponuję w tunelu ograniczenie do 70, żeby wszyscy mogli spokojnie i bezpiecznie jeździć 80 km/h. Nie wiem, czy wszystkie mądrale z tego forum kiedykolwiek przejechały tamtędy przepisowo. Nie licząc korków, oczywiście. Mi się zdarzyło: jechał radiowóz, któremu ewidentnie się nie spieszyło, a za nim kilku bojących, którzy nie odważyli się go wyprzedzić, więc jechaliśmy takim konduktem w nieskończoność. Popróbujcie, to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malignans czy komuś na filmach coś się stało poważnego? IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.11, 23:37 Jeżeli ktoś uderza w ścianę, a później jedzie bokiem przez trzy pasy, to nie traci przypadkiem trochę prędkości? Albo jak wpada na ścianę i kręci niekontrolowane bączki. A teraz dla równowagi przypomnijcie sobie łaskawie ile razy czytaliśmy o rajdzie zakończonym na drzewie, lub słupie, z licznymi ofiarami śmiertelnymi. Wystarczy wspomnieć młodego Ziętarskiego, który wykonał dokładnie taki numer: odbił się od lewego krawężnika, przeleciał nad prawym i przygrzał w słup tak, że trudno było stwierdzić, czym jechał. Śmiem twierdzić, że gdyby zrobił to w tunelu, to pewnie wyszedłby z samochodu o własnych siłach. Podobna głupota funkcjonowała latami parę kilometrów dalej, przy Spójni, zanim wyburzyli ten budynek przy zwężeniu. 50 km/h i stosy trupów. Tyle, że nigdy nie stała się tam żadna krzywda nikomu, kto nie przekroczył setki. I nawet, gdyby postawili tam ograniczenie do 20 to i tak nic by to nie zmieniło. Bo głupie ograniczenia są po prostu nieskuteczne. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: czy komuś na filmach coś się stało poważnego? 07.09.11, 10:59 Ale przecież jak ktoś jedzie bokiem przez trzy pasy to któryś jadących tymi pasami może przywalić, efektem takiego odbijania się od ścian może być więc większa licza osób poszkodowanych. Jak ktoś na powierzchni wali w słup z własnej głupoty to ważne aby inni uczestnicy na tym nie ucierpieli, a w tunelu prawdopodobieństwo takie wzrasta znacznie, a jeżeli idiota na drodze robi krzywdę tylko sobie to nie ma czym się przejmować. Generalnie więc skutki wypadku w tunelu przeważnie są gorsze, należy do tego dodać utrudnioną akcję ratowniczą co też ma nie małe znaczenie. Dlatego ograniczenie zostanie jak jest, ale ponieważ teraz do 50 będzie tylko w tunelu to większość będzie na nie zwracać uwagę, no bo cała Wisłostrada z ograniczeniem do 50 to był absurd, a na krótki odcinek w tunelu to większość będzie pewnie skłonna zwalnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Swietne. Wiecej tego, ku przestrodze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 16:32 A barany dalej gnaja, jak stado deb*** ... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Swietne. Wiecej tego, ku przestrodze! 06.09.11, 16:33 Ile smiertelnych ofiar naliczyles? Odpowiedz Link Zgłoś
silver.dragon Pamiętacie ten wypadek... 06.09.11, 16:47 ...jak policjanci zostali wysłani poza Warszawę żeby kogoś odwieźli do domu i wracając zaginęli? Potem znaleziono samochód w stawie obok drogi. Nie zapomnę że usłyszałem wtedy jedyny raz w życiu jak urzędnik powiedział coś mądrego (chociaż zdaję sobie sprawę, że mógł to powiedzieć tylko po to, żeby chronić swój tyłek). Reporter go zapytał: "Skoro zdarzyło się już tu kilka wypadków to dlaczego nie postawili Państwo ograniczenia prędkości?" A on na to: "Na tej drodze jest oganiczenie prędkości - 90 km/h. Samochody, które ulegały wypadkom znacznie przekroczyły ten limit więc nie było powodu żeby ustawić dodatkowe ograniczenie prędkości." Marzy mi się żeby ta myśl przyświecała również stołecznym urzędnikom. Rozumiem, że w tunelu jest ograniczona widoczność i zmniejszone pole manewru, dlatego prędkość powinna być ograniczona. Ale jazda tym tunelem 50 km/h to naprawdę surrealistyczne doświadczenie - miałem niezłego stracha, że ktoś mi zaraz wjedzie w tył. Odpowiedz Link Zgłoś
abi40r Re: Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za w 06.09.11, 16:48 w calym wszechswiecie obowiazuja te same prawa fizyki. Ponizej pare filmikow z innego tunelu w Rosji: www.youtube.com/watch?v=Ls-xhKSCk9I Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za w 06.09.11, 17:15 Na przyklad takie, ze jak nawierzchnia jest oblodzona to latwo wpasc w poslizg. Co widac wlasnie na Twoim filmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)w73 Bo jeździć to trza umić!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 16:59 Trochę wyobraźni ja tamtędy jeżdżę codziennie i jakoś nigdy nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andel cóż... IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 17:03 Na filmie, gdzie gość uderzył w tył dostawczaka - w tym samym miejscu jakiś debil w BMW na poznańskich numerach postanowił tak właśnie pojeździć. Czasem się udaje, a czasem nie - co pokazuje film. Tacy debile właśnie powodują wypadki. Nie wiem jaki jest sens kluczenia między samochodami w godzinach szczytu, skoro nie zmieni to absolutnie nic - szybciej się nie dojedzie, co najwyżej 2-3 samochody dalej się będzie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak zawsze Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za wyp... IP: 85.89.189.* 06.09.11, 17:04 A te kamery tak sprytnie umieszczone że prawie nigdy nie widać momentu wypadku. Bardzo mądrze to jakiś geniusz zainstalował. Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Nie 50 ale ciągłe linie na asfalcie. 06.09.11, 17:20 Jeśli już mamy poprawiać bezpieczeństwo przepisami to o wiele skuteczniejsze byłoby wymalowanie tam linii ciągłych - na nie ludzie o wiele bardziej zwracają uwagę niż na limity prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interesujacy Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za wyp... IP: *.is.pw.edu.pl 06.09.11, 17:26 Uwielbiam dziennikarzy, który lubią znaleźć sobie pseudotemat, a potem opatrzyć intrygującymi nagłówkami - gdzie widać dachujący samochód ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcia srunel a nie tunel IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 17:51 zaczac trzeba od tego, ze ten tunel za miliony to potrzebny jest jak dziura w moscie!!! przez ten tunel nie ma wjazdu na most swietokrzyski!!! debilizm!!! powinni go zasypac i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swwwwssww Dzieki temu tunelowi IP: *.home.aster.pl 19.09.11, 12:46 Moge sobie mieszkac i spacerowac nad Wisla pozostajac w centrum miasta, co inaczej byloby trudne. Takze ja jestem za:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca samochody jak woda - potrzeban płynnosc ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 18:02 gdy w jednym miejscu przykreci sie predkosc to cala ulica zwalnia i ta przed tunelem - korek gotowy, a jesli nie ma ciagu samochodow to jest ostre hamowanie jak sie zobaczy znak. Czy to jest bezpieczne. Czy to usprawnia ruch? A jak ktos nie zobaczy znaku i w tunelu najedzie na tego jadacego wolno to co bedzie??? Jego wina oczywiscie ale czy nie mozna bylo nie dawac okazji do takich sytuacji. Urzedniacy chca bezpiecznej drogi czy udawadniac kierowca ze jezdza niebezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raa prosta droga, co tu niebiezpiecznego ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 18:14 niektórzy nie powinni mieć prawka i tyle. ew. przerażają ich ściany. być może pasy mogłyby być minimalnie szersze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum brum Re: prosta droga, co tu niebiezpiecznego ? IP: *.acn.waw.pl 06.09.11, 19:28 Prosta? Przecież tunel biegnie po łuku :-P Jak nie zwolnisz w pewnym momencie to albo walniesz w ścianę albo komuś w d,,, wjedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy No i? Na pierwszym filmie trzech idiotów. 06.09.11, 18:24 Tzn. ten, który nie potrafi kierować motocyklem i się wywrócił, drugi motocyklista, który postawił motocykl tuż za zakrętem, jeden i drugi - bo nie usunęli z drogi motocykli i trzeci - kierowca samochodu, który prawie rozjechał ten stojący motocykl. I to wszystko ma być wina prędkości? Wy w redakcji jesteście naprawdę tak odmóżdżeni, że patrzycie i nie widzicie, że to nie prędkość jest winna? ];>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apus Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za wyp... IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 19:24 najbardziej niebezpiecznie w tunelu jest wówczas gdy "Państwo Policjanci" postanowią sprawdzać prędkość stojąc na przystanku autobusowym w środku tunelu (oba kierunki) lub tuż za tunelem w kierunku północnym (na wylocie drogi omijającej tunel przy Wiśle) wówczas większość kierowców wciska hamulec widząc "przeszkodę" w dalszej płynnej jeździe i.... problem gotowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yey trzeci filmik to właśnie skutek hamowania przy MO IP: *.aster.pl 06.09.11, 21:19 Bus dał po hamulcach na widok radiowozu na przystanku, i jakiemuś cfaniaczkowi przeciskającemu się pomiędzy pasami zabrakło miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Niebezpieczny tunel Wisłostrady. Wypadek za wyp... IP: *.compi.net.pl 06.09.11, 20:26 No jak widać na obrazkach ograniczenie do 50 działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Filmik udowodnił, że tunel jest niebezpieczny i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 21:02 trzeba go zasypać, a Wisłostradę po powierzchni puścić, tak jak przedtem była :) Odpowiedz Link Zgłoś