Gość: gość IP: *.tkk.pl / 80.51.242.* 31.05.04, 21:45 Witam serdecznie miłośników niemieckiego:-) Czy ktoś może mi polecić jakiś naprawde dobry i fachowy tłumacz komputerowy niemieckiego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jja1 Re: tłumacz komputerowy 01.06.04, 09:25 A co masz na myśli? Chodzi Ci o tłumacza, który zajmuje się tłumaczeniami pisemnymi? Jeżeli tak, to mogę polecić siebie... Jestem tłumaczem praktykującym od siedmiu lat. Przede wszystkim pracuję nad tekstami z dziedziny finansów, ekonomii i inormatyki. Ale oczywiście chętnie przyjmuję zlecenia z innych obszarów. Z pozdrowieniami Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm2 Re: tłumacz komputerowy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.06.04, 10:17 zawsze mi się zdawało, że kobieta jest tłumaczką, a nie tłumaczem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm2 Re: tłumacz komputerowy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.06.04, 10:19 ale jestem tego samego zdania, co Joanna, jeżeli chodzi o tłumaczenie: tylko człowiek, żaden program komputerowy, szczególnie, gdy chodzi o języki słowiańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jja1 Re: tłumacz komputerowy 01.06.04, 11:34 Płeć w tej sytuacji chyba nie jest istotna???? No chyba że się mylę ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm2 Re: tłumacz komputerowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.04, 14:54 a dlaczego nie feminizować nazw zawodów czy zajęć, gdy dotyczą kobiet? jest strażniczka, biegaczka, ratowniczka itd, to może być tłumaczka :-) Dla mnie może być nawet pani ministra :-))) Odpowiedz Link Zgłoś