Dodaj do ulubionych

Katakumby do rozbiórki

13.12.03, 01:07
...ach...narzekacie ludzie...pomyślcie o waszych dziecach, które będą o was
cały czas pamiętały, gdy tylko spojrzą na ogródek pomyslą: "jak to dobrze, że
są zawsze tak blisko" no i wygoda jaka...nie bedą musiały nawet fatygować się
iść na teren cmentarza...tylko wystarczy z domu wyjść...ba...co ja
gadam..przecież to będzie teren cmentarza....no tak proboszcz bierze 5 tys.
zł a wy macie taką wygode... dwie strony korzystają...no i po co w to papieża
wciągać...ach...tylko pozazdrościć...
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Spoko Re: Katakumby do rozbiórki IP: *.wp.shawcable.net 13.12.03, 04:08
      Gdie jest moj ostatni wpis?Gazeto bez bakich jaj.Pisalem o polozeniu
      najdrozszego po uiszczeniu 5.000 zl po prostu w piwnicy.ksiadz zarobi,a i do
      rodziny blisko
    • Gość: goha Re: Katakumby do rozbiórki IP: 213.89.70.* 13.12.03, 20:02
      drugim najbardziej fanatycznym krajem katolickim po rzymie
      jest polska. emeryci i rencisci nosza ostatnie oszczednosci
      dla ksiedza myslac ze ksiadz potrzebuje do zyca wiecej niz
      przecietny pracujacy fizycznie czlowiek.
      • Gość: Peppers Odmienne zdanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 23:43
        A ja mam zdanie odmienne. Cmentarz powinien tam byc. W koncu musimy gdzies
        chowac swoich zmarlych. Osiedle mozna zbudowac gdzie indziej. PAmietajmy, ze
        my rowniez kiedys pojdziemy do przyslowiowego piachu. Wiem, ze teraz sa czasy
        demoralizacji i wiezi ludzie sa coraz slabsze. Wszyscy tylko ja, moje, dla
        mnie... inni sie nie licza. Niestety widac to na kazdym kroku. Ja zas choc
        rowiez jestem wysoce zdemoralizowany naleze do tej grupy osob ktora uwaza, ze
        zmarlym nalezy sie nalezyty szacunek oraz godny pochowek. Czemu uwazam, ze to
        osiedle powinno ustapic? Bo cmentarz byl tam od dawna, ma tradycje a do tego
        jest miejscem swietym. I to niezaleznie od tego, czy ktos wierzy w Boga czy
        nie. Ktos ma na tym cmentarzu swoich bliskich. Pamietajmy, ze my kiedys
        rowniez umrzemy. Napisze jeszcze raz: zmarlym nalezy sie szacunek i godny
        pochowek.

Pozdrawiam!

P.S. Natomiast to, ze proboszcz zarabia na cmentarzu jest skandalem. Tylko, ze
        w naszym kraju bardzo latwo o pomowienia. Dopoki nie bedzie dowodow przeciwko
        niemu wierze w jego niewinnosc.
        • scoat Re: Odmienne zdanie 20.12.03, 23:31
          chyba jestes zbyt tepy(a) zeby to zrozumiec, ksiadz wybudowal groby komus pod
          plotem a ty mowisz ze ludzie ktorzy tam mieszkaja powinni ustapic? co Ty bys
          zrobil gdybys mieszkal(a) od 50 lat w tym samym miejscu a pod koniec swojego
          zycia widzisz ze kosciol do ktorego chodziles przez cale zycie w dupie ma ciebie
          i polskie prawo.
          d
          najbardziej z tego wszyskiego denerwujaCE jest to ze ksiadz sie do tego wogole
          nie poczuwa, mowi ze to nie on tylko jego poprzednik wobec czego on moze drugi
          groby stawiac obok tych ktore juz stoja.
          sledze ten watek juz od dawna, jest to chyba trzeci lub czwarty artykul z tego
          cyklu. urzedy wydaja decyzje ktorych wszyscy sie boja wegzekwowac, do dupy z
          takim prawem. NIECH ZYJE POLSKA NIEPODLEGLA> NA POCHYBEL CZARNYM>
    • Gość: Rober Re: Prawo w Polsece obowiązuje nawet Koścół. IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 14.12.03, 08:03
      Ksiązd może swoje filozofie uprawiać w zachrystii - ale prawo
      dotyczy równiez jego tym bardziej -że wchodzi z butami w czyjęś
      życie.
      • chaladia Tak Ci się tylko wydaje... 14.12.03, 10:51
        50 lat PRL-u i 14 lat RP3 dowodzi, że KRK jest w Polsce ponad prawem i może
        robić co chce.
        • scoat Re: Tak Ci się tylko wydaje... 20.12.03, 23:37
          wszyscy kradna nawet Ci ktorzy co niedziele z ambony mowia PAMIETAJ ABYS DZIE
          SWIETY SWIECIL..... NIE KRADNIJ...... a blizniego swego jak SIEBIE SAMEGO itd.
          az wstyd przynac ze jestem katolikiem, no ale coz prawda jest taka jaki kraj
          tacy ksieza, no ale coz jak powiedzial KTOS "niech zywi nie traca nadziei"
          • chaladia Re: Tak Ci się tylko wydaje... 21.12.03, 12:46
            Z tego wynika tylko tyle, że KRK uznaje wyższość prawa kanonicznego nad prawem
            budowlanym. A sądząc po prędkościach, z jakimi księża jeżdżą po obszarze
            zabudowanym, to podobnie jest z wyższością prawa kanonicznego nad Ustawą o
            Ruchu Drogowym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka