Dodaj do ulubionych

tecak :) dla lubiących zagadki

IP: *.torun.mm.pl 07.08.05, 22:46
Ne te zabawę trafiłam dzięki watkowi o internetowych łamigłówkach. Jest bardzo
fajna, pomyślałam więc, że ją dodatkowo zareklamuję i przy okazji stworzę
osobny wątek z jakimiś podpowiedziami... Bo utknęłam na 7 etapie i... ratunku
:) już głupieje od Jamesa Browna i Księgi Nehemiasza. Pomoże ktoś?
A nawet jeśli nie - to zajrzyjcie: www.tecak.com/pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:51
      hmmm ... a co z aniołem Gabrielem co ma 100 lat? :)
      • Gość: asia Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:55
        No ja też tego anioła przejść jakoś nie mogę:/
        • Gość: vesna Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.torun.mm.pl 07.08.05, 23:19
          Już wpadłam na rozwiązanie 7 etapu - i wpadłam z deszczu pod rynnę :>

A co do anioła - skojarzcie tylko "Gabriela" i "sto lat" - inspiracji szukajcie
          w literaturze ;)
          • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 08:08
            dzięki za podpowiedź :) już wiem
            • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:56
              A te "świętoszki" na 6 lvl ?
              • Gość: vesna Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.torun.mm.pl 09.08.05, 12:04
                Pomyśl, jak nazywa się takie odwoływanie się do wszystkich świętych? I czego w
                związku z tym brakuje?
                Spróbuj też przepisać wszystko i wrzucić do wyszukiwarki, powinno cię naprowadzić :)
                • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:37
                  ... litania ???
                  jestem słaby z religii :(
                  mam całkowity zanik gruczołu wiary :)
                  • Gość: vesna Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.torun.mm.pl 09.08.05, 18:15
                    litania, litania :) w tym wypadku na kryzys wiary bardzo pomoże google ;)
                    podpowiem też, że odpowiedź będzie po łacinie.
                    • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:31
                      litania ... litanie ... brrrrrrr ...
                      Google wyswietla mi strony przepełnione religijnym bełkotem :(
                      Same brednie i roienia chorej wyobraźni. Jęśli tak wyglada wiara, to broń mnie
                      panie boże i wszyscy święci ;) odpadam
                      • Gość: vesna Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.torun.mm.pl 09.08.05, 22:29
                        > litania ... litanie ... brrrrrrr ...
                        > Google wyswietla mi strony przepełnione religijnym bełkotem :(
                        > Same brednie i roienia chorej wyobraźni. Jęśli tak wyglada wiara, to broń mnie
                        > panie boże i wszyscy święci ;) odpadam

To poszukaj jak jest "módl się za nami" po łacinie :) I baw sie dobrze, dalej
                        jeszcze jedna zagadka religijna.... Tylko jedna, albo aż jedna ;)
                        • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 02:25
                          dzieki za podpowieź, a właściwie za hasło :)

Ten murzyński "śpiwór" to pewnie J.Brown, albo jakiś taki ...
            • Gość: mała jestem na 10 levelu IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 12:07
              jestem z siebie dumna...10 level... :D:D:D

• Gość: bungy Re: jestem na 10 levelu IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:11
                jaka ma być odp do 10 lvl?
            • Gość: LEVEL 2 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:30
              Gabriel Garcia Sto lat samotności, wpisuję różne kombinacje i nic, pomóżcie z
              gabrielem co ma 100 lat
              • Gość: * Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: 82.139.56.* 23.03.09, 20:07
                to będzie marquez.
                W ogóle tego nie kumam... :/
          • antafryka Re: tecak :) dla lubiących zagadki (lev 8) 13.09.05, 13:41
            Do tej pory szło mi całkiem łatwo, ale teraz mam naprawdę problem! Chodzi o
            level 8: mapka i te daty..hmmm. Nie chcę odpowiedzi lecz jakiejś drobnej
            podpowiedzi:)
            Naprowadźcie mnie jakoś:) Please.
          • Gość: Marta 2 level nie mam pojęcia podpowiedzcie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:18
        • kola1987 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 09.08.06, 19:12
          nie czaje tego , o co tu chodzi?
      • Gość: gość Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 20:58
        Ora pro nobis pamiętajcie Ora z dużej litery!!!!!!!!!!!!
        • Gość: gość Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 20:59
          Ora pro nobis z dużej litery po rozwiązanie do anioła co ma sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • covery Re: tecak :) dla lubiących zagadki 10.08.05, 11:39
      wstyd, bo ja nie mogę przejść przez 1 poziom... pomocy!! jak wpisywać? czy
      zawsze ""?
    • Gość: Zusti Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:11
      Mam problem z poziomem trzecim:( Nie moge nic skojarzyc! Niby jestem blisko,
      ale jednak caly czas wpisuje nieprawidlowe haslo:((( Pomocy!
      • Gość: musli Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 08:39
        też tkwie na templariuszach, pomocy!!
        • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:07
          TECAK jest ogólnie irytujący :p
          Zgadywanie haseł na zasadzie skojarzeń przypomina - "co poeta miał na
          myśli ..." . Równie dobrze może być jakieś inne hasło.
          • Gość: musli Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:15
            acha.. czyli nie odsłonisz rąbka tajemnicy co na levelu 3 mabyc??
            • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:42
              lvl 3
              telefon to daty
              a rycerze to Templariusze
              • Gość: musli Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:27
                dzieki serdeczne juz wiem
                teraz mam zagwózdkę z tym rowerem
                szukałam w google ale nic nie ma takiego
                :(((help
                • Gość: zusti Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:29
                  Kto wygrał etap tego dnia? Taka podpowiedź chyba wystarczy. Ja mam za to
                  problem z 7:(
                  • Gość: cyphr Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: 62.89.116.* 12.08.05, 14:22
                    ehm, na 11 levelu też jest rower, na którym się zatrzymałem ;)
                    • Gość: cyphr rower na lvl 11 IP: 62.89.116.* 16.08.05, 11:18
                      czy ktoś wie, co zrobić z tym "rowerem"? jakaś sensowan podpowiedź?
                      • Gość: Fuksiara Re: rower na lvl 11 IP: *.chello.pl 11.03.06, 20:52
                        Naciśnij 8 iprzejdziesz do 23 etapu
                • Gość: lvl 3 lvl 3 IP: *.acn.waw.pl 11.08.05, 17:33
                  no i mam jakiegoś faceta Gilbert Erail, co z nim zrobić?
                  • Gość: zet Re: lvl 3 IP: *.acn.waw.pl 14.08.05, 21:55
                    musisz go ekshumować
                  • Gość: poziom 3 poziom 3 IP: *.acn.waw.pl 15.08.05, 23:07
                    co zrobić z tym Gilbertem???????????????????????????
    • Gość: zupa_zgadnij_co_to Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.acn.waw.pl 12.08.05, 02:04
      te prony są do dupy, bez tcyh podpowiedzi tu na forum kazdy by sie zesrał
      • Gość: mała co z Armstrongiem ???? IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:20
        nie moge wyszukac odp
        wiem ze nie lance " nie był jedyny" i ze odp szukac w peletonie...w czołówce -
        wpisaywałam juz 100 róznych możliwości i nic :(:(:(

BŁAGAM
    • Gość: mała 12 level - przeszłam całe IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 12:17
      a jednak udało mi się :D

świetne łamigłówki

czekam na dalszy ciąg :D
      • Gość: plajer SĄ KOLEJNE POZIOMY - jest 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:35
        fakt jest taki też, że na forum tej stronki jest troche podpowiedzi.
      • Gość: zygfryd Re: 12 level - przeszłam całe IP: *.acn.waw.pl 13.08.05, 00:46
        ja jestem na poziomie 15 więc o czym ty w ogóle piszesz?
        • Gość: player Re: 12 level - przeszłam całe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:08
          no widać o tym pisze, że poziomów przybywa....
          • Gość: jabol_13 Re: 12 level - przeszłam całe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:23
            ja mam tyllko 13 latek i nie mam pojęcia jak przejść nawet 1 lvl :((( HELP :(
            • Gość: jabol_13 Re: 12 level - przeszłam całe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:44
              dobra już przeszedłem 1 lvl :) teraz sie męczę na 2 lvl-u :/
              • Gość: jabol_!3 2 lvl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:55
                nie mam pojęcia co skojarzyć z książką "100 lat samotności" podpowiedzcie mi
                proszę ;/
                • Gość: kasia level 2!!!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.08.05, 20:35
                  o co chodzi z tym aniołem??czytałam wcześniej,że mam szukać 'módl się za nami''
                  po łacinie ale nadal NIC!!!!!pomocy!!
                  • Gość: aaaa Re: level 2!!!!! IP: 62.148.79.* 06.10.06, 14:41
                    nazwisko kolesia od 100 lat samotności.... to drugie (nie garcia)
                  • Gość: Kinia Re: level 2!!!!! IP: *.tkk.pl 01.07.11, 20:13
                    Odpowiedz do tego aniola level 2 - Ora pro nobis
        • anawer10 Re: 12 level - przeszłam całe 03.06.08, 23:54
          A ja nie mogę przebrnąć przez 12 poziom. Pooomooocyyy!!!
      • anawer10 Re: 12 level - przeszłam całe 31.05.08, 00:03
        nie mogę nic skojarzyć z tym białym drzewem
        • Gość: n Re: 12 level - przeszłam całe IP: *.252.6.86.internetia.net.pl 07.03.13, 12:55
          W znanej powiesci Tolkiena biale drzewo roslo w pewnym miescie. Wpisz nazwe miasta, a potem znajdz 2 slowa (nie po polsku) kierujac sie podpowiedzia z tecaka.
    • Gość: l- problem z lvl 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:39
      Moze jesli ktos juz przeszedl ten lvl pomoze troszke? nie wiem nawet co to za
      literki... hebrajski toto nie jest.. arabski tez raczej odpada... HELP!! :/
    • Gość: jabol_13 lvl 2 przeszedłem, na pomoc z lvl 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 12:44
      na drugim levelu przetłumaczcie "módl się za nami" na łacinę. Osobiście nie mam
      pojęcia co to miało wspólnego z obrazkiem. Nie mam takiej cierpliwości i
      wyobraźni do skojarzanek ;) ta "gra" jest irytująca. Jednak zwracam się o pomoc:
      podpowiedź do nehemiasza! nie wiem o co chodzi w tym 3 levelu. wpisałem "tip" i
      wyskoczyła podpowiedź: po angielsku: I'm standing on the scene. Zupełnie nie
      wiem o co chodzi :/ Pomocy!
      • Gość: a Re: lvl 2 przeszedłem, na pomoc z lvl 3 IP: 212.244.54.* 14.08.05, 16:13
        ja nie umiem tego włączyc :(
        • halszka_m Re: lvl 2 przeszedłem, na pomoc z lvl 3 14.08.05, 18:16
          musisz wpisać w okienko na dole "start" i życze powodzenia.. ja na razie jestem
          na templariuszach....
      • Gość: klaudia PRZeszŁam 1 i 2 i włączył mi się 7 ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:52
        j/w - Przesłam 2 level i weszło mi na 7 !!!!
    • halszka_m Re: tecak :) dla lubiących zagadki 14.08.05, 18:53
      Słuchajcie, jeśli zaraz nie znajde odpowiedzi do templariuszy to oszaleję! jakub
      był.. no i w jakiej konfiguracji to wpisać?? Dajcie odpowiedź chociażby na
      maila, zeby nie psuć innym zabawy, zlitujcie się!
      • Gość: jabol_13 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 20:32
        super, a ty daj mi odpowiedz na tego nehemiasza ;)
        • halszka_m Re: tecak :) dla lubiących zagadki 14.08.05, 20:51
          jabol, w drugim levelu (anioł) nie trzeba nic tłumaczyć... przynajmniej ja tego
          nie robiłam... i w ogóle nie rozumiem, o co chodzi z nehemiaszem... w 3 levelu
          sa ci cholerni templariusze, wytłumacz mi, bo zbyt ciemna jestem widocznie...
          • Gość: alex Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:45
            nie wiem co z tym francuskim reżyserem, znalazłam tego reżysera, niby wszystko
            pasuje, jest francuzem, zrobił film o taksówce i nie tylko, ale co mam wpisywać
            bo nic nie wchodzi ani imię, ani nazwisko ani imię i nazwisko, więc co?
            • halszka_m Re: tecak :) dla lubiących zagadki 14.08.05, 23:06
              taak, ale w podpowiedzi była mowa o czymś innym, prawda?
              • Gość: Gocha Do Alex: IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 08:49
                Nie znam sie na lacinie,a i hasla jakie na google wpisuje nic mi nie
                pomagaja,prosze pomoz.
            • Gość: przemo Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:34
              heej!! ja nie moge przejsc 10 levelu. czy odpowiedz ma cos wspolnego z tortilla
              flat??? jak ktos wie to niech mi poda odpowiedz...blagam!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • malgoska13 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 04.07.06, 15:47
            a mnie z drugiego przeszło na 7...czary?
    • Gość: Gocha Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 06:33
      No chyba jakas glupia jestem bo 1lv,nie moge przejsc.Jaki jest inny zapis
      liczby 4 .Co ja robie nie tak,wpisalam 4
      =4
      i wiele innych kombinacji slownych.I
      nic.Jakas chyba tepawa jestem ,oswieccie mnie dobrzy ludzie.

I co mam urzywac jak jest wiecej niz jeden wyraz (zamiast spacji)bo nie
      zwrocilam uwagi na to na poczatku ,a teraz jak chce wrocic do tej pierwszej
      strony to caly czas pokazuje mi juz tylko level 1. Nic mi nawet nie pomaga ze
      sie wylaczam i wlaczam..wiec?

Dziekuje za odpowiedz.
      • Gość: alex Re: tecak lev 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 07:46
        w scenariusz też zaglądałam, ten pan nie tylko zrobił scenariusz ale też jest
        producentem tego filmu, ale co z tego? i tak nie wiem co wpisać
        • Gość: alex Re: tecak lev 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 08:12
          faktycznie pisanie na forum pomaga, jestm w 7
          • Gość: Gocha Do Alex IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 08:14
            Gratulacje,ale pomoz:-)
      • katarzyna341 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 08.10.05, 17:19
        ja wpisalam 5 i przeszlam , ale aniola nie moge, kto mi pomoze
      • Gość: brytyjka Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 13:46
        Hej ! 1 level też mnie zdziwił, ponieważ odpowiedź to 5 ;D Mam nadzieję, że pomogłam ;D
    • Gość: Gocha Do Alex IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 08:13
      Czesc,kurcze wreszcie ktos tu jest.Jak jestes w levelu 5 ,to pomoz mi biednej
      meczacej sie z levelem nr 1 .Please please:-)
      • Gość: alex Re: Do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 08:22
        wpisuj po kolei wszystkie cyfry a na pewno wpadniesz na tą właściwą
        • Gość: Gocha Re: Do Alex IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 08:30
          No nie wierze,dzieki,ale czy jest w tym jakis sens?Jestem w kolejnym etapie,ale
          przyznam sie szczerze ze zdeka nie rozumiem(czy to ma znaczenie z jakims
          zespolem?),mam na mysli ten pierwszy teap,bo sensu to dla mnie nie ma,a moze
          majacze?
          Jak znajdziesz czas to mnie oswiec,ale teraz bardzo ci dziekuje ze wkoncu mi
          cos ruszylo:-)

Jeszcze raz dziekuje za odzew z twojej strony:-)
          • Gość: Gocha .. IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 08:41
            Przeszlam juz Aniola:-)
          • Gość: Gocha Do Alex,POMOZ IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 09:00
            Jetstem przy rycerzach,wpisalam templariusze,ukazalo mi sie ze Jakub byl nim
            ostatni,wiec staram sie wpisac Wielki Mistrz Zakonu,tylko nie wiem jakich
            znakow urzywac zamiast spacji,wiem ze gdzies robie blad,a jak to nie jest to
            haslo to daj mi prosze jakas wskazowke ,bede wdzieczna:-).Noi tak przy okazji
            co zamiast tej spacji?

Z gory dziekuje
            • halszka_m Re: Do Alex,POMOZ 15.08.05, 12:31
              Gocha, strasznie się męczyłam z tym wielkim mistrzem, ale rozwiązaniem wcale nie
              jest to "Jakub był ostatnim". to tylko wskazówka :)
              • Gość: Gocha Halo czy ktos tam jeszcze gra?? IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 22:47
                Kurcze no zalamka,ludzie pomocy,no krew mnie zaleje,juz przeczytalam tyle
                tekstow na temat templariuszy ze ksiazke mozna napisac.Powpisywalam juz tyle
                hasel i nic.
                Dajcie mi jakis cynk.
                • Gość: arczi Re: Halo czy ktos tam jeszcze gra?? IP: *.crowley.pl 24.08.05, 19:47
                  ten nr. tel. to data
                  • Gość: kasia do arczi IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.08.05, 22:40
                    Patrzę na twoją podpowiedź o Nehemiahu i wiesz co? NIC!!!!!Jestem niestety mało
                    inteligentna więc musisz powiedzieć coś więcej a nawet duuuuużo więcej:)
                    • Gość: arczi Re: do arczi IP: *.crowley.pl 25.08.05, 06:54
                      Jak to? Jeśli weszłaś na strone którą podałem to wpisz to co jest obok ,zaczyna
                      sie na "e" w zasadzie to nie jest podpowiedź to jest odpowiedź! :)
                      • Gość: kasia Re: do arczi IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.08.05, 14:25
                        Mówiłam,że jestem mało inteligentna:)A tak wogóle to nie wiem,co ma ta odp.
                        wspólnego z pytaniem..Po wpisaniu hasła przeniosłam się od razu do 8levelu.Tak
                        miało być?Wątpię...
                        • Gość: arczi Re: do arczi IP: *.crowley.pl 25.08.05, 18:12
                          to z nehemiahem było do 7 lev a ty byłaś na którym?
                          • Gość: kasia Re: do arczi IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.08.05, 18:39
                            Byłam w 2levelu,zadanie z aniołem co ma 100lat.
                            • Gość: arczi Re: do arczi IP: *.crowley.pl 26.08.05, 07:11
                              uupss,zmyliłaś mnie,jeżeli chodzi o drugi to wpisz do wyszukiwarki Gabriel i
                              dalej jest łatwo (literatura),jeszcze raz przepraszam ale pytałaś o nehemiaha.
                              • Gość: kasia Re: do arczi IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.08.05, 15:56
                                Nie zrozumieliśmy się widocznie:)Ale nie wydaje ci się dziwny ten przeskok z 2
                                na 8level??Już nie będę cie dalej męczyć,bo już mnie ta gra nudzi.To nie dla
                                mnie.Życzę powodzenia!!
        • Gość: alex level 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 08:57
          co z tym poziomem, na zdjęciu James Brown, z cytatem ze starego testamentu a tip
          po angielsku to by było: i'm standing on the scene..., jak to wszystko
          połączyć, czy ktoś mi pomoże?
          • Gość: alex Re: level 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:46
            trochę tu pusto
          • Gość: vesna Re: level 7 IP: *.torun.mm.pl 16.08.05, 18:11
            poziom 7 jest beznadziejny. James Brown jest w ogóle niepotrzebny, a podpowiedź
            bez sensu. Chodzi o Biblię, stary Testament i pewna księgę. Trzeba właściwie
            zinterpretować: "ona jest obok ciebie". I, żeby było zabawniej, odpowiedź trzeba
            zapisac po angielsku. w ogóle proponuję zaglądać na forum tecakowe - tam jest
            sporo podpowiedzi.
            • Gość: darekw Re: level 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 11:07
              James Brown sie przyda...
              Chodzi o wersje biblii "King James"
          • Gość: gość Re: level 7 IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 21:02
            boże jak to przejść
    • Gość: Gocha Dalej stoje na 3lv IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 21:03
      Kochani dajcie mi choc jedna wskazowke,napiszcie choc czy odpowiedzia jest 1
      slowo czy dwa,please.
      I czy odpowiedz jest faktycznie z Jakubem zwiazana.Ups to juz dwie
      podpowiedzi,ale kurcze jak czegos sie nie dowiem to nie rusze.

• Gość: cyphr Re: Dalej stoje na 3lv IP: 62.89.116.* 16.08.05, 11:17
        2 słowa, nie :)
    • Gość: Gocha POMOCY IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.08.05, 21:43
      :-(
      • halszka_m Re: POMOCY 16.08.05, 13:16
        odpowiedzią są 2 słowa, spróbuj heszcze raz, tylko uważaj na wielkie litery. ja
        przez to męczyłam się tak długo. wpisz w google date i od razu zobaczysz
        odpowiedź :)
    • halszka_m Re: tecak :) dla lubiących zagadki 16.08.05, 13:19
      błagam o wskazówkę nt nehemiasza... znalazłam biblię króla jakuba (king James) i
      parę innych rzeczy, ale nic nie działa :( błaaaaaaaaaaaaagam
      • Gość: vesna Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.torun.mm.pl 16.08.05, 18:14
        > błagam o wskazówkę nt nehemiasza... znalazłam biblię króla jakuba (king James)
        > i
        > parę innych rzeczy, ale nic nie działa :( błaaaaaaaaaaaaagam

hihihi :) Ja jak szukałam odpowiedzi to znalazłam gospelowego piosenkarza
        Nehemiasza Jamesa :) I już byłam przekonana, że to napewno o to chodzi :) (a nie
        chodziło). Podpowiedź umiesciłam wyżej. Wpadłam na to tylko dlatego, że
        zajrzałam na angielską wersje zagadki. Po angielsku jest jaśniej... Przynajmniej
        dla mnie.
        • Gość: alex lev 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:51
          jak przejść poziom 8?
        • halszka_m Re: tecak :) dla lubiących zagadki 16.08.05, 19:18
          oż, wyobrazacie sobie, że już dawno na to wpadłam, ale kiedy wtedy wpisywałąm,
          zabrakło jednej literki!!?? ja się chyba potnę, heh, tyle czasy na to
          zmarnowałam :( dzięki i tak
    • Gość: jabol_13 POMOCY!!! :(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:55
      słuchajcie:
      nie mam pojęcia o co chodzi z tym murzynem który śpiewa, obok niego pisze:
      "Król mówi: Nehemiah...
      Gdy wpisuję tip, pojawia się podpowiedź:
      po angielsku byłoby to: I'm standing on the scene"
      O co do ciężkiej chodzi?:|
      • Gość: niemadry Re: POMOCY!!! :(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 21:42
        2+2 ??? o so chodzi ???? pisze 4 a on ze blisko ale nie to :/
        • Gość: niemadry Re: POMOCY!!! :(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 22:18
          Ach, ten Gabriel. O co mu chodzi ??? (2lvl)
          • Gość: arczi Re: POMOCY!!! :(:( IP: *.crowley.pl 24.08.05, 07:01
            Z gabrielem jaest prosto,skup się na literaturze(zagranicznej),a może ktoś mi
            podpowie z 12 lev,wiem już dużo,ale za mało.
            • Gość: jabol_13 Re: POMOCY!!! :(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:20
              a może ty mi podpowiesz o sso chodzi z tym czarnuchem co coś tam śpiewa i obok
              pisze coś o Nehemiahu.
              • Gość: arczi Re: POMOCY!!! :(:( IP: *.crowley.pl 24.08.05, 19:45
                Zobacz co jest obok nehemiaha www.biblia.net.pl/septuaginta/
        • Gość: Kuromi_Kitty odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 21:54
          odpowiedzi:
          lvl1- 5
          lvl2- marquez
          lvl3-gilbert_erail

pomoze i ktos z lvl 14???
          plissska
        • Gość: kasiak195 Re: POMOCY!!! :(:( IP: 217.98.13.* 18.06.09, 15:32
          Bo to nie to, ale blisko. Zapisz sobie gdzieś to działanie (pełne!)razem z
          wynikiem, a potem się pomyl, ale tylko troszkę. Ja długo kombinowałam, a byłam
          tak blisko
    • Gość: l- Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:11
      Co z Wami :] Ja juz od kilku dni czekam na nowe poziomy, bo jestem na 19 :]]]
      • Gość: bzdecik Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:16
        Pomóżcie!Utknąłem na 5!!Co trzeba wpisać jak nie lance ???? :(
        • goldenmaniak Re: tecak :) dla lubiących zagadki 16.04.09, 11:25
          Też jestem tecakowa :)
          Zaczęłam dopiero wczoraj.
          Mam zaległą zagadkę,która mi żyć nie daje i ciągle do niej wracam.
          Kto pomoże?
          poziom 1 zagadka 2 (ta ze znakami)
          Jakaś mało inteligentna jestem z tego wynika :)
      • Gość: arczi Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.crowley.pl 26.08.05, 07:13
        Który to 5 bo już nie pamiętam.
        • Gość: arczi Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.crowley.pl 26.08.05, 07:16
          Pomóżcie z 12lev,wiem że chodzi o drzewo Gandoru,ale co dalej?
          • Gość: jabol_13 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:56
            jejku jaki ten tecak dziwny :/ o co chodzi z tą mapą i rocznikami 1902-1903 ...
            bo ja nie rozumiem :/
            • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:13
              po mojemu to: izohipsy (wysokości)
              ale wpisywałem różne "izo-xxxxxxx" i nic :(
          • magdaw25 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 26.08.05, 13:11
            błagam o pomoc na poziomie 4! co trzeba wpisać, bo nie mam już siły...
            • bzdecikk Re: tecak :) dla lubiących zagadki 26.08.05, 18:27
              nie chce zbytnio podpowiadać, ale ta mapa ukazuje pewne zjawisko, które
              pojawiało się w tych latach. W rogach widać kontynenty tj. Australia, Ameryka
              Środkowa i Południowa. Skojarz ze świętami ( chociaż to jest luźne
              skojarzenie). Może słyszeliscie o tym. El .......
              • Gość: darekw Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:23
                dzieki ... juz wiem :)

ale kontynentów tam sie nie dopatrzyłem :p
                • Gość: arczi Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.crowley.pl 27.08.05, 06:58
                  Co z tym 12-nastym czy nikt mi nie pomoże? Czuje że jestem blisko,ale coś robie
                  źle ,tylko co????????????????
                  • Gość: bzdecikk Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:21
                    to jest z tym drzewem ??to podpowiedzią jest Gondor, ale odpowiedź jest
                    baaaardzo filozoficzna :)
                    • Gość: jabol_13 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:28
                      jezus no a ja dalej nie wiem co z ta mapa :( wez bzdecik daj jakas glebsza
                      podpowiedz
                      • Gość: bzdecikk Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 12:17
                        jabol, podaj maila to ci powiem :)
                        • Gość: jabol_13 Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:48
                          jablona13@wp.pl
                          • Gość: bzdecikk Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:43
                            juz wyslalem maila, wiec czekaj na niego :)
                          • Gość: Arczi Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.crowley.pl 27.08.05, 19:09
                            12lev>Dalej nie wiem,może napisz ile członów,i czy po angielsku
                • Gość: pomocy!!! Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.aster.pl 01.10.08, 19:24
                  ale ja nie wiem,.... google mi nie pomagają, szukam i szukam i
                  znaleźć nie mogę:(:(
                  pomóżcie.....
              • anawer10 Re: tecak :) dla lubiących zagadkipoziom 8 25.05.08, 23:25
                nie mogę znależć tego zjawiska w tych latach.troche bliżej mnie
                naprowadzić możecie?
    • Gość: gosc Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.toya.net.pl 27.08.05, 19:47
      dwa plus dwa to nie jest cztery?
      • Gość: bzdecik Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:25
        po hiszpansku to dwa czlony , apo angielsku jeden :) A 2+2 to jest 4, ale "nie
        zrób błędu" to jest podpowiedz :D
        • Gość: Karakal Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 07:13
          JA zgłupieje nawet 1 lvl nie moge przejść dajcie jakąś porządna podpowiedź na
          zchęte :P
          • Gość: zig Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:11
            Nie podoba mi się że ludziska tyle podpowiedzi wprost dają na forach do TECAKA.
            Z jedenej strony nie musze czytać ale czasem nie da się. Prośba -
            podpowiadajcie mniej wprost.

--
            zig
          • Gość: mała Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:24
            Utknęłam na 9 i ani rusz pomocy???????????????
    • Gość: kaem 23level IP: *.radzionkow.net 21.09.05, 01:36
      Jestem na 23 dotarł tu już moż ktoś ??
      • Gość: azazana Re: 23level IP: 62.233.173.* 21.09.05, 21:35
        utknęłam na 18 poziomie i nie moge ruszyć dalej :((
        prosze o wskazówki
    • Gość: a 5? IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:52
      no nie moge z tym piątym. nie wiem co to ma być. kojarzy mi sie jedynie z
      filmem, ale już chyba wszystko z niego probowałam wpisać i dalej nic. o co
      chodzi z tym, że poziom ma znaczenie?
      • Gość: Ania Lev 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:59
        Czwórkę przeszłam. Ale jesli chodzi o piątkę. Podejrzewam, że chodzi o film...
        Czy jestem na dobrym tropie? Pomóżcie...
    • Gość: ANIA LEVEL 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 02:39
      hmn... mam pewien problem... moge liczyć na podpowiedź?
      przypominam, że na obrazku jest rower (rowerzysta) i data: sobota, 17 lipca
      2005. Nie mam żadnych skojarzeń niestety...
      • Gość: gosc Re: LEVEL 4 IP: *.ipt.aol.com 26.09.05, 11:55
        Ja rowniez poprosze podpowiedz do level 4, tzn. rowerzysty i daty sobota, 17
        lipca 2005. Please :)
        • Gość: mała Re: LEVEL 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:37
          Aja siedze w 3 lvl i wpisuje wszystko juz nie wiem mam tego gościa Gilbert
          Erail wpisuje na rózne sposoby i nic
          • Gość: wog Re: LEVEL 4 IP: *.migutmedia.pl 28.09.05, 12:17
            trzeba małymi literami
            • Gość: mała Re: LEVEL 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:23
              wpisywałam małymi i nic ale dziś już zadziałało - dziękuję :-))))
        • Gość: wog Re: LEVEL 4 IP: *.migutmedia.pl 28.09.05, 11:54
          tego dnia pewien gość wygrał etap baaardzo dużego wyścigu. I to nie był Amstrong. :)
          • Gość: wog LEVEL 5 IP: *.migutmedia.pl 28.09.05, 11:58
            ...ale nie kumam o co biega w LEVEL 5. Jakiś pomysł?
            • Gość: mała Re: LEVEL 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:42
              "Chodzi o filmy. Piąty [coś tam; nie będę podawał w całości bo by było za
              prosto ] i [taksówka po francusku] 2. Reżyser pierwszego i scenarzysta drugiego
              to rozwiązanie zagadki. Last edited by Thomas (2005-08-18 11:58:10")

To z forum TECAK życzę powodzenia, a ja nadal na 9lvl no i nic !!!!RATUNKU
          • Gość: mała Re: LEVEL 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:45
            17 lipca 2005 skończył się jeden z etapów wyścigu i chodzi o zwycięzcę etapu z
            tego dnia, a nie całego wyścigu. Życzę powodzenia :-))))
            • snake77 Re: LEVEL 4 30.09.05, 20:08
              No wpisuje tego G.H i nie pasuje. Malymi, duzymi literami i nic. Czy to o niego
              chodzi?
              • aaagus Re: LEVEL 4 02.10.05, 14:45
                o niego, ale niekoniecznie musisz wpisywać wszystkie dane
                • snake77 Re: LEVEL 4 04.10.05, 20:16
                  Dzieki, ale wpisywalam juz wszytkie mozliwe konfiguracje - samo imie, samo
                  nazwisko, z malej, z duzej litery, inicjaly, w roznej kolejnosci itd,itp i
                  nic!!! Help
      • anialit Re: LEVEL 4 01.04.07, 18:01
        sprawdziłam w starym kalendarzu i 17 lipca 2005 to była niedziela, a nie sobota
        może to w tym jakiś haczyk
        • anialit Re: LEVEL 4 01.04.07, 18:05
          jednak nie, ale już mam
          podpowiedź - wikipedia TdF etap XV
    • Gość: maniak_riddles JEST 5 NOWYCH POZIOMÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 12:04
      Jest 5 nowych poziomów tecaka. Z tego co widze piekielnie trudne...

• Gość: darekw Re: JEST 5 NOWYCH POZIOMÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 03:22
        Eeeee...???
        na 25 levelu, po wpisaniu "bydgoszcz" raczej nie ma już nic
        może cos przeoczyłem :(
    • katarzyna341 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 10.10.05, 17:36
      czy ktos mi pomoze , utknelam na 3 poziomie i ani rusz nie wiem co dalej,
      • katarzyna341 Re: tecak :) dla lubiących zagadki 10.10.05, 19:37
        czy ktoś jeszcze sie w to bawi?ja jestem na 10 i nie wiem co dalej.
        • Gość: thx Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:19
          Katarzyno,

poczytaj FORUM tecaka, tam jest mnustwo podpowiedzi. www.tecak.com/forum/

thx
          • pep-per Re: tecak :) dla lubiących zagadki 14.12.05, 19:30
            Wpisuję imie i nazwisko mistrza z okresu z numeru telefonu. Wpisuję różne
            wersje nazwiska i nadal nic... Help!!!!
        • Gość: firefly Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 15:43
          to "coś" z obrazka wystepuje w tytule pewnej ksiazki...A ksiazka jest kluczem
          do zagadki
          • Gość: a Pomóżcie, level z tautologią 16 IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 13:00
            Help, jestem na 16...
            • Gość: firefly Re: Pomóżcie, level z tautologią 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 14:47
              a ja sie morduje z lvl 15, kompletnie sie nie znam na brydzu ani kartach:)
              kombinuje jak koń pod góre i nic..:(
              • mary9 l.9 16.10.05, 20:53
                • mary9 Re: l.9 16.10.05, 20:54
                  za szybko enter :)

proszę o pomoc przy poziomie 9-tym. próbuje i nic.
                  pomózcie,please.
                  • Gość: firefly Re: l.9 IP: 217.11.133.* 17.10.05, 10:39
                    przypomnij mi, który to byl lvl 9, bo juz nie kojarze
              • biskiusz Re: Pomóżcie, level z tautologią 16 17.10.05, 14:32
                W 15 HASŁO: restauracja to inaczej...(na trzy litery) + nie on,

słowo na 5 liter, a teraz pomóżcie z 16!!!!!!!!!
                • mary9 l.9-firefly 17.10.05, 20:12
                  9-ty to zdjęcie z maszyna [?].nie moge ruszyc dalej.
                  • Gość: kamil Re: l.9-firefly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 20:14
                    enigma (;
                    • mary9 kamil 17.10.05, 21:46
                      dzięki za podpowiedź. przeszłam. :)
                      • Gość: kamil Re: kamil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:45
                        super by bylo jakbyscie dali podpowiedz do 21 levelu ;) pzdr..chetnie dam do poprzednich ;)
                        • mary9 Re: kamil 18.10.05, 18:55
                          dalabym gdybym tam byla,na razie dopiero 16.pozdr.
                        • Gość: firefly Re: kamil IP: 217.11.133.* 19.10.05, 12:25
                          podłączam sie do prośby;)))
                    • anawer10 Re: l.9-firefly 28.05.08, 00:50
                      wpisuje różne maszyny szyfrujące i żadna nie daje podpowiedzi,
                      enigma teą nie
    • Gość: me Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.10.05, 21:57
      cos jest ze mna nie tak nie moge przejsc pierwszego ,mala podpowiedz
      • Gość: firefly Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: 217.11.133.* 19.10.05, 12:24
        na pierwszym jest anioł? bo nie kojarze... Jesli tak, to z kojarz sobie imię
        pewnego anioła...zreszta poczytaj początek tego wątku, tam wszystko jest.
        • Gość: rahzelek Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:05
          "Nie pytaj o znaczenie, pytaj o użycie" to podpowiedz do 16 ;) pewien pan filozof ;)
    • Gość: Jarq Re: tecak :) dla lubiących zagadki IP: *.p-x.pl 20.10.05, 12:11
      coś jest z tym nie tak. W drugim levelu przetłumaczyłem módl się za nami na
      łacine i przeszedłem od razu do 7 levelu ????:(
      a gdzie pozostałe????
      w pierwszym miałem to samo jak wpisałem 8 to przeszedłem od razu do 23 levelu
    • Gość: Justyna_Metal Re: tecak :) dla lubiących zagadki 7 poziom IP: *.chello.pl 13.11.05, 16:01
      Po angieslku napisz księgę która jest blisko tej o kórej mowa w tym :-) Zaczyna
      się na samogłoskę chyba wystarczy :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka