Dodaj do ulubionych

Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!!

12.10.02, 17:44
W dzisiejszej Gazecie jest zestaw publikacji związanych z Nagrodą Nobla
Jimmiego Cartera.
Załamałem się (zwrócił mi na to uwagę kolega) gdy przeczytałem dwie opinie na
temat Cartera tego samego Longina Pastusiaka tylko, że raz z 1989 roku czyli
marksisty , a raz bieżącą z teraz czyli europejskiego socjal-demokratę.
:
1/ 1989 r. Longin Pastusiak : "Jako prezydent prowadził politykę
niejednorodną, niespójną i chwiejną.... USA (za czasów Cartera) uczyniły
narzędzie konfrontacji z krajami socjalistycznymi. .... Amerykanie (Carter)
liczą na to, że będą spychać państwa socjalistyczne do postawy defensywnej.
Praktyka polityczna wykazała, że są to rachyby złudne."
Tak pisał jeszcze w 1989 roku kiedy stróż w KC PZPR wiedział , że to już
koniec komuny.
2/ 2002 r. (teraz)tenże sam Pastysiak : " Jako autor biografii Cartera nie
jestem zaskoczony tym wyróżnieniem. To szlachetna postać.Jako Prezydent
uczynił obronę praw człowieka sztandarowym hasłem polityki USA".

Panie Pastusiak kim Pan jest . Profesorkiem do wynajęcia ? A może tow.
Szmaciakiem
Obserwuj wątek
    • wilga_ Re: Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!! 12.10.02, 18:53
      o ile dobrze pamiętam, Pastusiak w swoich "Prezydentach" umieścił Cartera wśród
      najgorszych prezydentów USA, co zresztą według mnie jest prawdą. Teraz mówisz
      chwali ? No, może spodobały mu się wyjazdy Cartera do Fidela ?? To teraz jak
      nasz Leppi pojedzie do Iraku to może też ma szansę zwrócić na siebie uwagę
      szanownej Akademii???
      pozdrawiam
      • Gość: Wiarus stary Re: Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!! IP: proxy / *.azdata.net 12.10.02, 22:08
        Czego sie spodziewacie po komuniscie? Pamietajcie dziatki: z nimi sie nie
        dyskutuje, do nich sie strzela.
        • Gość: tzentor Re: Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 23:20
          tak ucz młodych i cały dorobek Polski szlak trafi.
          Może wyjedź lepiej z kraju .
          • Gość: SILWA Re: Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.10.02, 01:10
            dorobek :)))) dobry zart. Jedyny dorobek komunistow to wyprane mozgi polowy
            Polakow, ktorzy na nich co wybory glosuja.
      • lupin2 Dwulicowość-to dla Pastusiaka delikatne określenie 13.10.02, 07:28

>To teraz jak
        > nasz Leppi pojedzie do Iraku to może też ma szansę zwrócić na siebie uwagę
        > szanownej Akademii???
        > pozdrawiam

Tak niech Leppi jedzie do Iraku wraz z Pastusiakiem.Leppi niech wraca a
        Pastusiaka niech zostawi.
        Sądzę, że Pastusiak jak prawie każdy towarzysz-profesor znajdzie się doskonale
        w tamtym systemie i udowodni w publikacjach w Iraku , że USA swoją postawą
        blokuje rozwój socjalizmu islamskiego w Iraku.
        A gdyby tak Leppi objął władzę w Polsce(czego nie życzę nikomu) wówczas
        towarzysz Pastusiak udowadniałby, że blokady dróg doprowadziły do wolności i
        osłabienia rasizmu w Ameryce (USA)
        Ale go wyłapali ! Szmaciak !
    • Gość: arr Re: Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.10.02, 09:26
      Nie uważasz, że to są oceny dwóch róznych kwestii????
      Pierwsza dotyczyła polityki zagranicznej, druga natomiast praw człowieka. A w
      tak różnych sprawach, można mieć odrębne zdanie.
      • Gość: Niech Re: Dwujajcowość Longina Pastusiaka !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 10:25
        Gowno prawda. Obie wypowiedzi koncentruja sie na prawach czleka. Ale w zopie
        mam Pastusiaka (to nie owsik). Dlaczego GW nie cytuje Jaruzela, Kiszczaka i
        innych tuzow literatury? Dlaczego nie drukuje ich w odcinkach? Bo dlugie, bo
        nudne? Spoko, wytrzymam. Z przyjemnoscia poczytam. Kwacha i innych tez.
        • Gość: tzenzor Re: Dwujajcowość Longina Pastusiaka !!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 11:52
          Wałęsę se poczytaj, Buzka i Krzaka.
          • Gość: Niech Re: Dwujajcowość Longina Pastusiaka !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 14:13
            Wystarcza mi twoje posty.
          • lupin2 Pastusiak- gnida 14.10.02, 06:15
            Gość portalu: tzenzor napisał(a):

> Wałęsę se poczytaj, Buzka i Krzaka.

Demagogiczna i nerwowa propozycja. Z tej mańki to raczej porównam go do np :
            Kisielewskiego czy Giedrojcia i tutaj Pstusiak i jemu podobne wszy i gnidy też
            wypadają niekorzystnie.
            Bardzo emocjonalnie zareagowałeś komuszku.

• Gość: tzenzor Re: Pastusiak- gnida IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 12:43
              ty zaś jesteś prawicowo spokojny i kulturalny, tak jak Bóg przykazał.
              • ukos Re: Pastusiak- gnida 14.10.02, 14:09
                Można służalstwo wobec Sowietów nazywać gnidowatością, ale w Polsce (właściwiej
                byłoby w Priwislinskim Kraju) jest to postawa ceniona i nagradzana. Dlatego
                prof. Pastusiak jest marszałkiem Senatu i autorytetem moralnym Polaków, którzy
                zaraz po mszy, jak tylko wzruszą się wizerunkiem steranego wiekiem i życiem
                Papieża (ach, jaki on biedny), w te pędy biegną głosować na tow. Longina.
    • wilga_ Re: Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!! 13.10.02, 11:15
      a swoją drogą ciekawe, dlaczego dają nagrodę Carterowi, który cackał się z
      Breżniewem jak z zepsutym jajem, całował go w ust korale (pamiętacie to sławne
      zdjęcie Breżniewa z Honeckerem ???) a zapominają o Raeganie, który to całe
      towarzystwo wziął za pysk i zrobił porządek. ech...
    • Gość: Robal Re: Dwulicowość Longina Pastusiaka !!!! IP: *.pl 13.10.02, 23:26
      krasnalek1957 napisał(a):

> Panie Pastusiak kim Pan jest . Profesorkiem do wynajęcia ? A może tow.
      > Szmaciakiem

Kiedyś - zięciem Ochaba. To umożliwiło wyjazdy do USA za najgorszej komuny i
      błyskawiczną karierę naukową.
      Obecnie - członkiem postkomunistycznej sitwy na lukratywnej synekurze.
      Słyszałem go ostatnio jak pokrętnie uzasadniał konieczność istnienia Senatu,
      który wcześniej SLD chciał zlikwidować. Ohyda!
      • lupin2 Pastusiak zięć Ochaba. 14.10.02, 06:19
        Gość portalu: Robal napisał(a):

> krasnalek1957 napisał(a):
        >
        >
        > > Panie Pastusiak kim Pan jest . Profesorkiem do wynajęcia ? A może tow.
        > > Szmaciakiem
        >
        > Kiedyś - zięciem Ochaba. To umożliwiło wyjazdy do USA za najgorszej komuny i
        > błyskawiczną karierę naukową.
        > Obecnie - członkiem postkomunistycznej sitwy na lukratywnej synekurze.
        > Słyszałem go ostatnio jak pokrętnie uzasadniał konieczność istnienia Senatu,
        > który wcześniej SLD chciał zlikwidować. Ohyda

Całe życie korzystał i żył za pisanie i mówienie na zamówienie. Ale w polityce
        to nie jest aktor to gnida. Ochyda.brrrr.
    • ukos Autorytet moralny 14.10.02, 10:43
      krasnalek1957 napisał(a):
      ...
      > Panie Pastusiak kim Pan jest . Profesorkiem do wynajęcia ? A może tow.
      > Szmaciakiem

Pan prof. Pastusiak jest powszechnie uznanym polskim autorytetem moralnym. Jest
      przecież marszałkiem Senatu, w którym ukształtowana przezeń formacja polityczna
      posiada miażdżącą przewagę. Serca Polaków biją dla tow. prof. Pastusiaka. To
      dowodzi, że Polacy nie są narodem, tylko jedną z bardzo licznych, pospolitych
      sowieckich "nacjonalnost'i". Od innych różnią się tylko dialektem. I czują się
      w tej roli, jak to się w tym dialekcie mówi (no, może nie mówi, tylko raczej
      bełkocze) - "zajebiście".
      • lupin2 Re: Autorytet moralny 14.10.02, 17:53
        ukos napisał:

> krasnalek1957 napisał(a):
        > ...
        > > Panie Pastusiak kim Pan jest . Profesorkiem do wynajęcia ? A może tow.
        > > Szmaciakiem
        >
        > Pan prof. Pastusiak jest powszechnie uznanym polskim autorytetem moralnym.
        Jest
        >
        > przecież marszałkiem Senatu, w którym ukształtowana przezeń formacja
        polityczna
        >
        > posiada miażdżącą przewagę. Serca Polaków biją dla tow. prof. Pastusiaka. To
        > dowodzi, że Polacy nie są narodem, tylko jedną z bardzo licznych, pospolitych
        > sowieckich "nacjonalnost'i". Od innych różnią się tylko dialektem. I czują
        się
        > w tej roli, jak to się w tym dialekcie mówi (no, może nie mówi, tylko raczej
        > bełkocze) - "zajebiście".

Ukos. Spotkałem bratnią duszę w Forumowym świecie. To Ty. Pełna zgoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka