Dodaj do ulubionych

Katolicka Podstawówka na ul. Bema

08.11.05, 16:00
W przyszłym roku zamierzam zapisać mojego synka do Katolickiego Zespołu Szkół
im. Piotra Skargi na ul. Bema. Cały czas zastanawiam się jednak czy to dobry
wybór. Czy ktoś z Was miał może kontakt z tą szkołą bądź słyszał jakieś
opinie? Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alex Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.nyc.res.rr.com 08.11.05, 23:54
      Amen ! Nie psuj dziecka,
      • Gość: nitka Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 11:08
        Nie uważam wcale, że posyłanie dziecka do katolickiej szkoły jest równoznaczne
        z jego psuciem. Wręcz przeciwnie ominą go zagrożenia typu narkotyki, papierosy
        czy alkohol.
        • Gość: mimikra O! Święta naiwności ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.05, 11:26
          Czy naprawdę jesteś aż tak naiwna? Czy myślisz, że w katolickich szkołach nie
          ma takiego zagrożenia? Wprost przeciwnie - tam rodzice i nauczyciele mają
          uśpioną czujność, czego jesteś dobitnym przykładem
          • bojownik_syjamski Re: O! Święta naiwności ! 21.11.05, 11:30
            Czasami nawet nauczyciele moga wykorzystywac wszystkie uspione czujnosci.
            Zawsze mi sie wydawalo, ze to rodzice powinni chronic dziecko od alkoholu,
            narkotykow i papierosow. Niektorzy jak widac, sa leniami.
            • Gość: monia Re: O! Święta naiwności ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:33
              Oczywiście, że jest to sprawa rodziców ale kiedy mają oparcie i pomoc wśród
              nauczycieli (w tym przypadku również księży) to chyba lepiej
        • buggi Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema 22.11.05, 15:30
          Gość portalu: nitka napisał(a):

> Nie uważam wcale, że posyłanie dziecka do katolickiej szkoły jest równoznaczne
          > z jego psuciem. Wręcz przeciwnie ominą go zagrożenia typu narkotyki, papierosy
          > czy alkohol.

Wybacz, ale praktyka pokazuje cos zupelnie przeciwnego. Najczesciej i
          najwczescniej po narkotyki, papierosy, sex i alkohol siegaja adepci Paxów i
          innych przyklasztornych szkólek.

Kto dzis wierzy w zycie pozablokowe?
          • Gość: sara Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:44
            A skąd, przepraszam, to wiesz? Jakieś przykłady proszę.
            • bartosz_kania Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema 23.11.05, 00:59
              Mój kolega chodził do liceum Paxu na Mokotowie. O takich imprezach z alkoholem i laskami jakie organizowali paxowcy, my z porządnego liceum Kopernika, mogliśmy jedynie pomarzyć :))
              • umfana Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema 23.11.05, 19:11
                Ja znam paxowca- największego dziwkarza i pijaka na potęgę wśród znajomych :o)))
                • buggi Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema 23.11.05, 21:55
                  Nie(stety), i ja od bylego paxowca slyszalam to i owo. Az mnie uszy i poliki
                  piekly. Ze wstydu i chyba z zazdrosci tez. Tak balowali!
                  • Gość: kapsel Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:08
                    W każdym gronie zdarzają się ludzie odbiegający od przyjętego w danym
                    środowisku zachowania. Ilu ucznów ze zwykłych szkół to dobroduszni, uczciwi i
                    gzeczni katolicy? A ponoć, z reguły, takie osoby są rozpusczone.
                • Gość: ela Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:55
                  to nie kwestia szkoły tylko wychowania i genów.
          • umfana Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema 22.11.05, 21:51
            buggi napisała:
            > Wybacz, ale praktyka pokazuje cos zupelnie przeciwnego. Najczesciej i
            > najwczescniej po narkotyki, papierosy, sex i alkohol siegaja adepci Paxów i
            > innych przyklasztornych szkólek.
            Buggi masz rację!
    • Gość: ewelina Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:33
      Ja słyszałam same dobre rzeczy o tych szkołach.
      • umfana Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema 25.11.05, 16:19
        Gość portalu: ewelina napisał(a):

> Ja słyszałam same dobre rzeczy o tych szkołach.

... w Kościele?
        • Gość: ewelina Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:37
          Nie, w agencji towarzyskiej.
          • buggi Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema 25.11.05, 22:56
            Gość portalu: ewelina napisał(a):

> Nie, w agencji towarzyskiej.

Aaaaa, to pewnie od ksiedza.
    • tygrys01 Pisarczyki na etacie 26.11.05, 00:01
      Przejrzałem posty i widzę że po przerwie powyborczej spowodowanej odbiorem
      godzin płatni skrybowie znów na topie. Dobrze, że na słowo pisane ludzie
      nauczyli patrzeć się krytycznie. Nawiasem, kto odpowie na pytanie o
      pochodzenie funduszy na finansowanie pisarczyków.
    • Gość: monia Re: Katolicka Podstawówka na ul. Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:11
      Podpisuję się pod pytaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka