anulaaaaa 21.11.09, 15:05 wersy piosenki - Liedzeilen??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jecki.p Re: korrekt? 27.11.09, 22:09 Wytlumacz mi, pikusia, jakim niewyobrazalnym glupcem trzeba byc, aby robic to, co ty tutaj prezentujesz... Nie potrafisz nawet napisac slowa "Vers" w liczbie mnogiej, prawda? Ale wiesz przeciez lepiej, czy tak ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
juzniewqrwionylektor jeckiego nie wolno poprawiać, 28.11.09, 00:21 bo wpada w szał ;) Dzisiaj się Tobie udało. Robić błędy tylko jemu wolno, bowiem tylko on jest człowiekiem. Wiadomo: Irren ist menschlich. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: jeckiego nie wolno poprawiać, 28.11.09, 00:53 Pikus, zaprawde nie zaliczasz sie do tych, ktorzy powinni sie poczuwac do poprawiania mnie... j. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: jeckiego nie wolno poprawiać, 28.11.09, 04:16 Wasza uczennica läßt euch grüßen Koniec klotni! Odpowiedz Link Zgłoś
juzniewqrwionylektor Hab' ich eben gesagt! 28.11.09, 10:47 du leidest an Megalomanie. Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 08:24 Ach,ja, Du meinst wird-werden. Also, Ich schrieb "wird" weil man sagt dass etwas WIRD besser sein, ausgesehen von der Menge, kapierst:) Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 08:59 nix ach ja ;) Jeckiemu dokladnie chodzi o l.mn Vers :) Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 09:02 Na dann passt es schon-Versen.Und, wenn Du nicht glaubst, sollst sich googlen :).Ich weiss zwar Vieles aber doch nich Alles :) Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 09:15 funnylogo.info/engines/Google/Red/google%20nie%20dla%20idiotow.aspx "Verse werden üblicherweise in Zeilen gesetzt, und daher auch als Verszeile bezeichnet." Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 09:25 a i jeszcze jedno, popraw to, bo mlodziez szkolna czyta, wiec gramatycznie musi byc korrekt :) Na dann passt es schon-Versen.Und, wenn Du nicht glaubst, sollst sich googlen :D Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 09:28 Ein Vers sagt etwas einem Dichter zB., eine Zeile ist einer Sekreatarin gut bekannt. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 09:32 Ty mi nie tlumacz co to komu mowi, tylko zwroc uwage na jedno slowo w tym cytacie. Mialam je podkreslic :) Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 09:37 Właśnie, angielski i niemiecki to ta sama grupa językowa.No i ktoś się walnął zaczynając po angielsku, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: no to niech sie wala dalej ;) nt 28.11.09, 09:59 Statistik am Rande: www.google.de/#hl=de&source=hp&q=liedvers&btnG=Google-Suche&meta=&aq=f&oq=liedvers&fp=72afe6b104a77c1d www.google.de/#hl=de&q=liedzeile&meta=&aq=f&oq=liedzeile&fp=72afe6b104a77c1d j. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Niech tlumaczy jak chce, byle gramatycznie ;) 28.11.09, 10:20 mnie chodzi o to: "Nie potrafisz nawet napisac slowa "Vers" w liczbie mnogiej, prawda?" Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Niech tlumaczy jak chce, byle gramatycznie ;) 28.11.09, 11:27 Singular Plural Artikel Nomen Artikel Nomen Nominativ der Vers die Verse Genitiv des Verses der Verse Dativ dem Vers den Versen Akkusativ den Vers die Verse Prosze wszystkich rozmowcow o sprawdzenie mojej wersji deklinacji Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: Niech tlumaczy jak chce, byle gramatycznie ;) 28.11.09, 11:29 a co tu, qrwa, sprawdzac ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: Niech tlumaczy jak chce, byle gramatycznie ;) 28.11.09, 11:34 no co odrobil, to teraz chce oceny za prace domowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club Sich googeln??? 28.11.09, 10:18 Jak mam sobie tą czynność wyobrazić? Mam sobie pogooglować czy może nawet się pogooglować? Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: Sich googeln??? 28.11.09, 10:38 Dokładnie tak.recz znana w języku niemieckim-czasowniki odrzeczownikowe czyli od google pogoglować, od sport sportować się,nie wspominając np. Das Ueben-ćwiczenie, ueben-ćwiczyć co jest odrębną kwestią. Spellingowe błędy w moich postach wyskakują dziwnie, już po wysłaniu. Cuda jakieś. Powinno być dla jasności-du sollst dich googeln:) Już sama gramatyka wskazuje, że rzeczowniki rodz.męskiego i nijakiego kończą się na -en końcówka -e jest typowa dla rzecz.r.żeńskiego no chyba że wyjątek ale..google nie wskazują.Widać nie idioci mają swoje zasady, ja szukam w "zwykłej" przeglądarce. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club Ich verstehe nur Banhof! 28.11.09, 11:17 Po naszemu: zrozumiałem tylko "cuda jakieś". Wyskakują dziwnie już po wysłaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
juzniewqrwionylektor Re: korrekt? 28.11.09, 10:33 md65 napisał: > das vers-die...? der Vers - die Verse, baranie! i nie pomyl liczby mnogiej z Diverse, bo toto nie ma liczby pojedynczej. Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 10:47 www.botschaftderwoche.de/index.php?strona...php Popatrz choćby tu ciołku Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 10:52 Tzn...wpisz "versen" w google bo mnie się najpierw wydawało, potem wpisywałem. A profesorem nie jestem, na szczęście chyba bo to dziwne twory. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 10:58 A mozesz bys siegnal/la do slownika wreszcie? [img]https://www.crazymaze.de/smili/midi/grrr.gif[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: korrekt? 28.11.09, 11:20 ...cymbalistow bylo wielu, lecz ktoz by dorownal j e b n i e t e m u emdelu ??? j. Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 11:37 Hast du heute Deine Pille genommen? Wahrscheinlich nicht weil Du schon wieder als Bessesen schreibst. Aus, vorbei, nie wieder Deutsche sprache. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 11:52 eee nie przesadzaj i nie zrazaj sie. Daj sie tylko czasami przekonac. Nikt nie jest alfa i omega. Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: korrekt? 28.11.09, 11:56 Zajrzałem wreszcie do słownika..macie rację.Choć takie rozwiązanie wydawało mi się cieniarskie, w stylu choćby..jeckiego by wyczytać a potem głupa rżnąć że się nie wie :) P.S. Słowniki musiałem z głębokiej szafy wygrzebać ale..warto było. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 12:00 ´Pozostaje mi tylko zyczyc przyjemnego "Wochenende" :) Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: korrekt? 28.11.09, 11:59 Nun, die d e u t s c h e Sprache hat so ihre Tücken. Adjektive z.B. werden klein geschrieben... j. md65 napisał: > Hast du heute Deine Pille genommen? Wahrscheinlich nicht weil Du schon > wieder als Bessesen schreibst. Aus, vorbei, nie wieder Deutsche > sprache. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 12:06 keine Regel ohne Ausnahme ;) z.B. „Schweizer Käse”, „Hamburger Aalsuppe”, „die Berliner Luft” Odpowiedz Link Zgłoś
topbolek Re: korrekt? 28.11.09, 14:56 jessi_a napisała: > keine Regel ohne Ausnahme ;) > die Beispiele sind zwar schlau aber leider nicht zutreffend. Da, wo die Eigennamen an der Stelle des Adjektivs verwendet werden, müssen sie groß geschrieben werden. Somit ist die jeckis Anmerkung korrekt. Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a Re: korrekt? 28.11.09, 15:17 taa, a to ciekawe z tym trafieniem.:) To co podalam to: Ableitungen von Ortsnamen auf „-er”, die nicht Bestandteil eines Eigennamens sind. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p Re: korrekt? 28.11.09, 15:43 Mensch, cienki ! - Muss ich Mitleid mit dir haben ?! Wie schlecht muss es dir wohl gehen... :-) j. topbolek napisał: > jessi_a napisała: > > > keine Regel ohne Ausnahme ;) > > > die Beispiele sind zwar schlau aber leider nicht zutreffend. Da, wo > die Eigennamen an der Stelle des Adjektivs verwendet werden, müssen > sie groß geschrieben werden. Somit ist die jeckis Anmerkung korrekt. > Odpowiedz Link Zgłoś
topbolek [...] 28.11.09, 18:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś