Dodaj do ulubionych

kratki przed klatkami bud. B

15.09.06, 23:34
co sądzicie o tych kratkach, które zamontowali przed wejściem do klatek w bud. B?

przynajmniej ta przed kl. III jest moim zdaniem beznadziejna. dziura pod nią wycięta (pomijam już bezsensowność tego, że najpierw położono płyty, a potem wycięto w nich dziurę) jest krzywa i kratka w niej lata. pod spodem położona jest ordynarna decha, która ma pomagać kratce trzymać poziom. bezskutecznie. do tego wycięte płyty się obluzowały i latają. całość robi tragiczne wrażenie.

nie rozumiem też tej betonowo-silikonowej (?) wylewki, którą zrobili przed drzwiami. po co to? czy nie można było po prostu położyć płyt do samych drzwi? czy ktoś może wie jaką to coś ma pełnić funkcję?
Obserwuj wątek
    • mimi_75 Re: kratki przed klatkami bud. B 17.09.06, 21:42
      w klatce szóstej ta wylewka popekała przy wcinianiu miejsca na kratkę, zgadzam
      się że wygląda to beznadziejnie,kto to wymyślił?
    • adams123 Re: kratki przed klatkami bud. B 18.09.06, 18:42
      zgadzam sie ...
      jakaś porażka totalna, po co ten beton wylany a nie płytki do końca ?
      teraz wygląda to koszmarnie jakby materiałów brakowało ... tu kratka, tu beton,
      tu płytki ... :(
    • remi77 Re: kratki przed klatkami bud. B 18.09.06, 20:29
      Te wylewki wtglądają makabrycznie, kompletnie nieregularne i niefunkcjonalne.
      Zastanawiam się, czy nie warto zrobić kilka fot i przesłać do prezesa
      Grochowskiego z zapytaniem, dlaczego pozwala na tego typu fuszerki.
      • rdebiec Re: kratki przed klatkami bud. B 21.09.06, 14:58
        Jak robili wylewkę słyszałem coś o tym, że strop garaży tam jest i nie mogli
        pociągnąć płytek do końca.

A z wycinaniem otworów po położeniu to chyba faktycznie dali ciała ;-)
        • robinson65 Re: kratki przed klatkami bud. B 22.09.06, 11:26
          jakis żart z tą wylewką, czy ktoś w tej sprawie interweniował w Arche. Tylko
          czy mozemy jeszcze interwieniowac skoro akty notarialne podpisane. Moze to jest
          temat dla Wspólnoty ? Ktos cos wie na jej temat ? Bart
          • nihao Re: kratki przed klatkami bud. B 25.09.06, 10:25
            No właśnie zawsze jest pytanie czy ktoś interweniował, a jakoś trudno podjąć
            wspólną interwencję, która byłaby pewnie bardziej skuteczna. Indywidualne
            interwencje (ja np. intwrewniowałam w sprawie pękających ścian na klatce,
            niedomalowanych klatek i braku grzejnika w IV klatce, ale bez skutku) na
            niewiele się zdadzą. Ja już zaczynam nawet wątpić w to czy zdejmą kiedyś te
            wstrętne płyty paździerzowe z wind. Akty notarialne owszem są już w wielu
            przypadkach podpisane, ale to nie znaczy, że nie da się negocjować w sprawie
            pozostawienia przez dewelopera tego, przepraszam za wyrażenie, syfu w budynku
            B. Jakby ktoś był chętny na wspólną interwencję (nie wiem czy teraz już u
            Wspólnoty), ja się chętnie dołączę.
            • marcinkiewicz Re: kratki przed klatkami bud. B 28.09.06, 15:18
              Przed pierwszą klatką wylali jeszcze raz tę masę cementowo-żwirowo-klejową.
              Niby jest ładniej...
              • piotrjoasia Re: kratki przed klatkami bud. B 17.10.06, 20:47
                Rozpacz ogarnia:(
                Zupełnie nie rozumiem intencji wylewania tej masy (na wysoki połysk) ale może
                sie nie znam.

Pozdrawiam
                • adams123 Re: kratki przed klatkami bud. B 17.10.06, 21:00
                  poprzednia masa ta piaskowa wyglądało o niebo lepiej niż ta aktualna , która
                  wygląda jakby była mokra ...

ta poprzednia , gdyby nikt oczywiście paluchami jej nie sprawdzał była w miarę
                  ok.
                  • piotrjoasia Re: kratki przed klatkami bud. B 17.10.06, 21:02
                    Może wyleją kolejną ładniejszą warstwę:)
                    • adams123 Re: kratki przed klatkami bud. B 17.10.06, 21:37
                      a więcz czekamy na kolejne ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka