Dodaj do ulubionych

Ile idzie przelew z Niemiec?

15.05.12, 15:02
pisałam wczescniej ze mam problem z bankiem i ibanem.....teraz jest juz ok...dane zostały podane prawidłowo...napisano ze 07.05...dokonano transferu..przelania pieniędzy na moje konto w pko bp....(w euro, konto walutowe).....dokonał tego Bundesbank w miejscowosci w Niemczech..a kasy jeszcze nie ma do dzis...moze orientujecie sie lie moze isc taki przelew...? moze nadali jakims "zwykłym przekazem"...zanim wyszło z ich banku to gdzies czytałam ze 2 dni...wekend...moj bank jest oddziałem....ech tak sie pocieszam....i czekam zniecierpliwiona..
Obserwuj wątek
    • pejsatypalantjeckipe Re: Ile idzie przelew z Niemiec? 15.05.12, 16:13
      Maksymalnie 3-4 dni. A, nawet szybciej. Sprawdzone!
    • znana.jako.ggigus to zalezy 16.05.12, 16:23
      3 dni np.
      a co zmienilas w procedurze podawania ibanu itepe, ze nagle sie udalo?
      • 1a6 Re: to zalezy 16.05.12, 16:37
        napisałam list....(tłumacz pisał)..ze dane są pawidłowe...potwierdzone przez bank,ze polski Iban składa sie z 28 znaków....2 pierwszwe to PL...a reszta to numer konta....dodatkowo wysłałam "zaświadczenie" z banku o z nr. rachunku....i danymi...adresem...itp....odpisali...(post niżej)...a pieniedzy jeszcze nie ma.....
        • znana.jako.ggigus Re: to zalezy 17.05.12, 11:36
          nie ma polskiego ibanu, iban to miedzynarodowy system, niemiecki iban ma tez tyle znakow.
          (zobacz na wyciag z konta).
          musisz poczekac. Z reguly im sie b. czegos chce, tym sie to wolniej dzieje:)
          • lepian4 Re: to zalezy 20.05.12, 09:21
            Polski IBAN ma 28 znakow, niemiecki 22, ale masz racje, struktura jest ta sama
            • pejsatypalantjeckipe Re: to zalezy 20.05.12, 09:49
              de.wikipedia.org/wiki/International_Bank_Account_Number
            • znana.jako.ggigus Re: to zalezy 20.05.12, 12:24
              ten 18 cyfrowy IBAn zawiera np. info o filii banku, w ktąrym założono konto, nr 22 cyfrowy nie jest aż tak szczery.
              Wypytałam panie w banku, to wiem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka