Dodaj do ulubionych

MODLIN - reinkarnacja

IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 20:57
30 września ponowne otwarcie lotniska w modlinie . wielokrotnie korzystałem z połączeń warszawa - londyn . dzisiaj zajrzałem na oficjalną stronę lotniska i sprawdziłem ceny taksówek 200 pln w niedzielę i świeta do centrum to jakaś paranoja . czy w taki sposób zaczyna się odrabiać straty spowodowane 9 miesięczną przerwą . jeżeli tak to ja dziękuję .

www.modlinairport.pl/pasazer/dojazd/taxi.html
Obserwuj wątek
    • tomjani Re: MODLIN - reinkarnacja 23.09.13, 22:36
      A kto normalny tłuklby się furą taki szmat drogi? Jest wszak pociąg Kolei Mazowieckich (i to nawet nie kibel, tylko ELF), z podwózką w Modlinie z dworca na lotnisko skomunikowanym autobusem. No ale przecież żaden leming pociągiem nie pojedzie, bo przecież wszyscy wiedzą że w pociągach to piją, palą, biją i kradną :-P
    • s.fug Re: MODLIN - reinkarnacja 23.09.13, 22:41
      Niby tak, ale...
      Jeśli do taksówki wsiądą trzy osoby (zakładając, że lecą bez większego bagażu), za kurs do centrum W-wy zapłacą po 53 zł. A autobusem, bez wcześniejszej rezerwacji, po 33 zł.
      I okazuje się, że różnica nie jest taka szokująca.
      Oczywiście, nie oznacza to, że taksówki są tanie...

Ale, skoro został już poruszony sposób dojazdu - jestem ciekaw, czy 30 września podróżni przyjeżdżający do Modlina pociągiem znów będą targać walizy na kładkę nad torami i za chwilę w dół, by dotrzeć na przystanek lokalnego autobusu, kursującego między stacją i lotniskiem...? Widziałem to w zeszłym roku - kobiety, nastolatki, ludzie starci, z dziećmi, z wielkimi walizami i nieraz jeszcze torbami. Cudzoziemcy, od takiej przygody zaczynający poznawanie naszego kraju...
      Czy naprawdę nie można czegoś z tym zrobić, np. załatwić z PKP, by na tych parę minut było otwierane przejście przez tory? A może chociaż kilku osiłków do wnoszenia bagażu, opłaconych przez lotnisko? Bo w to, że windy zostaną wymienione na większe, szybsze i przede wszystkim - nie psujące się, to ja już nie uwierzę...
    • Gość: chrisko Re: MODLIN - reinkarnacja IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 00:43
      Chyba reaktywacja a nie reinkarnacja. Polecam zakupić słownik. A wiadomość o Modlinie super.
      • tomjani Re: MODLIN - reinkarnacja 25.09.13, 13:15
        Bez nerw, sowo "reinkarnacja" moglo tu zostać użyte celowo, jako przenośnia. Ot po prostu nowe wcielenie lotniska, z systemem ILS który powinienbyć tam zainstalowany na samym początku.
        • xxlxx63 Re: MODLIN - reinkarnacja 29.09.13, 19:22
          no to się cirerpom w pupach poprzewracało 160 pln do warszawy
          • xxlxx63 Re: MODLIN - reinkarnacja 29.09.13, 19:23
            chodzi o cierpa
            • ortpol Re: MODLIN - reinkarnacja 02.10.13, 06:40
              Super wiadomosc. Ja gdzies tam w srodku przez caly czas myslalem o tych ludziach, ktorzy sie zapozyczyli, wzieli kredyty aby otworzyc biznesy zwiazane z lotniskiem - knajpy, hotele parkingi itd a potem musieli kombinowac aby splacac raty bez dochodow. Swietna wiadomosc dla tych ludzi. Powodzenia Modlin!
              • Gość: kozmo Re: MODLIN - reinkarnacja IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.13, 17:58
                na lotnisku dla idiotów TAXI dla idiotów ( 160 pln )
                • Gość: sds Re: MODLIN - reinkarnacja IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 21:49
                  dzisiaj rano ponownie samoloty przekierowane na okęcie . cie3kawe na ile Ryanair ma cierpiliwości
                  • s.fug Re: MODLIN - reinkarnacja 17.10.13, 22:14
                    Niekoniecznie. Mogli sobie zagwarantować w nowej umowie pełny zwrot kosztów i wysokie odszkodowanie za każdą taką sytuację - wtedy przekierowanie nie będzie ich ruszać.
                    • Gość: mors Re: MODLIN - reinkarnacja IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.13, 12:40
                      taaaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka