Dodaj do ulubionych

Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie płot

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 00:54
Z tą Strażą Miejska to jest jakiś skandal. Nie spotkałam jeszcze sprawy, na którą SM by zareagowała. Zwyczajowa reakcja SM jest następująca:
- źle zaparkowane samochody (na środku chodnika, na trawniku)- każą zwrócić się do policji
- handlarze na chodnikach - jeśli nie ma akurat akcji Zefir, patrole SM nie reagują, a wszelkie zgłoszenia od mieszkańców są totalnie olewane,
- wysypiska śmieci na terenach administrowanych przez wspólnoty mieszkaniowe (np. na Nowym Mieście) - przecież SM nie jest od takich drobiazgów
- brud i bajzel wokół targowisk - reakcja jak wyżej
- młodzieńcy popijający 10 butelkę piwka i drący się w niebogłosy na tzw. terenach zielonych lub pod oknami ludzi - poinstruowalismy ich że łamią prawo, nic innego nie możemy zrobić.
Itp. Itd.
To od czego oni są?
Obserwuj wątek
    • Gość: za wysokim płotem Nie chcecie handlarzy? To lać bejzbolem! IP: *.acn.waw.pl 24.09.08, 03:18
      Lać, ino równo i dokładnie! Z fioletową machą już nie wrócą!
    • Gość: styp Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie płot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 08:08
      POlecam wybudować mur a POtem getto wykorzystać na POlaków
    • zegrz Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie płot 24.09.08, 08:29
      Rozumiem, że jak będę kogoś bił na terenie prywatnym to straż miejska może mi
      "skoczyć"? Dopóki nie wejdę na państwowe czy miejskie nic mi nie zrobią?
      Szkoda pieniędzy na taką straż, ani porządku nie utrzyma, ani bezpieczeństwa
      nie zapewnia...
    • Gość: freeman Dokładnie IP: *.chello.pl 24.09.08, 08:49
      To prawda. To banda nieudaczników którzy najbardziej chcieli by byc
      drogówą i łapać kierowców przekraczających prędkość. Ale od
      codziennych spraw, spraw mieszkańców i porządkowych to już nie.
      Rozpędzić tych leniwych przygłupów i tyle.
    • Gość: Asyt Woda IP: *.wawa.almatur.pl 24.09.08, 09:29
      Zamontujcie w podcieniu na suficie zraszacze wodne. Połączone z losowym
      włączaniem. Fakt iż parę osób przechodzących pod może się wkurzyć... Ale
      odpowiednie tabliczki mogą pomóc. Albo na pilota lub nawet bez pilota jedna
      osoba ze wspólnoty stoi przy kranie, druga na zewnątrz nie ma nikogo postronnego
      znak sygnał i.... smingus dyngus... 3 razy taka akcja i macie ich z głowy.
      • m0cna Re: Woda 24.09.08, 09:33
        Gość portalu: Asyt napisał(a):

> 3 razy taka akcja i macie ich z głowy.

Tak? A potem będą mieli sprawę o umyślne zniszczenie mienia.

m.
    • Gość: :D wynająć styrlitza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 10:42
      który ukradkiem załatwi sprawę - od ukradka sprzedawcy spuchną i umrą.
      a tak serio, "wynająć" za kilka złotych element patologiczny który rozniesie te stragany i tyle. straż miejska sama powiedziała że nic nie może, tzn. żeby mieszkańcy brali sprawy w swoje ręce a SM przymknie oko
    • Gość: Ponury Pani z admi nistracji wspólnoty rżnie głupa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 12:17
      Łóżkowych handlarzy nie toleruję, równą niechęcią daże Straż Miejską za ich "niedasizm", ale cyniczne rżnięcie głupa przez administratorkę mnie wkurzyło.

Wspólnota może wynając prywatną firmę ochroniarską, która skutecznie usunie handlarzy z prywatnych podcieni, ale na to trzebaby wydać pieniądze, a to wspólnocie zapewne niezbyt się podoba.
      • krwawymsciciel Re: Pani z admi nistracji wspólnoty rżnie głupa? 24.09.08, 12:58
        nie wiem co to za problem - skoro to teren prywatny to wspolnota ma swiete prawo
        usunac stamtad KAZDEGO
    • bobcat0210 Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie płot 24.09.08, 14:10
      Skoro SM jest odważna tylko przy ściganiu babć, które sprzedają
      szczypiorek i dwa kwiatki, natomiast w każdej innej sprawie
      bezradnie rozkłada ręce - to należało by się zastanowić nad sensem
      wogóle dalszego istnienia tej formacji. To są typowi konsumenci
      dochodu narodowego, pasożytujący na naszych podatkach. A
      zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na dofinansowanie policji.
    • Gość: JolaLa Re: Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie pło IP: *.cebit.com.pl 24.09.08, 20:01
      Ja tam robię zakupy, bo jest tanio, a na sklepy mnie nie stać.
      • Gość: mieszkaniec Re: Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie pło IP: 139.191.127.* 25.09.08, 09:22
        A ja tam mieszkam i mam dosc brudu, smrodu (jak myslisz gdzie sie
        zaltwiaja ci 'handlarze', odpadajacych kafelkow ze scian niedawno
        odnowionych za moje pieniadze. Na przeciwko jest bazar.
        A jesli chodzi o hamdlarzy to jakos umieli ich pogonic spod banku
        slaskiego ktory jest naprzeciwko.
      • jhbsk Re: Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie pło 25.09.08, 10:28
        Gość portalu: JolaLa napisał(a):

> Ja tam robię zakupy, bo jest tanio, a na sklepy mnie nie stać.

Weź się do roboty. Będzie cię stać.
    • Gość: Emi Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie płot IP: *.elartnet.pl 29.09.08, 21:42
      Nie wierzę, że wspólnota nie może rozwiązać tego problemu we własnym zakresie:
      tabliczki: " teren prywatny, zakaz zastawiania", jakieś klombiki z kwiatkami -
      choćby w doniczkach z opon, może niewysoki płotek z kutych sztachet (kuriozalne
      i nie bardzo pasujące do otoczenia, ale cóż zrobić. A może akcja SZTUKA - w
      każdym prześwicie postawić DZIEŁO SZTUKI - wykonane z tanich materiałów przez
      młodych, ale obiecujących artystów i darowane mieszkańcom wspólnoty ZA DARMO.
      Wartość takiego dzieła może okazać się bardzo duża, szczególnie jak przyjdzie
      handlarzom zapłacić za jego zniszczenie :)
      Teren zagospodarowany i zadbany nie jest już terenem niczyim - trudniej go
      dewastować.

Może wynajęty cieć z miotłą, wężem i wiadrem brudnej wody, który by się kręcił
      przez cały dzień i "szorował" najmniejszy kawałek muru należącego do wspólnoty -
      szczególnie tego tuż przy rozłożonym stoisku, ewentualnie pan ochroniarz w
      czarnym uniformie uświadamiający handlarzy co do czekającej ich sprawy w sądzie
      cywilnym. Ile to może kosztować - 150 zł dziennie?
      Porządne postraszenie handlujących pozwem cywilnym - nie jakimś tam mandatem za
      50 zł ale tysiącami zł za niszczenie dzieł sztuki /roślinności plus koszty
      adwokackie powinno przynieść efekt.

Pomoc odpowiednich służb potrzebna byłaby tylko przy wylegitymowaniu delikwentów.
      • tom_aszek Re: Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie pło 06.10.08, 15:10
        Gość portalu: Emi napisał(a):

> tabliczki: " teren prywatny, zakaz zastawiania"

Daj spokój, pod Halą Mirowską tabuny handlują pod tabliczkami 'zakaz handlu' czy podobnymi

> jakieś klombiki z kwiatkami -
        > choćby w doniczkach z opon,

Klombiki bardzo ułatwią handlarzom prezentowanie towaru, będzie na czym zawiesić albo o co oprzeć :(
    • Gość: ja Re: Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie pło IP: *.chello.pl 06.10.08, 14:08
      zadaj sobie pytanie kto takie prawo ustala.A jakby padło pytanie czy
      rozszezyc Straży miej skiej uprawnienia to pierwszy pewnie byś
      protestował
      • siula3 Re: Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie pło 06.10.08, 19:43
        Ale ci szmaciarze ze straży chcieliby tylko uprawnienia drogówki.
    • Gość: adrian 22 Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie płot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:18
      a przepraszam saznowne władze targówka agdzie my mamy sie podziać i
      gdzie mamy robić zakupy tanm może i był bałagan ale można kupić
      wszystko począwszy od płyt skończywszy na cxiuchu a pani gromkiewicz
      wraz z władzami tyargówka nam to weszystko zniszczyła
      • Gość: Gość Re: Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie pło IP: *.acn.waw.pl 07.10.08, 17:49
        > a przepraszam saznowne władze targówka agdzie my mamy sie podziać i
        > gdzie mamy robić zakupy

Najlepiej w sklepie. Zacznij od księgarni i od podręcznika do nauki języka
        polskiego.
    • Gość: Anty SM Nie chcecie handlarzy? To postawcie sobie płot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 18:37
      Wiadomo, jaka jest skuteczność SM. MAM u siebie problem z NIELEGALNYM parkingiem
      i niszczeniem mienia naszej wspólnoty.. Klienci i pracownicy Banku Millennium
      przy Al. Niepodległości 124 olewają wszystkie zakazy, bo "każdy tylko na
      chwilę". Tyle, że takich samochodów jest codziennie po kilkadziesiąt. SM olewa
      zgłoszenia. Blokady to owszem zakładają ale np. na czerniakowskiej pod nową
      filią sądu. Bo tak to jest sprawa ich wizerunku: wiadomo - kręcą się miejscy
      włodarze i władcy z samej SM, która ma niedaleko siedzibę. Czuję niesmak, gdy
      tylko widzę funkcjonariusza SM. Prawie zawsze spisuje nie tego, kogo trzeba,
      czyli zazwyczaj jakieś zupełnie nieszkodliwe babcie dorabiające do emerytury.
      Niech się wezmą za NIELEGALNY parking albo za meneli uprzykrzającym życie naszej
      wspólnocie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka